Ναι, Είσαι Μισογύνης

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter
83

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

 

Οι δημιουργοί της σελίδας στο Facebook υποστηρίζουν ότι ο μισογυνισμός έχει πολλά πρόσωπα, και έχουν απόλυτο δίκιο. Τα στερεότυπα κυριαρχούν στα ΜΜΕ και το ίντερνετ, εκεί όπου οι γυναίκες είναι πάντα αυτές που προκαλούν, φταίνε, ψεύδονται ή είναι υποχρεωμένες να βοηθούν τον άντρα. Το ενδιαφέρον είναι πως δεν είναι μόνο οι άντρες που υποτιμούν τις γυναίκες, αλλά και πολλές γυναίκες, που έχουν αποδεχτεί το ρόλο του θύματος με μακαριότητα. 

 

Η σελίδα Ναι, Είσαι Μισογύνης, εντοπίζει παραδείγματα απλού, καθημερινού μισογυνισμού, και τα σχολιάζει. 

 

Λένε οι ίδιοι/ες: «Μοιραζόμαστε σχόλια, αναρτήσεις, άρθρα με σεξιστικό περιεχόμενο για να αναδείξουμε τις διαφορετικές μορφές που παίρνει ο μισογυνισμός και ο σεξισμός αλλά και να αποδειξουμε ότι ο ακραίος μισογυνισμός ΔΕΝ είναι μεμονωμένα περιστατικά αλλά διάχυτος παντού.»

 

Επέλεξα μερικά παραδείγματα εικόνων, με τα σχόλιά τους, όχι για να πω ότι δεν επιτρέπεται να λέμε τίποτα κακό για τις γυναίκες, (εξάλλου ανάλογες χιουμοριστικές κακίες υπάρχουν στο ίντερνετ και για τους άντρες) αλλά για να συνειδητοποιήσουμε πως τα βαθιά ριζωμένα στερεότυπα δεν αποκλείεται να είναι κατασκευασμένα, για αιώνες, ή και χιλιετίες, απ' αυτούς που φτιάχνουν την ιστορία, και τους κανόνες.

 

Επίσης, με τον σχολιασμό των λογοπαιγνίων, των αστείων και των δημοσιευμάτων, πετυχαίνουν και κάτι ακόμα ενδιαφέρον: Να αναδείξουν τους πολύπλοκους μηχανισμούς ασυνείδητης σκέψης που κρύβεται πίσω ακόμα και απ' το πιο συνηθισμένο κλισέ...

 

1.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Σχόλιο: Η γυναίκα που κόλλησε ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα είναι "πουτάνα" (είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως τα "καλά" κορίτσια που δεν πάνε με πολλούς άντρες δεν κολλάνε ποτέ τίποτα με το σεξ) ενώ ο άντρας που της το κόλλησε δεν φταίει γιατί το κόλλησε κι αυτός από μια άλλη γυναίκα (επίσης "πουτάνα").
Και με αυτή την κυκλική μισογυνική λογική που μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον, οι γυναίκες και η ανηθικότητά τους είναι η πηγή των ασθενειών και της ηθικής μόλυνσης της κοινωνίας.

  

2.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Δύο επιλογές έχουν οι γυνάικες όταν τις ρωτάνε τι έχουν:
1) να πουν "τίποτα" και να κατηγορηθούν ως passive aggressive
2) να πουν τι έχουν και να κατηγορηθούν ως "γκρινιάρες γκόμενες" (γκρινιάρηδες γκόμενοι προφανώς δεν υπάρχουν, υπάρχουν γκόμενοι που κάνουν σαν γκρινιάρες γκόμενες).

Οποιαδήποτε απόκλιση από αυτή της γυναίκας που το βουλώνει, χαμογελάει και ευχαριστεί τον άντρα χωρίς να εκδηλώνει τα συναισθήματα, τις ανάγκες και τος προβληματισμούς της εκλαμβάνεται ως ενοχλητική.

  

3.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Οχι απλα μας χωριζουν σε δυο ειδη, λες και ειμαστε αψυχα πραγματα ξερω εγω, οχι απλα αυτα τα ειδη ειναι ειτε να εισαι τσουλα που πας με ολους (η φωτο με το υπερβολικο ζαμπον που ξεχειλιζει το τοστ//γεννητικα οργανα "ξεχειλωμενα") ειτε υπερβολικα "κλειστη"// εισαι παρθενα, ανωριμη και κολλημενη σε στερεοτυπα του 1650, αλλα μας ταυτιζουν και με φαγητο (το οποιο καταναλωνεται, συμβολιζοντας την ολοκληρωτικη υποταξη μας, εξ'ου και χαιδευτικα τυπου "cupcake", "sweet pie" τα οποια κατα κορον αναφερονται σε γυναικες, με χαρακτηριστικο παραδειγμα το cat calling-street harassment π.χ "How ya doing cupcake", "Let me lick your strawberry").

Ξεχασα, επισης καταδικαζουν το δικαιωμα μας να απολαμβανουμε το σεξ με οποιον και οπως θελουμε (σε αντιθεση με τους ανδρες που ΠΡΕΠΕΙ να εχουν πολλες γυναικες, ΠΡΕΠΕΙ να ειναι εμπειροι και και και....)Το παραδοξο ειναι οτι το "ιδανικο" θηλυκο ειναι sex animal αλλα παρθενα. Βρες ακρη τωρα.

Στο μεταξυ, κατσε να βαλω την ζωνη αγνοτητας μου, για να ειναι σιγουρος ο επομενος οτι δεν εχω νιωσει ιχνος ευχαριστησης, ωστε να ικανοποιηθει το τεραστιο, φαλλοκρατικο εγω του, οταν παρει αυτος τα ηνια (οπως ΠΡΕΠΕΙ).

