Στο σημερινό ‘Α, μπα’: η μέση λύση

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: η μέση λύση Facebook Twitter
48


________________
1.


Πολύ συχνά τώρα τελευταία μαθαίνω για αυτοκτονίες νέων ανθρώπων, ή για άλλους που έκαναν απόπειρα, και ακόμα περισσότερους που το' χάσαν για διάφορους λόγους....κι όλα αυτά όχι από τις ειδήσεις, αλλά από το περιβάλλον μου εδώ που μένω (επαρχία). Αυτό που θέλω να σε ρωτήσω είναι γιατί όταν μαθαίνω το δυσάρεστο μαντάτο, με πιάνει απάθεια.. Δεν θλίβομαι καθόλου, δεν συμπάσχω και δεν με επηρεάζει στο ελάχιστο. Και κάποια είναι και άτομα που τα γνωρίζω πολύ καλά, όχι απλοί γνωστοί. Από το μυαλό μου μόνο περνούν οι καταστάσεις που στο παρελθόν κι εμένα με οδήγησαν σε κατάθλιψη, ακόμα και σε ακραίες σκέψεις όπως η αυτοκτονία, ή στην ιδέα ότι πάει τρελαίνομαι...Όμως όχι, όπως και πολλοί πολλοί άλλοι τα έβαλα κάτω και σηκώθηκα πάνω..Αντί λοιπόν να είμαι πιο ευαίσθητη και ανθρώπινη, -όντας παθούσα-, είναι σαν αυτές οι δύσκολες εμπειρίες της ζωής, μαζί με τη γνώση, την αποδοχή, την εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη, να μου έχουν αφήσει και κυνισμό, και μια αίσθηση υπερδύναμης που φτάνει και σε υπεροψία απέναντι στην ψυχική αδυναμία του άλλου. Στη προσπάθεια να μη χάσω τα μυαλά μου, έχασα αρκετό από το ενδιαφέρον για τα μυαλά των άλλων..Σου πάει πουθενά το μυαλό γιατί;- cruella de village

Μα δεν το έχεις εξηγήσει ήδη μόνη σου στις τρεις τελευταίες προτάσεις;


Το γιατί φαίνεται να το ξέρεις. Δε νομίζω ότι ρωτάς αυτό. Νομίζω ότι δεν σου αρέσει η διαπίστωση.


________________
2.


Μου άρεσει ενα παιδι 8 χρόνια μεγαλύτερο τον γνώρισα εκει που δουλεύει πριν ενα μηνα σχεδόν. Ηρθε στο τραπέζι μου μίλησε και ολα καλα κ ολα ωραια και απο ενδιαφέρον και απο φλερτ καθε φορα που βλεπόμαστε αλλα μεχρι εκει καμία κίνηση για να παμε για ενα ποτο η κατι τέτοιο. Πιστεύω οτι αν ηταν να κανει κίνηση κατι θα είχε κανει . Τι να κανω να επιμείνω γιατι ο επιμενων ως γνωστόν νικά ή να το αφησω γιατι στην βράση κολλάει το σίδερο ;;; - Φιλια Λ.
Από πού είναι γνωστό ότι ο επιμένων νικά;


Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι αυτό που δυσκολεύεσαι περισσότερο να κάνεις, που είναι να μην κάνεις τίποτα από τα δύο. Φλερτάρεις με κάποιον, ωραία. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει συνέχεια και δεν είναι απαραίτητο να το ξεχάσεις. Μπορείς να το αφήσεις έτσι, διφορούμενο, για όσο θέλεις ή για όσο σε παίρνει, ό,τι διαρκέσει περισσότερο.


________________
3.


Πολυαγαπημένη α-μπα,
Είμαι κοντά στα 40 και σκέφτομαι να κάνω μπότοξ. Είναι επικίνδυνο για την υγεία; (ναι, ξερω, μπορώ να το googλάρω αλλά προτιμώ την άποψή σου)


Προτιμάς την δική μου άποψη από την άποψη ενός γιατρού; Για ρώτα έναν πλαστικό χειρουργό τι πιστεύει για την τελευταία σου διαφωνία με την κολλητή σου.


