Στο σημερινό ‘Α, μπα’ απαντάει η “Ouf!”

Στο σημερινό ‘Α, μπα’ απαντάει η “Ouf!” Facebook Twitter
30

Είμαι η Ουφ!, ζω στη Λεμεσό, έφτιαξα το μπλογκ μου πριν από πέντε περίπου χρόνια για να γκρινιάζω ελεύθερα και ατελείωτα και είμαι υστερική με τις κόκκινες γραμμούλες της Word. Τελικά το μπλογκ προέκυψε ποικίλης ύλης, με περισσότερες ερωτήσεις (ποια είμαι, πού πάω, τι κάνω, τι έχει απόψε η τηλεόραση) παρά απαντήσεις οπότε ευτυχώς αύριο θα έχετε τις απαντήσεις σας από την Α, μπα την οποία έψαχνα πανικόβλητη διαβάζοντας τις ερωτήσεις και την οποία ευχαριστώ για το βήμα.


________________
1.

όταν είσαι 32 και δεν έχεις κάνει σχέση που να κρατήσει παραπάνω από 6 μήνες και πολλές γνωριμίες δεν καταλήγουν κάπου, έχεις εσύ το πρόβλημα ή απλά δεν έτυχε;

Δεν έτυχε, εκτός αν συμβαίνει κάτι στο εξάμηνο που σας κάνει και τους δύο προβληματικούς, διότι είναι πανθομολογούμενη αλήθεια πως αν δεν έχεις σχέση έχεις κάποιο πρόβλημα.

________________
2.

τι γίνεται όταν σε θεωρούν μεγάλη για "παιχνίδι" άντρες που σου ρίχνουν 2 έως 4 χρόνια?είμαι 29 και πλάκα στην πλάκα, αλλά και στην πράξη στα σοβαρά, το αντιμετωπίζω.α μπα, μήπως πρέπει να κοιτάω ακόμη μεγαλύτερους άντρες?δεν μου αρέσουν οι μεγάλες διαφορές, γενικά.- ότι, τι?

Να κοιτάς μικρότερους άντρες που τους αρέσουν και τα παιχνίδια.

________________
3.

Τι να ντυθώ τις απόκριες για να έχω τις περισσότερες ελπίδες να χτυπήσω γκόμενα; (το στέλνω από τώρα για να προλάβω να προετοιμαστώ εγκαίρως-μην μου απαντήσεις μια εβδομάδα πριν και με αφήσεις μπουκάλα)
Εσύ τι θα ντυθείς;- Ντόμινο


Προλαβαίνεις άνετα για του χρόνου, να ντυθείς Ρωμαίος (και Ιουλιέτα, όχι αυτοκράτορας).

________________
4.

Περι φιλοδωρηματος, για αλλη μια φορα. Μερικοι ανθρωποι στην Ελλαδα δεν αντιλαμβανονται οτι το να μαγειρευουν για σενα ή να σου φερνουν το φαγητο σπιτι, δεν ειναι αναγκη αλλα πολυτελεια. Ειναι δυνατον να λενε αυτοι που δεν αφηνουν φιλοδωρημα οτι ειναι αναγκη;
Δλδ τα μακαρονια απ το ντελιβερι εστω οτι κανουν 5 ευρω και απ το σουπερ μαρκετ 3 τα υλικα για να κανεις για 4 ατομα... Η γυροπιτα εχει απο 2,20 η 3,50 (αναλογως την πολη), ποσο χοιρινο παιρνεις με τα ιδια χρηματα; Δεν εχεις χρονο; Μαγειρεψε το σκ και γεμισε το ψυγειο ταπερακια, θα κανεις καλο στην υγεια σου και την τσεπη σου. Δε λεω να δινουμε οταν το σερβις ηταν κακο, αλλα οταν ηταν καλο ας δωσει οσα μπορει ο καθενας. Και οχι δεν ειναι το ιδιο με μια δουλεια γραφειου. Γιατι η δουλεια γραφειου δε προυποθετει ουτε τρεξιμο στους δρομους οπως το επαγγελμα των διανομεων, ουτε κουβαληματα. Για να μη συζητησουμε για τη δουλεια των σερβιτορων σε μεγαλα εστιατορια η ξενοδοχεια που πραγματικα τους βγαινει ο πατος.
Εγω δειχνω την αλληλεγγυη μου λοιπον σε αυτες τις συνθηκες εργασιας αφηνοντας φιλοδωρημα. Να ξεκαθαρισω οτι δεν εχω σχεση με τον κλαδο και οτι το κανω επειδη την εξοδο για φαγητο την αντιμετωπιζω σα ψυχαγωγια. Οταν παραγγελνω απ εξω ειναι ενας τροπος να κακομαθω τον εαυτο μου. Οποτε οσοι υποστηριζουν την αναγκη τους μαλλον σε 30 χρονια απο τωρα θα χρειαζονται και προσωπικο μαγειρα... Τι θα κανουμε για να αλλαξουμε μυαλα;- Το να τρως απο εξω δεν ειναι αναγκη ειναι πολυτελεια...


