ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: όλοι ασχολούνται μαζί μου [μάλλον όχι]

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: όλοι ασχολούνται μαζί μου [μάλλον όχι] Facebook Twitter
95


________________
1.

Αγαπητή Α,μπα!

Θα ήθελα να σε ρωτησω τι γνώμη έχεις για τα application γνωριμιών τύπου Tinder. Πρόσφατα άρχισα να το χρησιμοποιώ, εχω μιλήσει με κανα 2 τύπους που μου φαίνονται αρκετά νορμάλ(δεν ξερω βεβαια και τι περιμενα να βρω), με τον ένα κανονίζουμε να τα πουμε και απο κοντα. έχω προβληματιστεί όμως : ειναι αυτος ένας απεγνωσμένος τρόπος για γνωριμίες ή έτσι είναι πια τα πραγματα και τέτοιου ειδους application είναι απλα ενα νεο καναλι επικοινωνιας?
Η φίλη Fu


Eίναι ένα νέο κανάλι επικοινωνίας, αλλά κάθε κανάλι έχει και το δικό του πρόγραμμα. Δεν έχουν όλα το ίδιο κλίμα. Επίσης η Ελλάδα δεν είναι τόσο καλωδιωμένη και υπάρχει τεχνοφοβία, οπότε οι επιλογές είναι κάπως πιο περιορισμένες. Η ανωνυμία είναι ένας παράγοντας επικινδυνότητας, αλλά όλοι, μέχρι να γνωριστούμε, άγνωστοι είμαστε. Η κοινή παρέα που νομίζουμε ότι λειτουργεί ως φίλτρο, όλοι ξέρουμε ότι δεν είναι εγγύηση. Εγγύηση γενικώς δεν υπάρχει για τίποτα. Οπότε, πας κρατώντας κάποιους κανόνες ασφάλειας και ένα μικρό καλάθι, όπως ισχύει άλλωστε πάντοτε.

________________
2.


Αγαπητη Α,μπα, ειμαι 23 χρονων και με λυπει το γεγονος οτι εχω παρατηρησει σε πολλες παρεες αγοριων να ειναι ιδιαιτερως δημοφιλη σεξιστικα αστεια και σχολια ακομα και οταν ειναι παρουσες κοπελες στην παρεα. Για παραδειγμα, συχνα εχει αναφερθει με μορφη αστειου "κοριτσια ειστε εσεις δεν καταλαβενετε απο τετοια" οταν η συζητηση στρεφεται σε "επιστημονικα" μονοπατια, παρ'οτι συνηθως τα κοριτσια της παρεας προερχονται απο κλαδους των θετικων και οχι των θεωρητικων επιστημων. Ή "οι γυναικες δεν ξερουν να οδηγουν" κλπ κλπ. Ολα αυτα προφανως λεγονται με τη μορφη αστειου αλλα κατα τη γνωμη μου αυτο δεν θα επρεπε να ειναι αποδεκτο. Αυτο που με εκνευριζει περισσοτερο ειναι η παθητικη σταση των κοριτσιων εις βαρος των οποιων γινονται τα αστεια. Πως θα παμε μπροστα αν οι γυναικες οι οποιες πληττονται απο το σεξισμο δεν ορθωσουν τη φωνη και το αναστημα τους? Ναι ακομα και εναντια σε αυτα τα "αστεια" που εντελως τυχαια αφορουν μοναχα το γυναικειο φυλο.


Τα κορίτσια καλύτερα να μην κάνουν παρέα με τόσους αστειέμπορες γιατί κινδυνεύουν να πεθάνουν από τα γέλια.

