Στο σημερινό ‘Α, μπα’: δεν υπάρχει πάτος

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: δεν υπάρχει πάτος Facebook Twitter
44


________________
1.


"Αγαπητή Α, μπα, θέλω πολύ να ακούσω την απάντησή σου. Γνώρισα έναν άνθρωπο σε μια ξένη χώρα, πέρασα μαζί του μια ωραία εβδομάδα, καταλαβαίνεις, χαλαρά. (αλλοδαπός) Από τότε με δική του πρωτοβουλία ξεκίνησε μια επικοινωνία κυρίως μέσω facebook, λίγο skype, 2-3 ώρες κάθε μέρα, ή και παραπάνω πολύ συχνά, για όλα τα θέματα. Ανοιχτήκαμε και στηρίξαμε ο ένας τον άλλο. Κάποτε του είχα πει ότι ""Πρέπει να προσπαθώ για να μη σε ερωτευτώ"" και μου είπε, ότι δε θα ήταν βολικό.!?! Στους 6 μήνες επάνω με επισκέφθηκε, περάσαμε 4 πολύ ωραίες μέρες. Καταλαβαίνεις. Μετά αρχίσαμε να κάνουμε cyber sex πού και πού, μόνο με μηνύματα. Από τότε έχουν περάσει 3 μήνες. (Καθ΄ όλο το διάστημα της γνωριμίας μας, δεν έχει κάνει τίποτα με άλλη κοπέλα, ενώ εγώ είχα μια μικρή ερωτική ιστορία την οποία και δεν απέκρυψα.) Συνεχίζουμε να μιλάμε και πρόσφατα μου ζητάει μια φωτογραφία να φαίνεται λίγο η πλάτη μου. Δεν έστειλα. Άπειρα βράδια μου 'χε πει, μακάρι να 'μασταν μαζί τώρα. Του λέω σήμερα, ότι σκέφτομαι να πάω να τον δω. (θα είναι σε μια γειτονική χώρα για ένα εξάμηνο). Η απάντηση, : ""Δεν ξέρω πόσο απασχολημένος θα είμαι και εξάλλου δεν επιτρέπεται να φιλοξενήσω."" !!! Ούτε να προτείνει, να πάμε μαζί κάπου, ούτε να πει, θα 'θελα πολύ να σε δω, ούτε τίποτα! Και σε ρωτάω, δηλαδή αυτός είναι χαρούμενος να μιλάμε όλη μέρα από το facebook και να βλέπει φωτογραφίες μου? Από μακριά του αρέσει να περνάει όλη την ώρα μαζί μου, αλλά από κοντά όχι? (Παρεμπιπτόντως, μια χαρά είναι η εμφάνισή μου, και ευχάριστη είμαι και ευγενική.)
Εσύ τι λες? Βλαμμένο είναι? "-Άσχετη-Ηλίθια


Είναι πολύ χαρούμενος που βλέπει όλη μέρα τις φωτογραφίες σου στο facebook, τις έχει δει τόσες φορές που πρέπει να αλλάξει πληκτρολόγιο γιατί κολλάει. Εγώ λέω να του ζητάς και ένα ποσό σε κάθε ιντερνετική επαφή, για να μην χάνεις το χρόνο σου τσάμπα – στην κυριολεξία. Δυστυχώς, υπάρχει περίπτωση να είσαι πρωταγωνίστρια ταινίας ενήλικου περιεχομένου και να μην έχεις λάβει την κατάλληλη αμοιβή. Τα καλά νέα είναι ότι μπορεί σε κάποιους κύκλους να είσαι διάσημη και να μην το ξέρεις.

________________
2.


Πέρα απο την κρίση, που ας δεχτούμε ότι λύνεται κάπως δύσκολα, πολύ μοναξιά γύρω ρε παιδί μου. Νέοι και νέες ελεύθεροι και μόνοι. Γιατί δεν ανοίγονται σε οποιοδήποτε είδος σχέσης? Γιατί δεν ζευγαρωνουν, ερωτεύονται, κάνουν σεξ μεταξύ τους? –Jonsi


Νομίζω ότι η ψευδαίσθηση της άπειρης επιλογής κάνει τους ανθρώπους να νομίζουν ότι αν πουν ναι σε κάποιον, είναι σα να λένε όχι στον πρίγκηπα/βασίλισσα των φαντασιώσεών τους. Έτσι κάθονται παρέα με τη φαντασίωση και απορούν για τη μοναξιά τους.