  

4.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Oι άντρες γουστάρουν την ιδέα οτι οι γυναίκες έχουν ημερομηνία λήξης γιατί ανυπομονούν να πάρουν εκδίκηση για όλες τις φορές που θεωρούσαν οτι έπρεπε να τους είχαμε κάτσει αλλα δεν το κάναμε γιατι υποτίθεται είχαν παρει τα μυαλά μας αέρα από τους πολλούς υποψηφιους.
Βέβαια δεν βγαίνει μαθηματικά να κυνηγάνε 22 άντρες καθε γυναίκα, αλλά οι άντρες με τον όρο γυναίκα εννοούν την ωραία γκομενα -οι άλλες, οι μη εμφανίσιμες, δεν μετράνε προφανώς ως γυναίκες.

  

5.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Όσο σφίγγουν οι ζέστες τόσο θα σφίγγει και ο κλοιός γύρω μας από οσους θελουν να αστυνομεύσουν το σωμα μας, δείχνοντάς μας χλευαστικά με το ένα χέρι και τραβώντας μαλακία με το άλλο στη θέα λίγου μπουτιού.
Οταν μια γυναίκα βέβαια σχολιάζει το σώμα και ντύσιμο μιας άλλης γυναίκας, οι άντρες το λένε κουτσομπολιό και "ξεκατίνιασμα" , όταν το κάνουν οι αντρες προσφέρουν απλα κοινωνικό σχολιασμό.Επισης, οι τρεις άντρες των παρακάτω αναρτήσεων το λένε με ΑΓΑΠΗ οπότε αποκλείεται να ειναι μισογύνηδες, μην ακούσω τέτοιες κακίες!

  

6.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Διαβαζω τις δύο πρώτες παραγραφους του άρθρου. Ανοιγω το instagram. Ψαχνω #selfie. Κοιτάω τις 9 πιο προσφατες αναρτήσεις. Οι 5 έχουν ανέβει από άντρες. 4 από αυτούς ειναι ημιγυμνοι. Καμία γυναίκα. I rest my case.

 

 

7.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter
 

"Oι γυναίκες δεν χρειάζονται φεμινισμό γιατί κάθε φορά που ένας άντρας δολοφονεί ένα κοριτσάκι φταιει μια γυναίκα"

Ανεξάρτητα από το μερίδιο ευθύνης που μπορει να έχει ή να μην έχει η μητέρα του κοριτσιού, η στάση αυτή ειναι ενδεικτικη μιας κοινωνίας οπου κάθε φορά που ενας άντρας διαπράττει ένα οικογενειακό έγκλημα σαν αυτό, κατηγορεί τη μητέρα πως το άφησε να συμβεί ή το προκάλεσε περισσότερο από τον ίδιο τον δράστη.
Αυτό οφειλεται στο οτι οι γυναικες θεωρούνται οι φύλακες της ηθικής των αντρών οι οποιοι έτσι κι αλλιως θεωρούνται βίαιοι και επιθετικοί απο τη φύση τους, ενω οι γυναίκες με το υποτιθεμενο μητρικό τους ένστικτο πρεπει να προστατευουν τους παντες από τις δυνάμεις του κακού αλλιώς είναι οι ιδιες τέρατα.

 

Επίσης να προσθέσουμε πως χρειάζεται ένα ξεχωριστό είδος μαλάκα για να καταφέρει να προσβάλει τόσες καταπιεσμένες ομάδες μέσα σε λίγες γραμμες αλλά συνήθως ο μισογυνισμός, ο ρατσισμός και ο κοινωνικός δαρβινισμός πάνε χέρι χέρι. 

 

8.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Γιατί, τι φοβούνται οι ιερωμενοι, οτι οι γυναίκες που ψέλνουν θα ερεθίσουν τους άντρες εκκλησιαζόμενους και θα τους παρασύρουν ως άλλες σειρήνες? Ή απλά θέλουν να κρατήσουν την θρησκευτική παράδοση αιώνων και να αφαιρέσουν και κυριολεκτικά κάθε φωνή από τις γυναίκες;

  

9.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Τι σύμπτωση βρε παιδί μου που αυτή η λεγόμενη "φύση" (ανθρώπινη, αντρική, γυναικεία) πάντα δικαιολογεί και διαιωνίζει το status quo προς όφελος των λευκών ετεροφυλόφιλων cis αντρών. Μήπως επειδή η "φύση" είναι μια κοινωνική κατασκευή και μήπως επειδή την αφήγηση πάντα ελέγχουν οι ίδιοι οι λευκοί ετεροφυλόφιλοι cis άντρες που ορίζουν ως "φύση" και ως "κανονικό" ο,τι τους βολεύει και τους ευνοεί ενώ εμείς οι υπόλοιποι κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία?
Και τώρα που θεωρείται "φυσικό" πως οι άντρες δεν μπορούν να ελέγξουν τις ορμές τους θα πρεπει ή να τους συγχωρούμε οταν δεν τα 'καταφέρνουν' ή να τους χρωστάμε και ευγνωμοσύνη όταν το κάνουν. Ενώ οι γυναίκες ειναι προφανώς από τη "φύση" τους μονογαμικές και μάλλον δεν γουστάρουν το σεξ και πολύ οποτε αν "ξενοπηδήσουν" πρέπει να τις ρίξουμε στην πυρά.
Μα πόσο βολικό!

 

10.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Δύο γυναικείες απόψεις σύμφωνα με τις οποίες η συμπεριφορά κάποιων γυναικών ευθύνεται για τον μισογυνισμό των αντρών -λες και είναι φυσικό να υποτάσσονται ολες οι γυναίκες στα κοινωνικά πατριαρχικά στερεότυπα αλλιώς αξίζει σε όλες μας να τιμωρηθούμε.

ΟΧΙ κορίτσια, δε μας φέρονται άσχημα γιατι κάποιες μας χαλάνε το όνομα, μας φέρονται άσχημα γιατί είμαστε γυναίκες σε μια μισογυνική κοινωνία.

