ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Άραγε ισχύει ο αντιρατσιστικός νόμος για τον Μητροπολίτη Άνθιμο;

 Άραγε ισχύει ο αντιρατσιστικός νόμος για τον Μητροπολίτη Άνθιμο; Facebook Twitter
34

Άραγε ισχύει ο αντιρατσιστικός νόμος για Μητροπολίτες;

Αυτές τις ημέρες, με την παγκόσμια ημέρα κατά του bullying, όλοι προσπαθούμε να δώσουμε το μήνυμα πως δεν πρέπει να στοχοποιούμε όποιον είναι διαφορετικός. 

Διεθνώς οι αυτοκτονίες ομοφυλόφιλων (εφήβων κυρίως) λαμβάνουν όλο και μεγαλύτερη δημοσιότητα - πρόκειται συνήθως για παιδιά που είτε τα πείραζαν είτε δεν άντεξαν να ζουν με τις ενοχές ότι (δήθεν) κάνουν μια φριχτή αμαρτία. 

Και αυτές τις μέρες, τόσο κοντά στην παγκόσμια ημέρα εναντίον του bullying κι ενώ όλη η Ελλάδα γίνεται μια γροθιά εναντίον αυτών που στοχοποιούν (για οποιονδήποτε λόγο) ανθρώπους, έρχεται ο Μητροπολίτης Άνθιμος να προσθέσει τύψεις σε ανθρώπους, να δυσκολέψει τους γονείς να αποδεχτούν τα παιδιά τους, να δώσει πάτημα σε bullies να μισήσουν τους διαφορετικούς απ' αυτούς. 

Μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου και στον Αντ1, διάλεξε αυτό το timing για να ισχυριστεί ότι η ομοφυλοφιλία είναι "θανάσιμο αμάρτημα":

«Αυτό για την πίστη μας, αγιογραφικά, είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα». Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν. Δεν είναι απόρριψη. Εσάς σας αρέσει ακόμη και να γίνεται γάμος μεταξύ αντρών και μεταξύ γυναικών;»

Διάβασα πολλά σχόλια για τη συνέντευξη αυτή:

AcroBat
Θανάσιμο αμάρτημα είναι ένας "άνθρωπος" να έχει τέτοιες ομοφοβικές απόψεις.
Που είναι η ανθρωπιά σας τη στιγμή που τα λόγια σας δημιουργούν μία ρατσιστική κοινωνία;
Που είναι η πνευματικότητα που υποτίθεται οτι έχετε όταν ο λόγος σας κάνει κάποιους ανθρώπους δυστυχισμένους διότι είναι αδύνατο να αλλάξουν αυτό που είναι;
Που είναι η αγάπη σας όταν γίνεστε ηθικοί αυτουργοί σε ουκ ολίγες αυτοκτονίες διότι εκεί οδηγεί η μη αποδοχή και η καθημερινή απόρριψη ανθρώπων που απλώς αγαπούν με διαφορετικό τρόπο;
Που είναι η καλοσύνη σας όταν προκαλείτε τόσο μίσος απέναντι σε μία ομάδα ατόμων;
Δεν ξέρω εάν υπάρχει παράδεισος αλλά εάν σε αυτόν πηγαίνουν αγνοί, γεμάτοι καλοσύνη και αγάπη άνθρωποι τότε εσείς μάλλον θα δυσκολευτείτε να μπείτε εάν συνεχίσετε να προωθείτε και να προσπαθείτε να εδραιώσετε τέτοιες ιδέες.

 

Phaedon
Πολύ αισιόδοξο να ακούς λόγια αγάπης κ αποδοχής από τους εκπροσώπους της εκκλησίας...(!)
Ειδικά σε μια εποχή που όσοι αισθάνονται διαφορετικοί απομονώνονται κ φτάνουν μέχρι στο σημείο να αυτοκτονήσουν.

 

Lucretius
"Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ρώτησε: «Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Εκκλησία;» και ο Μητροπολίτης Άνθιμος απάντησε: «Αυτό είναι άλλο. Και κλέφτες υπάρχουν."

A) Ωραία εξίσωση, καθόλου φασιστική. αναρωτιέμαι αν δεν είχε πρόχειρη και καμιά δολοφονία να αναφέρει.

Β) Ωραίο κλαμπάκι έχετε στην εκκλησία (αναφέρομαι στους κλέφτες φυσικά), και μάλιστα κατά δική σας παραδοχή.

 

Νίκος Α.
Υφίσταμαι bullying! Με αποκαλούν κάποιοι συστηματικά "θανάσιμο αμαρτωλό που θα καεί στην κόλαση" και αυτό έχει επιπτώσεις στην ψυχική μου υγεία και τον κοινωνικό μου αποκλεισμό. Παρακαλώ να ξεσηκωθείτε όλοι προς συμπαράσταση και να τιμωρηθούν οι ένοχοι!

