Η αιώνια διαφωνία για τις κυλιόμενες σκάλες του μετρό

Η αιώνια διαφωνία για τις κυλιόμενες σκάλες του μετρό Facebook Twitter
29

«Γιατί τρέχουμε σαν τρελοί να προλάβουμε το μετρό;» αναρωτήθηκε στο άρθρο του-ύμνο στη βραδύτητα ο Δημήτρης Ρηγόπουλος. Ξεκίνησε αμέσως μεγάλη συζήτηση...

Ο/η North going Zax σχολίασε: «Αυτοί που βιάζονται κάποιον λόγο θα έχουν και δεν μπορώ να τους κρίνω. Αυτοί που βιάζονται στις σκάλες, όμως, και τρέχουν από αριστερά, νομίζοντας ότι οι σκάλες του μετρό είναι η autostrada, είναι γελοίοι και επικίνδυνοι. Κάποια μέρα θα πέσει ένας από αυτούς και το κοπάδι που ακολουθεί θα ποδοπατηθεί (φυσικά, μετά θ' αρχίσουμε τα γνωστά "δεν ήξερα", "πού 'ν' το κράτος" κ.λπ.). Η αριστερή πλευρά πρέπει να είναι ελεύθερη για να μη γίνεται συνωστισμός και να μην ποδοπατηθούμε, αν συμβεί κάτι. Κινούμενα σώματα σε κινούμενες σκάλες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό ατύχημα. Ευτυχώς, σε άλλες λιγότερο τριτοκοσμικές χώρες γίνεται έρευνα για το θέμα και ήδη έχει αρχίσει να απαγορεύεται η κίνηση στις κυλιόμενες. Τα ξαναλέμε, αν και όταν ποδοπατηθεί κάποιος συμπολίτης μας, ειδικά στο Σύνταγμα, όπου οι σκάλες είναι πάντα σε "συνωστισμό" και οι βιαστικοί σπρώχνουν, βρίζουν και τσακώνονται».

«Να με συγχωρείτε, αλλά θα διαφωνήσω» απάντησε ο Spyridon. «Η αριστερή πλευρά των κυλιόμενων πρέπει να είναι ελεύθερη ακριβώς γι' αυτούς που βιάζονται και όχι να φράζεται από τον άντρακλα που κρατά το χεράκι της καλής του που κάθεται στα δεξιά ή τη γιαγιά που δεν ξέρει πού να σταθεί. Και ακριβώς, για τον συνωστισμό που λέτε φταίνε κυρίως εκείνοι οι συμπολίτες μας που φράζουν την αριστερή πλευρά των κυλιόμενων και ο κόσμος δεν μπορεί να κινηθεί, οπότε αυτοί που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα τους να ανέβουν ή να κατέβουν από την αριστερή πλευρά της κυλιόμενης θα αναγκαστούν να σπρώξουν και να γίνουν αγενείς!».

Ο chrissvic ρώτησε: «Έχετε σκεφτεί το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε τις σταθερές σκάλες που είναι πάντα άδειες και να τρέξετε όσο γρήγορα τραβάει η όρεξή σας, και να αφήσετε τις κυλιόμενες σε αυτούς που ίσως έχουν πρόβλημα;» για να λάβει την απάντηση: «Όχι, κύριε crissvic, γιατί δεν είμαστε ούτε 17 χρονών, ούτε παγκόσμιοι πρωταθλητές να ανεβαίνουμε τρέχοντας έναν μικρό λόφο 3 φορές την ημέρα (άλλο όταν οι σκάλες δεν είναι πολλές)».

Ο τιτιβιόλης πρόσθεσε: «Οι σκάλες είναι αρκετά ευρύχωρες για 2 μετρίου εκτοπίσματος άτομα (έχουν πλάτος ένα ολόκληρο μέτρο). Τώρα, αν κάποιος γουστάρει να κάθεται στη σκάλα με τα χέρια στην ανάταση ή κουβαλάει 15 τσάντες σε κάθε ώμο ή θέλει να ξαπλώσει στο πλατύσκαλο ή να έχει αγκαζέ τη γκόμενα... Ε, συγγνώμη! Επίσης, αν κάποιος πάθει έμφραγμα στις κυλιόμενες, είτε δεξιά, είτε αριστερά, θα προκαλέσει την ίδια αναστάτωση. Οπότε, ακόμα καλύτερα στα δεξιά, για να μην κινδυνεύει να τον πάρει παραμάζωμα κάποιος που κινείται!».

☛Ήταν αναμενόμενο πως η Αθηναία της περασμένης εβδομάδας θα διαβαζόταν από πολλούς και θα προκαλούσε και αρκετά σχόλια. Στον Συμεών έκανε εντύπωση η αντίθεση της ομορφιάς της της Πόπης Τσαπανίδου με το background της φωτογράφισης: «Τρελή αντίθεση στη φωτό, πάντως, της ομορφιάς της Τσαπανίδου προς την ασχήμια των τσαντιρο-πολυκατοικιών στο φόντο» και ο καγιαλές, παρά τη συμπάθεια που της έχει, εξέφρασε κάποιες ενστάσεις: «Έχει υποστηριχτεί πολύ, απ' όλους. Κανείς δεν έχει γράψει την παραμικρή αρνητική κριτική γι' αυτήν. Ωστόσο, χωρίς να αμφισβητώ τον επαγγελματισμό της, δεν ξεχνάω: 1) μια δήλωσή της πριν από δυο-τρία χρόνια, όταν γινόταν κριτική στα κίτρινα κουτσομπολίστικα μεσημεριανάδικα, που είχε πει: "Mα, δεν είναι κάτι κακό οι μεσημεριανές εκπομπές. Είναι σαν παλιές γειτονιές, που οι νοικοκυρές κάθονται στο πεζοδρόμιο και κουτσομπολεύουν" (!), και 2) ότι, ενώ γνωρίζει πολύ καλά ότι απαγορεύεται σε μέλη της ΕΣΗΕΑ να συμμετέχουν σε εμπορικές διαφημίσεις, επιμένει να το κάνει, διαμαρτυρόμενη όταν την τιμωρούν με προσωρινές διαγραφές. Αφού διαφωνεί, γιατί δεν αποχωρεί από την ΕΣΗΕΑ; Εγώ, έτσι ξέρω: αν ο εργαζόμενος διαφωνεί με το καταστατικό του σωματείου του, αποχωρεί. Δεν μένει και απαιτεί το καταστατικό να μην εφαρμόζεται για τον ίδιο».

Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΠΑΠΑΓΙΩΡΓΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

«Η οικογένεια του Κωστή Παπαγιώργη, Ράνια και Θανάσης, θέλει να ευχαριστήσει εκ βάθους το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό της Β' Χειρουργικής του Λαϊκού Νοσοκομείου Αθηνών, καθώς και αυτό της ΜΕΘ του ιδίου νοσοκομείου αλλά και του νοσοκομείου Υγεία. Ιδιαίτερα, δε, ευχαριστεί τον καθηγητή Ευστάθιο Αντωνίου και την ομάδα του για τον ζήλο, την ευσυνειδησία και τη συμπαράσταση που επέδειξαν καθ' όλη τη διάρκεια της νοσηλείας του Κωστή».

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