Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ποιες γυναίκες αφήνουν μόνο καλές αναμνήσεις;

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: ποιες γυναίκες αφήνουν μόνο καλές αναμνήσεις; Facebook Twitter
73


________________
1.

Στην ερώτηση 1 γράφεις στο τέλος:
Αν απατάς, καλύπτεις τα ίχνη και λες ψέματα κρατώντας δυο ανθρώπους ομήρους δεν είσαι ελεύθερος, παρτάκιας είσαι.
Ήθελα να σε ρωτήσω: αν απατάς, ψιλοκαλύπτεις τα ίχνη λέγοντας ψέματα γιατί έτσι πρέπει να κάνει ο άντρας ο σωστός, και οι δύο ξέρουν ποιά είναι η αλήθεια όμως κανείς από τους δύο δεν την λέει φωναχτά, και οι δύο προσποιούνται καθημερινά ότι τίποτα δεν συμβαίνει και το κάνουν επιτήδεια, ενώ όταν κάποιος τρίτος τους την πει και οι δύο πέφτουν να τον φάνε ζωντανό, ..τότε τί είσαι?- απιστίας συνέχεια

Εσύ που ρωτάς, ποιος είσαι;


Είσαι ένας από τους δύο; Είσαι το τρίτο ή το τέταρτο πρόσωπο στη σχέση; Ή είσαι ένας εντελώς τρίτος;


Αν είσαι ένας από τους δύο, πρέπει να μας εξηγήσεις αναλυτικότερα τι συμβαίνει. Αν είσαι το τρίτο ή το τέταρτο πρόσωπο, μάλλον αυτό θα παραμείνεις, και αν είσαι ένας εντελώς τρίτος, πραγματικά δεν σου πέφτει λόγος.


Το να κρίνουμε τους άλλους είναι το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο – να κρίνουμε την ηθική τους, είναι εκτός από πανεύκολο, πολύ ανεβαστικό. Κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει σε ένα ζευγάρι, εκτός από το ίδιο το ζευγάρι. Κανείς! Όσο και να κουτσομπολεύουμε, όταν κλείνουν οι πόρτες οι ισορροπίες είναι ιδιωτικές και μυστικές. Δεν μεταφέρονται σε τρίτους ακόμα και να το θέλει κάποιος από τους δύο.


________________
2.


μετα απο τοσες φορες που σε διαβασα, ηρθε η ωρα να ρωτησω.. τι κανει καποιες γυναικες να μην τις προσπερνανε; να στο πω κ αλλιως ,εχω μια φιλη που ειναι αυτου του τυπου η γυναικα. κανει γενικα μακροχονιες σχεσεις κ οταν χωριζει παντα την διεκδικουνε πισω να το πω; την παρακαλανε να το πω; κ την σκεφτονται, επιδιωκουν επαφη μαζι της κλπ κλπ. κ επειδη οντως ειναι απορια των υπολοιπων φιλεναδων, την ρωταμε ,την ξαναρωταμε. για να καταληξω , μου μεινε χαρακτηριστικα κατι που μου ειπε τις προαλλες σε αυτη την χιλιοειπωμενη ερωτηση με αφορμη ενα τηλ απο εναν που 10 χρονια τωρα την θελει πισω. οτι γενικα εχει περασει ομορφα σε ολες τις σχεσεις της,οτι εβγαλε σε αυτους τους ανθρωπους τον καλο τους εαυτο κ ισως τη διαθεση να βελτιωσουν τον εαυτο τους κ γι αυτο την αγαπανε κ τους αγαπαει. κ μου μεινε τωρα εμενα αυτο. βρε λες; εγω περιμενα κατι για σεξ κ γοητεια..- κ καθομαι κ σκεφτομαι