Αποψεις οπως αυτες σχετιζονται με τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό και την πολιτική της ευπρέπειας

 

 

11.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter
 

Επειδή στη σημερινή πατριαρχική μας κοινωνία μονο οι αδύνατες 20άρες θεωρούνται fuckable, και επειδή φυσικα ο τίτλος της fuckable είναι ο ανώτατος τίτλος που μπορεί να κερδίσει μια γυναίκα, οι άντρες θεωρούν οτι κάνουν και ψυχικό αν πηδήξουν καμία "χοντρή" ή 40άρα με μισή καρδιά, λες και ο πούτσος τους από μονος τους μας δίνει αξία, δίνει νόημα στην ύπαρξή μας -γιατί να υπάρχουμε άλλωστε αν κανείς δε θέλει να μας πηδήξει;

 

 

12.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

Oι ατάκες αυτές δείχνουν το δίλημμα στο οποίo βάζει τον άντρα η πατριαρχία. Απο τη μία θέλει απελπισμένα να μας πηδήξει για να επιβεβαιώσει τον ανδρισμό του, από την αλλη φοβαται πως αυτή του η ανάγκη μας δίνει κάποια εξουσία πάνω του (η δυνατότητα μιας γυναίκας να αρνηθεί είναι άλλωστε από τις λίγες "εξουσίες" που διαθέτουμε)
Για τον λόγο αυτό απο τη μία μας κυνηγάει και απο την αλλη φροντίζει να κάνει ξεκαθαρο πως το σεξ μαζί του δεν σημαίνει οτι εχουμε καποια αξία ως ανθρωποι. Με τον τροπο αυτο λυνει την εσωτερικη αντίφαση διατηρώντας την αξιοπρέπειά του σε περίπτωση απόρριψης και ταυτόχρονα την κατωτερότητά μας ως σεξουαλικά αντικείμενα. Να σημειωθεί και ότι η λέξη "σαβουρογαμης" εξυπηρετεί ακριβώς αυτόν τον σκοπό.

 

 

13.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter
 

Αυτή τη φορά περιμένοντας το ραντεβού μου μαθαίνω από γυναικεία περιοδικά ότι η νυφικη προετοιμασία δεν περιορίζεται πια στο μακιγιάζ και στο χτένισμα αλλά περιλαμβάνει και ρινοπλαστικη -την ίδια ώρα που η προετοιμασία του γαμπρού το πολύ πολύ να περιλάβει κανένα ξύρισμα. Πως θα δείξουμε άλλωστε σε όλον τον κόσμο πως ο γαμπρός δεν τυφλωθηκε και μας πήρε?

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter


Ευχαριστούμε Marie Claire που φροντίζεις για έμας!

  

 

14.

 

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter

 

Και αλλα κλαρινοχιπστεροανδροσεξιστικομαγκικα ανεκδοτακια που εχουν γινει τελευταια η μοδα στα social media. Και να εχουμε 2 στρεμματα κωλο, εμας μας αρεσει και οντως παρταρουμε γιατι γουσταρουμε τον εαυτο μας οπως ειναι. Δεν εξαρταται η ζωη μας απο το μεγεθος, οπως η δικη σου (και ολων των ιδιων με σενα).

 

 

15.

Ναι, Είσαι Μισογύνης Facebook Twitter
 

Δε θέλω να σας το χαλάσω, αλλα ποτέ καμία γυναίκα στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν 'έκατσε' σε εναν άντρα επειδη την κέρασε ενα δυο ποτα. Δηλαδή, καμία γυναικα δεν εχει πει ποτε "γαμωτο, ο τυπος ειναι αποκρουστικός, βαρετός και βρωμάει η αναπνοή του αλλα εντάξει, τωρα πρεπει να του κάτσω για τα 8 ευρω που χαλασε για παρτι μου". Μπορεί απλά το ποτο να σταθηκε αφορμη να γνωρίσει εναν αντρα που βρήκε ελκυστικό.

Οπότε αντι να την κερνάς ποτά προσπαθησε απλα να μην εισαι βαρετός και αποκρουστικος και μάσα και μία τσίχλα, θα βοηθήσει περισσότερο. Αυτο που ΔΕ θα βοηθήσει ειναι η αίσθηση οτι η γυναίκα σας χρωστάει κατι επειδή εσείς πήρατε την πρωτοβουλία να την κερασετε ενα ποτο -που παρεπιπτόντως, μας βγάζετε σκύλες, στριμμένες και ξινές αν αρνηθούμε.

A ναι, και μου αρέσει πως οι άντρες παραδέχονται πως χρησιμοποιουν τα λεφτά τους για να δημιουγήσουν ενα χρεος το οποιο αναμενουν οι γυναικες να ξεπληρωσουν με σεξ αλλα μετα μας λενε ολες "πουτανες" που τρεχουμε για τα λεφτα.

 

***

 

 

ΥΓ. Έτσι όπως το βλέπω εγώ απ' έξω, η ομάδα που τρέχει το Ναι, Είσαι Μισογύνης, φυσικά και δεν απαγορεύει σε κανέναν να λέει ό,τι αστείο ή χοντράδα θέλει.

Αναλύει όμως την ασυνείδητη σκέψη πίσω απ' αυτό, και εντοπίζει τους μηχανισμούς σκέψης.

Επίσης, προτείνει πιθανές απαντήσεις σε διάφορες (ακούσια συχνά) μισογυνιστικές ατάκες.

Ο καθένας μπορεί, αν έτσι κρίνει, να συνεχίσει να κάνει τα αστεία ή να λέει τις πανέξυπνες ατάκες του. Καμία απαγόρευση, καμία αστυνομία πολιτικής ορθότητας.

