Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Έλληνας της ημέρας

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Έλληνας της ημέρας Facebook Twitter
74

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Έλληνας της ημέρας Facebook Twitter

 

 

UPDATE: Η δημόσια απολογία του Βερύκιου. 

 

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ Έλληνας της ημέρας Facebook Twitter

 

Τρεις παρατηρήσεις

 

1) Το πόσο μεγάλος υποστηρικτής των γκέι και των ανθρωπινων δικαιωμάτων τους είναι προφανώς τρολάρισμα. Εκτός αν, πάντα, ό,τι λέει στην εκπομπή του δεν το πιστεύει και πιστεύει συνήθως ακριβώς τα αντίθετα απ' αυτά που υποστηρίζει στον αέρα. 

 

2) Μπράβο του για την απολογία. Ήταν το σωστότερο πράγμα. Μπορεί να μην είναι τόσο πιστευτό το πρώτο σκέλος της (καλύτερα να έλεγε, "είμαι μιας άλλης γενιάς, αλλά θα προσαρμοστώ", αντί να προσπαθεί να μας βγάλει τρελούς, όσους ακούσαμε την εκπομπή), αλλά δείχνει κάτι πολύ σημαντικό:

 

Ότι οι καιροί έχουν όντως αλλάξει. Ότι δεν μπορεί κάποιος να βρίζει συνανθρώπους του χυδαία και να μην επαναφέρεται στην τάξη. Ότι οι αντιδράσεις ήταν ισχυρές. 

 

Θα μπορούσε πανεύκολα να έλεγε: "Η δικτατορία του αδελφάτου προσπαθεί να μου κλείσει το στόμα!" και όχι μόνο να μη ζητούσε συγγνώμη, αλλά και ναι ξεστόμιζε ακόμα χειρότερα πράγματα. (Και πολύς κόσμος θα τον υποστήριζε και τότε.) Το ότι δεν το έκανε λέει πολλά πράγματα, και καλά. Κι αν το έκανε μόνο και μόνο επειδή πιέστηκε απ' τους εργοδότες του, ε, μπράβο στους εργοδότες του τότε.

 

Είτε την εννοεί τη συγγνώμη είτε όχι, έπραξε ορθά και μπράβο του.  

 

3) Νομίζω ότι από ηθικής απόψεως κλείνει σε ένα βαθμό το θέμα, μ' αυτήν την απολογία. Από επαγγελματικής άποψης όμως όχι: Το ΕΣΡ πρέπει και να τιμωρήσει (για παραδειγματισμό, αλλά όχι απαραίτητα αυστηρά) την εκπομπή, αλλά και να φτιάξει ένα συγκεκριμένο πλαίσιο που θα προστατεύει τους ανθρώπους απ' τη χολή του καθενός που παίρνει ένα μικρόφωνο και λέει ό,τι του κατέβει.   

 

 

====

UPDATE: Μια μέρα μετά την εκπομπή, ο Βερύκιος στο ραδιόφωνο βγάζει τον εαυτό του λάδι...

 

 

 

 

Ο ηθικός Δήμος Βερύκιος κάνει ραδιοφωνική εκπομπή, στον Alpha. 

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι πραγματικά, ξέροντας ότι τα μικρόφωνα είναι ανοιχτά, μιλάει επίτηδες τόσο προσβλητικά για συνάνθρωπό μας. (Στη συγκεκριμένη περίπτωση για τον Αύγουστο Κορτώ)

Χρειάζεται δηλαδή να γίνει καταγγελία στο ΕΣΡ; Αυτό κοιμάται;

Πρέπει να υπάρξει άμεση καταδίκη αυτού του ανθρώπου που σπέρνει το μίσος, και τόσο άκομψα, σ' έναν μεγάλο ραδιοφωνικό σταθμό. 


