Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έντεκα πράγματα που μου έμαθε η ζωή

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: έντεκα πράγματα που μου έμαθε η ζωή Facebook Twitter
92


________________
1.

Μου λες αγαπητή μου Α, μπα, εσύ που ξέρεις και τα πολλά και τα λίγα, τι να κάνω όταν ανοίγω τις κουρτίνες και βλέπω έναν κήπο και πολύ μουντάδα αντί για θάλασσα και ήλιο;;- είδα φως


Να ευχαριστείς το Μεγάλο Πνεύμα.

________________
2.


Τι σημαινει να ξερεις πραγματικα ποιος εισαι . –Αννα


Το «πραγματικά» ας το αφαιρέσουμε, δημιουργεί προσδοκίες και ένταση. Το να ξέρεις ποιος είσαι είναι το να ξέρεις τι μπορείς να κάνεις αλλά κυρίως τι ΔΕ μπορείς να κάνεις. Όχι τόσο επειδή δε θέλεις (κι αυτό σημαντικό είναι) αλλά κυριολεκτικά, τι δε μπορείς να κάνεις. Δεν πιστεύω καθόλου στο «δεν υπάρχει δε μπορώ, υπάρχει μόνο δε θέλω». Υπάρχουν πολλά που δε μπορούμε να κάνουμε, και είναι σοφία να ξέρεις τους περιορισμούς σου.


Αυτό για να το μάθεις όμως, χρειάζεται να φτάσεις πολλές φορές στα όριά σου, όχι ζορίζοντάς τα, αλλά εξερευνώντας τα. Όχι με την ροκ εν ρολ έννοια, του να φτάσεις στα δικά σου όρια φτάνοντας τους άλλους στα δικά τους, αλλά εξερευνώντας με θάρρος τις δυνατότητες που έχεις, μέχρι τέλους. Αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί επηρεαζόμαστε πάρα πολύ από τους άλλους, από την κοινωνία, από φίλους και γονείς, από περιοδικά και λοιπά. Είναι δύσκολο να στηρίξεις ότι θέλεις να γίνεις αγρότης (αν και τώρα έχει γίνει πάλι της μόδας) ενώ κατά τους άλλους θα γινόσουν ένας θαυμάσιος δικηγόρος.

________________
3.


... Είμαι μπερδεμένη, κουρασμένη, φαίνομαι γερασμένη, κλαίω συχνά πυκνά και σκέφτομαι πολύ συχνά να τα παρατήσω. 35 ... και μισό. Χωρίς δουλειά, χωρίς δεσμό, χωρίς παιδιά... νοιώθοντας το υποτιμητικό βλέμμα της οικογένειας και της κοινωνίας. Δεν λέω και κάτι καινούριο λέγοντας ότι έχω πτυχίο και 2 μεταπτυχιακά ε? Να τα παρατήσω να κάνω τί? Να πεθάνω? έ όχι... και ένας καφές να πιώ και να κοιτώ τον ήλιο φτάνει. Απλά προσπαθώ να βρω έμπνευση σε αυτήν την ζωή να κάνω κάτι. Βαρέθηκα να πολεμώ για να ζήσω. Τίποτα πια να μην μου έρχεται εύκολα? Να πρέπει να ιδρώσω, να κουραστώ, να αγχωθώ, να βγάλω 25 καινούριες άσπρες τρίχες για να πω ότι κατάφερα κάτι. Ασυναρτησίες έ? Φυσικά όλοι οι άνθρωποι προσπαθούν. Μου λείπει το χαμόγελο μου. Μου λείπει η ευτυχία μου. Μου λείπει η αισιοδοξία μου-ΠοιάΔενΞέρω

Αχ βρε παιδί μου, πολύ στενοχωριέμαι που ταλαιπωρείσαι. Δε σου έχει περάσει από το μυαλό ότι μπορεί να έχεις κατάθλιψη; Μπορεί αυτό να φταίει... Μου είναι δύσκολο να το γράφω αυτό γιατί μπορεί να κάνω μεγάλο λάθος, αλλά μπορεί και όχι, και αν υπάρχει μια πιθανότητα να πω κάτι που δεν έχεις σκεφτεί ήδη... είναι αυτό.