 

 

83

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
με τον ίδιο τρόπο λοιπόν που στηλιτευουμε τις φαλοκρατικές παπαριες του κάθε υποανάπτυκτου χιμπατζη...κάνουμε τον καταπληκτικό και καθόλου ρατσιστικό συλογισμό: "άντρας+λευκός+στρειτ=φαλοκράτης, ομοφοβικός, φασιστοειδές και μισογύνης"... ώριμη και επιστημονική προσέγγιση λοιπον...πόσο βολικο?
Μπράβο! επιτέλους ένα άρθρο από τη Lifo με νόημα..το μόνο που με ενδιέφερε στ'αλήθεια από τα κατά καιρούς! Πόσο συμφωνώ! πόσο μα πόσο αυτονήτος είναι ακόμα και εν έτει 2016 ο μισογυνισμός!
καλησπερα και απο μενα.. πιστευω οτι τετοιου τυπου αρθρα δεν εξεταζουν αντικειμενικα τα πραγματα και τσουβαλιαζουν ας το πουμε ανθρωπους καταστασεις και σκεψεις. να παρω τα πραγματα πανω κατω ενα ενα και να σταθω πανω κατω σε ενα απο τα 15 πραγματα που παρουσιαζονται. --- καταρχην δεν μπαινω στον κοπο να σχολιασω ακρως υβριστικοαντρικομαγκιορικα ποστ οπως αυτο που αναφερεται στην παραλια απο καποιον χρηστη του fb, αυτο με την καθαρα μισογυνικη θρησκεια του χριστιανισμου-εβραισμου, ουτε καν αυτο με το γαμπρο και τη νυφη. ---- καποια αλλα π επισης παρουσιαζονται πιστευω οτι ειναι περισσοτερο χιουμοριστικα παρα αντικατοπριζουν αποψεις σχετικες με την πραγματικοτητα, οπως πχ το τελευταιο. προφανως κανεις αντρας π κερναει μια γυναικα δεν εχει στο νου του οτι την εχει ηδη στο κρεββατι απο την πρωτη γουλια. και το πολυ το κερασμα προσωπικα το θεωρω και μεγιστη βλακεια. αλλο να βαλεις ενα ποτο για το καλο παρα να κερνας την καθεμια π γουσταρεις απο 5 ποτα μπας και μεθυσει και τη ριξεις. καλυτερα να κερασεις υποβρυχια τα φιλαρακια για να γινουμε πιο ευθιαθετοι και να παμε σε καμια να μιλησουμε παρα να κερνας φουλ την απεναντι κοπελα. αντιθετως να πω οτι πολλες κοπελες καρφωνουν και επιτηδες οταν βγαινουνε εξω μπας και παρουνε κανα ποτο τσαμπα '' 1 πληρωνω 2-3 μου βαζει, οικονομια εποχες που ειναι''. ξερω και κοπελα π το κανε σκοπιμα συστηματικα, οσο επιανε δηλαδη. ---- ας παρουμε το θεμα του κολαν, ντυσιματος κτλ. εκει μιλαμε τωρα για θεμα ευπρεπισμου, αισθητικης και ωραιας εικονας. προφανως μια π εχει χοντρο σωμα η κωλο κτλ δεν θα κατσει να βαλει κολαν οπου θα κανει κυματισμους σαν την ερημο σαχαρα ουτε μινι φουστα ωστε να περπαταει και να ενωνονται τα ποδια της πανω απο τα γονατα. υπαρχουν ωραιοτατα και στυλιστικα φορεματα και αλλα ειδη που βοηθουν μια ωραια εικονα. οπως επισης αντιθετα και ενας αντρας με μπακα μεχρι τα γονατα η με πεσμενο στηθος πχ δεν θα φορεσει κολλητα μπλουζακια που φορουσανε οι καγκουρες του 90 , ενας χοντρος εν θα βαλει κολλητο τζιν, ενας κοντος δεν θα βαλει αηδιαστικα παντελονια- βρακες για να φαινεται ακομα πιο κοντος κοκ.. αυτα εν ειναι μισογυνικα, ισχυουν και για τα 2 φυλλα και ειναι θεμα εικονας. ο καθενας βρισκει ρουχα και στυλ που να ταιριαζουν με το σωμα του. κακο δεν ειναι. ισα ισα.---- τωρα για το θεμα πουτανες προφανως ειμαι κατα. πουτανια ειναι συμπεριφορα και οχι το να επιλεγεις αν δεν θες σχεση η αν ακομα δεν εχεις βρει τον καταλληλο να παιρνεις εμπειριες. ισα ισα. οπως και αυτο θελουν και οι αντρες. εν θα πας με ολους, θα πας με αυτους π θα επιλεξεις. μην παμε ομως στο αλλο ακρο. επειδη η καθε γυναικα εχει στο νου της οτι οποιος την πλησιαζει σκεφτεται το σεξ. προφανως οταν στην πεφτει ο αλλος εξω εχει ελχθει απο την εξωτερικη σου εμφανιση και εχει κανει 1002 σκεψεις για το πως θα κανεις σεξ. εν σε εχει μαθει ακομα, οποτε δεν ερχεται για το χαρακτηρα σου, δεν θελει να σε κανει κολλητη του ουτε φιλη του. λογικο δεν ειναι? αλλο τωρα πως θα εξελιχθει η οχι, μπορει να κατσει και να βγει σε σχεση. δηλαδη μια βραδυα η καποιες εστω αν τα βρηκατε απο θεμα εμφανισης συμπεριφορας κτλ ειναι κακο? ουτε αυτη ειναι πουτανα ουτε ο αλλος ειναι ο γαμ....