ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Αγαπητέ πρώην***

Αγαπητέ πρώην*** Facebook Twitter
15

Αγαπητέ πρώην, πάλι δεν κατάλαβες τίποτα, πάλι δεν κατάφερα τίποτα για αυτό ας γράψω το κύκνειο άσμα σου. Η αγάπη, δεν είναι λουρί να στο φορέσω. Δεν είναι κατάκτηση, ούτε κατάσταση όπως ο έρωτας, αλλά ελευθερία, έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται και να μεταλλάσσεται. Δε θα το πιστέψεις, αλλά μια ερωτική αγάπη, μπορεί να μετατραπεί σε φιλική (χέστηκες). Αγαπητέ πρώην επειδή δεν ήσουν σε θέση να κατανοήσεις την αγάπη μου, δε σημαίνει ότι θα σου επέτρεπα και να την ξεφτιλίζεις.

Αγαπητέ πρώην, δεν έχεις ιδέα πόσο δύναμη χρειάστηκε για να μπορέσω να βάλω στην άκρη το γεγονός ότι σου επέτρεψα να με τσακίσεις και να συνεχίσω να δίνω χρόνο και ευκαιρίες για να καταλάβεις ότι οι άνθρωποι που σε αγαπάνε δεν είναι περαστικοί και βιαστικοί. Η αγάπη είναι έμπνευση, μόνο που αυτή η ριμάδα η φαντασία δεν είναι ανεξάντλητη. Χρειάζεται ανατροφοδότηση και ερέθισμα.


Αγαπητέ πρώην, χωρίς πόνο, ντροπή και αμφιβολία, μπορώ να το φωνάξω δυνατά ότι είσαι ανάξιος της δικιάς μου αγάπης, αλλά δεν αγαπάς κάποιον επειδή αξίζει, άρα κατά κάποια τρόπο αυτοαναιρούμαι, άρα είμαι ψεύτρα. Έχω την άνεση επιτέλους να παραδεχτώ ότι δεν με αγάπησες μια στάλα και ότι μπέρδεψες την καύλα, τον έρωτα, το θαυμασμό και τη συνήθεια με την αγάπη. Γελάω νευρωτικά όταν θυμάμαι να μπουκώνομαι πίτσα στο Μπατσί της Άνδρου ενώ με λάγνο βλέμμα πενήντα αποχρώσεων και βάλε, μου δήλωνες ότι κανένας δεν πρόκειται να με αγαπήσει όπως εσύ.

Αν για εσένα block και ξε-block σημαίνει ανωτερότητα και άνεση, μάλλον χρειάζεσαι λεξικό και εγώ να αναθεωρήσω την έννοια της ανωριμότητας. Δε μπορώ δίπλα στη λέξη αγάπη, να κολλήσω λέξεις όπως λάηκ, Facebook, email.

Το κακό δεν ήταν ότι είχες μπλέξει τα μπούτια σου και ότι όντως το πίστευες τη στιγμή που το έλεγες. Το χειρότερο ήταν ότι το πίστεψα και εγώ. Το γούσταρα το παραμύθι, μόνο που θα με συγχωρέσεις καλέ μου, διαπίστωσα ότι υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπάνε και δεν ανήκεις σε αυτούς. Δεν το φώναξαν, ούτε έκαναν κάτι κραυγαλέο για να μου το αποδείξουν. Απλά ήταν παρόντες. Έκαναν το πιο απλό και σύνθετο πράγμα συνάμα. Με ρώτησαν αν είμαι καλά και τι κάνω, δε με ισοπέδωσαν όταν έβλεπαν ότι περνάω μια περίοδο δύσκολη με δοκιμασίες που θα έκριναν τις αντοχές μου.

Αγαπητέ πρώην, η αγάπη μου δεν ήταν για πέταμα και ξόδεμα ανώφελο και αν την είχες χεσμένη μεγιά σου και χαρά σου, την δίνω εκεί που μπορούν να με αντέχουν και να με αγαπούν. Μπέρδεψες την αιωνιότητα με την υπομονή γλυκέ μου. Η αγάπη δεν ήταν μια πράξη επιβεβαίωσης της ανασφάλειας σου.


