Η Σοφία Βούλτεψη ως νέα Κυβερνητική Εκπροσώπος

Η Σοφία Βούλτεψη ως νέα Κυβερνητική Εκπροσώπος Facebook Twitter
26

Διάβασα προσεκτικά όλα τα ονόματα του ανασχηματισμού που ανακοινώθηκαν νωρίτερα σήμερα ("Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση ανασχηματισμού"), και αν και είναι νωρίς για να βγάλει κανείς συμπεράσματα για το έργο που θα παράγουν, να μερικές πρώτες παρατηρήσεις.

Κυβερνητική εκπρόσωπος (στη θέση του Κεδίκογλου που έφυγε εντελώς απ' το κυβερνητικό σχήμα), η Σοφία Βούλτεψη. Νομίζω ότι είναι η πρώτη γυναίκα σ' αυτή τη θέση - πράγμα καλό, από τη μία.

Από την άλλη: Δεν ξέρω πώς επιλέγουν κάθε φορά τους κυβερνητικούς εκπροσώπους τους. Για μένα το σημαντικότερο στοιχείο θα ήταν να είναι συμπαθητικοί και όχι εκνευριστικοί ή απωθητικοί. Με την κυρία Βούλτεψη η κυβέρνηση δεν έπεσε διάνα δυστυχώς. 

Φωνακλού στη Βουλή και τα τηλε-παράθυρα, θηλυκός Τράγκας με αμφιλεγόμενες απόψεις, σκληρή δεξιά, καθόλου συμπαθητική ως περσόνα, δεν ξέρω κατά πόσο θα πείθει με την κυβερνητική προπαγάνδα που θα κάνει τώρα. 

Όσο αντιπολιτευόταν η κυρία Βούλτεψη την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ήταν φυσικά αντιμνημονιακή και μιλούσε για εθνική προδοσία και κρεμάλες στο Σύνταγμα και έλεγε: «Μα όλους να τους κρεμάσουμε στο Σύνταγμα... άντε και τους κρεμάσαμε, θα καθόμαστε να κοιτάμε; Κάτι πρέπει να αλλάξουμε...που εγώ είμαι υπέρ της σκληρής τιμωρίας βέβαια, γιατί πιστεύω ότι έχει γίνει εθνική προδοσία στη χώρα. Είναι αποδεδειγμένο ότι σκόπιμα έγιναν όλα αυτά...»

 

Μια άλλη αγαπημένη μου στιγμή της ήταν όταν στον προηγούμενο ανασχηματισμό δεν δέχτηκε τη θέση της Υφυπουργού Υγείας και αρνήθηκε να μπει στην κυβέρνηση - χωρίς να εξηγήσει ποτέ αν την ενοχλούσε ο Υπουργός ή αν ο ρόλος που της ανατέθηκε ήταν προσβλητικά "μικρός" για αυτήν. 

Πριν από λίγες ημέρες, και όταν ακούστηκαν φήμες ότι θα αξιοποιηθούν οι Άρης Σπηλιωτόπουλος και ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η Σοφία Βούλτεψη έκανε δημοσίως δήλωση εναντίον τους λέγοντας πως δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Σαμαράς θα σκεφτεί καν να βάλει τους αποτυχημένους των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών στην κυβέρνηση. 

Και παρά τον επικοινωνιακό εξευτελισμό που επιφύλαξε η κυρία Βούλτεψη στον Πρωθυπουργό στον προηγούμενο ανασχηματισμό όταν αρνήθηκε δημοσίως τη θέση στην οποία την τοποθέτησε, ή παρά το κατά γενική ομολογία αλαζονικό και όχι τόσο συμπαθητικό προφίλ της, ο Πρωθυπουργός την άκουσε κι άφησε εκτός τους Σπηλιωτόπουλο και Κουμουτσάκο.

Και την έβαλε μάλιστα ως βιτρίνα της Κυβέρνησής του, στη θέση του κυβερνητικού εκπρόσωπου.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου... 

26

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