κος της γειτονιας. απλα και ανθρωπινα, 2 ανθρωποι τα βρηκανε και ειπανε να περασουν καποιες καλες στιγμες. ειναι κακο? χωρις κολληματα και βλακειες. αν δεν τους αρεσει δεν ξαναγινεται, απλα και ωραια. - το αλλο ακρο τωρα ομως με καποιες κοπελες που επδ σκεφτοονται οτι ολοι θελουν το σεξ και ειναι μαλακες, εγω ειμαι ωραια μου την πεφτουνε 10 τη μερα αλλα εχω να παω με καποιον 3 χρονια και να το χει ραψει και απλα θελω να προκαλω και να παιρνω επιβεβαιωση μονο παιδιαστικη συμπεριφορα ειναι. δεν βοηθαει ουτε τη σεξουαλικοτητα της να ανεβει ουτε να εξερευνηθει ουτε τη γυναικεια της φυση. πολλες απο αυτες σκεφτονται τα χρονια π εχασαν αργοτερα και τα κηνυγανε μετα. επισης ξερω και παραδειγματα. αν θελουν ετσι με γεια τους με χαρα τους. οταν φθασεις μετα τα 35 και το σκεφτεις και ψαχνεις πιτσιρικαδες μπορει να ειναι και αργα. και μην πειτε ολοι ειναι ασχημοι. στους τοσους εν ειδες εστω καποιον με ωραια συμπεριφορα και καπως ''πηδησιμο'' ας τ πουμε που να θες να κανεις κατι? η σκεφτοσουν το κολλημα σου απο το σχολειο πριν 7 χρονια ο οποιος ειναι ηδη παντρεμενος με 2 παιδια?? - ---απο την αλλη κατακριτεοι φουλ οι αντρες που κανουνε κατι και το διατυμπανιζουν οπου μπορουν για να φανουν οτι ειναι περιζητητοι. παιδια ηρεμηστε, θες να πεις κατι, 2-3 κολλητοι και αυτοι να ναι επισης ιδιοι και να μην μιλανε. καλυτερα και καθολου. για να γινει πιο ελευθερη σεξουλαικα η κοινωνια δεν πρεπει να υπαρχει αυτο. - τετοια αρθρα πιο πολυ επδ δεν προσεγγιζουν αντικειμενικα αλλα επιθετικα καλλιεργουν πιο πολυ την κοντρα μεταξυ των 2 φυλων και καταληγουν σε πιο πολλα ταμπου και κολλημενες σκεψεις, αντι να γινει μια προσεγγιση ειρηνικη σωστη που να προωθει την σεξουαλικη ελευθερια στη σκεψη και στην πραξη. θα ηταν πιο ευχαριστα τα πραγματα χωρις κολληματα και τυχον μελλοντικα απωθημενα. τελος να πω οτι αναφερομαι σε ατομα που ειναι καθαρα ελευθερα , δεν μιλαω για σχεσεις, ερωτα κτλ. αυτο ειναι αλλο θεμα γτ σκεφτεσαι αλλιως. μιλαω για πριν να φθασεις εκει. πιστευω να περασει παρακαλω, δεν βριζω.
Αφου διαβασα το αρθρο και ολα τα σχολια απο κατω και αφου εχω κανει προσφατος account στο Lifo ειπα να δοκιμασω να μοιρασω και εγω την γνωμη μου μαζι σας.Η αληθεια ειναι οτι καποιες απο τις φωτογραφιες της βρηκα αστειες καποιες οχι και καποιες ενοχλητικες.Ομως δεν νομιζω οτι να σχολιαζεις κατι με χιουμορ ειναι σεξιστοκο ή μισογυνισμός οπως για παραδειγμα μια κοπελα θα σχολιασει με τις φιλες της καποιον που ειναι υπερβαρος αλλα φοραει κολλητη αμανικη μπλουζα ετσι και ενας αντρας θα σχολιασει αντιστοιχα με τους φιλους του μια υπερβαρη κοπελα που φοραει κολαν.Μπορει και οι δυο να νιωθουν οτι μπορουν να κυκλωφωρησουν ετσι και μπραβο τους αλλα αυτο δεν παει να πει οτι απογορευετε να το σχολιασεις με χιουμουριστικο τροπο. Το ιδιο γινεται με το τι μουσικη ακους τι ταινιες ή σειρες βλεπεις τι αμαξι εχεις και τα λοιπα. Με την λογικη του αρθρογραφου καθε ανεκδοτο με ποντιους ειναι ρατσιστικο καθε ανεκδοτο με της ξανθιες ειναι σεξιστικο καθε ανεκδοτο με το πως μιλανε οι Λαρισαίοι που ειναι και τις μοδας,καθε ανεκδοτο με γιατρους πολιτικους ή οποιαδηποτε αλλη κατηγορια δειχνει σημαδια κακης ανάθρεψης και μηδεν παιδια.Ομως δεν ειναι αλλα η μαυρο ή ασπρο.Σιγουρα υπαρχει ο ρατσισμος σιγουρα υπαρχει ο σεξισμος αλλα δεν γινεται σε ολα να ψαχνουμε να βρουμε το λαθος γιατι τοτε δεν θα υπαρχει συζήτηση και το καθε τι θα το βλεπουμε με καχυποψία και χωρις πραγματικα να μπορουμε να ξεχωρισουμε τι ειναι πραγματικο χιουμορ και το τι οχι.
Πρόσφατο παράδειγμα με facebook-ική ανάρτηση:"-Γιατί οι γυναίκες έχουν πολλά ζευγάρια παπούτσια;-Γιατί ο διάολος έχει πολλά ποδάρια"Κι από κάτω χα χα, λολ και φατσούλες και μπράβο και καλό και ωραίο, κυρίως από γυναίκες. Σε ένα παρόμοιο που είχα σχολιάσει παλιότερα ότι αυτά δεν είναι αστεία, είναι σεξιστικές σαχλαμάρες έπεσαν να με φάνε, ότι δεν έχω χιούμορ, χώρια τα μπινελίκα (αγάμητη, ανοργασμικιά κ.λπ.).Άσε που το αν έχεις πολλά ζευγάρια παπούτσια δεν εξαρτάται από το φύλο, αλλά από το πορτοφόλι - ποιος το λογαριάζει αυτό;
ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΩΤΑ ΙΣΧΥΟΥΝ.ΣΤΟ 4 ΕΤΣΙ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ,ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΟΠΟΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΠΟΔΙΑ.5-10 ΙΣΧΥΟΥΝ.11 ΠΟΛΟΙ 20ΑΡΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΕ ΣΑΡΑΝΤΑΡΑ ΕΞΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ MILF.ΣΤΟ 12 ΥΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΥΣΧΥΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΕ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΩΦΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΕΞ.13-14 ΥΣΧΥΟΥΝ .15''Δε θέλω να σας το χαλάσω, αλλα ποτέ καμία γυναίκα στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν 'έκατσε' σε εναν άντρα επειδη την κέρασε ενα δυο ποτα'' ΠΟΛΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΣΕΞ ΓΙΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΣΑΝ ΑΝΤΕΙΚΕΙΜΕΝΑ.