Είσαστε όλοι μικροί, κι αυτό εξηγεί αρκετά πράγματα – και την αμηχανία των αγοριών, και την δυσκολία αντίδρασης των κοριτσιών. Δεν είναι όλα τα αγόρια έτσι, και δεν χρειάζεται να κάνετε κάποια καμπάνια για να σταματήσουν. Μερικοί από αυτούς θα σταματήσουν να τα λένε αυτά όταν βρουν έναν άλλον τρόπο να κρύψουν το πόσο φοβούνται την απόρριψη από το άλλο φύλο. Μέχρι τότε, αυτό που πρέπει να μην κάνετε ποτέ – δεν ξέρω αν το κάνετε, αλλά είναι το πιο σημαντικό – είναι να μην γελάτε με αυτά τα αστεία για να γίνετε αρεστές και κουλ. Μην μπαίνετε σε συζητήσεις τύπου 'γυναίκες έτσι άντρες γιουβέτσι'. Είσαστε άνθρωποι, ο καθένας με τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του. Μην δέχεστε τον αποκλεισμό από συζήτηση, απλώς μιλήστε. Σιγά σιγά θα μάθουν να μην σας φοβούνται.

________________
3.

Είναι όμορφος, καλλιεργημένος, κοινωνικός, έξυπνος και με πολύ χιούμορ. Αυτό δηλαδή που θα ήθελε κάθε γυναίκα. Είμαστε μαζί έξι χρόνια και πραγματικά δεν θα τον άλλαζα για κανέναν γιατί –στα μάτια μου τουλάχιστον- δείχνει αξιολάτρευτος. Παρ'όλα αυτά έχουμε φτάσει μερικές φορές στα πρόθυρα χωρισμού. Ο λόγος είναι ότι φλέρταρε και με άλλες γυναίκες, ενώ το δικό μου λάθος ήταν η ανοχή μου σε όλο αυτό. Μετά την τελευταία φορά που εντόπισα κάτι "ύποπτο" του ζήτησα να χωρίσουμε και ήμουν πιο αποφασισμένη από ποτέ. Για πρώτη φορά παραδέχτηκε το λάθος του, μου ζήτησε συγγνώμη, υποσχέθηκε ότι δεν θα το ξανακάνει και με τα πολλά με έπεισε. Η αλήθεια είναι ότι σ'όλους τους προηγούμενους τσακωμούς δεν το παραδεχόταν, και έτσι αυτή η πιο ειλικρινή συζήτηση που είχαμε με έκανε να μείνω. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι αν μου ξαναδώσει το παραμικρό δικαίωμα θα τον χωρίσω όμως όλο αυτό με φθείρει ψυχολογικά κατά διαστήματα. Πιστεύεις ότι αξίζει να του δώσω μια ακόμα ευκαιρία ή ότι δύσκολα αλλάζει κάποιος που έχει συνηθίσει σε μια τέτοια συμπεριφορά επί χρόνια; - thinkgood


Έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου ότι με το παραμικρό δικαίωμα θα χωρίσεις. Έχεις δώσει λοιπόν ήδη μια ευκαιρία. Τι θα πει «να του δώσω ακόμα μια ευκαιρία;»


Δύσκολα αλλάζει κανείς, αλλά δεν είναι αδύνατο να το κάνει, αν θέλει. Δεν ξέρω αν γίνεται επειδή φοβάται κάποιον άλλον και όχι επειδή το θέλει ο ίδιος, αλλά αν και ο ίδιος δεν επικροτεί τη συμπεριφορά του, ίσως και να μπορεί. Δεν ξέρω τι θα γίνει με τον συγκεκριμένο, γιατί δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον, ούτε εσύ. Έχεις βάλει λοιπόν ένα όριο. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο. Είναι αθώος μέχρι απόδειξης του εναντίου.


________________
4.

Μεχρι πριν λίγους μήνες αν με ρωτούσε κάποιος για την γνώμη περί εκτρωσης δν θα ήξερα πως να σταθώ!! απ την μία ήμουν τελείως καθετη και αντίθετη με αυτη την πράξη και απ την άλλη πίστευα πως για να το κάνει μια γυναίκα αυτο θα χει τους λόγους της, σοβαρούς λόγους!