Βρε παιδί μου, και είσαι και κοντά στα σαράντα, το τι είναι επικίνδυνο για την υγεία δεν είναι ζήτημα άποψης και η πηγή σου για τόσο σοβαρά ζητήματα δεν πρέπει να είναι το google. Αν δεν εμπιστεύεσαι τις γνώμες των επαγγελματιών ή αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τους επαγγελματίες από τους τυχοδιώκτες καλύτερα να ξεχάσεις το μπότοξ, ένα κονσίλερ την κάνει την δουλειά του.

________________
4.


Αγαπητή Α, μπα,
πρώτα απ 'όλα, συγχαρητήρια για τις τρομερές απαντήσεις σου. Η ωμή σου ειλικρίνεια είναι απαραίτητη μερικές φορές! Και τώρα στο ζουμί. Είμαι 22 χρονών. Από πολύ μικρή με ταλαιπωρούσε το βάρος μου. Ήμουν πάντα και είμαι ακόμα αρκετά υπέρβαρη και όσες προσπάθειες κι αν έχω κάνει (σε όλες τις ηλικίες) δεν κατάφερνα ποτέ να χάσω πάνω από πέντε-έξι κιλά. Επειδή ως άνθρωπος έχω αναπτύξει μια αρκετά δυναμική προσωπικότητα και χαρακτήρα κι έχω υπάρξει και τυχερή, δεν έχω αισθανθεί ποτέ ρατσισμό για το βάρος μου. Δεν με κορόιδευαν τα παιδάκια, δεν με εμπόδισε να έχω εξαιρετικούς φίλους, μια οικογένεια που με αγαπά και με στηρίζει, τις σπουδές μου, κλπ. Όμως μου στέρησε πράγματα πολύ σημαντικά στην προσωπική μου ζωή. Δεν έχω κάνει ΠΟΤΕ μου σχέση κι αυτό μου λείπει πολύ! Ποια είναι η ερώτηση μου?? Προσπαθώ πολύ ψάχνοντας μέσα μου να καταλάβω γιατί μου είναι τόσο δύσκολο να συγκεντρωθώ στο στόχο μου και να χάσω όσα κιλά χρειάζομαι για να είμαι όπως θέλω, αφού ξέρω τι επιπτώσεις έχουν στην ζωή μου. Κι επίσης δεν μπορώ να δεχθώ κι αυτή την ανοησία:"Δεν υπάρχει δε μπορώ , υπάρχει δε θέλω", γιατί μόνο εγώ ξέρω ΠΟΣΟ το θέλω! Τι πιστεύεις εσύ ότι μπορεί να φταίει και πως το αντιμετωπίζω επιτέλους μια και καλή??- #needforlove


Ότι δεν έχεις βρει ακόμα τον επαγγελματία που θα σε αντιμετωπίσει συνολικά, ως άνθρωπο με τις ιδιαιτερότητές του στη σχέση του με το φαγητό, και όχι ως ένα σώμα που πρέπει να χάσει κιλά. Ίσως έχεις προσπαθήσει μόνη σου, και η αποτυχία δεν είναι παράδοξη, γιατί είσαι νέα και δεν έχεις καταφέρει ακόμα να αποκωδικοποιήσεις τι σημαίνει το φαγητό για σένα, τι συμβολίζει, και πώς να αλλάξεις τη σχέση σου μαζί του. Η δυναμική σου προσωπικότητα θα σε βοηθήσει να διαλέξεις τον κατάλληλο άνθρωπο που θα συνοδεύσει σε ένα καινούριο ταξίδι που θα σε φέρει σε επικοινωνία με το σώμα σου.

