ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Mια φωτογραφία για τον Ιστορικό του μέλλοντος

Mια φωτογραφία για τον Ιστορικό του μέλλοντος Facebook Twitter
Ιρλανδία: H ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη νομιμοποίηση των γάμων ανάμεσα στα άτομα του ίδιου φύλου.
43

Μια φωτογραφία κατάφερε να εκφράσει με ένταση και συγκίνηση την μεγάλη τολμηρή κίνηση της Ιρλανδίας να νομιμοποιήσει τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου. Δυο σύντροφοι ξεσπάνε σε λυγμούς, καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που έγραψε Ιστορία. 

 

Σε μελλοντικούς καιρούς, όταν -ελπίζουμε- οι άνθρωποι μάθουν να θέτουν λιγότερα εμπόδια στο δρόμο προς την ευτυχία τους, ίσως κάποιος σκεφτεί πόσο στενόμυαλη και μίζερη υπήρξε η Ελλάδα στα ζητήματα της προσωπικής έκφρασης και ελευθερίας, και πόσο συχνά οι πολιτικοί της (ακόμα και οι "αριστεροί") της έταξαν μια ανάπηρη ελευθερία, που ποτέ δεν δόθηκε.

43

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από το Μπανγκλαντές ως τη Μόρια και την Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Oliveya Myrah

Οι Αθηναίοι / Μπανγκλαντές / Μόρια / Αθήνα: Η απίστευτη ιστορία της τρανς πρόσφυγα Ovileya Myrah

«Για πολύ καιρό ο κόσμος μόνο έπαιρνε από μένα. Τώρα προσπαθώ κι εγώ να κερδίσω πράγματα, να νιώσω ότι έχω μια θέση»: Η διερμηνέας και ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και σερβιτόρα στο Shamone είναι η Αθηναία της εβδομάδας. (Προσοχή: Το κείμενο περιλαμβάνει περιγραφές σεξουαλικής κακοποίησης και αυτοτραυματισμού.)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΔΙΑΚΟΣΑΒΒΑΣ
Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

Ελλάδα / Proud Seniors: Η πρώτη φιλοξενία ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμου σε πρόγραμμα Στέγασης και Υποστήριξης

«Με την αναστολή των ενεργειών για τη λειτουργία του πρώτου Ξενώνα Φιλοξενίας ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων από τη νέα δημοτική αρχή της Αθήνας, η κοινότητα μας παραμένει χωρίς κανένα δίκτυ στοιχειώδους προστασίας»
NEWSROOM