________________
4.

Αναρωτιέμαι αν το αγόρι μου είναι gay και αν έχει νόημα να συνεχίσω μαζι του.
Δεδομένα σχέσης:
Εγώ 29, αυτός 31, 6 μήνες μαζί
Επικοινωνία, γέλιο, κοινή οπτική ζωής, ρομαντισμός, ελευθερίες:
είμαι οκ
Σεξ: δεν είμαι οκ

Υποψίες για gay thing:
1. Έχει 5-6 φορές αναφερθεί στον εαυτό του με πρόσωπο θηλυκό (δλδ "είμαι χαρούμενη")
2. Έχει μειωμένη ερωτική επιθυμία (τύπου εγώ κι αυτός στο κρεβάτι να μου κάνει μασάζ , φιλιά τρυφερά ναι αλλά σεξ γιοκ)
3. Τρέχει πολύ τα πράγματα και μιλά για συγκατοίκηση, οικογένεια, παιδιά. Εγώ είμαι χαλαρή σε αυτά.
4. Μιλά με ένα φίλο του παντρεμένο σχεδόν καθημερινά με ύφος "άντρα μου" κτλ

Γενικά είναι τύπος που θέλει να ευχαριστεί άλλους και ψάχνει αποδοχή. Τι λες?

Λέω ότι το αγόρι σου είναι γκέι.

________________
5.


Αγαπητή Α,μπα;,

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου περίπατος στη Νεα Υόρκη;
Σε ακολουθώ στο instagram και πάντα χαίρομαι να βλέπω τις φωτογραφίες που ανεβάζεις!- micro-t

Δε θα είμαι ιδιαίτερα πρωτότυπη. H αγαπημένη μου βόλτα είναι να παίρνω το Crosstown bus, που διασχίζει το Central Park από δυτικά προς τα ανατολικά, να περπατάω παράλληλα με το πάρκο στην Πέμπτη Λεωφόρο και να καταλήγω στο Metropolitan Museum. Μετά να γυρνάω περπατώντας μέσα από το πάρκο.


Αλλά όπου και να περπατήσεις σ' αυτή την πόλη, αν δεν έχει χιονοθύελλα, ωραία είναι. Απλώς εγώ έχω ξετρελαθεί με το Metropolitan. Δεν το χορταίνω με τίποτα.

Η διαδρομή παρακάτω, στο περίπου:

________________
6.


Αγαπητή α μπα, αγαπώ τον Justin Bieber. Στενοχωριέμαι τόσο πολύ που έχει πάρει στραβό δρόμο και πιστεύω πως αν γνώριζε μια καλή κοπέλα σαν εμένα θα άλλαζε ζωή. Είμαι 25 χρονώ αλλά πιστεύω πως θα μπορούσα να τον πάρω απ' το χέρι και να τον βγάλω από τον βούρκο, να του δείξω πόσο όμορφη είναι η ζωή και να τον οδηγήσω στον ίσιο δρόμο. Πες μου τι να κάνω;- then i saw his face and now i' m a beliber

Να γίνεις στριπτιζέζ και να συχνάζεις στα κλαμπ που συχνάζει. Κάποτε θα σε ψωνίσει, δε μπορεί. Κι έτσι θα τον πολεμήσεις με τα όπλα του!

________________
7.


Aμπα είσαι ένας ανθρωπος που κανει μπαμ απο μακρια οτι εχει κατακτησει σε μεγαλο βαθμο -αν οχι τελειως- την αυτογνωσια του.ειμαι 18 χρονων και μου φαινεται πως μολις τωρα εχω συνειδητοποιησει πως τα τελευταια χρονια ειχα παρει τον λαθος δρομο που δεν οδηγουσε ουτε σε ωριμοτητα ουτε σε αυτογνωσια ουτε σε τιποτα.μαλλον δε πολυ περισσοτερο συνεχιζα να μαι μια αντιδραστικη 15χρονη που ενοιωθε οτι δεν την καταλαβαιναν οι αλλοι ισως γιατι και η ιδια δεν καταλαβαινε πως λειτουργουσαν οι αλλοι.μολις τωρα πριν τα χριστουγεννα καταλαβα οτι βρεθηκα σε "αδιεξοδο",οτι αυτη η κατασταση δεν γινεται να συνεχιστει και πρεπει να αλλαξω.να δω τη ζωη αλλιως αν και αυτο δεν ειναι παντα ευκολο.τελως παντων αυτο που ζητω απο σενα ειναι να μου ελεγες 10 πολυ σημαντικα πραγματα που σου εχει μαθει η ζωη ως τωρα. που σε βοηθησε να ωριμασεις και γενικα που σε εκανε τη ζωη πιο ευκολη απο πριν. Η αληθεια ειναι σεχω σαν παραδειγμα και προσπαθω να προσεγγισω τον τροπο που σκεφτεσαι γιατι νομιζω πως καθενας μπορει να μαθει πραγματα απο καποιον σαν εσενα αν αποφασισει να ειναι λιγο πιο ανοιχτομυαλος.- καθοδον για την αληθεια

Τα 10 πολύ σημαντικά πράγματα που μου έμαθε η ζωή;


Πω πω, λίγο βαρύγδουπο, και αν δεν είναι βαρύγδουπο, είναι δήθεν.


