Ο Αλέξης Μητρόπουλος απειλεί να αυτοκτονήσει μέχρι αύριο. Το εννοεί όμως;

Ο Αλέξης Μητρόπουλος απειλεί να αυτοκτονήσει μέχρι αύριο. Το εννοεί όμως; Facebook Twitter
Φωτ.: Menelaos Myrillas / SOOC
29

Το φερόμενο ως σκάνδαλο Αλέξη Μητρόπουλου ηταν γνωστό ΠΡΙΝ τον βάλει ο Τσίπρας στα ψηφοδέλτια. Και παρότι ήταν γνωστό, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τον έβαλε Αντιπρόεδρο της Βουλής (με Πρόεδρο την Ζωή Κωνσταντοπούλου, και οι δύο επιλογές τις πλήρωσε ως φριχτά λανθασμένες).

Την προηγούμενη φορά που η υπόθεση ήρθε στην επιφάνεια με πρωτοσέλιδο στην εφημερίδα τα ΝΕΑ, ο Αλέξης Μητρόπουλος έκανε τρομερή φασαρία λέγοντας ότι το αδίκημά του έχει παραγραφεί, και τονίζοντας ότι εξαιτίας του πρωτοσέλιδου έκανε ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ συγγενικό του πρόσωπο και άρα το κρίμα ήταν στο λαιμό των δημοσιογράφων που ανέφεραν την είδηση. 

Τώρα που το θέμα ξανάνοιξε δικαστικά και οι δημοσιογράφοι το ξανασκάλισαν, ο κος Μητρόπουλος -που είναι αθώος μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο- ξαναχρησιμοποίησε την αυτοκτονία, αλλά αυτή τη φορά το χόντρυνε το πράγματα, λέγοντας ότι εντός 24ων ωρών αυτός ο ίδιος θα αυτοκτονούσε. 

Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι βαρύτατα. Κι αντί να μαζέψει στοιχεία που (θεωρεί ότι) θα τον αθωώσουν στο δικαστήριο, ο κος Μητρόπουλος εκβιάζει συναισθηματικά τους δημοσιογράφους, τους συντρόφους του και τους ψηφοφόρους, φωνάζοντας κάθε φορά όλο και περισσότερο, και τραβώντας την κατάσταση στα άκρα.

Οι παλιοί πολιτικάντηδες που λένε και κάνουν θεατρινίστικες υπερβολές μοιάζουν αστείοι και σε κάνουν να τους καταδικάσεις ως ενόχους, πριν καν τους ακούσεις. Αδικούν τον εαυτό τους.

Πολλοί αναρωτήθηκαν ακούγοντας τον Αλέξη Μητρόπουλο να λέει ότι μέχρι άυριο θα έχει αυτοκτονήσει, αν σκοπεύει να το κάνει με τον ίδιο τρόπο που ο Μιχελογιαννάκης έκανε την «απεργία πείνας» του, δηλαδή αν χρησιμοποιεί μεγάλα λόγια μόνο και μόνο για να πείσει τους εύπιστους. Κάποιοι είναι της άποψης πως έχει δίκιο αυτός που φωνάζει πιο δυνατά. Πως κάποιος που αδικείται και συκοφαντείται ενώ είναι αθώος, θα βρει το δίκιο του αν ουρλιάξει στην τηλεόραση κι αν πει πράγματα όπως «αν αποδειχτεί ότι είμαι ένοχος θα πάω να πέσω απ' τον Λευκό Πύργο» (κάποιος το είπε πρόσφατα, δεν θυμάμαι ποιος). Αρκετά όμως με τους πολιτικούς των τηλε-παραθύρων και τις κάθε λογής drama queens.

Ποιοι είναι όμως εύπιστοι σήμερα; Οι παλιοί πολιτικάντηδες που λένε και κάνουν θεατρινίστικες υπερβολές μοιάζουν αστείοι και σε κάνουν να τους καταδικάσεις ως ενόχους, πριν καν τους ακούσεις. Αδικούν τον εαυτό τους.  

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αυτοκτονήσει ο κύριος Μητρόπουλος. Ας ελπίσουμε όμως ταυτόχρονα να μην ξανασυμπεριληφθεί στις λίστες κάποιου κόμματος, κι ας φέρνει ψήφους λόγω της αναγνωρισιμότητάς του. 

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