Μέχρι που ηρθα αντιμετωπη με αυτη τη πράξη! και προχωρησα! Με πολλους ενδιασμους, αλλα το εκανα! ειμαι φοιτητρια, δευτερο ετος τωρα και σε μια σχεση απο απόσταση! Με στηριξε απεριοριστα! δεν με πίεσε σε τίποτα, όλη η αποφαση ηταν δικη! Μετα υπηρξε αυτος ο μηνα που υπεφερα, δν ειχα ορεξη για τίποτα και είχα κλειστει μες το σπιτι με τις τυψεις μου παρεα! Ωστοσο αν και νομιζω πως το εχω ξεπερασει υπάρχουν στιγμές και καταστασεις που μου το θυμιζουν τοσο πολυ και ξαφνικα καταρρέω! δν μπορω να κοιταξω τα παιδια οπως πριν, νομιζω οτι κανω κατι λαθος μαζί τους! Και μετα ειναι και η σχεση μου, που αν εξαιρεσεις την αποσταση(οσο μπορεις) ειμαστε πολύ καλα, αλλά μερικες φορές ερχονται σκεψεις στο μυαλο μου, του τυπου: μηπως ειμαστε μαζι μονο και μονο επειδη περασαμε αυτη την κατασταση μαζι? μηπως δν μπορω χωρις αυτον μονο και μονο επειδη με στηριξε σε μια τοσο δυσκολη κατασταση? μήπως είναι μαζί επειδη νιωθει κι αυτος τυψεις? όλες αυτες οι ερωτησεις ομως δν προκυπτουν απο καποια συμπεριφορα του! δν μου χει δειξει ποτε κατι τετοιο! θα ηθελα πολυ την συμβουλη σου! αποφευγω να μιλησω στο οποιονδηποτε γι αυτο τ θεμα και θα ηθελα μια αποψη!!!!! σορυ για το μακρυ κειμενο!!! :/ ~blurred mind

Κακώς δεν μιλάς για το θέμα, και υπάρχει κάποιος με τον οποίον μπορείς και πρέπει να το συζητήσεις, και αυτός είναι ο φίλος σου. 'Ήταν κάτι που έγινε στο δικό σου σώμα, αλλά μιλάς λες και ο άλλος δεν συμμετείχε πουθενά. Αυτός δεν θα έχει τύψεις; Δεν θα σκέφτεται 'τι θα γινόταν αν;' Γι αυτόν δεν είναι απώλεια; Έχεις βάλει τον εαυτό σου στο κέντρο και ως ένα σημείο ισχύει, αλλά η έκτρωση είναι κάτι που συμβαίνει σε ένα ζευγάρι.


Η έκτρωση δεν είναι σωστή ή λάθος, έτσι γενικά, ανεξαρτήτως περίπτωσης. Είναι σίγουρα πολύ δύσκολη. Ήταν σωστή για σένα, για εκείνη την περίοδο της ζωής σου. Δεν μπορείς να το εκλογικεύσεις περισσότερο.


________________
5.


Αγαπητή Α μπα,
ήρθε και η δική μου σειρά να σε ρωτήσω για ένα θέμα γνωριμίας που μου έτυχε. Επειδή όλοι ξέρουμε ότι οι διαφορές απομακρύνουν , θα σε ρωτήσω κατ ευθείαν για το συνδυασμό

Μηχανικός- Υπάλληλος γραφείου
Ελεύθερος επαγγελματίας -Ιδιωτική υπάλληλος
40-45
Ελεύθερος-Χωρισμένη με παιδιά

Βλέπω μια χημεία μεταξύ μας, αλλά δεν ξέρω αν οι διαφορές μας κρατήσουν σε απόσταση .(διευκρινίζω ότι δεν είμαι υπάλληλός του).- μπομπ ο μάστορας

 

Για κοίτα λίγο γύρω σου. Βλέπεις πολλά ζευγάρια που έχουν ακριβώς την ίδια ηλικία, την ίδια δουλειά και το ίδιο παρελθόν;


Αν κάτι σας κρατήσει σε απόσταση θα είναι κάτι που δεν έχεις βάλει στον κατάλογο, γιατί δεν καταλαβαίνω τι από αυτά που γράφεις θεωρείς αγεφύρωτη διαφορά. Διαφορά είναι αυτό που θεωρεί ο καθένας διαφορά. Για άλλους είναι η ηλικία, για άλλους η κοινωνική τάξη. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στο τι δεν θέλουμε. Ευτυχώς.