01:25 Βερύκιος - Ήθελε και το δαχτυλάκι!
03:15 Βερύκιος - Δύο τρεις γκόμενους... 
03:45 Βερύκιος - Η Παρθενοπόπη.
05:25 Βερύκιος - Η κυρά Αυγουστίνα!
06:00 Σταυρόπουλος - Εγώ ξεφώνιζα της αδερφές.
07:55 Βερύκιος - Ραδιοφωνική παραγωγός - Την γνωρίζω την κυραυγουστίνα πολύ καλά!
08:15 Βερύκιος - Εξέθεσε τον Θεοδωράκη για την δική του γκαβλάντα.
09:40 Σταυρόπουλος - Ο Γκέμπελς ωχριά μπροστά στον Βερύκιο.
10:13 Έχει και συνέχεια μετά το 11:40 .
12:10 Βερύκιος - Καίγεται ο πισινός μας.
13:10 Σταυρόπουλος - Δικτατορία των γκέι.
13:30 Βερύκιος - Δεν έχουν... θηλυκό κορμί, έχουν και θηλυκό μυαλό! Γεννάει ο σατανάς...

===

 

 

Φαίνεται ποιος είναι τι. 

 

Η επίθεση του Βερύκιου, απάνθρωπη, φωνακλάδικη, μηνύσιμη.


Η αντίδραση του Κορτώ, αξιοπρεπέστατη, ψύχραιμη, με χιούμορ.


*Τα τέσσερα σχετικά status updates του:

Χτες, ανάμεσα στην τόση καλοσύνη που μου δείξατε, υπήρξαν και κάμποσες φωνές οργής κι ασχημοσύνης που έφριξαν με την αναφορά ενός άντρα στον 'άντρα' του, και με στόλισαν ποικιλοτρόπως με δείγματα του πολιτισμού τους. Ωστόσο, διόλου δεν με πτόησαν. Όποιος πολεμάει κι εχθρεύεται την αγάπη, και δη την αγάπη του αλλουνού, έχει χάσει προ πολλού το παιχνίδι της ζωής.


Ιδέα για χοντρό γέλιο. Τραβάμε ένα κάρο αγωγές στον Alpha για το ντελίριο του Βερύκιου, και με τα φράγκα που θα μας επιδικάσουν κάνουμε το πιο γαμάτο Gay Pride ever.

Κι όμως ο κόσμος προχωρά, έστω κι αν το κάνει με βήματα συχνά τόσο μικρά που μοιάζει ακίνητος, κι αποτελματωμένος. Κι ευτυχώς, όσοι προσπαθούν να τον κρατήσουν καθηλωμένο στο παρελθόν, είναι οι ίδιοι τόσο μικροί που δεν μπορούν να τον ακολουθήσουν ούτε καν σ' αυτήν του την επίμοχθη πορεία προς ένα καλύτερο μέλλον.

Να και κάτι που δεν περίμενα ποτέ να νιώσω σαν μοναχοπαίδι: ένα πλήθος ανθρώπων με μόνη συγγένεια την αγάπη που μας δένει, να προτάσσουν τα στήθη τους για να με υπερασπιστούν σαν να ήμουν το αδελφάκι τους το μικρό. Δεν περιγράφεται η συγκίνησή μου. Και γι' αυτό θα αγωνιστώ στο πλευρό σας με κάθε τρόπο, ώστε όλοι μαζί σαν μια φαμίλια να αποσοβήσουμε το ενδεχόμενο έστω κι ένας ευάλωτος συνάνθρωπός μας να βρεθεί στο μέλλον στο στόχαστρο τέτοιων χυδαίων επιθέσεων.


Για καταγγελίες, ή οποιαδήποτε άλλη επικοινωνία :
=====================================
ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ (Ε.Σ.Ρ.)
Πανεπιστημίου & Αμερικής 5, 10564 Αθήνα
Τηλ.: 213-1502300, 213-1502301, 213-1502390 Fax: 210-3319881
Email: [email protected]

http://www.esr.gr


Η εκπομπή υπάρχει επίσημα καταγεγραμμένη στο http://www.alpha989.com και συγκεκριμένα στο site http://www.alpha989.com/MediaList.asp... . Το συγκεκριμένο απόσπασμα ξεκινά από το 03:00 .