Κοίταξε, συμφωνώ μαζί σου, προσπαθώ χρόνια να πείσω τον Maurice να μάθει να αγοράζει και να κόβει λαχανικά για σαλάτα, αλλά είσαι τόσο απόλυτη για το ότι έχεις δίκαιο και ότι πρέπει όλοι μα όλοι να γεμίσουν τα ψυγεία τους με ταπεράκια, που με κάνεις να θέλω να παραγγείλω ντελίβερι χωρίς να αφήσω φιλοδώρημα. Άσε που με άγχωσες, τι εννοείς πως σε 30 χρόνια θα χρειάζονται προσωπικό μάγειρα;! Πού θα πάνε τα ντελίβερι;!

________________
5.

Πρόσφατα έκανα ένα ταξίδι με ΚΤΕΛ κι ο κύριος στην απέναντι θέση μίλαγε πολύ δυνατά στο τηλέφωνο, για τουλάχιστον μία ώρα. Μου έχουν τύχει αρκετά τέτοια περιστατικά. Υπάρχει ευγενικός τρόπος να πεις σε κάποιον ότι γίνεται ενοχλητικός;- εκνευρισμένη επιβάτιδα


Πες του πως έχεις ένα τρομερό πονοκέφαλο και θα τον παρακαλούσες αν μπορεί, να μιλά κάπως πιο σιγά, το πιο πιθανόν θα σου πει ότι θα μιλά όπως θέλει να μιλά και πως είναι δική σου δουλειά να κάνεις κάτι για τον πονοκέφαλο σου, θα μπουν και οι άλλοι επιβάτες στη μέση να πάρουν το μέρος σου, στο τέλος θα μιλάτε όλοι τόσο δυνατά που θα ενοχληθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο, και όλοι μαζί θα βρίζετε τα ΚΤΕΛ.

________________
6.

Καλησπέρα και Καλή Χρονιά.. Προχθές αυτοκτόνησε κάποιος 28 χρονος διότι χτύπησε και σκότωσε με τη μηχανή του, στο δρόμο, μια ηλικιωμένη.. Θα έλεγε κανείς, κρίνοντας από το πόσο γρήγορα οδηγήθηκε στην αυτοχειρία, ότι το είχε προαποφασίσει. Πιστεύεις ότι εξηγείται μια τέτοια αντίδραση; Υπάρχει λογική, στο να βάζει κάποιος ένα ανώτατο κατώφλι γεγονότων που δέχεται να διαχειριστεί ή να αντέξει, και εφόσον αυτό ξεπεραστεί να επιλέγει την αυτοκαταστροφή;
Σκέφτομαι ότι, ειδικά όσοι δεν πιστεύουν σε κάτι άλλο πέραν της παρούσας ζωής, μια τέτοια τοποθέτηση φαντάζει μονόδρομος..
σόρρυ άμα το βάρυνα το κλίμα


Εννοείς να βάζει συνειδητά ένα κατώφλι, «αν πατήσω άνθρωπο με το αυτοκίνητο να αυτοκτονήσω»; Δεν νομίζω. Και, όσοι πιστεύουν σε κάτι άλλο πέρα από τη ζωή πιστεύουν ότι θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία σε κάποιο επόμενο στάδιο του παιχνιδιού; Πού είναι οι εγγραφές;

________________
7.

Δεν πιστευω οτι εχουμε δεξαμενες και αποθεματα αγαπης που ενεργοποιουνται οποτε γουσταρουν..
Για εμενα η ζωη ειναι θεμα επιλογων σε ολους τους τομεις..

Επειδη ομως ζω στο σημερα γυρω μου ακουω και επηρεαζομαι και πολλες φορες νιωθω διαφορετικος με ασχημο τροπο..

Γιατι πρεπει σωνει και καλα η αγαπη που νιωθει ο καθενας για τον αλλο να ειναι αληθινη μονο οταν δεν υπαρχουν αμφιβολιες (δευτερες σκεψεις) για τη ποσοτητα και τη ποιοτητα του συναισθηματος (των δικων μου οχι του αλλου)?

Εγω πιστευω οτι εαν δεν αμφιβαλλεις για τα συναισθηματα σου δεν μπορεις να νιωσεις πραγματικα τιποτα.

Ισως τελικα η αγαπη προς τον αλλον να ειναι ο θριαμβος μας πανω στις ιδιες μας αμφιβολιες αφου πρωτα περασουμε απο ενα σωρο δυσκολες, ευκολες, ασχημες, ομορφες, στιγμες..

Δηλαδη μεσα απο τη ζωη μεσα απο τη τριβη με τον αλλον και με το ειναι μας.
Ειναι τελικα τοσο κακο να ειμαστε αμφιθυμοι και να μη μπορουμε παντα να ξερουμε τι αισθανομαστε?
Τελικα η αγαπη υπαρχει μεσα μας σαν σπορος που καλλιεργειται η σαν δεδομενη δυναμη που η ιδια επιλεγει ποιον θα αγαπησει και ποιον οχι..
Αυτα τα ολιγα ...

 

υ/γ το εσωτερικο μου χαος προσπαθω να το κραταω οσο το δυνατο κρυφο απο ανθρωπους που θελω να ειμαι μαζι τους για να μην τους τρελανω εντελως και φυγουν και με παρατησουν ολοι....

υ/γ έχω την εντύπωση πως όλοι προσπαθούμε να κρατάμε κρυφό το εσωτερικό μας χάος.

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