Καμαρωτά περνούν τα χιψτεράκια μας

Καμαρωτά περνούν τα χιψτεράκια μας Facebook Twitter
Φωτ.: Σπύρος Στάβερης/ LIFO
82

 

Δεν χρειάζεται να λές δυό φράσεις, εκεί που αρκεί μία: Πρέπει να καταργηθεί το συντομότερο η γελοιότητα με τις παρελάσεις. Είναι παντελώς άχρηστες, κοστίζουν πολύ, δεν πείθουν ούτε τη "μαθητιώσα" ούτε τη "στρατευμένη" νεολαία (μόνο τα χρυσαυγίτικα ΚΑΠΗ) και αντί να ανυψώνουν, διεκτραγωδούν την εικόνα του χρεοκοπημένου έθνους.

Ολα τα στερεότυπα που είχαμε για αυτές, έχουν λήξει σα ξινισμένο γάλα: τα καμαρωτά φανταράκια, οι σημαιοφόροι, τα κορδωμένο παπαδαριό με τους Υπουργούς στην εξέδρα. Γιατί να κλίνεις την κεφαλή στα δεξιά -να δεις ποιός είναι αυτός που κλέβει την πατρίδα τώρα; Τον ξέρεις, τον βλέπεις κάθε βράδυ στις ειδήσεις του Antenna. Στον Εθνικό Κήπο, λίγο πριν αρχίσουν να παρελαύνουν, μαθητές, φαντάροι και μπάτσοι, σα σκόρπιο ασκέρι, ξύνονται και σερφάρουν στα κινητά, βασικά μισώντας τη φάση και ευρύτερα τη χώρα αυτή που τους επιβάλλεται ως άφραγκη μητριά.

Ποιός πιστεύει τι, σε αυτό το απολειφάδι της εθνικής υπερηφάνειας; Τόσα λεφτά πεταμένα, χωρις λόγο και αιτία.

Καταργήστε το κακό θέατρο, σχολάσαμε. 

82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