 

 

74

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

20 σχόλια
Αγαπητέ κύριε Δημοκίδη, ακόμα μια φορά συγχαρητήρια για τη σθεναρή σας στάση απέναντι στη χυδαιότητα. Θα ήθελα μόνο να σας επισημάνω ότι πάνω στην ορμή του αγώνα σας, ίσως σας διέφυγε το γεγονός ότι στο site που διευθύνετε, μια πολύ δημοφιλής στήλη σε όλους εμάς τους εκλεπτυσμένους και ευαίσθητους αναγνώστες της Lifo, έχει ως αποκλειστικό περιεχομένο τη χυδαία επίθεση σε πρόσωπα της επικαιρότητας. Το ξέρω ότι πια η ύλη του site είναι τεράστια και γι ' αυτό σας δικαιολογώ για το ότι ποτε δεν έτυχε να διαβάσετε το cyber φωτοντελιριο Είμαι σίγουρος ότι μετά από τη δική μου επισήμανση θα πρωτοστατήσετε στον αγώνα για το δικαίωμα στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, όχι μόνο του Αύγουστου Κορτώ, αλλά και της Κατερίνας Στικούδη, του Χάρη Σιανίδη, της Κέλλυς Κελεκίδου και των υπολοίπων στόχων του- εμβριθέστατου κατά τα άλλα αναλυτή- curlysue, στους οποίους αναγνωρίζετε τουλάχιστον φαντάζομαι την ανθρώπινη ιδιότητα.
Ένα συνολικό μποϋκοτάρισμα του σταθμού ίσως να είναι η μόνη λύση προκειμένου να δοθεί ένα τέλος σε τόσο χυδαία σχόλια!Όλοι, μα ΟΛΟΙ, αποκλείστε το ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό που επιτρέπει και δίνει βήμα σε τέτοιο λαϊκισμό και ποιεί την νήσσαν.
Ακούσατε ,ακούσατε: Απο σήμερα το λεκτικό Bullying ενηλίκων προς τις σεξουαλικές μειονότητες το λέμε "πρόζα". Και μετά όπως ο κάθε τσάμπα μάγκας έχουμε και ένα δικηγόρο να μας πει πως ακριβώς θα το μαζέψουμε για τα μιντια, αφού έγινε η δουλειά.Έχω θα ήθελα ο συγκεκριμένος να έχει τα α....ια να πει ότι ναι τα είπα, έτσι σκέφτομαι για όποιον διαφέρει και θα υποστώ τις συνέπειες. Που σιγά να μην υπάρξουν συνέπειες.
Δηλαδή,τι περιμένατε απο τον Βερύκιο,τον Σταυρόπουλο και όλη την σχολή δημοσιογραφίας Σκαϊ/Alpha-Μαλέλη; Σοβαρή και αξιοπρεπή δημοσιογραφία; Σοβαρό και αξιοπρεπή δημόσιο λόγο; Σοβαρές και αξιοπρεπείς δηλώσεις; Καφενείο "Η Πλύστρα" είναι ό,τι και να πουν, ό,τι και να γράψουν. Και είναι τόση η δημοσιογραφική τους ανικανότητα που χρησιμοποιούν την επιλογή κάποιου για να τον κάνουν δήθεν ρεζίλι. Τόσο ξεφτίλες είναι!
Σωστός. Μονο μια διορθωση. Η σεξουαλικοτητα δεν ειναι επιλογη ειναι προσανατολισμος. Επιλογη ειναι μονο αν θα τη ζησεις σαν κανονικος ανθρωπος ή αν θα την καταπιεσεις ζωντας τη ζωη ενός άλλου.
Όπως τόσο καιρό υποστήριζε τις θρησκευτικές μειονότητες και τις μειονότητες των λαθρομεταναστών.... ΤΩΡΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;;; Μήπως φοβάται οτι όλοι κοιτάνε να του κάνουν έρωτα μήπως;
«Σε όλες τις πρωτόγονες κοινωνίες υπήρχε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η τελετουργία του αποδιοπομπαίου τράγου. Η κοινότητα διάλεγε έναν βολικό “άλλο” πάνω στον οποίο εναπόθετε όλες τις φοβικές της φαντασιώσεις. Εξοντώνοντάς τον, πίστευαν ότι απαλλάσσονταν από το άγχος για την δική τους ύπαρξη»....κάπου είχα διαβάσει...
