Ο Πατήρ Γαβριήλ από την Ναζαρέτ, αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά υπέρ του Ισραήλ

Ο Πατήρ Γαβριήλ από την Ναζαρέτ, αποφάσισε να μιλήσει ανοικτά υπέρ του Ισραήλ Facebook Twitter
Ο π. Γαβριήλ (αριστερά) κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη τους διωγμούς των Χριστιανών, τονίζοντας ότι η μόνη χώρα της περιοχής που σέβεται τους Χριστιανούς είναι το Ισραήλ.
22

Το τελευταίο διάστημα με αφορμή τις αναταραχές στο Ιράκ και τη Συρία οι Χριστιανικοί πληθυσμοί τελούν υπό διωγμό. Μεγάλος αριθμός ανθρώπων που αποτελούσαν κομμάτι των Χριστιανικών κοινοτήτων εκδιώχθηκε και είναι άγνωστο τι έχει απογίνει.

Ο Πατήρ Γαβριήλ Ναντάφ, είναι κάτοικος της Ναζαρέτ, της πόλης του Ισραήλ όπου ο πληθυσμός αποτελείται κυρίως από Άραβες, στην πλειονότητα μουσουλμάνους. Η Ναζαρέτ όμως έχει επίσης σημαντική χριστιανική κοινότητα που χρονολογείται από την εποχή του Χριστού.

Ο Πατήρ Γαβριήλ είναι ιερέας που υπάγεται στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων με έδρα το ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της Ναζαρέτ. 


Ανήσυχος από τις πιέσεις που δέχονται οι χριστιανικές κοινότητες στην ευρύτερη περιοχή, αποφάσισε να λάβει θέση ανοικτά για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Σε ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε πως ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα οι χριστιανοί αποτελούσαν το 20% του συνολικού πληθυσμού και τώρα δεν ξεπερνάει το 4% και πως την τελευταία 3ετία φονεύθηκαν περί τους 100.000 χριστιανούς ετησίως. Στη Συρία, από 2.000.000 χριστιανοί, απέμειναν λιγότεροι από 250.000.


Καταλήγοντας δήλωσε πως η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή στην οποία κάποιος μπορεί να απολαύσει ελευθερία εκφράσεως της πίστης και ίσα δικαιώματα, είναι στο Ισραήλ, όπου βρίσκεται και η γεννέτειρά του, η Ναζαρέτ.

Η ομιλία του στα Ηνωμένα Έθνη.

Παίρνοντας ανοικτά θέση υπέρ του κράτους του Ισραήλ, ο Πατήρ Γαβριήλ απέκτησε πολλούς εχθρούς και έχει δεχτεί απειλές για τη ζωή του και την οικογένειά του.

Ωστόσο έχει και υποστηρικτές. Και θρησκευτικούς ηγέτες άλλων μειονοτήτων στην στενή και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και μέλη της διεθνούς κοινότητας που αντιλαμβάνονται τη σημασία του σεβασμού και της προστασίας των ιδιαιτεροτήτων της κάθε κοινότητας ξεχωριστά, για τη διασφάλιση της ανεξιθρησκείας και των διαπολιτισμικών χαρακτηριστικών τους.

*Ευχαριστώ τον Σπύρο, συνδιαχειριστή της ελληνικής σελίδας στο facebook για τον π. Γαβριήλ Ναντάφ, όπου υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για τον ιερέα και τη δράση του. 

22

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