ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η απελπισία προσωποποιημένη, στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος'

Η απελπισία προσωποποιημένη, στο 'Ελευθέριος Βενιζέλος' Facebook Twitter
91

Η Lady Gaga έφτασε στην Αθήνα. Δημοσιογράφοι και φανς είχαν ενημερωθεί με απανωτά δελτία τύπου (ναι, μου ήρθε πολλές φορές το ημέιλ "την τάδε μέρα και ώρα φτάνει στο αεροδρόμιό μας, ελάτε να την δείτε από κοντά να φωτογραφηθείτε μαζί της κλπ").

Συγγνώμη που θα κάνω τη σύγκριση, αλλά αν η συναυλία ήταν sold out από την πρώτη ημέρα, μήνες πριν, όπως της Μαντόνα (στην αρχή της κρίσης μεν, με ακριβότερα εισιτήρια δε) δεν νομίζω ότι με το που θα έβγαινε απ' το αεροπλάνο η Gaga θα έδινε ένα τόσο απεγνωσμένο σόου για να προκαλέσει, να συζητηθεί, να μπει στα δελτία ειδήσεων της τηλεόρασης -μπήκε την είδα στο Mega- και να υπενθυμίσει στον κόσμο ότι δίνει μια συναυλία με απούλητα εισιτήρια. 

Με την κωλάρα γυρισμένη για ώρα στις κάμερες, μήπως και την χάσουμε.

Ημίγυμνη, παρά τη δροσιά, ντυμένη ειδικά έτσι αφότου κατέβηκε απ' το αεροπλάνο, κατασκεύασε για άλλη μια φορά την εικόνα της προωθώντας τον εαυτό της, ξέροντας προφανώς (αλλιώς δε νομίζω ότι θα το έκανε) πως χρειάζεται απεγνωσμένα δημοσιότητα στην Ελλάδα, μιας και τα δωρεάν εισιτήρια που δόθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν γεμίζουν κοτζάμ ΟΑΚΑ. 

Όταν δεν ήταν απελπισμένη ντυνόταν με τρομακτικές μάσκες και περίεργες κατασκευές που μου άρεσαν, τώρα απλώς φοράει τα λιγότερα που μπορεί και περιφέρει την κωλάρα (μετά συγχωρήσεως -και την λέω έτσι γιατί προσπαθεί να μιμηθεί την Καρντάσιαν και τη Minaj) στους φωτογράφους και στις κάμερες, μπας και ασχοληθούμε μαζί της και πάμε στη συναυλία της.

Δεν ξέρω πόσο πιο χαμηλά θα πέσει ένας ποπ-σταρ για να αναγγείλει στους ιθαγενείς την άφιξή του στη μικρή χώρα τους -και πιθανότατα το κάνει σε όλες τις χώρες που δεν έχει κάνει sold out- όμως η Gaga στην Αθήνα έκανε ολόκληρη πασαρέλα, με χορευτές, λες και κατέβηκε απ' τον ουρανό η θεότητα. Έμοιαζε όμως δυστυχώς περισσότερο με την Στέλλα Μπεζαντάκου, παρά με μια ακριβοθώρητη σταρ...

Της το παραδέχομαι πάντως. Πέτυχε φυσικά να ασχοληθούμε μαζί της (στη σόουμπιζ κάθε αναφορά ακόμα και επικριτική ισούται με διαφήμιση) και να την βοηθήσουμε στο τιτάνιο έργο του γεμισματος του Ολυμπιακού Σταδίου...

ΥΓ. Δεν με πειράζει ούτε το σόου ούτε το γυμνό ούτε η πόπ trash αισθητική. Το αντίθετο, τα λατρεύω. 

Με χαλάνε μόνο όταν είναι απόρροια της απελπισίας και των εμπορικών υπολογισμών...

Aς μείνουμε στην καλή ποπ :) 