Θεωρώ πως σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί το άρθρο αυτό τη γυναικεία φύση με τα δικαιώματα της, υπερέβαλλε, με αποτέλεσμα τον χλευασμό των αναγνωστών του. Ήταν πολύ αξιόλογη προσπάθεια, αλλά χρειαζόταν λιγότερη υπερβολή..
Όσον αφορά το 9, ναι είναι σεξιστικό το μήνυμα της εικόνας. Όμως το σχόλιο από κάτω είναι άκυρο. Γιατί αποδεδειγμένα από την επιστήμη, η τεστοστερόνη είναι η ορμόνη που αυξάνει τη λίμπιντο στους ανθρώπους. Η έλλειψή της προκαλεί αδιαφορία για το σεξ, ενώ η αυξημένες ποσότητες προσήλωση σε αυτό. Οι άντρες έχουν περισσότερη τεστοστερόνη από της γυναίκες, άρα do the math. Δεν μπορείς να λες πως η επίκληση στη "φύση" είναι κοινωνικό παρασκεύασμα χωρίς να έχεις τις γνώσεις να το υποστηρίξεις.
Στο 3 το έχεις παρεξηγήσει τελείως. Το αν τα χείλη του αιδοίου (Labia minora) είναι εξωτερικά ή εσωτερικά είναι καθαρά γενετικό θέμα και δεν επηρεάζεται καθόλου από τη σεξουαλική ζωή της γυναίκας. Πιστεύω πως δεν υπονοείται αυτό που λες εσύ από τη φώτο και απλά σχολιάζεται το πώς μπορεί να είναι το αιδοίο μιας γυναίκας.Δεύτερον η αναφορά στο αιδοίο με βρώσιμα προσωνύμια δεν αποτελεί δείγμα σεξισμού, παρά εντάσσεται στο σεξουαλικό παιχνίδι των λέξεων. Μην ξεχνάς πως το ίδιο μπορεί να γίνει και στους άντρες. Τέλος δεν είναι τοστ, αλλά σάντουιτς.
Δε ξερω γιατι δε με πειθει η πολιτικη ορθοτητα του τυπου: ΄΄ αφου υπαρχουν γυμαστηριοκαγκουρες με V μπλουζακια ως τον αφαλο, γιατι να μη τα πεταξουμε κι εμεις εξω ή αφου εμεις ξυριζουμε τα ποδια μας και ποναμε ξυριστε τα κι εσεις ή ακομη αφου ενος ανδρα η αχαλινωτη σεξουαλικη συμπεριφιρα δεν επιφερει ψογο ας εχουμε κι εμεις αχαλινωτη σεξουαλικη συμπεριφορα΄΄ , μου φαινεται οτι ειναι υπεραπλουστευσεις και ταυτιση με το χαμηλοτερο κοινο παρονομαστη.. Παντως η πατριαρχια δεν επεφερε ολα τα δεινα του κοσμου αλλα και την αντιδραση απεναντι σε αυτα οπως ο ιπποτισμος,τα ανθρωπιναδικαιωματα, οι αγωνες για ελευθερια ή/ και ισοτητα ειναι επισης δημιουργηματα λευκων στρεητ ανδρων. Πολυ δυσκολο ζητημα παντως,, ενα μικρο μερος της αντιθετης αποψης, εδω( που βεβαια η παραπανω σελιδα καταδικαζει ασυζητητι): http://www.breitbart.com/big-government/2014/01/01/wsj-camille-paglia-and-how-the-war-against-men-is-destroying-american-culture/ , http://en.wikipedia.org/wiki/Camille_Paglia ψωρις να συνδεεται το ενα με το αλλο https://www.youtube.com/watch?v=7aEnBqOlHXo , https://www.youtube.com/watch?v=4-L6cF1uc4c
ελαχιστα απο αυτα ειναι οντως μισογυνισμος. Αλλα ο μισανδρισμος ειναι ΤΑΞΕΙΣ ΜΕΓΕΘΟΥΣ μεγαλυτερος και νομοθετημενος απτο κρατος. Βλεπε φανταριλικι, βαριες δουλειες, ιατρικη περιθαλψη και πολλα πολλα αλλα. http://thoughtcatalog.com/janet-bloomfield/2014/08/5-legal-rights-women-have-that-men-dont/Ριξτε μια ματια, αξιζει http://www.news.cornell.edu/stories/2015/04/women-preferred-21-over-men-stem-faculty-positions
Απο τα καλυτερα αρθρα που εχω διαβασει εδω στη Lifo. Οχι μονο επειδη γραφει για τις γυναικες και το μισογυνισμο, αλλα και για τον τροπο με τον οποιο τα περιγραφει, η ευθυτητα του λογου του παραλληλα με το χιουμορ του.Ευγε Δημοκιδη!
Εγινε μόδα η λέξη μισογυνισμός και ξεσαλώσατε όλες οι φεμινίστριες. Ιδια χιουμοριστικά αστεία στα μέσα δικτύωσης υπάρχουν για κάθε φύλλο, στην κανονική ζωή περισσότερο εσείς θάβετε γυναίκες παρά εμείς αλλά κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι μισογύνηδες. Από τα πιο άχρηστα άρθρα που έχω διαβάσει, και δεν το λέω μόνο εγώ. Απλά κοίτα πόσα αρνητικά σχόλια έχει και θα καταλάβεις.
Μαλλον δεν διαβασες σωστα αυτα που εγραψα..Αλλα:1) Το αρθρο καλως η κακως αναφερεται στο μισογυνισμο, που (καλως η κακως) υπαρχει... και μ'αρεσε που εγινε και μια αναφορα σε αυτο. 2) Δεν εχει να κανει με φεμινισμο. 3) Το χιουμορ αγαπητε μου θα πρεπει να γινεται μεσα στα πλαισια της λογικης και να τιθονται καποια ορια παντα ωστε να μην γινεται καταχρηση και φτανουμε στην προσβολη της αξιοπρεπειας του εκαστοτε ατομου, ειτε ειναι γενους θηλυκου, ειτε οχι.4) Στο σχολιο μου παρεθεσα επισης οτι μ'αρεσε ο τροπος με τον οποιο τα γραφει, η ευθυτητα και το χιουμορ του αρθρογραφου. Που ειδες εσυ ολα αυτα που γραφεις.... δε κατεω...
