Σχετικά με τον καλλιτέχνη που ''θα σκοτώσει στη Γαλλία ζώα με βαριοπούλα υπό τους ήχους χέβι μέταλ στις 7 Ιανουαρίου''

Σχετικά με τον καλλιτέχνη που ''θα σκοτώσει στη Γαλλία ζώα με βαριοπούλα υπό τους ήχους χέβι μέταλ στις 7 Ιανουαρίου'' Facebook Twitter
32

Η αφίσα της έκθεσης που τελειώνει στις 7 Ιανουαρίου.

Στο φόρουμ Happy Dogs World  κυκλοφόρησε η είδηση και από τότε μου την έστειλαν ήδη αρκετά άτομα.

"Καλλιτέχνης" θα σκοτώσει ζώα με σφυρί στο όνομα της τέχνης

Ένας νέος καλλιτέχνης, ο Adel Abdessmed, έχει στίσει την έκθεσή του στο Παρίσι (χώρα δηλαδή εντός της Ε.Ε.) στο εκθεσιακό κέντρο Pompidou.

Στον χώρο της έκθεσης θα δεθούν, μια αγελάδα, ένα γουρούνι, ένα μοσχάρι, μια κατσίκα, ένα πρόβατο και ένα άλογο που ο καλλιτέχνης θα σκοτώσει με μία βαριοπούλα δείχνοντας έτσι τις "καλλιτεχνικές του επιδώσεις". Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα από την βαριοπούλα υπό τους ήχους metal μουσικής.

Ο νεαρός καλλιτέχνης βρίσκεται στο ίδιο εκθεσιακό κέντρο από το Φθινόπωρο 2012 και έχει τραβήξει κριτικές για προαγωγή βίας μέσα από την δουλειά του ακόμα και για τα υπόλοιπα εκθέματα.

Η ημερομηνία που θα "εκτεθούν" τα ζώα για να σκοτωθούν είναι στις 7 Ιανουαρίου 2013.

Διερωτόμαστε, αν οι Γαλλικές αρχές, δεν βλέπουν την κακοποίηση των ζώων, ή μήπως αυτό επιτρέπεται στην Γαλλία?

Οι Γάλλοι φιλόζωοι έχουν ετοιμάσει διαμαρτυρία προς τον Υπουργό πολιτισμού που μπορείτε να υπογράψετε εδώ http://www.avaaz.org/fr/petition/Arrete ... t/?tjEQoab

------

Αυτή ήταν η είδηση με τον εικαστικό που θα σφαγιάσει με βαριοπούλα ζώα στο Κέντρο Πομπιντού για την τέχνη. Κι ενώ στην αρχή είπα να μην ασχοληθώ γιατί ήταν πολύ εξόφθαλμη μούφα (άσε που γράφουν λάθος το όνομά του - πέρα απ' τις ασυνταξίες κλπ). Κι επίσης μου θύμισε ένα παρόμοιο μύθο με κάποιον που δήθεν θα σκότωνε σκύλο σε μια γκαλερί κλπ. 

Βλέποντας πόσο συζητιέται και πόσο ανησυχεί ο κόσμος είπα να το ψάξω.

Στην πραγματικότητα οι διαμαρτυρίες είναι για ένα βίντεο που παίζει ως λούπα ξανά και ξανά με ζώα που σφαγιάστηκαν στο Μεξικό για να καταναλωθούν ως τροφή. Ο εικαστικός τράβηξε σε βίντεο τη διαδικασία που έτσι κι αλλιώς θα γινόταν. ("His media exhibit "Don't Trust Me," shows horses and other animals as they are slaughtered for consumption in Mexico. ")

Όλα ξεκίνησαν όταν κάποιος μετέφερε βλακωδώς λάθος μια υποτιθέμενη είδηση:

Την βάζει στα αγγλικά όπως την κατάλαβε και από κάτω βάζει και τη μετάφραση από τα γαλλικά του (υπαρκτού) petition. 

Το petition λέει λοιπόν στην πραγματικότητα (κάπως επίτηδες μπερδεμένα, υποθέτω) ότι η έκθεση είναι ως τις 7 Ιανουαρίου. Με ασάφεια αφήνει τους αφελείς να νομίσουν ό,τι θέλουν και μόνο προς το τέλος διευκρινίζει ότι πρόκειται για βίντεο - για μια λούπα που παίζει ξανά και ξανά - ύπο τους ήχους μουσικής. 

[Η επαναλαμβανόμενη λούπα, στην ελληνική μετάφραση έγινε "Τα ζώα θα πεθάνουν με επανειλημμένα χτυπήματα από την βαριοπούλα"!]

Τίποτα δεν θα γίνει στις 7 Ιανουαρίου, απλώς θα τελειώσει η έκθεση. Οι φιλόζωοι αντιδρούσαν στην προβολή του αμφιλεγόμενου βίντεο απ' τον Οκτώβριο που ξεκίνησε η έκθεση, απλώς τώρα το πήραμε χαμπάρι εμείς και έγινε το θέμα της μόδας. 

Ο Adel Abdessemed στο στούντιό του

Οι υπόλοιπες φρικαλεότητες είναι επινοήσεις και εξοργιστικά πρόχειρες κινδυνολογίες. Χαθήκαν απλώς όλα στη μετάφραση, απ' τα γαλλικά στα αγγλικά, και μετά στα ελληνικά - ο καθένας πρόσθετε λίγες σάλτσες, σα σπασμένο τηλέφωνο, μέχρι που στο τέλος φτιάχτηκε μια εξωφρενική ιστορία που τάραξε όλους και πούλησε σαν τρελή. Χιλιάδες ελληνικά σάιτ αναδημοσίευσαν άκριτα και με ύφος εξοργισμένο αυτές τις ανοησίες, κι οι αναγνώστες ευχήθηκαν να ψοφήσει ο καλλιτέχνης βγάζοντας παραπλανημένοι την χολή τους. 

Φυσικά και το Κέντρο Πομπιντού δεν θα επέτρεπε σε οποιονδήποτε μέσα στους χώρους του να δέσει και να σκοτώσει με βαριοπούλα οποιοδήποτε πλάσμα. 

Μικρό μέρος του βιογραφικού του

Πάντως ο ίδιος -που δεν είναι κάποιος τυχαίος ή άγνωστος εικαστικός- δηλώνει πως ξεσκεπάζοντας απάνθρωπες τακτικές βασανισμού ζώων, φέρνοντάς τες δηλαδή στο φως όπως θα έκανε ένας ρεπόρτερ, ανοίγει την κουβέντα για σημαντικά θέματα σε σχέση με τα ζώα, τα δικά μας ένστικτα και την επιβολή-εξουσία του ανθρώπου πάνω στα ζώα.

Το γεγονός πάντως πως κάποιοι μετέτρεψαν ένα βίντεο με μαγνητοσκοπημένες θανατώσεις στο Μεξικό (από Μεξικανούς που σκότωναν τα ζώα για την τροφή τους) σε σαδομαζοχιστικό λάιβ ιβέντ στις 7 Ιανουαρίου με χέβι μέταλ μουσική και βαριοπούλες με τις οποίες εικαστικός θα δολοφονήσει τα υποτιθέμενα παρόντα ζώα λέει πολλά για την Βαβέλ που είναι πλέον το παγκόσμιο ίντερνετ...

Θα παρακαλούσα να διαδώσετε την αλήθεια γιατί η "είδηση" έχει αναστατώσει δεκάδες χιλιάδες Έλληνες - και είναι κρίμα. 

32

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