Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο ''Γέρων Παστίτσιος''

Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο ''Γέρων Παστίτσιος'' Facebook Twitter
142

Διαβάζω στο left.gr

 

 

 

Σε 10 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε ο "Γέρων Παστίτσιος"

Ένα εξαιρετικά κακό νέο που αναδημοσιεύουμε από το facebook των Ενθεμάτων της Αυγής "

 

Το δικαστήριο καταδίκασε σε δέκα μήνες φυλάκιση τον εικοσιεφτάχρονο Φίλιππο Λοΐζο, τον δημιουργό του "Γέροντος Παστίτσιου" για "καθύβριση θρησκεύματος". Ο εισαγγελέας πρότεινε μικρότερη καταδίκη.

Οι δέκα μήνες είναι με αναστολή. Δεν θα δούμε λοιπόν τον "Παστίτσιο" φυλακή".

Το ζήτημα βέβαια δεν είναι αυτό. Είναι ότι πρόκειται για μια υπόθεση (που είχε κινήσει η Χρυσή Αυγή, μάλιστα αν θυμάστε) ξεκάθαρης ποινικοποίησης της ελευθερίας του λόγου. Πιο ξεκάθαρη δεν γίνεται.

 

 

[+] Ένα δικό μου σχόλιο.

 

Κατά τη γνώμη μου ο Παστίτσιος ξεσκέπασε εξαιρετικά εύστοχα την θρησκευτική υποκρισία, αλλά και την ευπιστία και τις απάτες που στήνονται στο όνομα θρησκευτικών ηγετών.

 

Τι θέλω να πω: Ο Παστίτσιος είχε κάνει το καλύτερο τρολάρισμα στο Facebook, γράφοντας μια ασυναρτησία περί θαύματος του Παϊσιου, το οποίο αναδημοσίευσαν χιλιάδες "ενημερωτικά" σάιτ, ως απόδειξη των θαυμάτων της εκκλησίας κλπ. 

 

Ξεφτύλισε δηλαδή όλους αυτούς που με τεράστια ευκολία παραπλανούν και κοροϊδεύουν τους πιστούς, αγιοποιώντας ανθρώπους και κατόπιν θησαυρίζοντας απ' τους αφελείς που τους πιστεύουν. 

 

Υπάρχει ολόκληρη μπίζνα πίσω απ' τις υποτιθέμενες προφητείες και αρκετοί βγάζουν λεφτά απ' όλα αυτά. [Διαβάστε το ρεπορτάζ μου "Παϊσιος Α.Ε." και θα καταλάβετε.]

 

Παρ' όλα αυτά, κανένα δικαστήριο δεν έχει καταδικάσει κανέναν απ' αυτούς που διαβάλουν και εκμεταλλεύονται τη θρησκεία για κέρδη ή φήμη, αλλά καταδίκασε σε φυλάκιση για προσβολή θρησκείας αυτός που απέδειξε απλώς ότι "ο βασιλιάς είναι γυμνός"...

 

142

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