91

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Παιδιά, ας μην μας διαφεύγει η συμβολική αξία αυτής της μεγαλειώδους όπισθεν "χαιρετούρας": Η artpop που έγινε fartpop. Πάλι πέρασε το μήνυμά της η Lady, μπα σε καλό της.
εχω λιγο εκνευριστει με την νοοτροπια ολων σας και κυριως δημοσιογραφων που επηρεαζουν πολυ την κοινη γνωμη για τα παντα. εχοντας μεγαλωσει στα πρωτα βηματα της Μαντονα τοτε μας φανταζε ολους καρακατσουλιο με τις δαντελες και τις γοβες με τις καλτσες. Κι εκεινη ηταν κατασκευασμενη οπως τωρα η Gaga και οπως ολη η μουσικη βιομηχανια.Δυστυχως η ευτυχως για καποιους πρεπει να ξερουμε οτι η ΠΟΠ σκηνη εχει απ ολα. ο καλυτερος κερδιζει και μενει. Ετσι οπως εμεινε τελικα η Μαντονα και τωρα την λεμε pop queen. ολοι οι "σταρ" ειναι εκκεντρικοι, το θεμα ειναι ποσο καλα το υποστηριζουν. Εγω εχω παρει εισητηριο απο την πρωτη μερα προπωλησης , οχι γιατι ακουω gaga αλλα γιατι δεν θελω να χασω ενα μουσικο pop show που λιγα γινονται πια στην ελλαδα, και ολοι ερχονται στη συνταξη τους και προσπαθουν με τεχνικα μεσα να βγαλουν φωνη. Η gaga εχει φωναρα αναλωνεται σε εκκεντρισμους παραλογους για να ειναι στο επικεντρο, γιατι ακριβως ανηκει σε αυτη τη μουσικη βιομηχανια. και καλα κανει. τουλαχιστον απο το ντουετο με τον tony bennett που την ακουσα ηταν εκπληκτικη η φωνη της. Κι αυτο εχει πολυ μεγαλη σημασια γιατι αν δεν φυγει κι αυτη γρηγορα απο τη ζωη τοτε θα ωριμασει και νομιζω θα προσφερει αξιολογες μουσικες . Καλο ειναι να μην γινομαστε κατινες και να εχουμε ανοικτο μυαλο. Προτεινω λοιπον να περιμενουμε λιγο να την κρινει ο χρονος. νομιζω οτι καποια στιγμη θα βγαλει τις μπριζολες απο πανω της και θα γραψει αξιολογη μουσικη.
Δεν ακούω αυτού του είδους μουσικές (οπότε δεν έχω πλήρως διαμορφωμένη άποψη κ.λπ.) αλλά ελπίζω το γεγονός ότι περιφέρει τον καμπυλωτό της ποπό («κολάρα» κατά Άρη) να μην έχει να κάνει με το γεγονός ότι πλήθος ανθρώπων, στο παρελθόν, την αποκαλούσαν «τραβέλι» και «ερμαφρόδιτο», με πολύ υβριστική – απαξιωτική διάθεση (ακριβώς επειδή η «γκόμενα» δεν πουλούσε αυτό που θα ήθελαν να πουλάει, αλλά κάτι άλλο) .Παλαιότερο δείγμα αρθογράφησης ημεδαπού μπετόβλ ...σεξιστή / τρανσφοβικού:http://www.oneman.gr/keimena/men_s_only/humor/2-7-shmadia-oti-h-lady-gaga-den-einai-gynaika.2185932.html
εσείς οι "σοβαροί" και "ποιοτικοί"...να ευγνωμονείτε το θεό που πιστεύτετε για την ύπαρξη της γκαγκα...σας κάνει να ξεχωρίζετε και να επιβεβαιώνετε την ποιότητά σας!εγώ θα πάω στη συναυλία της χωρίς να μου αρέσουν τα τραγούδια της μόνο και μόνο για το χαβαλέ!την προτιμώ από όλες τις εγχώριες αντίστοιχες!ΥΣ και ναι είμαι σούργελο και χέστηκα τι λέει ο κόσμος!ENOUGH ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΌΤΗΤΑ!!!!ΘΕΛΩ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΟΥ ΛΕΩ!!!!
Έχεις σκεφτεί ότι μπορεί να αδικείς τον εαυτό σου; Και όσο για το "enough με την ποιότητα", πού τη βλέπεις ακριβώς; Γιατί εγώ μάλλον το αντίθετο πιστεύω ότι συμβαίνει και λέω enough με τη σαβούρα.
χαίρομαι να μαθαίνω πως αυτό το τσίρκο δεν έχει πέραση στην Ελλάδα, δεν έχω άμεσο προσωπικό όφελος, αλλά είναι ευχάριστο πλέον να βλέπω το κόσμο να αρχίζει να αποβάλει τους δήθεν και τα σάπια είδωλα,δεν είναι θέμα γούστου είναι απλή αλήθεια πως ο κόσμος έχει ανάγκη από καλλιτέχνες και μουσικούς που αντιπροσωπεύουν κάτι αληθινό που να αγγίζει τον καθ' ένα μας διαφορετικά. όποιας κουλτούρας κι αν είναι αρκεί να έχει κάτι να πει. τώρα αν κάποιους τους συγκινεί αυτό το θέαμα δικαίωμά σας και να πάτε να κοιταχτείτε!
Με το συμπάθειο αλλά νομίζω ότι έχει πέσει πολλή υπερανάλυση κ γκρίνια στο θέμα χωρίς λόγο. Ο σωστός καλλιτέχνης είναι show-man (οκ γούμαν στην προκειμένη). Κάτι ήξερε ο Bowie, η Madonna κ τόσοι λοιποί που χρησιμοποίησαν το "show" της υπόθεσης για μαζική κατανάλωση. Δεν είναι κακό. Το κακό είναι όταν περιμένεις την (ηθική; πνευματική;) τελειότητα από μια ποπ τραγουδίστρια που λέει ποπ τραγούδια για ποπ κοινό.Don't take it too seriously. It's only pop.
Η τελευταία προσωπικοτητα η οποία ειχε την απολυτη ελευθερια να φερεται αλλοπρόσαλλα σε δημοσιες εμφανισεις και να κανει οτι του κατέβει διατηρώντας ένα κύρος, ήταν ο Νταλί. Σε καμία περίπτωση δε συγκρίνονται, αλλά είναι κάτι άξιο αναφοράς. Η Gaga τη μια μερα κανει αναμαλλιασμενη meditating στο τοιχος του Βερολινου, αλλη μερα παιζει πιανο τραγουδώντας αψεγαδιαστα jazz και στέλνοντας τις υπόλοιπες ποπ σταρλετιτσες για υπνο και σημερα επιδυκνυει την "κωλαρα" της παριστανοντας την Αφροδίτη στην είσοδο ενός αεροδρομίου. Πες το απελπισία, πες το ιδιοφυΐα, ο χρόνος θα δείξει τι ισχύει.Πρέπει όμως κάποια στιγμή κύριε Δημοκίδη να σταματήσετε να είστε τόσο Madonna fanboy και να αναγνωρίσετε οτι μέσα σε 6 χρόνια η Gaga μπορεί να κάνει πράγματα που αν τα έκανε η "βασίλισσα της ποπ" θα την πέρναγαν για τρελή. Αυτή η ελευθερία είναι που της δινει σε καλλιτεχνικό επίπεδο μια δυναμική για το μέλλον, ικανή να απειλεί 30 χρόνια μιας ομολογουμενως λαμπρής καριέρας.