________________
3.


"Γιατί όταν είμαστε στο (οποιοδήποτε) ταμείο (οτε, σουπερ μαρκετ, περιπτερο κλπ) κ έρχεται η σειρά μας να πληρώσουμε βιαζόμαστε;;"


Για να δείξουμε στους από πίσω πώς γίνεται η δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά και για να ψέξουμε σιωπηλά όσους ήταν μπροστά μας.

________________
4.


Αγαπητή Λένα, είμαι μονίμως και συντριπτικώς ερωτευμένη με το απραγματοποίητο. Προσφάτως δε, αποφάσισα να ξεκουραστώ και να κάνω ένα διάλειμμα γιατί έχω εξαντληθεί από το βαθύ μου πάθος. Αυτό πώς το κάνουμε; -Μπεσαμέλ


Μπεσαμέλ, βασικώς είσαι μονίμως και συντριπτικώς ερωτευμένη με τον εαυτό σου. Δυστυχώς για σένα είναι από τους έρωτες που δε σβήνουν ποτέ, οπότε δε βλέπω λύση. Προτείνω να βγεις με τον εαυτό σου για ακόμα ένα ποτό για να πείτε πόσο πολύ ταιριάζετε.

________________
5.


"Αγαπητή α,μπα; είσαι αστέρι!!
Το θέμα μου συνοψίζεται ως εξής: ζω Αθήνα, ζει Ελβετία. Είμαστε και οι δυο κυνικοί στον έρωτα, αδέξιοι, εκρηκτικοί. Θέλουμε ο ένας τον άλλον. Δεν υπάρχει σχέδιο σχέσης, δεν υπάρχει αποκλειστικότητα. Να επιμείνω να κυνηγώ ένα όνειρο που μισο-πιστεύω (όντας ρεαλίστρια, έχω οροσκόπο στον Ζυγό). Η' να κάνω την καρδιά μου πέτρα, να κόψω επαφή και να μου μείνει το απωθημένο; " -oversensitive girl


Ευχαριστώ! Είναι σίγουρο ότι είσαι ρεαλίστρια και η απόδειξη είναι ότι για να το αποδείξεις ανέφερες πού έχεις τον ωροσκόπο σου. Ο δικός μου ωροσκόπος βρίσκεται στον Αστερισμό της Πραγματικότητας, και έτσι αναγκάζομαι να σου πω ότι αφού ζεις στην Αθήνα και ζει στην Ελβετία, το θέμα θα λήξει όταν ο ένας εκρηκτικός από τους δύο βρει έναν τρίτο εκρηκτικό που μένει πιο κοντά. Με αδέξιο τρόπο.

________________
6.


Η Ά μπά, επειδή εκτιμώ πολύ την σοφία σου θα' θελα να ρωτήσω: η υπερβολική οικειότητα ανάμεσα στους φίλους γιατί σώνει και καλά πρέπει να γίνει παρεξηγήσιμη; Δηλ. είναι καλύτερα να κρατάς αποστάσεις ακόμα και με δικούς σου ανθρώπους; Και τέλος πάντων πως ξέρεις ότι έχεις γίνει υπερβολική; -η Βαριάμ


Η υπερβολική οικειότητα είναι κακή. Το τι καθορίζει το υπερβολικό εξαρτάται από κάθε σχέση ξεχωριστά, χωρίς να ξεχωρίζω τις εξ' αίματος από τις υπόλοιπες. Αν πιστεύεις ότι πάτησες στα όρια του άλλου, κάνε πίσω χωρίς να παρεξηγηθείς, είναι πολύ σημαντικό να τα σέβεσαι. Παράλληλα πρέπει όμως να υπερασπίζεσαι με σιδερένια πυγμή τα δικά σου. Αυτή η διαδικασία είναι πάντα υπό έρευνα και προσαρμογή, ακόμα και καθημερινά. Το ξέρω ότι ακούγεται πολύ δύσκολο, είναι πράγματι πολύ δύσκολο.