@Ridiculous ThoughtsΓια το #3, όχι. Το χιούμορ δεν "θα πρέπει να γίνεται" σε κανένα πλαίσιο - είναι κομμάτι της ελεύθερης έκφρασης του ατόμου. Το χιούμορ μπορεί να είναι έξυπνο ή βλακώδες & προσβλητικό ή μη, πάντα από την οπτική γωνία αυτουνού που το κάνει και του ατόμου που το εισπράττει. Ναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί προσβλητικά εναντίον ενός ανθρώπου (πχ μέθοδος Σεφερλή), μιας μειονότητας (πχ ΑμεΑ) ή μιας πεποίθησης (πχ θρησκευτικής). Εγώ δε γελάω με τον Σεφερλή, αλλά κάποιοι άλλοι γελάνε. Θα κάνω χιούμορ με τη περιφορά των οστών της Αγ.Βαρβάρας αλλά κάποιοι άλλοι θα προσβληθούνε. Από τη στιγμή που το χιούμορ δε κρύβει κάποια απειλή (πχ bullying), θα πρέπει να το αποδεχτούμε ως δημοκρατικό δικαίωμα του αλλουνού, αλλιώς βάζουμε τις βάσεις για πιο ολοκληρωτικούς τρόπους σκέψεις (τι πρέπει να λέμε (και πως), και τι όχι).
Ναι, υπάρχουν πάρα πολλά παραδείγματα μισογυνισμού εδώ, ωστόσο έχω ενστάσεις. Δεν ξέρω αν ενδιαφέρουν κανέναν, αλλά έχω το ελεύθερο να το σχολιάσω και θα το κάνω.Οι ενστάσεις μου είναι οι εξής:1.Να ντυνόμαστε όπως θέλουμε, καλώς, όμως υπάρχουν τόσα και τόσα ρούχα, διαφορετικά για κάθε τύπο γυναίκας. Δεν είναι όμορφο να είσαι 90+ κιλά και να φοράς κολλητό κολάν/παντελόνι, έξτρα μίνι φούστα, κολλητό μπλουζάκι. Βέβαια, το κολλητό μπλουζάκι δεν ταιριάζει ούτε σε γυναίκα με περιττά κιλά στην κοιλιά και τα κολλητά παντελόνια σε γυναίκες με πολλή κυτταρίτιδα.2.Όταν μια γυναίκα δεν θέλει να κολλήσει τη ρετσινιά της που@@@ας καλύτερα να μην διαλαλεί σε όλα τα μέσα δικτύωσης τις σεξουαλικές ορέξεις της, το με πόσους έχει πάει, το πόσο μεγάλοι ηλικιακά ήταν αυτοί που πήγε, το τι προσόντα ζητάνε να έχει κάποιος και να μην ανεβάζει δεκάδες φωτογραφίες την ημέρα μισοντυμένη και μισόγυμνη.3.Κανείς δεν έθιξε όμως σε κανένα άρθρο το ότι ''όλοι οι άντρες είναι γουρούνια'', ''όλοι οι άντρες είναι ίδιοι'', ''άντρες, πεταμένα λεφτά''.4.Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι οι άντρες έχουν γενικότερα μια απλούστερη λογική και μια απλούστερη σκέψη, καθώς η γυναίκα λόγω ανεπτυγμένου συναισθηματισμού σκέφτεται κάπως διαφορετικά και ίσως πολύπλευρα. Επομένως, την ώρα που γράφει κάποιος ένα τέτοιου είδους ''μισογυνικό'' κείμενο, πιθανότατα δεν θα καταλάβει ότι θίγει πολύ περισσότερο κόσμο και πολύ περισσότερα ζητήματα απ'όσα πιστεύει.Κατά τ'άλλα η καθεμία από μας μπορεί να έχει όση αυτοπεποίθηση θέλει, να το παίζει όσο γκόμενα θέλει να είναι, μπορεί να αγαπάει τον εαυτό της ακόμα κι αν έχει στραβή μύτη, στραβά πόδια, σημάδια από σπυριά, κυτταρίτιδα και πολλά ακόμα, να κάνει σεξ όποτε θέλει και με όποιον θέλει και με όσους θέλει, και να έχει το δικαίωμα να απαντήσει όπως θέλει στην οποιαδήποτε ερώτηση που την αφορά. Μπορώ να κάνω ό,τι θέλω, χωρίς να δώσω λογαριασμό σε κανέναν, αρκεί να το κάνω με γνώση, αξιοπρέπεια, σεβασμό σε εμένα και στο συνάνθρωπο.
Η ένσταση Νο1 αναφέρεται σε θέμα καθαρά αισθητικής και η ένσταση Νο2 στην αυτογνωσία,κριτική σκέψη και αξιοπρέπεια που πρέπει να έχει μια γυναίκα.Δεν βλέπω πουθενά τον εσωτερικευμένο μισογυνισμό που μου προσάπτεις.Τα Νο 3,4 ασχολίαστα έτσι;
Τελειο! Αν συμφωνεις, εισαι δικος μας, αν δεν συμφωνεις, εχεις εσωτερικευμενο μισογυνισμο. Αρα, μονο μισογυνηδες διαφωνουν. Ψεκαστε, σκουπιστε, τελειωσατε. Psikhushka (Russian: психушка; [pʲsʲɪˈxuʂkə]) is a Russian ironic diminutive for psychiatric hospital. In Russia, the word entered everyday vocabulary.[3] It has been occasionally used in English since the Soviet dissident movement and diaspora community the West used the term. In the Soviet Union, psychiatric hospitals were often used by the authorities as prisons in order to isolate political prisoners from the rest of society, discredit their ideas, and break them physically and mentally; as such they were considered a form of torture. The official explanation was that no sane person would be against socialism.http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies
Το τελευταιο μελημα μου ειναι μην τυχον μερικοι ιδεοληπτικοι τυποι με πουν μισογυνη. “The aim of the joke is not to degrade the human being, but to remind him that he is already degraded.” - George Orwell.
