ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: όλοι ασχολούνται μαζί μου [μάλλον όχι]

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: όλοι ασχολούνται μαζί μου [μάλλον όχι] Facebook Twitter
95


________________
1.

Αγαπητή Α,μπα!

Θα ήθελα να σε ρωτησω τι γνώμη έχεις για τα application γνωριμιών τύπου Tinder. Πρόσφατα άρχισα να το χρησιμοποιώ, εχω μιλήσει με κανα 2 τύπους που μου φαίνονται αρκετά νορμάλ(δεν ξερω βεβαια και τι περιμενα να βρω), με τον ένα κανονίζουμε να τα πουμε και απο κοντα. έχω προβληματιστεί όμως : ειναι αυτος ένας απεγνωσμένος τρόπος για γνωριμίες ή έτσι είναι πια τα πραγματα και τέτοιου ειδους application είναι απλα ενα νεο καναλι επικοινωνιας?
Η φίλη Fu


Eίναι ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, αλλά κάθε κανάλι έχει και το δικό του πρόγραμμα. Δεν έχουν όλα το ίδιο κλίμα. Επίσης η Ελλάδα δεν είναι τόσο καλωδιωμένη και υπάρχει τεχνοφοβία, οπότε οι επιλογές είναι κάπως πιο περιορισμένες. Η ανωνυμία είναι ένας παράγοντας επικινδυνότητας, αλλά όλοι, μέχρι να γνωριστούμε, άγνωστοι είμαστε. Η κοινή παρέα που νομίζουμε ότι λειτουργεί ως φίλτρο, όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι εγγύηση. Εγγύηση γενικώς δεν υπάρχει για τίποτα. Οπότε, πας κρατώντας κάποιους κανόνες ασφάλειας και ένα μικρό καλάθι, όπως ισχύει άλλωστε πάντοτε.

________________
2.


Αγαπητη Α,μπα, ειμαι 23 χρονων και με λυπει το γεγονος οτι εχω παρατηρησει σε πολλες παρεες αγοριων να ειναι ιδιαιτερως δημοφιλη σεξιστικα αστεια και σχολια ακομα και οταν ειναι παρουσες κοπελες στην παρεα. Για παραδειγμα, συχνα εχει αναφερθει με μορφη αστειου "κοριτσια ειστε εσεις δεν καταλαβενετε απο τετοια" οταν η συζητηση στρεφεται σε "επιστημονικα" μονοπατια, παρ'οτι συνηθως τα κοριτσια της παρεας προερχονται απο κλαδους των θετικων και οχι των θεωρητικων επιστημων. Ή "οι γυναικες δεν ξερουν να οδηγουν" κλπ κλπ. Ολα αυτα προφανως λεγονται με τη μορφη αστειου αλλα κατα τη γνωμη μου αυτο δεν θα επρεπε να ειναι αποδεκτο. Αυτο που με εκνευριζει περισσοτερο ειναι η παθητικη σταση των κοριτσιων εις βαρος των οποιων γινονται τα αστεια. Πως θα παμε μπροστα αν οι γυναικες οι οποιες πληττονται απο το σεξισμο δεν ορθωσουν τη φωνη και το αναστημα τους? Ναι ακομα και εναντια σε αυτα τα "αστεια" που εντελως τυχαια αφορουν μοναχα το γυναικειο φυλο.


Τα κορίτσια καλύτερα να μην κάνουν παρέα με τόσους αστειέμπορες γιατί κινδυνεύουν να πεθάνουν από τα γέλια.

