Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή;

Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή; Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
48

Τι είναι όλοι αυτοί; Και γιατί ήταν στη Βουλή;

Εντάξει, ένας ιερέας χρειαζόταν για να ορκίσει όσους επέλεξαν θρησκευτικό όρκο (για πρώτη φορά στα χρονικά ήταν η μειοψηφία) και να κάνει και τον αγιασμό. Κι επίσης ένας απ' τους τρεις μουσουλμάνους βουλευτές ήθελε να δώσει θρησκευτικό όρκο στο Κοράνι, άρα χρειαζόταν κι ένας εκπρόσωπος εκείνης της θρησκείας.

Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή; Facebook Twitter
Ναι, υπάρχει κάποιος για να κουβαλάει την ουρά της φορεσιάς του Αρχιεπίσκοπου. (Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC)

Όλοι οι υπόλοιποι απ' τα διάφορα δόγματα, τι ρόλο είχαν στην πρώτη μέρα της Βουλής; Πέρα απ' την ενδιαφέρουσα ποικιλία, ποιον τίμησαν με την παρουσία τους;

Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή; Facebook Twitter
Φωτ.: Nikos Libertas / SOOC

Και επίσης: Όταν σχολιάζουμε εξαντλητικά το ντύσιμο του Βαρουφάκη (που τουλάχιστον το διάλεξε ο ίδιος) μπορούμε να παραβλέψουμε το ντύσιμο των εν λόγω κυρίων (που τους το επέβαλε η θρησκεία τους);

Ήταν γνήσια η απορία μου και η -προσβλητική ίσως- άγνοιά μου στο Facebook με το που πρωτοείδα τις εικόνες: Εκπροσωπείται και ο Σατανισμός στην ορκωμοσία;

Απ' ό,τι φαίνεται υπήρχαν δύο διαφορετικοί Αρμένιοι ιερείες, και διάφοροι άλλοι από διάφορα δόγματα.

Καλοί άνθρωποι, το δίχως άλλο, και σίγουρα δεν είναι το μεγαλύτερο των προβλημάτων μας, όμως γιατί -έστω και εθιμοτυπικά- είναι καλεσμένοι σε μια καθαρά κρατική υπόθεση;

Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή; Facebook Twitter
Γιατί να έχεις έναν παπά όταν μπορείς να έχεις δεκαέξι; (Φωτ.: John Liakos / POOL / SOOC)
Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή; Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC

Και πάμε στο μεγαλύτερο των προβλημάτων μας. Τα λεφτά. 

Λίγο μετά το τέλος της εντυπωσιακής παρουσίας όλων αυτών των θρησκευτικών ηγετών στη Βουλή, αφού είπαν τα καλά λόγια τους κι έφυγαν, διάβασα κάτι πολύ ενδιαφέρον, χάρη στη Μαρία Γιαννακάκη.

18 λέξεις:

"H Monde θυμίζει ότι όταν στο παρελθόν η Γαλλία αντιμετώπισε οικονομικές δυσκολίες κρατικοποίησε την ακίνητη περιουσία του Κλήρου."

****

Καλός ο αγιασμός, το φολκλόρ και τα όμορφα παρηγορητικά λόγια, όμως αυτή τη στιγμή θέλουμε κάτι διαφορετικό απ' όλους αυτούς. Ας μην κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Τι δουλειά είχαν όλοι αυτοί στη Βουλή; Facebook Twitter
Φωτ.: Nick Paleologos / SOOC
48