Ξέρεις ότι είσαι υπερβολική το αργότερο όταν σου το πουν (αν και τότε είναι κάπως αργά.) Δεν είναι δύσκολο να κάνεις πίσω. Το δύσκολο είναι να μην κρατήσεις κακία. Σε γενικές γραμμές: μη ρωτάς τον άλλον «πού ήσουν» «γιατί δεν μου απάντησες στο μήνυμα» «γιατί δεν με πήρες τηλέφωνο» «γιατί δεν μου είπες να έρθω εκεί που πήγες» και όλα θα πάνε πάνω κάτω καλά.

________________
7.


Ισχύει ότι όταν τα έχεις χάσει όλα σε όλους τους τομείς κι έχεις πιάσει πάτο μόνο προς τα πάνω μπορείς να πας; Ή είναι απλώς ένας μύθος για να τον σκέφτεσαι μέσα στο χάλι σου και να νιώθεις καλύτερα έστω και με την ελπίδα; -Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία...


Α, δεν πιστεύω ότι υπάρχει πάτος. Κάπου σ' αυτή τη φράση υπάρχει κρυμμένη η ελπίδα, αλλά πρέπει να ψάξεις πολύ

44

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
#1"Κάποτε του είχα πει ότι ""Πρέπει να προσπαθώ για να μη σε ερωτευτώ"" και μου είπε, ότι δε θα ήταν βολικό.!?!τα ειπες ολα, τα ειπε ολα. τι δεν καταλαβες?εσυ θελεις μια κανονικη σχεση και εισαι τσιμπημενη.αυτος δεν θελει τιποτε διαφορετικο απο αυτο (?) που εχετε.το τι ειναι αυτο το "αυτο", θα επρεπε να το ξερεις εσυ. μαζι το κανετε.τι κανεις μαζι του, αν δεν θελει κατι παραπανω?
@FrannyΈτσι όπως τα λες είναι.Κοπελιά, το Cybersex, εφόσον αντιλαμβάνεσαι τα ρίσκα που παίρνεις, έχει το γούστο του. Αφού, τουλάχιστον μέχρι την στιγμή που έγραφες την ερώτηση σου, πριν 2-3 μήνες, το cybersex είχε περιοριστεί σε κείμενο και δεν είχατε χρησιμοποιήσει κάμερες, δεν βλέπω να έχεις εκτεθεί ιδιαίτερα. Το πρόβλημα σου, όπως λέει και η Franny πιο πάνω, δεν είναι το cybersex, αλλά το γεγονός ότι έχεις επικεντρωθεί σε μια σχέση που δεν έχει και πολλές πιθανότητες να έχει καλό τέλος. Αν το έβλεπες σαν απλή διασκέδαση, cybersex με κάποιον εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, όλα θα ήταν μια χαρά. Θα πρότεινα να μειώσεις πολύ τις ώρες στο Internet μαζί του και να βγεις λίγο παραπάνω έξω με φίλους σου να διασκεδάσεις. Όλο και κάποιο καλό παιδί θα γνωρίσεις που θα ενδιαφέρετε να ανταποδώσει ισότιμα όσα θα θέλεις να του προσφέρεις.
Δυστυχώς την ερώτησή της την είχε γράψει πολύ περισσότερο καιρό πριν... Αυτή η εφτάδα ολόκληρη είχε γραφτεί μήνες πριν, όταν ακόμα είχαμε 12 ερωτήσεις! Είμαι λίγο creepy fan που τα αναγνωρίζω (είπα να τα πάρω όλα από την αρχή, αυτό είναι κάπου στην 20η σελίδα κ μετά δε θυμάμαι ακριβώς), αλλά για μένα το déjà vu ήταν ακόμη πιο creepy o.O Δεν ξέρω γιατί ξανανεβάζουν τα παλιά, ελπίζω μόνο να μην σταματήσει η Ά,μπα - πάνω που μπήκαμε στο Φεβρουάριο κ πλησίαζε κ η ερώτησή μου :(