Δεν έκλαιγε επειδή τρόμαξε η Λιάνα Κανέλλη. Και πολύ σωστά έπραξε.

Facebook Twitter
78

Πολλές φορές έχω διαφωνήσει με την Κανέλλη - την θεωρώ κουραστική και υπερβολική. Όμως μέσα σε μερικούς μήνες και με δύο ξεχωριστά περιστατικά απέδειξε πως, ασχέτως πολιτικών τοποθετήσεων, είναι η πιο γενναία πολιτικός που έχουμε - παρ' όλα τα στραβά της. 

Θα είδατε μάλλον την πρωίνή σκηνή: η Λιάνα Κανέλλη έφυγε εξοργισμένη και κλαίγοντας απ' την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου μετά από μια φάρσα candid camera που της έκανε στα παρασκήνια η εκπομπή Συντέλεια (βάλαν έναν γεροδεμένο να "κινηθεί" εναντίον της φορώντας μαύρα γάντια του μποξ).

[Σχόλιο στο Youtube: 

Ο μέσος Έλληνας δεν έχει ηθικές αναστολές, δεν θέλει μυξοκλάματα, δεν λυπάται τους δαρμένους, δεν περιθωριοποιείται, αντίθετα μάλιστα βρίσκετε πάντα δίπλα στους πολλούς και στους δυνατούς, ακόμη και αν είναι ανήθικοι, βλέπουμε την χαρά του ελληναρά για τις συμμαχίες μας με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, βλέπουμε και την άνοδο της χρυσής αυγής μετά το επεισόδιο με τον νταή Κασιδιάρη. Θέλει τον πολιτικό γενικά να γαμαει και να δέρνει. Αυτός είναι ο Έλληνας τι να κάνουμε!]

Δεν ξέρω αν τα δάκρυα ήταν αληθινά, ή αν την θεώρησαν κάποιοι υπερβολική, όμως κάθε λέξη της ήταν σωστή. 

Όταν μια κωμική εκπομπή φτάνει στο σημείο να κάνει "φάρσα" πως η ακροδεξιά θα κακοποιήσει μια γυναίκα που είχε ΟΝΤΩΣ κακοποιηθεί (και ψυχικά και σωματικά) απ' την ακροδεξιά, τραβώντας με την κάμερα τις αντιδράσεις της, κάτι πάει στραβά. Έχουμε συνηθίσει ήδη το τέρας που λέει ο Χατζιδάκις, περνάμε στην lifestyle αξιοποίηση της πολιτικής βίας, αντιμετωπίζουμε με χιούμορ το γεγονός ότι ένας βουλευτής επιτίθεται στην τηλεόραση σε γυναίκες, γελάμε με τον πόνο. 

Η Λιάνα Κανέλλη έκλαψε όχι επειδή τρόμαξε (κατάλαβε απ' την αρχή τη "φάρσα", όπως φάνηκε) αλλά επειδή σοκαρίστηκε με την αδικία. Κάποιος την έδειρε και την ξεφτύλισε - και έγινε ήρωας της παιδικής χαράς. Κάποιος την έδειρε και το κόμμα του αύξησε τα ποσοστά του (το δικό της έχασε). Κάποιος την χτύπησε και κρύφτηκε κι όμως σ' αυτήν κάνουν τις φάρσες με κρυφές κάμερες, αυτήν παρωδούν. Είναι αυτή η αδικία που σε κάνει να κλαις, να απογοητεύεσαι για την καφρίλα των γύρω σου. 

Μπορεί τίποτα απ' όλα αυτά να μη σκεφτόταν η Συντέλεια του ΣΚΑΪ (αλήθεια: ΤΙ σκεφτόταν;!) όμως είναι μια αδικία που μπορούμε να την κατανοήσουμε. Γίνεσαι εσύ το laughing stock, όχι ο θύτης. Και θέλουν να σε ξαναφέρουν στη θέση του θύματος, για να γελάσουμε.

Όταν αυτός που τη χτύπησε έτρεξε και κρύφτηκε για να αποφύγει το αυτόφορο (και μετά δήθεν ζητούσε άρση της ασυλίας του, στα χαρτιά, τελικά καταγγέλοντας πολιτική δίωξη όταν έγινε η άρση που δήθεν ζητούσε), η Λιάνα Κανέλλη αποδεικνύεται περισσότερο γενναία απ' οποιονδήποτε άλλο πολιτικό.