Μα τι να είναι η γοητεία, αν όχι η αυτοπεποίθηση και η γνώση του εαυτού; Λες να είναι καμμιά μαγική σκόνη που δίνεται τυχαία στη γέννηση από τις Μοίρες; Γιατί λέμε και ξαναλέμε ότι το πιο σημαντικό είναι να βρεις τον εαυτό σου και να τον έχεις δεχτεί και να τον αγαπάς; Να τον αγαπάς, όχι να τον θαυμάζεις, και να τον κρίνεις, όχι να τον κατακρίνεις. Ο γοητευτικός άνθρωπος είναι ο ισορροπημένος άνθρωπος, αυτός που είναι εντάξει με τον εαυτό του και ήρεμος. Τραβάει τους άλλους σαν καλτσόνε γεμιστό με μερέντα. Ένας τέτοιος άνθρωπος και θα βγάλει τον καλύτερο εαυτό του άλλου, επειδή δε θα ζηλεύει αλλά θα ενθαρρύνει, και θα περνάει όσο πιο καλά γίνεται, γιατί δεν θα περιμένει από τους άλλους να τον κάνουν καλά, και καλό σεξ θα κάνει, γιατί δε θα έχει κόμπλεξ με την εμφάνισή του.


Δεν έχεις δει γοητευτικούς ανθρώπους; Ελπίζω να έχεις δει. Παρατήρησε γιατί είναι γοητευτικοί, κάνε μια ανάλυση. Μην το συμπεραίνεις επειδή τους κυνηγούν οι εκπρόσωποι του άλλου φύλου (αυτό δεν είναι πάντα απόδειξη ισορροπίας, είναι μερικοί επαγγελματίες που άλλη δουλειά δεν κάνουν, από το να υπόσχονται γοητεία).

________________
3.


αγαπητη α μπα θα ηθελα τη γνωμη σου και τη βοηθεια σου στο προβλημα μου.ειμαι παντρεμενη 25 χρ.εδω και 3χρ.ο ανδρας μου εχει αλλη σχεση εμεις δεν εχουμε ερωτικες επαφες μενουμε ομως μαζι. Δεν θελει να χωρισουμε αλλα δεν τελειωνει με την αλλη σχεση .Μου λεει συνεχως ψεματα οτι δεν υπαρχει αλλη ενω εγω εχω αποδειξεις. Δεν ξερω τι να κανω μενω η φευγω-μαρια

Κανείς δεν μπορεί να σου πει τι να κάνεις. Τι θα τις κάνεις τις γνώμες; Εσύ πρέπει να αντέξεις τον χωρισμό, εσύ θα πρέπει να αντέξεις και τον μη χωρισμό. Εσύ, μόνη σου. Εσύ ξέρεις τι μπορείς να αντέξεις περισσότερο.


Αν έχεις αποδείξεις, πες το. Πες ότι το ξέρεις, χωρίς να περιμένεις να το παραδεχτεί. Δεν θα το παραδεχτεί μέχρι να σε τρελάνει, μην περιμένεις να σου δώσει αυτός τη λύση. Και αφού βγει αυτό στη φόρα, τότε πρέπει να δείτε μαζί τι θα κάνετε. Τι είσαι διατεθειμένη να αντέξεις; Να περιμένεις να χωρίσει; Πόσο; Και αν δεν το κάνει σε αυτό το διάστημα, τι είσαι διατεθειμένη να κάνεις; Έχεις σχέδιο για έναν ενδεχόμενο χωρισμού; Έχεις, δηλαδή, διέξοδο, ή εξαρτάσαι από αυτόν; Πολλά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν και μόνο εσύ ξέρεις τις απαντήσεις. Δεν θα γίνουν όλα ξαφνικά, κάποιες απαντήσεις θα δοθούν από μόνες τους, κάποιες θα τις δώσει ο χρόνος, κάποιες θα πρέπει να τις εκμαιεύσεις από τον εαυτό σου. Όσοι σου δώσουν λύσεις του τρίλεπτου «χώρισε κοπέλα μου τι κάθεσαι» είναι επειδή είναι έξω από το χορό και δεν θα το κάνουν οι ίδιοι.