________________
5.


ωραία, έκανα σεξ ταυτόχρονα με 2 αγόρια και δεν το μετανιώνω καθόλου, ίσα ίσα μου άρεσε πολύ και θα το ξαναέκανα..γιατί όμως να με κράξουν τόσο πολύ οι φίλες μου και να φτάσουν στο σημείο να μην μου μιλάνε;; τί αφορά τους άλλους τι κάνω στο κρεβάτι μου;; πως μπορεί κανείς να με λέει π&*$ανα ενώ δεν με ξέρει καν και να με κρίνει μόνο από αυτήν μου την πράξη (αναφέρομαι σε τρίτους επειδή διαδόθηκε).-catgirl


Έλα τώρα, που σου φαίνεται παράξενο που σε κουτσομπολεύουν. Τι περίμενες να γίνει; Σου έχει ξανασυμβεί να πεις κάτι πικάντικο στις φίλες σου και να μην το μάθει απολύτως κανείς;


Δεν παίρνω το μέρος των φιλενάδων σου, μη νομίζεις κάτι τέτοιο. Φυσικά και δεν σε κρίνω, αλλά μην πέφτεις και τόσο από τα σύννεφα. Σε ποιο σύμπαν θα πέρναγε αυτό απαρατήρητο; Πίστευες ότι ζεις σε τέτοιο περιβάλλον; Κάνε ό,τι θέλεις, πες ό,τι θέλεις, αλλά αν πραγματικά δεν μπορείς να προβλέψεις τις αντιδράσεις, καλύτερα να είσαι πιο προσεκτική στο τι λες στον καθέναν.


Αν θέλεις να είσαι η πρωτοπόρος που θα διαδίδει δυναμικά το δικαίωμα της στην σεξουαλικότητα της, συγχαρητήρια για το θάρρος σου, κι εγώ μαζί σου είμαι, αλλά δεν δικαιολογείται να εκπλήσσεσαι από τις αντιδράσεις. Αν είσαι έτοιμη να δώσεις μάχη, πρέπει να τις έχεις προβλέψει και να έχεις σκεφτεί πώς θα τις αντιμετωπίσεις. Και τονίζω ξανά, δεν κρίνω αυτό που έκανες, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι δεν γίνεται να μην λαμβάνεις υπόψη σου το ενδεχόμενο κουτσομπολιού όταν αποκαλύπτεις πράγματα για σένα.


Τώρα, αυτό που πρέπει να σκεφτείς, είναι αν η απάντηση «τι σας ενδιαφέρει τι κάνω εγώ» σε βοηθάει. Κατά τη γνώμη μου αποδυναμώνει την θέση σου, γιατί είναι σα να παραδέχεσαι ότι έκανες κάτι κακό. Δεν μπορείς να τους αναγκάσεις να μην τους ενδιαφέρει το θέμα, θα τους ενδιαφέρει ό,τι επιλέξουν να τους ενδιαφέρει. Το «μου άρεσε πολύ και θα το ξαναέκανα» μου φαίνεται καλύτερη στάση – αλλά και πάλι, πρέπει να είσαι προετοιμασμένη για τις αντιδράσεις.

________________
6.


Πώς σου φαίνεται το φαινόμενο που κάποιοι άντρες λίγο πριν να παντρευτούν και όντας στη σοβαρή σχέση που θα καταλήξει στο γάμο, κρατάνε επαφή (τηλεφωνική, μηνυματική, σεξουαλική κλπ) με ερωμένες και το κόβουν μαχαίρι λίγο πριν το γάμο? Μου έχει τύχει πολλάκις, όντας η ερωμένη (ευτυχώς), να μαθαίνω ξαφνικά ότι ο άλλος πρόκειται να παντρευτεί οσονούπω και μέχρι και "χθες" τα μηνύματα έπεφταν βροχή και τα ερωτόλογα και γιατί μερικές φορές και η σεξουαλική επαφή. Δηλαδή μάθαινα τελευταία στιγμή ότι είναι σε σχέση και παντρεύεται, αφού η μέχρι τότε συμπεριφορά του πρόδιδε άνθρωπο μη-δεσμευμένο.Εμένα δεν μου πέφτει λόγος ποια θα παντρευτεί, αλλά ως πότε θα "τους κάνω πλάτες" και δεν θα ρίξω ένα μπουρλότο να τους διαλυσω την βολική ζωή? Τουτέστιν, ως πότε θα αλωνίζουν ελεύθερα απατώντας τις μελλουσες γυναίκες τους? Θέλω τόσο πολύ να τους τιμωρήσω και να τους "δώσω" στεγνα στις κοπέλες/γυναίκες τους γιατι έχω γραπτά μηνύματα, emails, φωτογραφίες, τα παντα! Αλλά έτσι και το κάνω, δεν θα κερδίσω τίποτα. Άσε που θα το έχω βάρος στη συνείδησή μου ότι χάλασα ένα σπιτικό...Τι θα έκανες στη θέση μου?- Θα ήθελα να είμαι η τιμωρός


