Θα ήταν μήπως καλύτερα τα πράγματα αν οι υποψήφιοι της Χ.Α. επιτρέπονταν στα κανάλια;

Θα ήταν μήπως καλύτερα τα πράγματα αν οι υποψήφιοι της Χ.Α. επιτρέπονταν στα κανάλια; Facebook Twitter
Πόσο ωραιότερη θα ήταν η tv αν είχε περισσότερα γατάκια και (ακόμα) λιγότερη Χρυσή Αυγή.
30

 

Θα ήταν μήπως καλύτερα τα πράγματα αν οι υποψήφιοι της Χ.Α. επιτρέπονταν στα κανάλια; Facebook Twitter

 

 

Εγώ προσωπικά υποστηρίζω ότι είναι καλό που, μετά το περιστατικό Κασιδιάρη στη ζωντανή εκπομπή του Παπαδάκη, τα σημαντικότερα κανάλια απέκλεισαν τους υποψηφιους της Χ.Α. απ' τα πάνελ τους. 

 

Το πίστευα και τότε, και μάλλον το πιστεύω και τώρα. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα ήταν μια συζήτηση σε οποίοδήποτε δελτίο ή εκπομπή (αριστερής ή δεξιάς ή κεντρώας προέλευσης) αν στο πάνελ ήταν και ο Παναγιώταρος ή ο Κασιδιάρης. 

 

Από τη μία δηλαδή είναι για μένα θέμα δεοντολογίας. Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που επίτηδες κάνουν bullying στους, φέρονται με αγένεια, δε σέβονται το βήμα που τους δίνεται. Για ποιο λόγο να συνεχίσουν να έχουν αυτό το βήμα; (Δεν αναφέρω καν ότι είναι υπόδικοι / ναζιστές.)

 

Από την άλλη είναι θέμα γενικότερου συμφέροντος. Έτσι όπως το βλέπω εγώ, ναι μεν ο αποκλεισμός από κάποια κανάλια τους κάνει ήρωες για κάποιους, όμως η παρουσία τους εκεί, θα τους έκανε ακόμα πιο δημοφιλείς. 

 

Όπως κάθε καλός συνωμοσιολόγος, τα στελέχη της Χ.Α. λένε και πολλές αλήθειες ανάμεσα στα μηνύματα μίσους. Σχετικά με την οικονομική κατάσταση, τα συμφέροντα των επιχειρηματιών, των καναλιών κλπ. Και τα λένε με ύφος ψαρωτικό, αυθεντίας που πείθει. (Προσοχή: Δεν παραπλανά, δεν πείθει ότι δεν είναι ναζιστές ή φασίστες, απλώς το κάνει πιο εύκολο στον αφελή άνθρωπο να αποδεχτεί/παραβλέψει το ότι είναι ναζιστές/εγκληματίες, απ' τη στιγμή που λένε κι ένα σωρό σωστά.)

 

Χτες ο Χατζηνικολάου έβγαλε τον Κασιδιάρη, ο οποίος δεν θέλησε να απαρνηθεί ρητά ή κατηγορηματικά τον ναζισμό αλλά ήταν απόλυτος για το πώς η Χ.Α. θα διώξει όλο το σύστημα και θα σώσει την Ελλάδα.

 

Πιστεύετε ότι έχασε μονάδες τώρα; Εγώ όχι. Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και θα πιαστεί απ' οποιονδήποτε δείξει αυτοπεποίθηση. Αν δείξεις ότι είσαι σίγουρος, αν είσαι απόλυτος, αν μοιάζεις αποφασιστικός είναι πιθανό ότι θα κερδίσεις και τους αφελείς και τους απελπισμένους. Και κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κανείς δεν είναι πιο απόλυτος και αποφασιστικός απ' τα στελέχη της Χρυσής Αυγής τώρα.  

 

Έτσι, πιστεύω ότι κάθε φορά που βγαίνουν στην τηλεόραση, προσελκύουν περισσότερο κόσμο. Μπορεί να κάνουν το 80% να καταλαβαίνει πόσο κάλπικοι και επικίνδυνοι είναι, όμως θεωρώ ότι όλο και κάτι τσιμπάνε απ' τους υπόλοιπους, όλο και πείθουν μερικούς ακόμα. 

Tέλος κατανοώ απόλυτα τα κανάλια, κάθε απόχρωσης, τα οποία φυσικά και παίζουν τις μαγνητοσκοπημένες (ή και ζωντανές) δηλώσεις της Χ.Α. -έχω βαρεθεί να βλέπω τον Κασιδιάρη με το ίδιο επιθετικό μειδίαμα να μιλά έξω απ' τη Βουλή-, αλλά δεν θέλουν καλεσμένους στο στούντιο που μπορεί να απειλήσουν τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων ή των καλεσμένων. 

Αλλά: Πολλοί, μεταξύ των οποίων και ο φίλος μου ο ΧΘ, υποστηρίζουν με πάθος πως η έλλειψη εκπροσώπων της Χ.Α. απ' το πάνελ έχει εκτινάξει τα ποσοστά της. "Δες τους Ανεξάρτητους Έλληνες" μου είπε "που έχουν όλη την ώρα κάποιον στα πάνελ και ξεφτυλίζονται. Ο κόσμος που αλλιώς μπορεί να θεωρουσε διάνοια τη Ραχήλ Μακρή την βλέπει και γελάει/τρομάζει και οι ΑΝΕΛ παρά την τηλεοπτική τους προβολή -ή μάλλον ακριβώς εξαιτίας αυτής της προβολής- απομυθοποιήθηκαν και έπεσαν". 