________________
6.

Ο φίλος μου είναι αμετανόητα άθεος και εγώ αμετανόητα πιστή... Τόσο κακό είναι πια; Είμαστε 7 χρόνια μαζί και 1 που κάναμε παρέα 8.. 8 ολόκληρα χρόνια γνωριζόμαστε και αυτό το θέμα δεν μπήκε ούτε μισό δευτερόλεπτο ανάμεσα μας! ΠΟΤΕ! Έχει πεί ο καθένας τους λόγους του, τους έχουμε κατανοήσει και τους σεβόμαστε. Δεν προσπαθώ να τον αλλάξω, δεν προσπαθεί να με αλλάξει. Και η αρμονία σε αυτό το θέμα δέν προκύπτει επειδή το κρύβουμε ή το αποφεύγουμε...Ισα ίσα που έχουμε περάσει πολλες ώρες σε υπέροχες συζητήσεις επι του θέματος. Οι άλλοι (αθεοι φίλοι του & θρησκευόμενη οικογένειά μου) τι ζόρι τραβάνε που εμεις δεν έχουμε πρόβλημα; που δεν προσπαθούμε να επιβάλλουμε ο ένας την άποψή του στον άλλον; Δηλαδη δεν μιλαμε απλά για το οτι δεν τους αρεσει αυτό το στοιχείο των πεποιθήσεων του συντρόφου (πραγμα φυσιολογικό και αναμενόμενο) τα βάζουν και μαζί μας που δεν κάνουμε τίποτα για να το διορθώσουμε!!!!- Η κόλαση είναι οι άλλοι

Δηλαδή πώς τα βάζουν μαζί σας;


Κάθε φορά που είσαστε με άλλους προκύπτει αυτό το θέμα; Είναι η μόνιμη σας συζήτηση; Σας πιέζουν να το διορθώσετε; Δηλαδή πώς να το διορθώσετε; Τι προτείνουν;


Πολύ αμφιβάλλω ότι υπάρχει ένα θέμα που πρέπει να λυθεί. Αν κάνω λάθος και για κάποιο λόγο σας έχουν κάνει τη ζωή αφόρητη, κάτι κάνετε και πυροδοτείτε τις συζητήσεις, ή κάτι κάνετε και δίνετε δικαιώματα για σχόλια. Αλλά δε νομίζω ότι είναι έτσι. Νομίζω ότι σου αρέσει πάρα πολύ που τα έχετε βρει σε κάτι που φαινομενικά θα δημιουργούσε πρόβλημα και θέλεις να το μάθουν όλοι.

________________
7.

Καλημέρα. Δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη σου για τα μίνι και τις γόβες στις παρελάσεις, αλλά στο σχολείο μου φέτος απαγορεύτηκαν ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ! Στη Μαρία, τη Γιώτα, τη Βασιλική κανείς δεν έφερε αντίρρηση. Μια χαρά τα δείξανε τα μπούτια τους και τα κάλλη τους. Κάποιες άλλες περιπτώσεις όμως, όπως η δική μου, αντιμετωπίστηκαν ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ.

"Αποκλείεται" μου λέει ο διευθυντής. "Γιατί, λέω, κύριε; Η Μαρία, η Γιώτα, η Βασιλική, πώς;" "Άλλο αυτές", μου λέει. "Δεν ενοχλούν την αισθητική." Με το ζόρι, Α μπα, συγκράτησα τα δάκρυά μου. "Σοβαρά, λέω, κύριε; Εγώ δηλαδή θα σας ενοχλούσα την αισθητική;" "Ε, λιγάκι." "Θα σας καταγγείλω, του λέω. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα." "Άσε με, αγόρι μου, μου λέει, πρωί-πρωί."

Ήδη ζήτησα μεταγραφή σε άλλο σχολείο, Α μπα. Ελπίζω να είναι πιο ανοιχτόμυαλοι εκεί και να μην έχω τέτοια στην 25η Μαρτίου. Το 1821 άλλωστε ούτε οι στρέιτ δεν φορούσαν παντελόνια.- Speechless


Πολύ μου αρέσεις εσύ. Πάρα πολύ.