Για να υπερασπιστεί μια άλλη γυναίκα που της πετούσαν νερό, σηκώθηκε και τα έβαλε μ' έναν ακροδεξιό bully αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Και μερικούς μήνες μετά, ευάλωτη και βορά σ' όσους θα γελάσουν με τα κλάματά της υπερασπίζεται τον εαυτό της και την κοινή λογική, στην πιο ανθρώπινη στιγμή της. 

Στην πορεία θα διαφωνήσω πάλι μαζί της για χίλια πράγματα, όμως δεν θα το ξεχάσω, πως φέτος η Λιάνα Κανέλλη έβαλε τα γυαλιά σε όλους τους άντρες πολιτικούς - κυρίως σε κείνους που το παίζουν εξουσία...

78

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

10 σχόλια
οσο βλεπουμε/στηριζουμε τα γωστα μμε τοσο θα ανεβαινει η συμμορια. διοτι την πριμοδοτουν συνειδητα. ναζι σπανε μαγαζια στα πατησια και δεχονται επιθεση απο αντιφα, βαφτιζεται φασαρια κατοικων και αναρχικων.να μην μιλησουμε για την αναπαραγωγη ολων των προκαταληψεων και των εν γενει φασιστικων πρακτικων. εδω ο πορνοπαρουσιαστης κομιστης μουρου χρηματος ελεγε οτι ο κασιδιαρης ειναι η νεη τρεντι φατσα
Άρη μαζί σου!Και κάτι ακόμα, επειδή μετά και το σκηνικό με τον Κασιδιάρη πολλοί βγήκαν κι έβγαλαν στοκαρισμένη χολή εναντίον της Κανέλλη..., Δηλαδή... για καθίστε, ρε παιδιά... Θεωρείτε ότι ό,τι πιο μιαρό έχει να επιδείξει η σύγχρονη ελληνική πολιτική σκηνή... είναι συγκεκριμένα η Κανέλη;;;! Ήμαρτον ρε 'χειχ'! Προσωπικά και ανεξαρτήτως πολιτκού προσανατολισμού, θεωρώ ότι ούτε μέσα στο top 10 των πιο "ηλίθιων και πανηλίθιων" / βλαμμένων / διεφθαρμένων / καραγκιόζηδων δεν είναι (αν έπρεπε σώνει και ντε να τη συγκαταλέξουμε σε τέτοια λίστα). Δηλαδή το γεγονός ότι είναι ΚΚΕ, ότι ο λόγος της είναι χειμαρρώδης και ότι - ναι, ΟΚ, δεκτό και πραγματικό - διακόπτει έντονα τους συνομιλητές της... δικαιολογούν το τόσο μίσος;;;
Η Κανέλλη πήγε στον Παπαδάκη γνωρίζοντας πως θα έχει δίπλα της τον ναζιστή τραμπούκο Κασιδιάρη, και ήξερε πολύ καλά, και η ίδια και ο Παπαδάκης, το τι θα μπορούσε να επακολουθήσει. Μάλιστα η στάση της στην εκπομπή ήταν τέτοια που συνειδητά επιδίωκε το ξέσπασμά του νεάντερταλ, κάτι που θεωρούσε πως θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά. Το γεγονός πως το συγκεκριμένο συμβάν της βγήκε ανάποδα είναι αυτό που την έχει πραγματικά τσακίσει. Η Κανέλλη είναι η πιο έμπειρη τηλεοπτική περσόνα. Είναι αφελές να πιστεύει κάποιος ότι έπεσε θύμα. Κι όσο για το πολιτικό της ήθος, έχω να σου πω τα εξής. Μπήκε στην ΕΡΤ επί επταετίας.Με την πτώση της χούντας γίνεται μάχιμο στέλεχος της ΝΔ στην κρατική τηλεόραση.Παραμονές εκλογών του ΄81 προσχωρεί με ταρατατζούμ στο ΠΑΣΟΚ.Κολλητή της Μιμής, κάνουν μαζί την υψηλού επιπέδου εκπομπή «μισό-μισό» που γελάει το πανελλήνιο.Όταν ο Ανδρέας μπαινοβγαίνει στο Ωνάσειο και η Ελλάδα διοικείται από την κλίκα της Εκάλης, δεξί χέρι της Μιμής (μαζί με τους αστρολόγους, τις καφετζούδες κλπ) είναι και η Κανέλλη.