Είσαστε όλοι μικροί, κι αυτό εξηγεί αρκετά πράγματα – και την αμηχανία των αγοριών, και την δυσκολία αντίδρασης των κοριτσιών. Δεν είναι όλα τα αγόρια έτσι, και δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια καμπάνια για να σταματήσουν. Μερικοί από αυτούς θα σταματήσουν να τα λένε αυτά όταν βρουν έναν άλλον τρόπο να κρύψουν το πόσο φοβούνται την απόρριψη από το άλλο φύλο. Μέχρι τότε, αυτό που πρέπει να μην κάνετε ποτέ – δεν ξέρω αν το κάνετε, αλλά είναι το πιο σημαντικό – είναι να μην γελάτε με αυτά τα αστεία για να γίνετε αρεστές και κουλ. Μην μπαίνετε σε συζητήσεις τύπου 'γυναίκες έτσι άντρες γιουβέτσι'. Είσαστε άνθρωποι, ο καθένας με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του. Μην δέχεστε τον αποκλεισμό από συζήτηση, απλώς μιλήστε. Σιγά σιγά θα μάθουν να μην σας φοβούνται.

________________
3.

Είναι όμορφος, καλλιεργημένος, κοινωνικός, έξυπνος και με πολύ χιούμορ. Αυτό δηλαδή που θα ήθελε κάθε γυναίκα. Είμαστε μαζί έξι χρόνια και πραγματικά δεν θα τον άλλαζα για κανέναν γιατί –στα μάτια μου τουλάχιστον- δείχνει αξιολάτρευτος. Παρ'όλα αυτά έχουμε φτάσει μερικές φορές στα πρόθυρα χωρισμού. Ο λόγος είναι ότι φλέρταρε και με άλλες γυναίκες, ενώ το δικό μου λάθος ήταν η ανοχή μου σε όλο αυτό. Μετά την τελευταία φορά που εντόπισα κάτι "ύποπτο" του ζήτησα να χωρίσουμε και ήμουν πιο αποφασισμένη από ποτέ. Για πρώτη φορά παραδέχτηκε το λάθος του, μου ζήτησε συγγνώμη, υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει και με τα πολλά με έπεισε. Η αλήθεια είναι ότι σ'όλους τους προηγούμενους τσακωμούς δεν το παραδεχόταν, και έτσι αυτή η πιο ειλικρινή συζήτηση που είχαμε με έκανε να μείνω. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν μου ξαναδώσει το παραμικρό δικαίωμα θα τον χωρίσω όμως όλο αυτό με φθείρει ψυχολογικά κατά διαστήματα. Πιστεύεις ότι αξίζει να του δώσω μια ακόμα ευκαιρία ή ότι δύσκολα αλλάζει κάποιος που έχει συνηθίσει σε μια τέτοια συμπεριφορά επί χρόνια; - thinkgood


Έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι με το παραμικρό δικαίωμα θα χωρίσεις. Έχεις δώσει λοιπόν ήδη μια ευκαιρία. Τι θα πει «να του δώσω ακόμα μια ευκαιρία;»


Δύσκολα αλλάζει κανείς, αλλά δεν είναι αδύνατο να το κάνει, αν θέλει. Δεν ξέρω αν γίνεται επειδή φοβάται κάποιον άλλον και όχι επειδή το θέλει ο ίδιος, αλλά αν και ο ίδιος δεν επικροτεί τη συμπεριφορά του, ίσως και να μπορεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο, γιατί δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, ούτε εσύ. Έχεις βάλει λοιπόν ένα όριο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Είναι αθώος μέχρι απόδειξης του εναντίου.


________________
4.

Μεχρι πριν λίγους μήνες αν με ρωτούσε κάποιος για την γνώμη περί εκτρωσης δν θα ήξερα πως να σταθώ!! απ την μία ήμουν τελείως καθετη και αντίθετη με αυτη την πράξη και απ την άλλη πίστευα πως για να το κάνει μια γυναίκα αυτο θα χει τους λόγους της, σοβαρούς λόγους!