Αυτό που έχει σημασία, τελικά, είναι: ΕΣΥ, θέλεις να χωρίσεις;


________________
4.

Εσύ Α μπα μου πιστεύεις ότι όσες κοπέλες φωτογραφίζονταν γυμνές στην Ελλάδα της δεκαετίας 60-70 ήταν σούπερ δυναμικά άτομα που γύρναγαν την πλάτη στα στερεότυπα της εποχής και τους αξίζει ένα τεράστιο respect που είχαν τα κότσια να κάνουν γυμνό σε μια τόσο μίζερη και "σφιχτή" εποχή ή έπεφτε η εκμετάλλευση του αιώνα κι αυτές νόμιζαν πως ήταν και φεμινίστριες. Επίσης, ποια η γνώμη σου για τις κοπέλες που κάνουν επαγγελματικά στριπτίζ. Είναι κάτι τέτοιο εκ προοιμίου αντι-φεμινιστικό ή εξαρτάται. Δεν ξέρω αν είναι 2 ερωτήσεις, αν ναι, απάντα όποια θες. Φιλιά πολλά, είσαι μία λατρεμένη συνήθεια!!


Αυτές οι ερωτήσεις είναι αντικείμενο συζήτησης εδώ και πολλές δεκαετίες, και δεν χρειάζεται να ξανα - ανακαλύψουμε τον τροχό, αλλά να ξέρουμε πού να κοιτάξουμε για να διαβάσουμε και να μάθουμε, αντί να προσπαθούμε να καταλήξουμε κάπου με τις δικές μας μόνο, αναγκαστικά περιορισμένες, δυνάμεις. Πρώτα διαβάζουμε, μετά κρίνουμε, και μετά παίρνουμε θέση. Θα σου πω τι πιστεύω μέσα από τα λόγια άλλων:

«Οι γυναίκες... όσο γινόταν εργατικό δυναμικό με αμοιβή, γινόταν σταδιακά πιο ελεύθερες κοινωνικά και ηθικά να είναι σεξουαλικές, ή, για ακρίβεια, να διαπραγματεύονται ανταγωνιστικά μονοπάτια της σεξουαλικότητας. Αν και ακόμη ορίζεται από την θηλυκότητα, η γυναικεία σεξουαλικότητα έχει πλέον γίνει ενεργή, διασκεδαστική, υλική, ανεξάρτητη, καταναλωτική και σε θέση να καταναλώνεται, ένα σημείο-κλειδί για αντιπαράθεση, αντίσταση και διαίρεση». (Evans, 1993)

Από το περιοδικό Theatre Journal, 2004

"Αν το κύμα των τηλεοπτικών ριάλιτι δίνει κάποιες ενδείξεις, κάθε Αμερικάνος ή Αμερικανίδα θέλει να βγάλει τα ρούχα του δημόσια. Το να εξηγήσει κανείς τι σημαίνει το στριπτήζ χρειάζεται μια ακαδημαϊκή έρευνα μεγέθους βιβλίου, που είναι μια πιο μοναχική και λιγότερο δημοφιλής δραστηριότητα. Ένας από τους λόγους είναι ότι, παρά τις αλλαγές που έχουν γίνει τις τελευταίες δεκαετίες, η διαφοροποίηση μεταξύ ποιοτικού και λαϊκού παραμένει ισχυρή σε πολλές έρευνες και τμήματα θεάτρου. Ένας άλλος λόγος είναι ότι οι γυναίκες έκαναν στριπτήζ σε χώρους συνάθροισης της εργατικής τάξης, μακριά από τα φώτα, και οι πληροφορίες είναι δύσκολο να αποκτηθούν. Τέλος, οι φεμινίστριες κατά της πορνογραφίας της δεκαετίας του '60 ασκούν ακόμη την ισχυρή επιρροή τους. Με τη βοήθεια της μαρξιστικής και της queer θεωρίας ο Robert Allen κατάφερε μέσω του Horrible Prettiness να βγάλει το μπουρλέσκ (τον πρόδρομο του στριπτήζ) από τα χέρια των φεμινιστριών κατά της πορνογραφίας, αλλά λίγοι ακαδημαϊκοί πήραν το μέρος του Allen.


Τα νέα βιβλία για το στριπτήζ αποκαλύπτουν την πρόκληση που αντιμετωπίζει η νέα γενιά των ακαδημαϊκών που μετονομάζουν το στριπτήζ ως «φεμινιστική» ή «δημοκρατική» πράξη, ή τουλάχιστον ως μια που δεν είναι ξεκάθαρα μισογυνιστική."

