Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πλύση εγκεφάλου και κόκκινα τέρατα

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πλύση εγκεφάλου και κόκκινα τέρατα Facebook Twitter
82


________________
1.


αγαπητή Α,μπα η διπλανή δεν έχει ιδέα από υπολογιστές και με κάλεσε μια μέρα να της δείξω τα βασικά. Από εκείνη τη μέρα με παίρνει συνέχεια τηλέφωνο για απορίες, μου χτυπάει το κουδούνι και καλά για ένα λεπτό..της έχω πει ότι γενικά δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο αλλά συνεχίζει ακάθεκτη..πολλές φορές δεν της σηκώνω το τηλέφωνο και όταν με συναντάει στην είσοδο είναι ξινή και αρχίζει να λέει ότι την γράφω λες και είμαστε φίλες..τι θα έκανες στην θέση μου;;;- ν.

Μάλλον όχι κάτι διαφορετικό από αυτό που κάνεις εσύ. Ίσως να της χάριζα ένα βιβλίο «πισι για αρχάριους που τα θέλουν όλα έτοιμα».

________________
2.


Α,μπα,

φίλος μπαίνει σε νεολαία κόμματος και εξαφανίζεται. Ακόμα κι όταν συναντιόμαστε μιλάει για κάνα 20λεπτο με τους συντρόφους στο τηλέφωνο (κατ επανάληψη). Α) Βαρέθηκε την παρέα μου; Β) του κάνανε πλύση εγκεφάλου τα κόκκινα τέρατα; Γ) Παραδέχεται ότι υπάρχει πρόβλημα, αλλά δυσκολεύεται να βάλει όρια (κατά μαρτυρία του ιδίου). Μήπως να γραφτώ κι εγώ στο κόμμα;- γκοστ μπάστερ

Αν δυσκολεύεται να βάλει όρια, δεν του φταίει το κόμμα. Ήταν φρούτο έτοιμο να πέσει.

________________
3.


τι γνώμη έχεις για το κάμα σούτρα;- γιόγκι


Η δυτική κουλτούρα μου φαίνεται ήδη εξαιρετικά πολύπλοκη για να την καταλάβω, κι ας ζω μέσα σ' αυτή. Λέω να μην κάνω κρίσεις για κάτι που είναι εντελώς εκτός της προσωπικής μου σφαίρας.

________________
4.


Μετά από αυτό εδώ και όλο τον αντίστοιχο ντόρο που ακολούθησε στο ίντερνετ, μπορείς να μου απαντήσεις σε παρακαλώ στο ερώτημα ποια είναι διαχωριστική γραμμή μεταξύ του είμαι εθισμένος στο Διαδίκτυο και έχω ως αγαπημένο μου χόμπυ το gaming και απολαμβάνω να τρώω αρκετές ώρες την ημέρα σε αυτό? Και δεν μιλάω για κάποιο έφηβο, αλλά για ενήλικα που πέρα από τη δουλειά του ασχολείται τις περισσότερες ώρες του ελεύθερου χρόνο του με αυτό. Υ.Γ. : Σ' αγαπώ πολύ-πολύ γιατί είσαι τυπάκι! -addicted(;) gamer

Αρνούμαι να δω το βίντεο, αλλά σε γενικές γραμμές έχουμε συμφωνήσει μεταξύ μας ότι πρόβλημα υπάρχει όταν μια ασχολία σου δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνικοποίηση. Είναι αρκετά ξεκάθαρο, νομίζω.

________________
5.


Αγαπητή Α, μπα,

είμαι 36 χρονών χωρίς σχέση και μόλις πριν λίγες μέρες έμαθα πως ο άνθρωπος που με ενδιέφερε πολύ τον τελευταίο καιρό (συνάδελφος. ) και που έδειχνε και ο ίδιος το ίδιο ενδιαφέρον (χωρίς να έχει προλάβει να γίνει κάτι... ευτυχώς..) έχει την δική του οικογένεια!!!

Δεδομένου ότι μου πάνε τα μαύρα λεω να κλειστώ σε ένα μοναστήρι και να μην χρειαστεί να ξαναδώ ούτε αυτόν ούτε κανέναν άλλο!

Από την άλλη βέβαια νομίζω ότι ήρθαμε σε αυτή τη ζωή για να την ζήσουμε σαν να είναι ένα παιχνίδι, κάποιος κερδίζει... κάποιος χάνει....

Τι γίνεται όμως όταν χάνεις συνέχεια?

Αλλάζεις τρόπο παιξίματος? Και αν δεν ξέρεις ποιός είναι ο σωστός τρόπος?

Ουφ.....- Αδελφή Καμίλη!

Το «χάνεις συνέχεια» δεν ξέρω πώς να το αξιολογήσω. Δεν ξέρω αν ισχύει, δεν ξέρω τι εννοείς όταν λες «χάνεις» (δηλαδή; Πότε πιστεύεις ότι κερδίζεις;) Και δε μου αρέσει η παρομοίωση της ζωής με παιχνίδι. Περισσότερο μου φαίνεται σαν μαραθώνιος που δεν έχει νικητή.


Αυτό που έγινε είναι τόσο επιδερμικό, τόσο ασήμαντο (βλεφάριαζες κάποιον που είχε οικογένεια) που άνετα θα μπορούσες να το πάρεις και για αστείο. Έτσι μετράς τη χασούρα; Καλύτερα να κρατήσεις αυτή τη λέξη για πιο σημαντικές αναποδιές.

________________
6.


Ποια η γνώμη σου για τα gluten-free προϊόντα, που έφτασαν πλέον και στην Ελλάδα; Δεν εννοώ γι' αυτούς που πάσχουν από κοιλιοκάκη και δεν μπορούν να τα τρώνε, αλλά για τους υγιείς που βρήκαν άλλη μια μόδα.- Α

Ο κόσμος που τα έχει όλα λυμένα σκαρφίζεται συνεχώς νέους τρόπους για να αποδείξει ότι είναι ξεχωριστός και ιδιαίτερος.

________________
7.


Α,μπα γιατί νομίζεις ότι γνωρίζω πολλούς ανθρώπους τελευταία που το παίζουν άθεοι και απαρνούνται κάθε τι θρησκευτικό;
Πειράζει που τους κατατάσσω στην ίδια κατηγορία με τους υπερβολικά θρησκευόμενους, γιατί και οι μεν και οι δε μου σπάνε τα νεύρα, όταν προσπαθούν οπωσδήποτε να με πείσουν ή ότι δεν υπάρχει τίποτα ή ότι ο Αδάμ και η Εύα ήταν πραγματικότητα; Και σε πληροφορώ ότι αυτοί οι άνθρωποι ανήκουν σε διαφορετικούς κύκλους ή και σε διαφορετικές χώρες ακόμα.- Χμμμ....

Δεν πειράζει καθόλου το πού τους κατατάσσεις εσύ, γιατί η θεώρησή σου είναι ασήμαντη και αφορά μόνο εσένα. Τακτοποίησε τα πράγματα στο μυαλό σου όπως σου αρέσει, κανένα πρόβλημα. Δεν έχω ούτε πρόθεση, ούτε κίνητρο για να σου τα αλλάξω.


Μεταξύ αυτών που το παίζουν άθεοι όμως να ξέρεις ότι υπάρχουν και κάποιοι που πράγματι είναι άθεοι. Τώρα γιατί προσπαθούν να σε πείσουν, δε μπορώ να το ξέρω. Ίσως να πιστεύουν ότι έχεις ελπίδες να καταλάβεις.

82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