Μέχρι που ηρθα αντιμετωπη με αυτη τη πράξη! και προχωρησα! Με πολλους ενδιασμους, αλλα το εκανα! ειμαι φοιτητρια, δευτερο ετος τωρα και σε μια σχεση απο απόσταση! Με στηριξε απεριοριστα! δεν με πίεσε σε τίποτα, όλη η αποφαση ηταν δικη! Μετα υπηρξε αυτος ο μηνα που υπεφερα, δν ειχα ορεξη για τίποτα και είχα κλειστει μες το σπιτι με τις τυψεις μου παρεα! Ωστοσο αν και νομιζω πως το εχω ξεπερασει υπάρχουν στιγμές και καταστασεις που μου το θυμιζουν τοσο πολυ και ξαφνικα καταρρέω! δν μπορω να κοιταξω τα παιδια οπως πριν, νομιζω οτι κανω κατι λαθος μαζί τους! Και μετα ειναι και η σχεση μου, που αν εξαιρεσεις την αποσταση(οσο μπορεις) ειμαστε πολύ καλα, αλλά μερικες φορές ερχονται σκεψεις στο μυαλο μου, του τυπου: μηπως ειμαστε μαζι μονο και μονο επειδη περασαμε αυτη την κατασταση μαζι? μηπως δν μπορω χωρις αυτον μονο και μονο επειδη με στηριξε σε μια τοσο δυσκολη κατασταση? μήπως είναι μαζί επειδη νιωθει κι αυτος τυψεις? όλες αυτες οι ερωτησεις ομως δν προκυπτουν απο καποια συμπεριφορα του! δν μου χει δειξει ποτε κατι τετοιο! θα ηθελα πολυ την συμβουλη σου! αποφευγω να μιλησω στο οποιονδηποτε γι αυτο τ θεμα και θα ηθελα μια αποψη!!!!! σορυ για το μακρυ κειμενο!!! :/ ~blurred mind

Κακώς δεν μιλάς για το θέμα, και υπάρχει κάποιος με τον οποίον μπορείς και πρέπει να το συζητήσεις, και αυτός είναι ο φίλος σου. 'Ήταν κάτι που έγινε στο δικό σου σώμα, αλλά μιλάς λες και ο άλλος δεν συμμετείχε πουθενά. Αυτός δεν θα έχει τύψεις; Δεν θα σκέφτεται 'τι θα γινόταν αν;' Γι αυτόν δεν είναι απώλεια; Έχεις βάλει τον εαυτό σου στο κέντρο και ως ένα σημείο ισχύει, αλλά η έκτρωση είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα ζευγάρι.


Η έκτρωση δεν είναι σωστή ή λάθος, έτσι γενικά, ανεξαρτήτως περίπτωσης. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολη. Ήταν σωστή για σένα, για εκείνη την περίοδο της ζωής σου. Δεν μπορείς να το εκλογικεύσεις περισσότερο.


________________
5.


Αγαπητή Α μπα,
ήρθε και η δική μου σειρά να σε ρωτήσω για ένα θέμα γνωριμίας που μου έτυχε. Επειδή όλοι ξέρουμε ότι οι διαφορές απομακρύνουν , θα σε ρωτήσω κατ ευθείαν για το συνδυασμό

Μηχανικός- Υπάλληλος γραφείου
Ελεύθερος επαγγελματίας -Ιδιωτική υπάλληλος
40-45
Ελεύθερος-Χωρισμένη με παιδιά

Βλέπω μια χημεία μεταξύ μας, αλλά δεν ξέρω αν οι διαφορές μας κρατήσουν σε απόσταση .(διευκρινίζω ότι δεν είμαι υπάλληλός του).- μπομπ ο μάστορας

 

Για κοίτα λίγο γύρω σου. Βλέπεις πολλά ζευγάρια που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία, την ίδια δουλειά και το ίδιο παρελθόν;


Αν κάτι σας κρατήσει σε απόσταση θα είναι κάτι που δεν έχεις βάλει στον κατάλογο, γιατί δεν καταλαβαίνω τι από αυτά που γράφεις θεωρείς αγεφύρωτη διαφορά. Διαφορά είναι αυτό που θεωρεί ο καθένας διαφορά. Για άλλους είναι η ηλικία, για άλλους η κοινωνική τάξη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στο τι δεν θέλουμε. Ευτυχώς.