Είναι τρομακτικό εν έτι 2014 δίνεται δημόσιο βήμα μέσω του Alpha στον Βερύκιο να ξερνάει τέτοιες ομοφοβικές απόψεις.Στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αυτό το παραλήρημα θα έφερε δικαστικές διώξεις για προσβολή προσωπικότητας kαi υποκίνηση μίσους και διακρίσεων για λόγους σεξουαλικού προσανατολισμού (στο ευρωπαϊκo δίκαιο "inciting hatred and discrimination on grounds of sexual orientation").Φυσικά στην Ελλάδα αυτά είναι ψιλά γράμματα.
Συγχαρητήρια στο Σταυρόπουλο που το χειρίστηκε άψογα. Η κακόβουλη κριτική και η χυδαιότητα επιστρέφει στα μούτρα του Βερύκιου που έχει πολλά ακόμη να μάθει από τη ζωή. Η ανεκτικότητα είναι χαρακτηριστικό των πολιτισμένων λαών. Το ΕΣΡ έχει μια ευκαιρία να αποδείξει ότι προασπίζεται την ηθική.
Πώς ακριβώς το χειριστηκε αψογα, οταν απο τη μια εκραζε το Βερυκιο κι απ'την αλλη παινευοταν οτι εκραζε τις αδερφες στην Πλατεια Βικτωριας και στη Φωκιωνος Νεγρη - μην τυχον και παρεξηγησει κανεις τον "ανδρισμο" του; Πώς το χειρίστηκε αψογα οταν αναφερθηκε σε "δικτατορια των gay";Απλα προφανως εβλεπε οτι το παραληρημα του διπλανου του ηταν μηνυσιμο και δεν επεσε στην παγιδα να τον ακολουθησει.
Κάτσε ρε παιδι μου, εμένα μου φάνηκε ειλικρινής ο άνθρωπος. Απ' την αρχή μόνο καλά λόγια είχε να πει για τον Κορτω και για τη δήλωσή του και απλά εξήγησε τη νοοτροπία που τον ανέθρεψε. Δε θα ήταν υποκριτής άμα παρουσίαζε τον εαυτό του ως απελευθερωμένο από τα μικρά του χρόνια; Μην είμαστε υπερβολικοί ρε παιδιά και βρίσκουμε παντού εχθρούς. Όσο για τον Βερύκιο, το περίμενα, πάντα έδειχνε το πόσο απολίτιστος είναι... Και προφανώς πρέπει να φάει ένα πρόστιμο! Αλλά δεν το βλέπω...
Συγχαρητήρια στο Σταυρόπουλο που το χειρίστηκε άψογα. Η κακόβουλη κριτική και η χυδαιότητα επιστρέφει στα μούτρα του Βερύκιου που έχει πολλά ακόμη να μάθει από τη ζωή. Η ανεκτικότητα είναι χαρακτηριστικό των πολιτισμένων λαών. Το ΕΣΡ έχει μια ευκαιρία να αποδείξει ότι προασπίζεται την ηθική.
Μιλάμε σοβαρά???όταν το άκουσα νόμιζα οτι ξέχασαν να τα μικροφωνα ανοιχτά και απλά επιδόθηκα σε καφρουλίτσες ανευ προηγουμένου!Και υπάρχουν ακόμα??Τα 100% αρσενικά και καλά που προσοχή μη σας σκιστεί κανένα καλσόν στο διάβα σας???!!!!Οτι ήταν καραγκιόζηδες ναι το ξέραμε αλλά ότι ήταν και τόσο ηλίθιοι δεν το ξέραμε. Μια καμπάνα να ησυχάσετε. Γιατί το δικαίωμα ενός ανθρώπου να ευχαριστεί τον ανθρωπό του δεν θα το σπιλώσετε εσείς. Γελοίοι.
Δεν ξέρω τι είναι πιό ανησυχητικό. Οτι υπάρχουν Βερύκιοι ή ότι υπάρχουν πολλοί - πάρα πολλοί ηλίθιοι σε αυτή τη χώρα που ανοίγουν την τηλεόραση και τους παρακολουθούν.Παρεπιπτόντως Κε Δημοκίδη. Εξαιρετικός τίτλος "ο χειρότερος Έλληνας της ημέρας" . Δεν το καθιερώνουμε ως μόνιμη στήλη;
Κάθε φορά που αντικρίζω την αντιπαθέστατη φάτσα, αυτού του αντιπαθέστατου υποκειμένου, φαντασιώνομαι αυτό:http://oi60.tinypic.com/28a7ts.jpg η παραλλαγή έχει βόθρους, αποφράξεις, λύματα και σκατά, μα …πολλά σκατά λέμε.