95

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

9 σχόλια
#5 Ειλικρινά σπάω το κεφάλι μου να καταλάβω γιατί το ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός - υπάλληλος γραφείου σε ιδιωτική επιχείρηση θεωρείται ουσιαστική διαφορά, από αυτές που "χωρίζουν" κιόλας... Ή το ελεύθερος - διαζευγμένη.Διαφορά που χωρίζει είναι pool boy - rocket scientist. Κι αυτό ακόμη, όχι πάντα. Και πρόβλημα είναι το ελεύθερος - παντρεμένη και οικονομικά εξαρτώμενη από τον άνδρα της.
Η μονη διαφορα είναι τα παιδιά, ειδικα αν ο άλλος δεν είναι έτοιμος να μπει σε τέτοια κατάσταση. Τα αλλά δεν μπορω να καταλαβω καν γιατί τα έγραψε.Λες και πρεπει να είσαι κόπια του αλλου για να είστε ζευγάρι.
#4Αγαπητή blurred mindΌλο αυτό που περιγράφεις πηγάζει από τη χριστιανική ηθική με την οποία όλοι μας έχουμε μεγαλώσει.Είναι πολύ δύσκολο να την εντοπίσουμε και πιστεύουμε ότι κάποιες σκέψεις μας δεν έχουν σχέση με αυτήν,έλα όμως που έχουν.Εκλογίκευσε λίγο τα πράγματα.Για να κάνεις έκτεωση σημαίνει ότι εκείνη την περίοδο για τους χ λόγους δεν ήσουν έτοιμη να κάνεις παιδί.Φαντάζεσαι να το έφερνες στον κόσμο και να το έκανες μόνο και μόνο για να μην αισθάνεσαι τύψεις;Σκέφτηκες τί μπορεί να ακολουθούσε υπό αυτές τις συνθήκες;Μπορεί και τίποτα αλλά μπορεί και πολλά (άσχημα)..Τα έμβρυα,σε αυτή τη φάση δεν έχουν συνείδηση,οπότε μην στεναχωριέσαι ότι σκοτωσες μία ζωή.Γιατί και το λουλουδάκι ζωή είναι αλλά το κόβεις.Η διαφορά είναι στην συνείδηση.Συνέχισε τη ζωή σου όμορφα και ωραία και άστο πίσω σου.Δεν έκανες κάτι κακό,ούτε κανείς σε λυπάται.Και είμαι 100% σίγουρη ότι ο φίλος σου έχει πάει παρακάτω και ούτε καν το σκέφτεται..Και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου..
Από παντού.Μεγαλώνουμε γενεές επί γενεών βαθιά χωμένοι μέσα στη θρησκεία.Πόσο εύκολο πιστεύεις ότι είναι να βγάλουμε από πάνω μας την ηθική που μας κληροδότησε αυτή;Και η έκτρωση είναι θέμα τζιζ για την θρησκεία.
Μήπως (λέω μήπως) γενικεύεις λίγο? Έχουμε μεγαλώσει ΟΛΟΙ με χριστιανική ηθική και αυτό προκύπτει ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ. Νομίζω ότι πρέπει να παρατηρείς λίγο προσεκτικότερα τι γίνεται γύρω σου.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί πρέπει να αναφέρουμε πάντα ότι φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις...Αλλά ναι,πιστεύω ότι ένας άνθρωπος που έχει μεγαλώσει στην ελληνική κοινωνία,που πήγε σχολείο και έκανε κάθε μέρα το σταυρό του,έκανε θρησκευτικά,βαφτίστηκε,πήγε στην εκκλησία το Πάσχα,όταν τρομάζει λέει παναγία μου και όλα αυτά που κάνει η πλειοψηφία των ελλήνων,ναι έχει μεγαλώσει με τη χριστιανική ηθική.Δυστυχώς δεν έχω γνωρίσει οικογένειες άθεων που μεγάλωσαν διαφορετικά τα παιδιά τους αλλά φαντάζομαι υπάρχουν.Αυτό όμως δείχνει ότι ακόμα είναι πολύ λίγες.