________________
6.

Ο φίλος μου είναι αμετανόητα άθεος και εγώ αμετανόητα πιστή... Τόσο κακό είναι πια; Είμαστε 7 χρόνια μαζί και 1 που κάναμε παρέα 8.. 8 ολόκληρα χρόνια γνωριζόμαστε και αυτό το θέμα δεν μπήκε ούτε μισό δευτερόλεπτο ανάμεσα μας! ΠΟΤΕ! Έχει πεί ο καθένας τους λόγους του, τους έχουμε κατανοήσει και τους σεβόμαστε. Δεν προσπαθώ να τον αλλάξω, δεν προσπαθεί να με αλλάξει. Και η αρμονία σε αυτό το θέμα δέν προκύπτει επειδή το κρύβουμε ή το αποφεύγουμε...Ισα ίσα που έχουμε περάσει πολλες ώρες σε υπέροχες συζητήσεις επι του θέματος. Οι άλλοι (αθεοι φίλοι του & θρησκευόμενη οικογένειά μου) τι ζόρι τραβάνε που εμεις δεν έχουμε πρόβλημα; που δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε ο ένας την άποψή του στον άλλον; Δηλαδη δεν μιλαμε απλά για το οτι δεν τους αρεσει αυτό το στοιχείο των πεποιθήσεων του συντρόφου (πραγμα φυσιολογικό και αναμενόμενο) τα βάζουν και μαζί μας που δεν κάνουμε τίποτα για να το διορθώσουμε!!!!- Η κόλαση είναι οι άλλοι

Δηλαδή πώς τα βάζουν μαζί σας;


Κάθε φορά που είσαστε με άλλους προκύπτει αυτό το θέμα; Είναι η μόνιμη σας συζήτηση; Σας πιέζουν να το διορθώσετε; Δηλαδή πώς να το διορθώσετε; Τι προτείνουν;


Πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Αν κάνω λάθος και για κάποιο λόγο σας έχουν κάνει τη ζωή αφόρητη, κάτι κάνετε και πυροδοτείτε τις συζητήσεις, ή κάτι κάνετε και δίνετε δικαιώματα για σχόλια. Αλλά δε νομίζω ότι είναι έτσι. Νομίζω ότι σου αρέσει πάρα πολύ που τα έχετε βρει σε κάτι που φαινομενικά θα δημιουργούσε πρόβλημα και θέλεις να το μάθουν όλοι.

________________
7.

Καλημέρα. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σου για τα μίνι και τις γόβες στις παρελάσεις, αλλά στο σχολείο μου φέτος απαγορεύτηκαν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ! Στη Μαρία, τη Γιώτα, τη Βασιλική κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Μια χαρά τα δείξανε τα μπούτια τους και τα κάλλη τους. Κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, όπως η δική μου, αντιμετωπίστηκαν ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ.

"Αποκλείεται" μου λέει ο διευθυντής. "Γιατί, λέω, κύριε; Η Μαρία, η Γιώτα, η Βασιλική, πώς;" "Άλλο αυτές", μου λέει. "Δεν ενοχλούν την αισθητική." Με το ζόρι, Α μπα, συγκράτησα τα δάκρυά μου. "Σοβαρά, λέω, κύριε; Εγώ δηλαδή θα σας ενοχλούσα την αισθητική;" "Ε, λιγάκι." "Θα σας καταγγείλω, του λέω. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα." "Άσε με, αγόρι μου, μου λέει, πρωί-πρωί."

Ήδη ζήτησα μεταγραφή σε άλλο σχολείο, Α μπα. Ελπίζω να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι εκεί και να μην έχω τέτοια στην 25η Μαρτίου. Το 1821 άλλωστε ούτε οι στρέιτ δεν φορούσαν παντελόνια.- Speechless


Πολύ μου αρέσεις εσύ. Πάρα πολύ.


95

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