________________
5.


Α μπα τι θα γίνει; Είμαι μόνη μου εδώ και 2 χρόνια. Kαι δεν μου αρέσει κανείς. Έχω γνωρίσει διάφορους αλλά πάντα μάπα το καρπούζι. Ανησυχώ μήπως είμαι by. Τελευταία με πιάνω να κοιτάζω γυναίκες. Αλλά δεν τις βλέπω σεξουαλικά. Μου αρέσει πχ να κοιτάω μια όμορφη κοπέλα, να παρατηρώ το πρόσωπό της, τα ρούχα της..Αυτά. Δεν σκέφτομαι το αιδοίο της πχ. (Αλλά θα ήθελα για παράδειγμα να φιληθώ με την Κλέλια Ρενέση. Είναι θεά. Στο λέω για να καταλάβεις τι εννοώ. Δες την αν δεν την ξέρεις.)Αν δω έναν ωραίο άντρα θα κοιτάξω τα δάχτυλα του, θα φανταστώ το πέος του, θα τον σκεφτώ σεξουαλικά δλδ. Υπόψιν έχω δοκιμάσει πρόσφατα τρίο με ένα πολύ φιλικό μου ζευγάρι και μου άρεσε. Δεν το επιδιώκω όμως με αγνώστους. Μην παρεξηγηθώ. Έγινε μια φορά το καλοκαίρι, τέλος. Αυτό που με στεναχωρεί είναι που δεν βρίσκω κάποιον να μου αρέσει, που να νιώθω άνετα, που να είμαι ο εαυτός μου. Και δεν μένω στην εξωτερική εμφάνιση. Δεν θα με τραβήξει ο πολύ ωραίος. Απλά θέλω να έχει κάτι.-Και να ακούει ωραία μουσική και να έχει διαβάσει κανένα βιβλίο και να βλέπει και καλές ταινίες.-Και έχω βαρεθεί να ακούω αυτό το θα γίνει κάποια στιγμή. Ετών 24,μένω μόνη μου. Έχω πάει 2 φορές σε ψυχολόγο γιατι συνηδειτοποίησα ότι δεν μπορούσα να διαχειριστώ την μοναξιά μου και έπινα κάθε μέρα μπάφους. Αλλά τώρα δεν προλαβαίνω λόγω δουλειάς.(Που ελπίζω να μην την χάσω κιόλας.)Και τους μπάφους τους έκοψα γιατί δουλεύω όλη μέρα και γυρνάω πτώμα. Αυτά. Θέλω κάποιον όμως. Ερώτηση: μήπως είμαι by; Είχα παλιά μια σχέση με κοπέλα αλλά ήμουν 17 χρονών. Λογικό το βρίσκω σε αυτές τις ηλικίες που ψαχνόμαστε. Και φοβάμαι ότι αν κάνω τίποτα με καμιά κοπέλα θα μου αρέσει και αλήθεια σου λέω ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΩ. Άντρα θέλω.- antra thelo tora ton thelo

Αυτό που χρειάζεσαι είναι λίγο ψυχολόγο ακόμα, και βρες το χρόνο. Κόψε λίγο από το χρόνο που αναρωτιέσαι τι θέλεις, και αντί να τα σκέφτεσαι μόνη σου, πες τα με κάποιον που θα σου κάνει τις κατάλληλες ερωτήσεις για να καταλάβεις τι θέλεις και τι είναι αυτό που φοβάσαι στ' αλήθεια.


Δεν θα το σχολίαζα αν δεν ήταν σημαντικό, ωστόσο πιστεύω ότι είναι, και το κάνεις λάθος δύο φορές. Αναρωτιέσαι αν είσαι Βi. Όχι by. Bi, από το bisexual, bi + sexual, όπου bi σημαίνει «δύο», «διπλά», από τη λατινική λέξη bis, που σημαίνει «δύο φορές», «δις».


Στα ελληνικά η λέξη είναι «αμφισεξουαλικός», από το αμφί + σεξουαλικός, όπου αμφί σημαίνει «γύρω, και από τις δύο μεριές, διπλή δυνατότητα».