Διαφωνώ τόσο με το άρθρο.Σε "επιστημονικά" άρθρα είναι πολύ κακό να αναφέρονται οι λέξει όλοι και πάντα..Στη δική μου περίπτωση πάλι,έχουν περάσει 11 χρόνια και δεν έχει συμβεί ΑΠΟΛΎΤΩΣ τίποτα,γιατί ήμουν απόλυτα σίγουρη για την απόφασή μου.Και εκεί νομίζω είναι το κλειδί.
Ζουμε σε μια εποχη που υπαρχουν διαφορα μεσα αντισυλληψης και εχουμε πολυ ευκολη προσβαση πλεον σ'αυτα.Οι εκτρωσεις ομως εξακολουθουν να γινονται τοσο συχνα που θα μπορουσαν να κατεχουν ενα ποσοστο στις αντισυλληπτικες μεθοδους(στην ιδια κατηγορια με το εκτρωτικο χαπι).Η συντριπτικη πλειοψηφια των γυναικων που συναναστρεφομαι και εχουν σταθερη σχεση η μπορει και οχι κανουν σεξ χωρις προφυλαξεις μονο με τη μεθοδο της διακοπης που απ το σχολειο ακομα μας ειχαν μαθει για το πολυ μεγαλο ποσοστο αποτυχιας της.Δεν μπορω να καταλαβω πως γινεται στην εποχη μας λοιπον σε σχετικες συζητησεις να δηλωνουν πως δε θελουν με τιποτα να τους συμβει αλλα να μη κανουν κατι να το αποτρεψουν ενω εχουν τοσες επιλογες.Δε θελω να ειμαι απολυτη σεχτικα με την εκτρωση γτ σιγουρα η καθε περιπτωση ειναι ξεχωριστη...ομως ανεξαρτητως χριστιανικης ηθικης καποια πραγματα ειναι λαθος.Οι καταστασεις που οδηγουν εκει μπορει να δικαιολογουν το λαθος αλλα παραμενει ενα λαθος που μπορουμε να ζησουμε με αυτο και με ολα τ αλλα που θα κανουμε στη ζωη μας.Αυτες οι εμπειριες ειναι που μας διαμορφωνουν στο κατω κατω.Οσο για το παραδειγμα με το λουλουδακι ποσο ατοπο...ζωη επισης ειναι και το γουρουνακι που το σφαζεις και το τρως αλλα δεν νομιζω αυτο να εξιλεωνει τη δολοφονια ενος ανθρωπου(το γουρουνακι εχει συνησειση?)Παντως δεν εξισωνω την δολοφονια με την εκτρωση αν και εχω διαβασει διαφορα σχετικα με αυξηση των σφυγμων του εμβρυου εκεινη τη στιγμη που μπορει αυτο να υποδηλωνει φοβο...αλλα δεν ξερω.Καλυτερα ν αποδεχομαστε τα λαθοι μας και οχι να τα αποποιουμαστε,καποιες φορες φταιμε στ αληθεια και ολο αυτο ειναι η φωνη της λογικης οχι της 'χριστιανικης ηθικης'!
@Mina_#, αυτό τώρα που έγραψες (με τους σφυγμους) σε τι ακριβώς βοηθάει την κοπέλα που υποφέρει ή τις κοπέλες που υποφέρουν από τύψεις; Ή κάποιοι που αναφέρονται στο έμβρυο ως 'παιδί' ή 'μωρό', έχουν σκεφτεί πόσο δυνατές μπορεί να είναι οι λέξεις που χρησιμοποιουν και τι αντίκτυπο μπορεί να έχουν;Γενικά μιλώντας τώρα μήπως να σκεφτόμαστε λίγο πριν μιλήσουμε και κουνησουμε το δάχτυλο όλοι οι αναμάρτητοι του 'Α, μπα'; Με έχουν κουράσει κάποιοι ηθικολογοι εδώ μέσα που αδυνατούν να κατανοήσουν ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα είτε μιλάμε για απιστία είτε για λάθη στις σχέσεις είτε λάθη γενικά. Και εγώ όπως και πολλοί άλλοι βλέπω τον εαυτό μου σε πολλές ερωτήσεις/απαντήσεις/σχόλια για να βρω λύσεις και στα δικά μου προβλήματα και πραγματικά πολλές φορές νιώθω ότι κάποιοι σχολιαστές κουνάνε το δάχτυλο με στόμφο κάνοντας μαθήματα ηθικής. Όλοι μπορούμε πανεύκολα να βρεθούμε σε δύσκολη θέση γιαυτό ας έχουμε λίγο περισσότερη κατανόηση.. Rant over.