Την ώρα που ο κόσμος αναρωτιέται που βρήκε τα δισεκατομμύρια ο Ανδρέας για τη ροζ βίλλα, η Κανέλλη παίρνει μια φοβερή συνέντευξη από τη Μιμή που ξεπερνάει κάθε όριο γλειψίματος, γελοιότητας και θράσους. Τότε της απονέμεται και ο τίτλος «Φιλιππινέζα της Εκάλλης».Για να ξεφύγει από την απόλυτη ξεφτίλα και απαξίωση, η Κανέλλη κάνει την κίνηση ματ. Μπαίνει στην κολυμβήθρα του ΚΚΕ κι αναγεννημένη ξεκινάει τον αγώνα υπεράσπισης λαϊκών και εθνικών συμφερόντων. Αυτό το άτομο αντιπροσωπεύει τον απόλυτο καιροσκοπισμό. Προσωπικά μου προκαλεί αίσθημα ναυτίας. Και ΝΑΙ, η Κανέλη είναι στο τοπ 10.
πες τα χρυσοστομε! να συμπληρωσω οτι στην εκπομπη του Παπαδακη, που της ορμαει ο νεαντερνταλ, ολοι επεμεναν στη σκηνη που δεχεται η Κανελλη την επιθεση. Ολα τα προηγουμενα, καθως και ο τροπος που προκαλει εκεινη, σχεδον εξυβριζει, παραλειπονται. Γιατι αραγε?
Ούτε εγώ την πάω την Κανέλλη στο σύνολο και θεωρώ πως το παίζει το κλάμα σε έναν σημαντικό βαθμό. Για όποιον λόγο και να το κάνει δε με απασχολεί ιδιαίτερα, το τι λέει ειναί όντως σωστό. Αναφορικά με το άρθρο βέβαια, είναι λίγο απλουστευτικό να χαρακτηρίζεται η ΧΑ ως ακροδεξία.
@alexak Ίσως έχει να κάνει με το ότι το "εθνικοσοσιαλιστές", όπως και το "Έλληνες εθνικιστές", συχνά είναι τρόπος κρυφίματος των ΧΑ πίσω από το δάχτυλό τους όταν τους αποκαλεί κάποιος νεοναζί. "Εγώ νεοναζί; Απαπα! Εγώ αγνός εθνικοσοσιαλιστής!"Αλλά ναι, αυτό ακριβώς είναι. Εθνικοσοσιαλιστές. Ακούγεται σχεδόν ωραία αυτή η λέξη. Έτσι την πατήσανε θαρρώ και στη δημοκρατία της Βεϊμάρης.
Βασικά το "ναζί", προέκυψε ως συντόμευση (στα γερμανικά) του "εθνικοσοσιαλιστής". Οπότε στην πραγματικότητα, ναζί=εθνικοσοσιαλιστής. Το να λες "δεν είμαι ναζί εγώ, αγνός εθνικοσοσιαλιστής είμαι", είναι σαν να λες "δεν μ' αρέσει ο ΝΙΒΟ, ο Νίκος ο Βουρλιώτης μου αρέσει".Όντως πάντως, η ΧΑ δεν είναι "απλώς" ακροδεξιά. Είναι άκρα, είναι δεξιά (σε ό,τι αφορά κυρίως τον εθνικισμό της και τον απολυταρχισμό της, σε ό,τι αφορά τις θέσεις της επί της οικονομίας δεξιά δεν τη λες με τίποτα, but still...) αλλά το να λες πως είναι απλώς ένα ακόμα ακροδεξιό κόμμα, είναι σαν να λες πως η Μόρντορ είναι απλώς ένα ακόμα βουνό της Μέσης Γης.
Ε όχι και δεν έχει γίνει "laughing stock" η Χρυσή Αυγή στην Συντέλεια, κάθε μέρα τους ξεσκίζουν στο δούλεμα και καλά τους κάνουν δηλαδή, λίγο δουλεματάκι το χρειάζεται και η Κανέλλη για την όλη φάση. υγ: ΛΕΥΤΕΡΙΆ ΣΤΟΝ ΦΆΝΗ! :P
Γιατί όταν ξεσκίζεις στο δούλεμα αυτόν που τραμπουκίζει, ε μετά προφανώς πρέπει να κάνεις το ίδιο και σε αυτόν που τραμπουκίζεται. Ενδιαφέρον.Την επόμενη φορά να πάμε σε ιρανές μετανάστριες με πέτρες στα χέρια, να τις λιθοβολήσουμε για πλάκα. Τόσες φορές ξεσκίζουμε στο δούλεμα το ιρανικό καθεστώς και καλά του κάνουμε δηλαδή, λίγο δουλεματάκι το χρειάζονται κι αυτές για την όλη φάση.