Αν αυτό το 10% που ψηφίζει τη Χ.Α. έβλεπε συχνότερα, όλη την ώρα, κάποιο στέλεχος του κόμματος στην τηλεόραση, θα άλλαζε γνώμη; Θα καταλάβαινε ότι δεν έχουν κανένα σχέδιο, ότι είναι επικίνδυνοι, ότι πουλάνε απλώς τσαμπουκά και ξερολισμό;

Δεν έχω καταλήξει κάπου. Και θα ενδιαφερόμουν να ακούσω γνώμες. 

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

3 σχόλια
Συμφωνώ μαζί σου για το ότι πρέπει να υπάρξει αλλαγή τακτικής. Το ότι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την ΧΑ με μη δημοκρατικούς τρόπους και να τους αφαιρούμε το δικαίωμα στο να εκφράζουν τη γνώμη τους στα κανάλια ενώ είναι 4ο κόμμα νομίζω πως τους ενδυναμώνει. Είμαι της άποψης αυτού που είπε ο Κος Καμίνης "Να τους ταράξουμε στην Δημοκρατία". Ας τους εκθέσουμε στον δημόσιο διάλογο όσο και τα άλλα κόμματα και ελπίζω πως θα τρομάξουν ακόμη και κάποιοι ψηφοφόροι τους. Εκτός αυτού, είναι ένα κόμμα με τόσο στενή ατζέντα που δεν θα μπορούν να πείσουν πολλούς σε θέματα οικονομίας, ασφάλειας, εσωτερικής πολιτικής κτλ. Από την άλλη βέβαια, υπάρχει ο κίνδυνος νομιμοποίησης της ρητορικής τους και των απόψεών τους, αλλά ο κος Σπηλιωτόπουλος και οι πρώην ΛΑΟΣ βουλευτές της ΝΔ νομίζω πως ήδη εν μέρει το έκαναν. Πέρα από την άρση του αποκλεισμού από τα ΜΜΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ & η ΝΔ πρέπει επειγόντως να κατεβάσουν τους τόνους και η ΝΔ να σταματήσει να στρέφεται όλο και πιο δεξιά για να "ψαρέψει" ψήφους όπως και όλα τα κόμματα της βουλής θα πρέπει τουλάχιστον να συμφωνήσουν σε μια κοινή γραμμή σε σχέση με την ΧΑ. Η νομική αντιμετώπιση δεν αρκεί όπως και οι μικρονοϊκές πολιτικές τακτικές (όπως η πρόσφατη προβολή του ΛΑΟΣ για να λειτουργήσει ως ανάχωμα μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς). Έχω ακούσει άπειρες αναλύσεις για τη ΧΑ τους τελευταίους μήνες αλλά πρέπει να γίνει κάτι ΤΩΡΑ.
Εγώ νομίζω ότι η απουσία τους από την τηλεόραση ενισχύει το ψέμα τους ότι είναι εναντίον του συστήματος και αποκλεισμένοι από τους καναλάρχες επειδή μάχονται κατά της διαπλοκής. Πολλοί αμφιταλαντευόμενοι ή αφελείς ψηφοφόροι πιστεύουν ότι δεν τους καλούν γιατί φοβούνται την αλήθεια τους και έτσι ο μύθος τους διογκώνεται. Αν ήταν καλεσμένοι θα φαινόταν, πιστεύω, πόσο κούφιος είναι ο λόγος τους και πόσο άκυρα τα επιχειρήματα τους.
Τους δίνουν δύναμη έτσι. Πάει κι ο κόσμος και τους βοηθάει γιατί τους βλέπει και καλά να αγωνίζονται και οι άλλοι να τους πάνε κόντρα και να τους φοβούνται. Πρέπει να τους αφήσουν να βγούνε στα κανάλια, να μιλήσουν κανονικά και με επιχειρήματα απέναντι στους άλλους. Τι θα πούνε? Σιγά μην έχουν σχέδιο οργανωμένο. Πόσο θα μπορέσουν να σταθούνε στο γυαλί? Ούτε να μιλήσουν δεν ξέρουν
Ξέρεις κάτι όμως; Δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει οργανωμένο σχέδιο; Έχει διαβάσει πουθενά καμιά πρόταση του οικονομικά αξιολογημένη; ή μήπως το πρόγραμμα του Σαμαρά είναι άξιο λόγου; Πόσες φορές εφάρμοσαν τα κόμματα τα προγράμματα τους; όλο παραμύθια είναι. Με την ίδια λογική θα αντιμετωπιστεί και το πρόγραμμα της ΧΑ (που αν το διαβάσεις κυριολεκτικά κλαις από τα γέλια... Βέβαια κλαις και με τα προγράμματα των άλλων, αλλά δεν είναι αυτό το θέμα). Έχει ένα δίκιο ο αρθρογράφος που λέει ότι "Ο κόσμος είναι στα κάγκελα και θα πιαστεί απ' οποιονδήποτε δείξει αυτοπεποίθηση. Αν δείξεις ότι είσαι σίγουρος, αν είσαι απόλυτος, αν μοιάζεις αποφασιστικός είναι πιθανό ότι θα κερδίσεις και τους αφελείς και τους απελπισμένους. Και κανείς δεν έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, κανείς δεν είναι πιο απόλυτος και αποφασιστικός απ' τα στελέχη της Χρυσής Αυγής τώρα.". Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα! Δυστυχώς είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη του ΈΛληνα αυτή τη στιγμή για παραδειγματική τιμωρία κάποιων που δεν ξέρω κατά πόσο θα τον επηρεάσει η προβολή ή η απαγόρευση της ΧΑ στα ΜΜΕ.