Χμμ.6: Οι selfies που μοιράζεται ο κόσμος (ανεξαρτήτου φύλου) με αγνώστους είναι πολύ θλιβερό και ματαιόδοξο πράγμα γενικά. "Κάντε μου like, άγνωστοι, μπας και ανέβει η αυτοπεποίθησή μου αρκετά μέχρι την επόμενη φωτογραφία, να ξέρω ότι μετράω λίγο".4, 5, 7, 11, 12: Είδες ένα σχόλιο ενός 15χρονου στο facebook και έβγαλες συμπέρασμα. Καραμέλα η "πατριαρχία".Το 14 το λέτε συχνά οι ίδιες οι γυναίκες για άλλες γυναίκες.Όσον αφορά το 15, πολλές φορές στην ιστορία έχουν κάτσει γυναίκες σε άντρες λόγω χρημάτων. Πιθανότατα έχει γίνει και το αντίστροφο.Αυτό με τις εκκλησίες συμφωνώ, στα Μετέωρα δεν επιτρέπονται καν γυναίκες σε ορισμένα σημεία. Τραγικό.Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες άντρες που έχουν μιζεριάσει λόγω της αποτυχίας τους με τις γυναίκες, και εξαιτίας αυτού τις έχουν μισήσει. Υπάρχει και αντίστοιχο γυναικείο κοινό, αρκετά μικρότερο. Ωστόσο η σελίδα είναι λίγο ψευδοφεμινιστική και βασίζεται σε προχειροδουλειές και λανθασμένα δείγματα.
Οπως ειπώθηκε και παραπάνω για να κάνεις χιούμορ εκ τον πραγμάτων πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια στερεότυπα. Αλλο αυτό και άλλο να μου κάνει η άλλη ολόκληρη (άκυρη και άστοχη κιόλας) ψυχοκοινονιολογική ανάλυση για την κάθε χοντράδα που μπορεί να πει κάποιος. Εκτος και αν όλοι μισούμε θανάσιμα του Πόντιους και δεν το έχουμε καταλάβει. Όταν χρησιμοποιείς ένα στερεότυπο δεν σημαίνει οτι το ενστερνιζεσαι κιόλας. Ισα ίσα που πολλές φορές μπορεί και έμμεσα να κάνεις κριτική και στο ίδιο το στερεότυπο.Είχα και εγώ μια γκόμενα με παραπάνω κιλά παλιά που όταν ήμασταν στο κρεβάτι της έλεγα ''τι κωλ@ρα είναι αυτή που έχεις''. Μήπως έπρεπε να μου πει ''είσαι σεξιστής και ρατσιστής'' και να αποχωρήσει με παρρησία?Οταν κάποιες βλέπουν εχθρούς παντού, χωρίς να υπάρχει εμφανής λόγος, τότε το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο από αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκουν.Και όπως λένε και στο χωρίο μου ''όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται''
Συμφωνώ με το ότι κάνοντας πλάκα με στερεότυπα μπορεί , εμμέσως, να καυτηριάζεις μια πεποίθηση που είναι άδικη εις βάρος μιας ομάδας ατόμων. Αλλά, είναι διαφορετικό αυτό και διαφορετικό να λες ότι το χιούμορ ("εκ των πραγμάτων" κιόλας) βασίζεται σε στερεότυπα, το οποίο είναι πολύ βαρύ. Επίσης, το χιούμορ που κάνει ο καθείς με την γκόμενα, εφόσον υπάρχει ένας κοινός-προσωπικός κώδικας επικοινωνίας, δεν μπορείς να το συγκρίνεις με το χιούμορ "δημόσιου χαρακτήρα". Τα χωριά είναι τέλεια αρκεί να κρατάμε μόνο τα καλά από αυτά.
ό,τι και αν πούμε εδώ πέρα οι άνδρες τα downvote πάνε βροχή...ακόμα και τα πιο εύστοχα σχόλια...αλήθεια αναρωτιέμαι αν οι γυναίκες πιστεύουν οτι το ανδρικό φύλο τις μισεί επειδή κάποιοι ανεγκέφαλοι δημιουργούν κακόγουστες φωτογραφίες...αν δεν μπορεί κάποιος να διακρίνει τη διαφορά στη φωτο 8# όπου είναι πραγματικά υποτιμητική για το γυναικίο φύλο και την #9 η οποία είναι απλά κακόγουστο χιούμορ κάποιου πικραμένου που θέλει να πουλήσει φιγούρα δεν ξέρω τι άλλο να πώ...αλήθεια με έχει προβληματίσει αυτό το άρθρο...εγώ έχω τη συνείδηση μου καθαρή ξέρω πως δεν έχω κόμπλεξ ανωτερότητας,ούτε μισογύνης είμαι ούτε και ρατσιστής...απλά νομίζω ότι κάποιες εδώ πέρα έχουν τόσο μεγάλη ανάγκη να αποδείξουν πως οι άντρες είναι μισογύνηδες που αναλύουν την κάθε πρόταση μέχρι να βρουν κάτι στο οποίο μπορούν να πιαστούν και να βγάλουν το παραπάνω συμπέρασμα...βγάλτε μας μισογύνηδες όσες φορές θέλετε να ξέρετε ότι δεν είμαστε τόσο οπισθοδρομικοί όσο νομίζετε...https://www.youtube.com/watch?v=hnKMGIpzsio με αγάπη σας το αφιερώνω
καποια απο τα σχολια ειναι χιουμοριστικα και προφανως τα στερεοτυπα ειναι πηγη αστειων,οποιος κανει τετοια αστεια δεν σημαινει οτι στα σοβαρα πιστευει το περιεχομενο του αστειου.οπως ενας χοντρος αν εχει χιουμορ γελαει με αστεια για χοντρους ετσι και οι γυναικες θα επρεπε να γελανε απλα με αστεια οπως το "τι εχεις?" "τιποτα" κλπεπισης,αναλογα αστεια για αντρες κυκλοφορουν επισης.μισογυνισμος σιγουρα υπαρχει στην κοινωνια μας,στο μυαλο πολλων ακομα και σημερα η γυναικα ειναι κατωτερη του ανδρα,με τα χρονια μειωνεται παντως,αλλα ειναι αστοχο να συνδεεται με τις χαβαλοατακες των social media η με την προταση για ρινοπλαστικη του marie claire