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
Πολύ δύσκολο η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να τα βάλει πάντως με την Εκκλησία και να της πάρει την περιουσία προς όφελος του λαού και για να χρηματοδοτήσει το πρόγραμμα του. Σίγουρα θα επιχειρήσει να το κάνει αλλά θα συναντήσει πολλές αντιδράσεις τόσο από κληρικούς όσο και από θρησκευόμενους απλούς πολίτες. Καλή τύχη πάντως να έχουν.
Φίλε μου είδες καμία κίνηση τους Σύριζα να πάρει την περιουσία της Εκκλησίας; Ακόμα και οι δήθεν πολιτικοί όρκοι είναι με τις ευλογίες των κληρικών στα πλαίσια της μεταξύ τους συννενόησης. Επίσης προσδιόρισε το "πάρει", διότι άλλο φορολογώ και άλλο "παίρνω" με το ζόρι.
Καλά όχι δεν είδα ούτε εγώ ούτε κανείς μας ακόμα κάτι τέτοιο, 2 εβδομάδες είναι όλο και όλο στην εξουσία και έχει άλλα πιο σημαντικά να ασχοληθεί προς το παρόν πριν αρχίσει τα εσωτερικά θέματα. Εντάξει ομολογώ, κακή διατύπωση έκανα, παρασύρθηκα λίγο. Δεν εννοούσα να τα πάρει όλα με το έτσι θέλω απ την Εκκλησία, δεν έχουμε και τίποτα κουμμουνισμό. Καταρχάς μπράβο που αυτή πραγματοποιεί και λίγο φιλανθρωπικο έργο αλλά ΔΕΝ φτάνει και δεν είναι τίποτα μπροστά στις πραγματικές δυνατότητες της. Εννοούσα να της βάλει χέρι της Εκκλησίας με την έννοια να την φορολογήσει, να την ελέγχει καλύτερα και να την υποχρεώσει να συνεισφέρει ενδεχομένως ανθρωπιστικά και σε άλλα πράγματα ακόμα περισσότερο, υπέρ του ελληνικού λαού.
καλο αυτο που εκανε η γαλλια αλλα σε μας δεν προκειται να συμβει ΠΟΤΕ!!! το μονο που θα θελαμε θα ηταν να πληρωνουν φορους οπως και μεις! να βγαζουν απο την τσεπη τους κατι απο οοοοοολα αυτα που παιρνουν μαυρα σε καθε μυστηριο, ενω ηδη πληρωνονται για την δουλεια τους απο το κρατος (δηλ απο ολους εμας στην ουσια)!
Να σας θυμίσω ότι ό,τι βγάζουν απο μυστήρια είναι ψιλά. Και δεν εχουν τόση σημασία. Μιλάμε για ακίνητα, επιχειρήσεις, επενδύσεις, μετοχές, εργολαβίες κλπ. Εκεί είναι τα χοντρά. Όταν λέμε για εκκλησιαστική περιουσία και εισοδήματα, δε μιλάμε για τον παπούλη με τα κεράκια σε μια εκκλησίτσα. Και πολύς κόσμος νομίζει ότι μιλάμε γι αυτό. Επίσης υπάρχουν παρα πολλοι μη κληρικοι που ανακατεύονται στην περιουσία και τις κρατικές χορηγήσεις ( με τους φόρους μας)
το ελληνικο κρατος εχει παρει την περιουσια της εκκλησιας το 1833 ,το 1838 το 1843 το διαστημα 1917-1930 και τοδιατημα 1945-1952 με απαλλοτροιωσεις εκατομυριων στρεμματων
Από πού κι ως πού θα της πάρει την περιουσία ρε παιδιά? Να πάρει τότε και τη δική σου και τη δική μου, προς όφελος του λαού. Κι εγώ γιατί να έχω και το σπίτι του πατέρα μου που το κληρονόμησα, αφού δεν μένω εκεί. Η εκκλησία την περιουσία της την απέκτησε διότι πολίτες αποφάσισαν να της την κληροδοτήσουν. Και τη διαχειρίζεται πολύ καλύτερα από το κράτος. Να την παρει το κράτος να την φάει κι αυτήν? Η εκκλησία με τα έργα που κάνει, έστω και "άχρηστα", όπως να φτιάχνει άμφια, σκέυη, ναούς κ.λπ., στηρίζει πόσον κόσμο που εργάζεται: ράφτες, μαρμαροτεχνίτες, αγιογράφους, αρχιτέκτονες, χτίστες. Το έχετε σκεφτεί ότι όλα τα έξοδα της εκκλησίας τελικά στο λαό καταλήγουν? Διότι οι παπάδες δεν τα στέλνουν έξω σε οφ-σορ.
Kαλά δεν έγινε ακόμα η επανάσταση των μπολσεβίκων για να κατάσχουμε την περιουσία άλλων (όποιος και αν είναι αυτός ο άλλος - ακόμα και η εκκλησία). Αυτό που πρέπει να γίνει να μην πληρώνονται οι παπάδες από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Καλά ναι. Ή αν όχι αυτό απλά ας ελέγχει στενότερα οικονομικά και διοικητικά την Εκκλησία και να φορολογήσει επιτέλους επαρκώς την περιουσία της (μιλάμε για τεράστια πηγή Δημοσίων Εσόδων) καθώς και να υποχρεωθεί να συνεισφέρει ανθρωπιστικά ακόμα περισσότερο απ ό,τι τώρα. Οι πραγματικές της δυνατότητες είναι σίγουρα πιο πολλές απ ό,τι έχει δείξει μέχρι τώρα.