________________
6.


Αγαπητή Α, μπα. Εδώ και 6 χρόνια είμαι ερωτευμένος με την καλύτερη μου φίλη. Στην αρχή το κράτησα κρυφό, μα με τον καιρό άρχισε να το καταλαβαίνει και η ίδια, ώσπου κάποια στιγμή το έμαθε. Υπήρχε αμηχανία για λίγο, μετά όμως μου είπε ότι χάρηκε που δεν έχουμε μυστικά ανάμεσα μας πλέον. Δεν θέλω να μπω τόσο σε λεπτομέρειες για το πως ένιωσα γιατί νομίζω είναι προφανές. Πάντα την είχα σαν θεά μέσα μου, ωστόσο η σχέση μας τελευταία έχει αρχίσει να αλλάζει. Είναι πιο απόμακρη, δεν επιλέγει την παρέα μου τόσο συχνά. Νευριάζει με το παραμικρό που λέω ή κάνω. Σα να μην με καταλαβαίνει. Σα να είμαι ένας κοινός γνωστός. Σαν να με αντιπαθεί μάλιστα, μερικές φορές. Μέσα μου όλο το ερωτικό είναι σαφώς σε πιο χαμηλή ένταση αφού ξενερώνω κι εγώ κάποιες φορές. Πρόσφατα μου είπε ότι της έχει περάσει πολλές φορές από το μυαλό να κάνει κάτι μαζί μου, αλλά πως δεν υπήρχε λόγος να μου το πει(;). Μια είμαστε καλά και την άλλη σφαζόμαστε σαν να μην υπάρχει αύριο. Προσπαθώ να ανοίξω κουβέντα για το τι την απασχολεί, αν έχω κάνει κάτι, μα δεν είναι ποτέ σε "διάθεση" να το συζητήσει μαζί μου. Είμαι αρκετά μπερδεμένος και δεν ξέρω αν είναι μια φάση ή η αρχή του τέλους μας. Με ειλικρίνεια σου λέω πως δεν θέλω να τη χάσω. Και έχουμε περάσει μια πραγματικά ανεπανάληπτη φιλία, πριν αλλά και αφού έμαθε την αλήθεια για μένα. Η φιλία μας είναι και ο μοναδικός λόγος που κόλλησα τόσο στο να διεκδικήσω κάτι παραπάνω. Ήθελα τα σίγουρα άραγε; Δεν ξέρω αν είμαι έτοιμος να το αφήσω όλο πίσω μου και να την ξεχάσω. Τα χρόνια περνάνε και οι ανάγκες μας αλλάζουν. Τελευταία όμως, μου φαίνεται ότι περνάω σε δεύτερη μοίρα και αυτό με στενοχωρεί. Δεν πιστεύω να είναι πια τόσο η ιδέα μου. Όλο κάνει τον τελευταίο καιρό απερίσκεπτα ερωτικά ξεσπάσματα. Βλακείες, χωρίς να σκεφτεί. Πληγώνει κόσμο και δεν την νοιάζει. Σα να είναι άλλος άνθρωπος. Ήταν άραγε πάντα έτσι κι εγώ το βλέπω τώρα που ο έρωτας πάει περίπατο; Συγνώμη για τις ανακατεμένες μου σκέψεις. Ελπίζω να έβγαλες άκρη. Ήθελα να τα πω σε κάποιον που δεν μας ξέρει. :)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ περνάς σε δεύτερη μοίρα;


Μετά από έξι χρόνια με το τιρμπουσόν στο χέρι, τώρα υποψιάστηκες ότι ίσως δεν είσαι η πρώτη της επιλογή;


Κάθε φορά που τρώει χυλόπιτα από άλλον, της περνάει από το μυαλό να κάνει κάτι μαζί σου γιατί την πιάνει απελπισία μήπως μείνει για πάντα μόνη, αλλά της περνάει όταν γνωρίζει τον επόμενο που την γοητεύει επειδή δεν τον έχει σίγουρο.


Δεν λέω ότι δεν θα ταιριάζατε. Δε λέω ότι είσαι ανάξιος της αγάπης της. Λέω ότι έχεις γίνει το χαλάκι της πόρτας της, και αυτά τα χαλάκια τα θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε λάσπες στα πόδια.