Μου φαίνεται λίγο παράξενο που σου έχει συμβεί πολλάκις. Πόσο πολλάκις; Δύο φορές; Δέκα; Νομίζω έχει διαφορά.
Θέλω να πω, να το αποδώσουμε στην κακή σου τύχη ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση; Δεν ξέρω. Πόσες φορές γίνεται να μην καταλάβεις ότι κάποιος όχι απλώς είναι δεσμευμένος, αλλά πάει για γάμο;


Και δεν απαντάω σχετικά με την ηθική ή την γενική στάση των αντρών που αναφέρεις, γιατί δεν έστειλαν αυτοί ερώτηση.

________________
7.


20 χρονών μόνη. Από μικρή ηλικία με βασάνιζε το θέμα των φίλων. Έκανα παρέα με ανθρώπους που δεν ταίριαζα (ας πούμε ως προς τον τρόπο ζωής, τις επιλογές). Το καταλάβαινα και με ενοχλούσε. Από την άλλη φοβόμουν πολύ τη μοναξιά και έτσι δεν προσπαθούσα περαιτέρω μη τυχόν χάσω κι αυτούς που είχα. (αυτοπεποίθηση γενικά μηδέν).
Πλέον έχω μείνει στην πόλη μου για σπουδές και έχω κόψει σχεδόν κάθε επαφή με συνομήλικους της πόλης μου. Κάνω παρέα με μια κοπέλα με την οποία πάλι δεν κολλάω και αυτό με πνίγει κάπως.
Δεν "μπορώ" να βγω και να κοινωνικοποιηθώ, τα ξέρω όλα σ' αυτήν την πόλη και γενικά η διάθεση μου περνάει από περίεργα μονοπάτια κάθε τόσο.
Οι λύσεις που δίνω αργούν (όπως το να πάω σε άλλη πόλη που έχω αδέρφια, 2 καλούς φίλους-οι οποίοι έφυγαν για σπουδές).
Τι λες;- Wrong

Ότι υπάρχουν λύσεις, και αυτό δεν είναι αυτονόητο. Επίσης λέω ότι μέχρι τα 20 οι ευκαιρίες που μας δίνονται για να κοινωνικοποιηθούμε είναι πολύ περιορισμένες. Αργότερα, με τις σπουδές και την εργασιακή ζωή, αν έχουμε κάνει επιλογές που μας ταιριάζουν, ανοίγουν πολύ οι ορίζοντες και είναι πιο πιθανό να βρεθούμε ανάμεσα σε ομάδες ανθρώπων που ταιριάζουμε περισσότερο.


Μέχρι τότε μην περιμένεις να σου πέσουν οι ευκαιρίες από τον ουρανό. Δεν είναι έλλειψη αυτοπεποίθησης να κάνεις παρέα με ανθρώπους που δεν ταιριάζεις απόλυτα για να μην είσαι μόνη, υγιές είναι. Παράλληλα ασχολήσου με όσα πράγματα σου αρέσουν, χωρίς να έχεις απαραίτητα παρέα. Όσο αναπτύσσεις τα ενδιαφέροντα σου τόσο πιο πιθανό είναι να συναντήσεις κάποιον με τον οποίο τα μοιράζεσαι.


48

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