Τυπική Ελλάδα: Οι υπάλληλοι της Βουλής πιο εξοργιστικοί από ποτέ

Facebook Twitter
69

Κάθε τόσο θυμόμαστε τους υπάλληλους της Βουλής -τους Δημόσιους Υπαλλήλους που έχουν πολύ περισσότερα προνόμια από οποιονδήποτε άλλο εργαζόμενο και πολύ λιγότερες υποχρεώσεις. 

Μαθαίνουμε ότι παίρνουν 16 (ή περισσότερους;!) μισθούς το χρόνο, ότι οι μειώσεις δεν τους αγγίζουν, ότι είναι όλοι φυτευμένοι απ' τους κομματικούς τους "πατέρες", ότι μπήκαν απ' το παράθυρο στη Βουλή με μέσο βουλευτές και υπουργόυς. Και εξοργιζόμαστε. 

Εκατομμύρια κόσμου έχουν απολυθεί, πολλοί ζουν κάτω απ' το όριο της φτώχειας, δουλειές κλείνουν - όμως αυτοί εκεί. Χωρίς να τίθεται θέμα απόλυσής τους (όπως άλλωστε και σχεδόν όλων των δημοσίων υπαλλήλων!), χωρίς κανείς να μπορεί να τους αγγίξει - καθώς η χώρα γύρω τους καταρρέει. 

Και σήμερα το απόγευμα, στη Βουλή, ο Υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι οι υπάλληλοι της Βουλής εντάσσονται στο καθεστώς των Δημοσίων Υπαλλήλων. (Μέχρι τώρα προφανώς ήταν στο καθεστώς των Σούπερ Ηρώων.)

Οι υπάλληλοι έξαλλοι έβαλαν τις φωνές στη Βουλή κι αμέσως ξεκίνησαν απεργία - τινάζοντας στον αέρα τη συνεδρίαση. 

Δεν μπορώ να κατανοήσω το θράσος τους. Δεν πίστευαν ότι κάποτε θα ερχόταν η μέρα που τελικά οι εξωφρενικοί μισθοί τους και τα εξωπραγματικά προνόμιά τους θα περνούσαν στο παρελθόν; 

Αντί να ευχαριστούν το θεό και την τύχη τους που δεν τους είχε λυντσάρει ο λαός τόσα χρόνια, χωρίς ντροπή θα κάνουν τα πάντα για να μην πειραχτεί ούτε μια τρίχα απ' τα συμφέροντά τους. Το ΚΚΕ τους στηρίζει στον αγώνα τους (παράνοια), μερικοί λένε προς θεού να μην πάει η μία (σούπερ αδικημένη) κοινωνική τάξη εναντίον της (σούπερ προνομιούχας) άλλης διακόπηκε η συνεδρίαση και αναμένεται νέα δήλωση Στουρνάρα - κάποιοι λένε ότι θα τους χαριστεί και πάλι.

Δεν είναι το σημαντικότερο πρόβλημα ούτε το μεγαλύτερο κακό που γίνεται αυτή τη στιγμή στη Βουλή. Είναι όμως ενδεικτικό του πώς λειτουργούσαμε τόσα χρόνια - και του πώς επιμένουμε να λειτουργούμε και μπροστά στον γκρεμό. 

Σα να μην υπάρχει κανένας άλλος στον κόσμο, πέρα από μας. Όσο πιο βολεμένος, με τόσο μεγαλύτερη αναξιοπρέπεια διαμαρτύρεσαι...

[Και καθώς η Ελλάδα συνεχίζει την κατηφόρα της, κάποιοι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν]  

UPDATE: Απέσυρε την τροπολογία για τους υπαλλήλους της βουλής ο Στουρνάρας καταγγέλοντας ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ότι αγκαλιάζουν μια προνομιούχο ομάδα.

I rest my case.

69

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