Δεν απευθυνομαι στην κοπελα,η κοπελα εστειλε στην α,μπα για να της δωσει μια απαντηση που θα τη βοηθησει και θεωρω οτι της εδωσε μια πολυ ωραια βοηθητικη απαντηση δινοντας παραλληλα στην εκτρωση τη βαρυτητα που της αξιζει χωρις να την ισοπεδωνει παραλληλιζοντας τη με το κοψιμο ενος λουλουδιου οπως το πρωτο σχολιο στο οποιο απευθυνομαι.Δεν ειμαι ηθικολογος προσπαθω να ειμαι αντικειμενικη...και μαλιστα γραφω στο σχολιο μου οτι δεν ειμαι απολυτη σχετικα εννοωντας πως μπορει και μενα να μου συμβει και να πραξω αναλογως αλλα θα ειναι λαθος.Ενα απο τα πολλα που εχω κανει και θα κανω λιγοτερο η περισσοτερο σοβαρα.Με το να αποποιουμαστε τα λαθη μας δεν μας βοηθαει να παμε παρακατω ουτε να μαθουμε απο αυτα ουτε να ωριμασουμε και να γινουμε πιο υπευθυνοι ετσι ωστε να μη τα ξανακανουμε.Μπορει το σχολιο μου να μη βοηθησει τα κοριτσια που εχουν κανει εκτρωση αλλα μπορει ν αποτρεψει καποια να χαλαρωσουν με το θεμα της αντισυλληψης
Σαφώς και δεν πρέπει να θεωρηθεί απλό, αλίμονο. Και όποτε βλέπω στατιστικές που δείχνουν πως η διακοπή της κύησης είναι κάτι σαν εναλλακτική μέτρων αντισύλληψης πλέον, ανατριχιάζω! Χρειάζεται ενημέρωση και παιδεία ΚΑΙ στο συγκεκριμένο θέμα από μικρές ηλικίες, τα γνωστά.. Απλά θεωρώ οτι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις λέξεις που χρησιμοποιούμε σε τόσο ευαίσθητα θέματα γιατί διαβάζουν πολλές κοπέλες που τους πονάει και τους βασανίζει το συγκεκριμένο θέμα. Είναι πολύ πιο σύνηθες όσο και σύνθετο από ότι φανταζόμαστε (κλασικά όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει κλπ). Υπάρχουν τρόποι να θίξουμε κάτι και να ευαισθητοποιήσουμε χωρίς να λέμε καφρίλες, λίγο πιο ανθρώπινα ρε γαμώτο, αυτό..Για τα υπόλοιπα δεν αναφερόμουν σε εσένα φίλη Mina αλλά γενικά σε κάποιους σχολιαστές κατά καιρούς.Όσον αφορά στα λάθη έχεις δίκιο εννοείται, πρέπει να τα αποδεχόμαστε και να τα χρησιμοποιούμε ως μαθήματα αλλιώς ποιο το νοήμα άλλωστε;
No 7http://data2.lustich.de/powerpoints/l/2405-paletten-manfred.jpghttp://www.egnomi.gr/content/data/multimedia/images/XIOUMOR%20-%20EGNOMI/FORMA_ERGASIAS.jpghttp://www.lupal.pl/wp-content/uploads/2014/11/1284-b7727c140729d6def3a57bd15b638d50.jpgHaterz can suck it!
Που λες,πέρα από την πρώτη έκπληξη που προκαλεί γέλιο,ο τύπος είναι θέουλας.Μεγάλη ιστορία για να την πω εδώ,αλλά αν δε με τρόλαραν χοντρά,που υποψιάζομαι βάσιμα ότι όχι,έχουν περάσει κάποια χρόνια από τότε που τραβήχτηκαν οι φωτο,ο τύπος δούλευε σε logistics στη Γερμανία.Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι βρήκα τις φωτό σε τρία διαφορετικά site,ενώ παράλληλα τις έχω στο pc μου από τότε.Γιατί ο τύπος είναι γαμάτος,να γιατί.