Συμφωνώ απολύτως και προσωπικά μου φάνηκε ειλικρινές το κλάμα και το ξέσπασμά της (κάτι που απλά δεν μπορούσε να συγκρατήσει όσο και αν θα το προτιμούσε). Νομίζω ότι εκτός από την αδικία στο πρόσωπό της ήταν και τρόμος προς μια κοινωνία και μια αντίληψη ότι η βία σε συνάνθρωπο μπορεί (πλέον) να αποτελεί και αντικείμενο σάτιρας..
Εκτός αυτού, ο "ξυλοδαρμός" της Κανέλλη είχε εντελώς συμβολικό χαρακτήρα (διότι, ok, είδαμε όλοι ότι δεν τη σάπισε στο ξύλο/ περισσότερο έγινε σάλος ακριβώς επειδή ήταν στην τηλεόραση και εις βάρος βουλευτή-τι υποκρισία!). Συμβολίζει, όμως, το ξυλοδαρμό του "αδύναμου" -μετανάστες, γυναίκες, ομοφυλόφιλοι κλπ- και βασικά είναι ο ξυλοδαρμός του κάθε μετανάστη που εισάγεται στα επείγοντα αναίσθητος... Αυτό είναι. Αν δεν μπορούν και δεν μπορούμε να δούμε αυτό και πολύ περισσότερο αν το αποδεχόμαστε και "κάνουμε πλάκα" με αυτό, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Σήμερα θα 'πρεπε να πάμε όλοι στο Μοσχάτο και να διαμαρτυρηθούμε. Είναι ανεπίτρεπτες τέτοιες συμπεριφορές. Αλλά τι λέω, ε;
wefunk, συμφωνώ μαζί σου, ωστόσο η βία είναι καταδικαστέα από οποιονδήποτε προς οποιονδήποτε. Γιατί ποτέ κανείς δεν αναφέρει τους Έλληνες, θύματα βίας μεταναστών με την ίδια ένταση που το αναφέρει για τους μετανάστες; Γιατί νιώθω πως οι μετανάστες, ό,τι κι αν κάνουν είναι στο απυρόβλητο; Γιατί πρέπει να θεωρούν όλοι ότι είμαι ρατσιστής όποτε το αναφέρω αυτό ενώ στην πραγματικότητα απλά εξισώνω κάποιες καταστάσεις;Όσον αφορά το άρθρο, συμφωνώ, η φάρσα ήταν άκρως κακόγουστη, κάποια πράγματα δεν είναι αστεία και μάλιστα όταν προσπαθείς να κάνεις χιούμορ σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά το περιστατικό. Καλά έκανε και το είπε, σίγουρα συμφωνώ μαζί της, αλλά βρε παιδιά όταν μιλούσα σε άλλο σχόλιο ότι η ελευθερία λόγου και έκφρασης έχει κάποια όρια, πέσατε όλοι να με φάτε. Τώρα δεν βάζετε εσείς κάποια όρια στην "ελευθερία" αυτή;
kiss my fanny, ΟΛΕΣ οι μορφές βίας είναι εξίσου καταδικαστέες. Κανείς δε λέει πως οι μετανάστες είναι όλοι οσιομάρτυρες και κανένας τους δε σκοτώνει, δεν κλέβει και δε βιάζει. Όταν όμως κάνεις τα στραβά μάτια στα περιστατικά βίας των συμπατριωτών σου και μιλάς μόνο για τη βία των μεταναστών, τότε μετράς τη βία με δύο μέτρα και δύο σταθμά και ναι, γίνεσαι ρατσιστής.Θέλεις ένα παράδειγμα;Όταν εκείνο το τέρας -γιατί περί τέρατος επρόκειτο - ο Πακιστανός βίασε το 15χρονο κορίτσι, η είδηση ακούστηκε παντού. Έπαιξε σε όλα τα κάνάλια, γράφτηκε σε όλες τις εφημερίδες και απασχόλησε (ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΛΟΓΗΜΕΝΑ, το ξεκαθαρίζω αυτό) τον τύπο για πάρα πολύ καιρό, με συχνά ρεπορτάζ για την κατάσταση του άτυχου κοριτσιού.