ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο Facebook Twitter
78

ΜΕ UPDATE ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο Facebook Twitter

Όλα ξεκίνησαν απ' το ντοκιμαντέρ για τον Τσίπρα που παίχτηκε την περασμένη εβδομάδα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. 

Υπήρξε μία σκηνή, αυτή στην οποία ο Τσίπρας παρακολουθεί στην τηλεόραση το χαστούκι του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη η οποία είναι τελείως αμφιλεγόμενη. 

Να πώς την είχα περιγράψει στο ποστ μου για το φιλμ

Η Λιάνα Κανέλλη έγινε έξαλλη με τον Τσίπρα - και έχει απόλυτο δίκιο Facebook Twitter

Να αλλάξω κάτι: Επειδή είχα δεχτεί πολλή κριτική για το αν τα πράγματα έγιναν όντως έτσι, βρήκα την ακριβή ατάκα του Τσίπρα μόλις είδε τα χαστούκια εναντίον της Κανέλλη.

Λέει κάποιος: "Θα κάνει τώρα μελανιές ε;" 

Λέει ο Τσίπρας: "Αλλά σηκώθηκε η άλλη [η Κανέλλη] να τον μουντάρει" 

===

Χτες η Λιάνα Κανέλλη, αργά το βράδυ, στο κλείσιμο της Ανατροπής του MEGA μίλησε για πρώτη φορά δημοσίως για αυτό που υπάρχει στο ντοκιμαντέρ.

Ήταν έξαλλη και χρησιμοποίησε βαριές εκφράσεις, με τις οποίες δε συμφωνώ. 

 

"Δεν μίλησα σχεδόν ποτέ για τα χαστούκια, δεν τα χρησιμοποίησα για κομματικά οφέλη, αλλά να βλέπω έναν αρχηγό κόμματος της Αριστεράς, καθώς με χτυπούν να χασκογελάει...! Δεν με νοιάζει ούτε η πρόθεσή του ούτε τίποτα", είπε μετά.

 

Είναι αλήθεια πως πολλοί στο σινεμά παγώσαμε με την αντίδραση του Τσίπρα. Εγώ θεωρώ ότι μπορεί να ήταν από αμηχανία, άλλοι θεατές όμως δεν δείχνουν την ίδια επιείκεια.

 

(Πχ. στο http://cinefreaks.gr διαβάζουμε: "Ασχέτως με πολιτικές πεποιθήσεις, θεωρώ ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποτελεί μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα περίπτωση ανθρώπου και πολιτικού, που έχει χτίσει ένα πολύ συγκεκριμένο προφίλ, προκαλώντας -ίσως- στρεβλή εντύπωση για την «πραγματικότητά του». Αδιάσειστη απόδειξη του παραπάνω είναι η αλλαγή της δικής μου προσωπικής άποψης και πολλών άλλων μέσα στην αίθουσα, όσον αφορά τόσο τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και τον πρόεδρό του. [...] 

Αυτό που πραγματικά είδαμε στο «Νήμα» ήταν τον Αλέξη να μιλά στην κάμερα για το πόσο αφόρητα δύσκολο είναι να είσαι διάσημος (!), τους συντρόφους να του ανοίγουν τις πόρτες από τα αυτοκίνητα, τα στελέχη του κόμματος ανενημέρωτα και αμήχανα μπροστά σε θεμελιώδη ερωτήματα για το μέλλον της χώρας, τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να γελά ως πρώτη αντίδραση στα χαστούκια του Κασιδιάρη στη Λιάνα Κανέλλη (σχολιάζοντας «αυτή σηκώθηκε πρώτη, ε;») και τη Κουμουνδούρου να πανηγυρίζει για τη χασούρα το βράδυ των εκλογών, αφού «η καυτή πατάτα δεν ήρθε στα χέρια μας» (sic). Εν ολίγοις, είδαμε κόμμα και αρχηγό να εκτίθενται ανεπανόρθωτα. [...] 

Προς τιμήν, βέβαια, του κου Τσίπρα, το υλικό δεν φιλτραρίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ίσως θα έπρεπε.") 

 

 

Το ότι η Κανέλλη ήταν η μόνη που υπερασπίστηκε την βουλευτίνα του κόμματός του, Ρένα Δούρου, ανεμίζοντας και πετώντας κάτι χαρτιά (τον Ριζοσπάστη;) στον Κασιδιάρη, αντί να εντυπωσιάσει τον κύριο Τσίπρα, τον έκανε να σχολιάσει το αμίμητο: "Αλλά σηκώθηκε η άλλη να τον μουντάρει"!

 

Τρομερή παρατηρητικότητα! Σηκώθηκε η Κανέλλη να τον μουντάρει λοιπόν (όπου μουντάρω = "Επιτίθεμαι. Χρησιμοποιείται κυρίως για να περιγράψει επιθέσεις από σκυλιά. Όταν αναφέρεται σε ανθρώπους, σημαίνει επιτίθεμαι συνήθως με άγαρμπο και πρωτόγονο τρόπο. Δεν σημαίνει γενικά επιτίθεμαι, σημαίνει ορμώ ξαφνικά, χυμάω"). 

 

Οπότε, αφού όχι απλά του επιτέθηκε, αλλά του χύμηξε πρωτόγονα σα σκυλί, μήπως απλώς ο Κασιδιάρης αμύνθηκε δικαίως;

 

Ακόμα και για καλό, ή με θαυμασμό να το είχε πει ο Τσίπρας, αυτό δεν είναι που υποστηρίζουν κι οι Χρυσαυγίτες; Ότι σηκώθηκε πρώτη η Κανέλλη και του όρμηξε επιτιθέμενη. Κι αυτό θα υποστηρίξει και ο ίδιος ο Κασιδιάρης στη δίκη.

 

Και να που τώρα υπάρχει ένας πολιτικός αρχηγός της Αριστεράς, που (άθελά του;) δίνει πυρομαχικά στον Κασιδιάρη, στη διαμάχη του με τη βουλευτίνα που υποστήριξε γενναία τη Δούρου και προσπάθησε να τον απομακρύνει. [Σε τηλεφώνημά του με τη Δούρου λίγο μετά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τής λέει γελώντας: "Είχες και σπουδαία υποστήριξη ε; Είχες τον Παυλόπουλο δίπλα σου..." Καμία Κανέλλη, μόνο ειρωνεία.]

 

Όσοι δεν έχουν δει το ντοκιμαντέρ μπορούν να λένε πολλά και διάφορα, στα τυφλά, υπέρ του ενός ή του άλλου. Επίσης κατανοώ ότι μπορεί ο Τσίπρας να φέρθηκε όπως φέρθηκε για χίλιους δυο λόγους, και ένας πιθανός είναι η αμηχανία ή το μπέρδεμα ή το σοκ.  

 

Σ' αυτήν την περίπτωση όμως -και έχοντας δει το ντοκιμαντέρ- κατανοώ χίλιες φορές περισσότερο την, απόλυτα δίκαιη κατά τη γνώμη μου, οργή της Λιάνας Κανέλλη, κι ας μην μου άρεσε ο τρόπος της στην εκπομπή. 

 

 

==

 

UPDATE: Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ έβγαλαν ανακοίνωση υποστήριξης του κυρίου Τσίπρα. Διαβάστε την εδώ.

78

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