________________
7.


19/09/2014, λες:
"Το σεξ δεν είναι «ξεπέτα»"
Θα ήθελες να πεις λίγα παραπάνω γι'αυτό;

Όταν στριμώχνεσαι με κάποιον στη στενή τουαλέτα του μπαρ, και κάνεις τη δουλειά που θα έκανε η παλάμη του στο σπίτι πριν κοιμηθεί, δύο ώρες αργότερα, δεν είναι ξεπέτα;

Δυστυχώς τα δύο φύλα δε θα είναι ποτέ σεξουαλικώς ισότιμα, ακριβώς επειδή ο άντρας, σε αντίθεση με τη γυναίκα, έχει οργασμό κάθε φορά που θα κάνει σεξ. Αν μπορούσαν να πάρουν και οι δύο τις ίδιες "μονάδες ικανοποίησης", τότε ναι.- γυναίκα, ετών 25

Εεε...


Πρώτα-πρώτα, δεν ξέρω γιατί είσαι τόσο σίγουρη ότι ο άντρας έχει οργασμό κάθε φορά που κάνει σεξ (επειδή είσαι 25 ίσως), κι επίσης έχεις προσπεράσει πάρα πολύ ανέμελα ένα τεράστιο προαπαιτούμενο για τον άντρα που είναι γιγαντιαίο θέμα, το θέμα της στύσης (μάλλον επειδή είσαι 25).


Τα δύο φύλα δεν είναι ισότιμα στο σεξ επειδή έτσι έχει ορίσει η κοινωνία. Κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει. Απολύτως κανένας. Ακόμη και αν δεν έπαιρναν τις ίδιες μονάδες ικανοποίησης, πάλι δεν είναι αυτός λόγος για να μην έχουν την ίδια σεξουαλική ελευθερία. Αν το ισχυρό φύλο ήταν η γυναίκα, ο γυναικείος οργασμός θα ήταν το άγιο Δισκοπότηρο, όσο πιο δύσκολος, τόσο πιο επιθυμητός. Άσε που αν είχαμε μητριαρχική κοινωνία δεν θα είχαν καν οι γυναίκες προβλήματα οργασμού λόγω ψυχολογίας. Θα τα είχαν κυρίως οι άντρες. Θα είχαν αντιστραφεί τα προβλήματα οργασμού. 


Το να στριμώχνεσαι στην τουαλέτα και να κάνεις τη δουλειά της παλάμης δεν είναι κάτι που μπορούν να κάνουν όλοι οι άντρες, ούτε ο ίδιος άντρας σε όλη του τη ζωή, ούτε ο ίδιος άντρας με όλες τις γυναίεκς. Δεν είναι μηχανές που λειτουργούν με το on/off. Αυτά που λες είναι η ανάποδη πλευρά της πατριαρχίας, που ζητάει από τους άντρες να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι για ξεπέτες χωρίς να νιώθουν τίποτα. Εμ, δεν είναι. Όλες οι σεξουαλικές επαφές έχουν μέσα τους συναίσθημα, από αυτομομφή και απέχθεια προς τον εαυτό, μέχρι τεράστια επιθυμία κυριαρχίας, ου, χαμός γίνεται. Εκτός από τους πτωχούς τω πνεύματι. Εντάξει, αυτοί είναι μακάριοι, έτσι κι αλλιώς.

________________
7.1

Αγαπητή α,μπα 7 λέξεις θα πω μόνο: Megan MacKay - (youtube videos). Δες τα όλα.


Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Παιδιά, δείτε τα κι εσείς.


 

__________________________

* Χ. Τζ. Ουελς, συγγραφέας της «Μηχανής του χρόνου» και του «Πολέμου των κόσμων», υπέρμαχος της σεξουαλικής ελευθερίας. Είχε προτείνει τη δημιουργία μιας τεράστιας αποθήκης της ανθρώπινης γνώσης σε μορφή μικροφίλμ που θα μεταφερόταν στους χρήστες δωρεάν με αεροπλάνο. Τελικά δημιουργήθηκε το ίντερνετ.

73

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