Περίπου την ίδια περίοδο, ένας 63χρονος Έλληνας συνελήφθη γιατί κακοποιούσε σεξουαλικά από τα 6 (!!) της χρόνια και για 3 ολόκληρα χρόνια ένα 9χρονο πλέον κορίτσι από τη Βουλγαρία. Στο σπίτι του μάλιστα βρέθηκε και πορνογραφικό υλικό.ορίστε και ένα link με την είδηση:http://www.tovima.gr/society/article/?aid=471074Προσωπικά, την είδηση την πέτυχα "ξώφαλτσα". Σε όσους το ανέφερα εκείνο τον καιρό δεν το γνώριζαν ενώ την πρώτη υπόθεση τη γνώριζαν όλοι απ'έξω και ανακατωτά.Οι ζωές ΚΑΙ των δύο κοριτσιών έχουν για πάντα αλλάξει και δικαιούνται και τα δύο ένα καλύτερο μέλλον. Γιατί λοιπόν, στο ένα από τα δύο η είδηση θάφτηκε ενώ στο άλλο η είδηση έγινε πρωτοσέλιδο;Εν κατακλείδι, η ζωή μου και η ζωή σου έχουν τη ίδια ακριβώς αξία με τη ζωή ενός μετανάστη και νομίζω πως σε αυτό θα συμφωνήσεις και εσύ. Δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για τη βία προς κανέναν - είτε ειναι Έλληνας είτε όχι.
Ήθελα να το γραψω από το πρωι που το είδα. Εξ αιτίας του Κασιδιάρη και του σημερινού (επιεικώς κρύου) αστείου η Κανέλλη τείνει να γίνει συμπαθής... Απίστευτα πράγματα (και το δήθεν αστειάκι και το ότι κοντεύουμε να συμπαθήσουμε την Κανέλλη)!!
Η συντελεια ουτως η αλλως μου φαινοταν χαζη εκπομπη με χαμηλοτατης ποιοτητας χιουμορ. Με την συγκεκριμενη πραξη απεδειξε το ποσο κακογουστο αισθητηριο χιουμορ εχουν...Κριμα! (και να σκεφτεις οτι συνηθως δεν εχω καμια προθεση να υπερασπιστω την Κανελλη, το εντελως αντιθετο μαλιστα...)
Γιατί ακριβώς να μην την υπερασπιστείς;! τι εννοείς "το εντελώς αντίθετο μάλιστα";! όσο και να ψηφίζεις άλλα κόμματα, δεν μπορείς να αγνοήσεις το πόσο σημαντική είναι αυτή η γυναίκα.
έχω ΒΑΡΕΘΕΙ να μιλαμε για τα χρυσαυγουλα. Όσο δεν τους αγνοούμε τους ανεβάζουμε. Ας πάψουν τα κανάλια να τους παίζουν κάθε μέρα. Εκείνοι προκαλούν για να μιλάνε για αυτούς και όλοι παίζουν στο παιχνίδι τους. (Η Κανέλλη σε παραλήρημα, ο ορισμός της υπερβολής με ψεύτικα δάκρυα. Δίκιο είχε σε αυτά που έλεγε αλλά ούτε η Σελήνη στη Λάμψη δε θα έπαιζε έτσι)
@alexak δεν ξερω αν το καταλαβες,αλλα η κανελλη ειπε πολυ ξεκαθαρα αυτο το πραγμα.Οσο εξοικειωνομαστε με το θηριο τόσο του μοιαζουμε. Τα ειχε πει ο Χατζιδακις αυτα και να τα.Ενας απο τους λόγους που ηταν συντετριμενη.Ολοι ξερουν ποσο αληθινη και ντομπρα ειναι.Δεν εχει αναγκη για θεατρινισμους
@robinhood ούτε που το 'πιασα τι είπες.@balletgirl για αυτό ακριβώς έγραψα πως έχει δίκιο σε αυτά που λέει επειδή συμφωνώ μαζί της, δεν πρέπει να ασχολούμαστε τόσο μαζί τους. Αλλά όχι απλά ήταν θεατρινισμός, καρακαταθεατρινισμός ήταν να σε πιάνουν τα γέλια. Τι να κάνουμε τώρα. Επειδή είχε δίκιο σε αυτά που είπε δεν πρέπει να σχολιάσω τον τρόπο που το είπε? Τελοσπάντων, έτσι το είδα εγώ.