Αγαπητέ πρώην, στα πόσα μπλοκαρίσματα και ξεμπλοκαρίσματα στο facebook σταματάς; Σε κόβω εγώ μαχαίρι, μην αγχώνεσαι. Αν για εσένα block και ξε-block σημαίνει ανωτερότητα και άνεση, μάλλον χρειάζεσαι λεξικό και εγώ να αναθεωρήσω την έννοια της ανωριμότητας. Δε μπορώ δίπλα στη λέξη αγάπη, να κολλήσω λέξεις όπως λάηκ, Facebook, email.

Αγαπητέ πρώην, δε θρήνησα για την απώλεια του εραστή μου, θρήνησα για την απώλεια του φίλου μου. Είσαι ο φιλαράκος μου, μου έγραφες. Είπες ψέματα και εγώ δεν αντέχω τα ψέματα, δε τα συνήθισα ποτέ. Αγαπητέ πρώην, είχα τη δύναμη να εκτεθώ γιατί τα τραύματα μου, ήταν ένδοξα και γενναία. Δεν κρύφτηκα πίσω από δικαιολογίες, δεν απαξίωσα όσα έδωσα και έζησα μαζί σου. Το ανθρώπινο ενδιαφέρον μου, ήταν το ευχαριστώ μου και αν δεν είσαι σε θέση να το εκτιμήσεις κρίμα για σένα. Αγαπητέ πρώην, ήθελα να είσαι ευτυχισμένος και να μαθαίνω νέα σου. Αγαπητέ πρώην, έχω σταματήσει από καιρό να παριστάνω τη δασκάλα σου, αν και το έκανα με μεγάλη επιτυχία και ας απέκτησες επιφανειακές γνώσεις. Πάντα σου άρεσαν τα πασαλείμματα και η επιφάνεια και όχι η ουσία, δηλαδή το να έρθεις αντιμέτωπος με τον ίδιο σου τον εαυτό. Ήσουν και θα συνεχίσεις να είσαι πνευματικά τεμπέλης και ας προσπαθείς να παραστήσεις τον ψαγμένο. Αγαπητέ πρώην, τρίτο ράφι δεξιά, υπάρχει το βιβλίο αυτοκριτική. Διάβασε το.

Αγαπητέ πρώην, σου έδειξα τον κόσμο με τα δικά μου μάτια, όπως σου είχα υποσχεθεί την πρώτη φορά που σε είδα. Μαγεύτηκες και τρόμαξες από αυτόν, μην παριστάνεις τώρα ότι έχεις πάθει αμνησία. Αγαπητέ πρώην, δεν είναι δικιά μου δικαιοδοσία και αρμοδιότητα να σου παραδώσω μαθήματα πολιτισμένης συμπεριφοράς και ανθρωπισμού.

Αγαπητέ πρώην, δε με λένε Σοφάκι, δεν ήμουν ποτέ το Σοφάκι και ούτε σκοπεύω να γίνω. Αγαπητέ πρώην, πάντα σου άρεσαν τα άκρα, πάντα σου ζητούσα να έρθεις στη μέση. Αγαπητέ πρώην, ποτέ και σώσεις να έρθεις στη μέση, τόσο καιρό περίμενα να πιούμε ένα καφέ σαν άνθρωποι που μοιράστηκαν ζωή, σάλιο, υγρά, ανάσα, φαγητό, έρωτα, δάκρυα, μπύρες, παγωτά, στιγμές. Ο καφές κρύωσε. Έφυγε η προσπάθεια, ήρθε η απάθεια. Αγαπητέ πρώην, δεν ξέμεινα από έμπνευση, ξέμεινα από λέξεις για εσένα. Αγαπητέ πρώην. Αι στο διάολο πια. Χωρίς φόβο και πάθος.

15

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