10 τραγούδια- ένοχες απολαύσεις
H Madonna και ο Vanilla Ice, την εποχή του "Ice Ice Baby"

 

Όπως τα επέλεξε για το LIFO.gr ο Γιώργος Καρακασίδης, παραγωγός του Desert Radio που λέει:

 

Ακόμα και ο πιο βαρύς κι ασήκωτος ροκάς έχει τις αδύναμες στιγμές του. Απλά δυσκολεύεται να τις παραδεχτεί. Ακολουθεί η «λίστα της ντροπής»: 

 

Trio - Da Da Da (1981)

 

 

Ανάμεσα στα παπάκια και τους New Kids on The Block στα παιδικά παρτυ των 80s ακουγόταν κι αυτό. Επίκαιρο όσο ποτέ γιατί ο στίχος ‘Ich lieb’ dich nicht Du liebst mich nicht (Δε σ’αγαπώ Δε μ’άγαπάς)’ είναι τραγουδισμένος στα γερμανικά. 

 

 

Roxette - The Look (1989)

 

 

H σχέση μου με αυτό το τραγούδι είναι σαν τη γνωστή σοκολάτα. Η πρώτη μου αγάπη και παντοτινή. Καλοκαίρι του ’89 διακοπές στη Ρόδο και μαζί με την αδερφή μου κοπανιόμασταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. 8 χρόνια αργότερα, το κομμάτι θα ακουστεί σε διαφήμιση γνωστής εταιρείας καλλυντικών με τη (θεά της εποχής) Ίνα Λαζοπούλου. 

 

 

Vanilla Ice - Ice Ice Baby (1990)

 

 

Η πρώτη μου αυθεντική κασέτα. Το όνειρο κάθε λευκού πιτσιρικά να ραπάρει γίνεται πραγματικότητα. 

 

 

Ace of Base - All That She Wants (1993)

 

 

Ό,τι ήταν οι ABBA για τα 70s, ήταν οι Ace of Base για τα 90s. Νομίζω ότι δεν υπάρχει άνθρωπος που να μη συμπαθεί αυτούς τους Σουηδούς.

 

 

Haddaway - What Is Love (1993)

 

 

Νοσταλγία για μια ηλικία που δεν ήξερες ακόμα τι θα πει έρωτας.

 

 

Bette Midler - To Deserve You (DanceRemix) (1995)

 

 

Την Bette Midler την γνώρισαν πολλοί από το σπαρταριστό ‘Big Business’. Ωστόσο, εκτός από την υποκριτική, ήταν επίσης γνωστή για το τραγούδι.  Δυσκολεύτηκα πολύ να παραδεχτώ ότι μου αρέσει αυτό το κομμάτι.

 

 

Anouk - Nobody's Wife (1996)

 

 

Και ξαφνικά ενώ μια ζωή εσύ τα χωνες μουσικά στο γυναικείο φύλο, έρχεται μια Ολλανδέζα και τα ανατρέπει όλα. Το τραγούδι που όλα τα αγόρια ντρέπονταν να πουν ότι τους αρέσει. Θα μπορούσε να είναι ο εθνικός ύμνος των FEMEN.

 

 

U2 - Discothèque (1997)

 

 

Καλά θα πει κάποιος: U2 και Guilty Pleasures? Κι όμως. Για πρώτη φορά οι 4 Ιρλανδοί έφτασαν τόσο έντονα σε μονοπάτια όπως ακριβώς ονομάστηκε ο δίσκος. Pop. Αγαπημένος στίχος: ‘You can reach but you can’t grab it’. 

 

 

Lenny Kravitz - Fly Away (1998)

 


 

Ακόμα και η ύψιστη ιεροσυλία ότι ο Lennny Kravitz είναι o Jimi Hendrix της γενιάς μας ώρες ώρες μου φαίνεται γοητευτική. Το τραγούδι που βάζεις τέρμα στο αυτοκίνητο όταν σχολάς Παρασκευή απόγευμα.  

 

 

Crazy Town – Butterfly (2000)

 

 

Ή αλλιώς όταν οι Peppers συνάντησαν το Nu-metal. Ένα ολόκληρο καλοκαίρι παιζόταν συνέχεια. Απίστευτα ηδονικός ο στίχος στο ρεφραιν: ‘Come my lady you're my pretty baby. I'll make your legs shake. You make me go crazy.’

 

 

*Προσθέστε ελεύθερα