Και μετά απορεί κανείς γιατί υπάρχει βία προς το διαφορετικό...

 

trollolo

Κάνει μεγάλο λάθος, δε θεωρείται καν θανάσιμο αμάρτημα η ομοφυλοφυλία σύμφωνα με τη θρησκεία του μάλιστα (έστω και την Καθολική). Ωστόσο, η αλαζονεία (που νομίζει ότι είναι θεός και κρίνει), η απληστία (φορώντας χρυσά και σατέν και παίρνοντας υπέρογκους μισθούς), η οργή (ασχολίαστο) και η οκνηρία (ας βρει κάτι άλλο να κάνει) είναι θανάσιμα αμαρτήματα.

 

ΔημήτρηςΑ
Μεσαίωνας!!!
Θα έπρεπε να συλληφθεί ο κύριος αυτός, με την κατηγορία της "υποδαύλισης ρατσιστικού μίσους". Οπλίζει τα χέρια δολοφόνων.
Στον Καναδά θα είχε διωχθεί ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ.
Ακούτε κύριοι εισαγγελείς;

  

***

Αλήθεια, τι μήνυμα δίνει ο Μητροπολίτης σε όσα παιδιά μπορεί να είναι γκέι και σκέφτονται να βάλουν τέλος στη ζωή τους; Που αντί για υποστήριξη βλέπουν ακόμα και έναν "θρησκευτικό ηγέτη της αγάπης" να τους μιλά για θανάσιμα αμαρτήματα; 

«Είναι θανάσιμο αμάρτημα. Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα», είπε. 

Για μισό λεπτό. 

Είναι στις 10 εντολές; Το είπε ο Χριστός;

Όχι! Είναι σε ένα βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης στο Λευϊτικό. (Με το όνομα Λευϊτικό, ή Λευϊτικόν, φέρεται το 3o βιβλίο της Πεντατεύχου και ταυτόχρονα το 3ο βιβλίο της Παλαιάς Διαθήκης.) Στο ίδιο βιβλίο που "καταδικάζεται" η ομοφυλοφιλία καταδικάζεται και το να τρως χοιρινό, να τρως θαλασσινά, να φοράς μικτά υφάσματα, να ξυρίζεσαι. 

 Άραγε ισχύει ο αντιρατσιστικός νόμος για τον Μητροπολίτη Άνθιμο; Facebook Twitter

Με άλλα λόγια υπάρχει μία αναφορά σε ένα από κάθε άποψη περίεργο βιβλίο που γράφτηκε πριν περπατήσει ο Ιησούς στη Γη, σ' ένα απαξιωμένο βιβλίο με ένα σωρό παράξενες απόψεις τις οποίες ΚΑΝΕΝΑΣ -πιθανότατα ούτε οι ίδιοι οι Μητροπολίτες- δεν τηρεί. Πιστοί χριστιανοί ξυρίζονται, τρώνε ό,τι θέλουν, ντύνονται κανονικά. 

«Είναι γραμμένο στην Αγία Γραφή, δεν χωράει κουβέντα.»

Κι όμως χωράει.

Αν κάποιος προτιμά να απομονώσει μια ατάκα απ' το απαξιωμένο Λευϊτικό, αντί να ακούσει τα διδάγματα του Ιησού, που όχι μόνο δεν καταδίκασε κάποιον λόγω του σεξουαλικού του προσανατολισμού αλλά τόνισε πως δεν πρέπει να φοβερίζουμε τους άλλους, και αντέδρασε έντονα όταν είδε να εξευτελίζονται οι αδύναμοι, τότε ας φτιάξει τη δική του θρησκεία. 

Ο Ιησούς, όπως παρουσιάζεται στην Καινή Διαθήκη, ήταν ίσως ο πρώτος θρησκευτικός ηγέτης που μίλησε ενάντια στο bullying. Ο πρώτος που δίδαξε τη σημασία της αγάπης για όλους, που προσπάθησε να σώσει ανθρώπους αντί να τους στείλει στην Κόλαση. 

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος μεταφέρει τις αμφιλεγόμενες απόψεις του στους πιστούς τους, δίνοντάς τους άθελά του το δικαίωμα να θεωρούν κολασμένους και σατανικούς συνανθρώπους μας. Μερικοί απ' τους οπαδούς του πιθανότατα (θα) κάνουν bullying σε γκέι και μη άτομα βασισμένοι στα λόγια του. 

Ο αντιρατσιστικός νόμος δημιουργήθηκε για να σκεφτόμαστε δυο φορές πριν μιλήσουμε, πριν καταδικάσουμε και πριν εξευτελίσουμε ανθρώπους για την ταυτότητά τους. Θα τον χρησιμοποιήσει η δικαιοσύνη;

34

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