Τέλος πάντων επειδή είμαι πολύ χαρούμενη που ένας άνθρωπος 18 χρονών με θεωρεί αρκετά κουλ ώστε να ζητήσει συμβουλή, θα σου πω. Αλλά μην τα δέσεις και κόμπο, ε; Εμείς περιμένουμε από εσάς να μας πείτε τι είναι η ζωή.

1. Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να σου καλύψει το κενό που έχεις μέσα σου.


2. Είμαστε όλοι μόνοι μας – είμαστε τυχαία εδώ – θα πεθάνουμε μόνοι μας - αυτό δε σημαίνει ότι η ζωή είναι μάταιη. Το νόημα της ζωής είναι η ζωή.


3. Το πιο σημαντικό από όλα είναι η αγάπη. Και αυτή που δίνεις, και αυτή που δέχεσαι. Διάλεξε προσεχτικά αυτούς που την αξίζουν, και δώσε την ολόψυχα χωρίς αμφιβολίες.


4. Μην είσαι καλή για να εξαγοράσεις την ανταπόδοση. Αυτό είναι οπορτουνισμός. Μην εκπλήσσεσαι όταν δεν σου ανταποδίδουν συναισθήματα. Είσαι ελεύθερη να τα αποσύρεις.


5. Φρόντισε τον εαυτό σου για να σου το ανταποδώσει. Η εμφάνιση δεν είναι ασήμαντη. Όμως μην περιμένεις παθητικά να σε «εκτιμήσουν». Το πιο σημαντικό είναι η μόρφωση και η καλλιέργεια, αυτή που βρίσκεται και εντός και εκτός ιδρυμάτων μόρφωσης. Μάθε να διδάσκεις τον εαυτό σου.


6. Μην φοβάσαι να παραδεχτείς τα λάθη που έκανες και κάνεις, τις λάθος παρέες που έκανες, το χρόνο που έχασες άσκοπα. Μην φοβάσαι να χαλάσεις φιλίες, σχέσεις, να αρχίσεις από την αρχή. Αρκεί όμως (ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ) να αξιολογείς πάντα με ειλικρίνεια το ΓΙΑΤΙ έγινε ό,τι έγινε, να αναγνωρίζεις τις ευθύνες σου και να μην κάνεις ξανά τα ίδια λάθη.


7. Μην ζηλεύεις και μην ανταγωνίζεσαι χίμαιρες. Πολλές ζωές φαίνονται ωραίες απ' έξω, αλλά ο καθένας σηκώνει τον δικό του σταυρό.


8. Μην πιστεύεις ότι «από όλους μπορείς να μάθεις κάτι». Από μερικούς όχι μόνο δε μαθαίνεις, αλλά ξεχνάς και αυτά που ήξερες. Μερικοί είναι επικίνδυνοι. Μην νομίζεις ότι είσαι άτρωτη. Να αποφεύγεις και να φοβάσαι τις κακοτοπιές, τους ψεύτες, τους κακούς, τους ζηλιάρηδες, τους τοξικούς ανθρώπους όσο πιο πολύ γίνεται. Δεν μπορείς να τους αποφύγεις όλους, αλλά μην πας γυρεύοντας και μην νομίζεις ότι αποδεικνύεις κάτι με τέτοιες μάχες. Ακόμη και τα λιοντάρια δεν πάνε γυρεύοντας στις αναμετρήσεις. Η πρώτη τους αντίδραση είναι πάντα μεταβολή και δρόμος!


9. Μην περιμένεις να είσαι τέλεια, και μην μαστιγώνεσαι επειδή είσαι ατελής. Δεν χρειάζεται να αυτοπροσδιοριστείς στο χιλιοστό, ούτε μπορείς. Παρατήρησε, αλλά μην αναλύεις τον εαυτό σου σα να είσαι ο ψυχίατρός του, σε όλα έξω θα πέφτεις. Δεν έχει σημασία ποια είσαι, έχει περισσότερη σημασία πόσο πρόθυμη είσαι να γίνεις καλύτερη.


10. Μίλα για τον εαυτό σου όσο πιο λίγο γίνεται. Παρατήρησε τους γύρω σου όσο πιο πολύ μπορείς.

και ένα ακόμη, δε γίνεται χωρίς αυτό

11. Μην περιμένεις να βρεις τις απαντήσεις μόνη σου. Όλες οι απαντήσεις έχουν ήδη δοθεί. Θα τις βρεις στην κλασική λογοτεχνία.

92

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