Για το 3.Για μένα όλα αυτά που γράφεις στην αρχή (ουσιαστικά το πόσο κελεπούρι είναι ο δικός σου) ακυρώνονται από την ροπή του προς την απιστία. Αφού όμως εσένα δεν σε απασχολεί πραγματικά, αλλιώς θα είχες χωρίσει χρόνια τώρα, καλύτερα να μην κοροϊδεύεις τον εαυτό σου λέγοντας ''άλλη μία ευκαιρία'', αλλά να αποδεχτείς ότι θα τον συγχωρείς πάντα. Δεν είναι κακό, μην βασανίζεσαι, έτσι θέλεις να ζεις, τέλος.
Για το 5.Οι σχέσεις δεν απαιτούν βιογραφικό, δεν είναι επιχείρηση με σκοπό το κέρδος. Γι'αυτό χαλάρωσε και απόλαυσε την γνωριμία αυτή και μπορεί να ανακαλύψεις ότι σας δένουν ένα εκατομμύριο αθέατα πράγματα, που ούτε καν μπορείς να φανταστείς αυτή τη στιγμή. Και που δεν περιλαμβάνουν ούτε τη δουλειά που κάνετε ούτε την ηλικία.
Για το 2.Βρε παιδί μου, μην παίρνεις κι εσύ τόσο πολύ στα σοβαρά τις βλακείες που λέγονται πάνω στο χαβαλέ σε μια παρέα. Δες τις πράξεις του καθενός για να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Στην πράξη, σέβονται τις κοπέλες της παρέας; Φέρονται σαν κύριοι ή σαν κάφροι στα ουσιαστικά θέματα, όχι στον χαβαλέ.Σκέψου όμως κι εσύ, και όλες μας, πόσες φορές έχουμε πει ''όλοι οι άντρες είναι γουρούνια'' και άλλα παρόμοια σεξιστικά. Και όσο πιο νέος/νέα τόσο πιο πολύ κατηγοριοποιείς τους ανθρώπους προκειμένου να τους εντάξεις σε ασφαλή κουτάκια, ''καλός'', ''κακός'', ''κάφρος'', ''ιππότης'' κτλ...Μεγαλώνοντας θα δεις ότι οι άνθρωποι έχουν πολλές παραλλαγές, και αναλόγως την περίσταση βγάζουν διαφορετική πτυχή του χαρακτήρα τους. Ο φίλος σου ας πούμε που κάνει σεξιστικά αστεία, μπορεί να μην δέχεται με τίποτα να γυρίσεις μόνη σου το βράδυ σπίτι και να σε συνοδεύει ως την πόρτα για να σιγουρευτεί ότι είσαι ασφαλής. Αυτός τελικά τι είναι;
Για το 6.Δεν συμφωνώ με την αμπα στην τελευταία πρόταση γιατί κι εγώ έχω αντιμετωπίσει μεγάλο πόλεμο για τη σχέση μου, για πράγματα που στην οικογένεια μου φαίνονται αγεφύρωτες διαφορές αλλά εγώ δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα. Δεν υπάρχει ίσως μεγαλύτερη ικανοποίηση για κάποιους ανθρώπους από το να κατακρίνουν τις σχέσεις των άλλων και να σε πρήζουν καθημερινά για το πόσο λάθος επιλογή κάνεις και πόσο ξέρουν αυτοί καλύτερα. Μην τους δίνεις σημασία, μόνο εσύ ξέρεις τι γίνεται στη σχέση σου και πόσο καλά περνάς στην πραγματικότητα ανεξάρτητα από τα φαινόμενα (που συνήθως απατούν).Όταν θέλουν οι άλλοι να σχολιάσουν αρνητικά δεν χρειάζεται συνήθως να τους δώσεις κανένα δικαίωμα, το παίρνουν μόνοι τους, από ''αγάπη'' και ''ενδιαφέρον'', που όμως εσένα σε δηλητηριάζει...Απλώς χαμογέλα σε ό,τι λένε και μην τους δίνεις την ικανοποίηση να σε βλέπουν στεναχωρημένη εξαιτίας τους.