Μπουτάρης εναντίον παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου στην Αριστοτέλους!

Μπουτάρης εναντίον παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου στην Αριστοτέλους! Facebook Twitter
27

Είχα γράψει τον Μάιο του 2007:

Πριν καιρό η μαμά μου διάβασε για τους Street Panthers, την ομάδα της Θεσσαλονίκης για τα δικαιώματα των πεζών. [Κολλούν αυτοκόλλητα που λένε «Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου γουστάρω», σε αυτοκίνητα που κλείνουν στάσεις, διαβάσεις, χώρους αναπήρων ή αφήνουν μηδαμινό χώρο στα πεζοδρόμια.]

Όλοι στην οικογένεια ξέραμε πως αυτή η ομάδα ήταν ό,τι έπρεπε για τη μαμά: είχαμε βαρεθεί να την ακούμε να βρίζει χωρίς να μπορεί να κάνει τίποτα. Της αγόρασα αυτοκόλλητα και τώρα είναι ευτυχισμένη: έχει πάρει πολύ σοβαρά τις οδηγίες κι έτσι έχει κολλήσει μόνο 2-3 εδώ και μήνες - μόνο σε παρκαρίσματα που βγάζουν μάτι. 

 

Μπουτάρης εναντίον παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου στην Αριστοτέλους! Facebook Twitter

 

Επτά χρόνια αργότερα, ασυνείδητοι οδηγοί συνεχίζουν να παρκάρουν όπου τους κατεβαίνει, αν και νομίζω λιγότεροι πια. Τα αυτοκόλλητα των Street Panthers κυκλοφορούν ευρέως, και απ' ό,τι φαίνεται τα χρησιμοποιεί κι ο ίδιος ο Δήμαρχος!

(Είναι η πιο δραστική πράξη που μπορεί να κάνει, από τότε που η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε και δεν έχει πια τρόπο να ελέγξει τους παράνομα παρκαρισμένους.)

Διαβάστε την είδηση:

Ο Μπουτάρης σε ρόλο δημοτικού αστυνόμου-κολλάει "είμαι γάιδαρος" σε παράνομα σταθμευμένο Ι.Χ. [via]

Με την απουσία της της δημοτικής αστυνομίας μετά την κατάργησή της να έχει κάνει το κυκλοφοριακό πρόβλημα στο κέντρο της πόλης ανυπόφορο κάποιος έπρεπε να αναλάβει δράση για τα αυτοκίνητα που παρκάρουν όπου βρουν. Αποφάσισε λοιπόν να το κάνει ο ίδιος ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Μπουτάρης εναντίον παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου στην Αριστοτέλους! Facebook Twitter

 

Ο Γ.Μπουτάρης περπατώντας στον πεζόδρομο της Αριστοτέλους αντίκρισε ένα λευκό βανάκι πάνω στο πλακόστρωτο όπως βλέπετε στις φωτογραφίες. Σταμάτησε και σε ρόλο δημοτικού αστυνομικού ρώτησε τον οδηγό για ποιο λόγο βρισκόταν στον πεζόδρομο.

 

Μπουτάρης εναντίον παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου στην Αριστοτέλους! Facebook Twitter

 

"Έχω δουλειά" απάντησε ο νεαρός και πριν προλάβει να συνεχίσει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης βγάζει από την τσέπη του παλτού του ένα από τα γνωστά αυτοκόλλητα που χρησιμοποιούν οι "ακτιβιστές των πεζοδρομίων" στην πόλη και γράφουν "Είμαι γάιδαρος παρκάρω όπου βρω" και το κολλάει στη μέση του παρπρίζ του μπροστά στα έκπληκτα μάτια του οδηγού, της κοπέλας του και πλήθος περαστικών.

 

Μπουτάρης εναντίον παράνομα παρκαρισμένου αυτοκινήτου στην Αριστοτέλους! Facebook Twitter

 

Μάλιστα ο Γ.Μπουτάρης δεν έμεινε εκεί αλλά βλέποντας λίγο πιο κάτω άλλο ένα φορτηγάκι παρκαρισμένο στον πεζόδρομο ζήτησε τον λόγο από τον οδηγό και όταν εκείνος του είπε ότι ξεφορτώνει εμπορεύματα για κάποιο κατάστημα, ο δήμαρχος πήγε στο ίδιο το κατάστημα για να επαληθεύσει τα λεγόμενά του.



 
=====

Για άλλη μια φορά ο Μπουτάρης ξεχωρίζει - και δείχνει πως οι λύσεις είναι στο χέρι των πολιτών. (Αυτοκόλλητα κολλούσε βέβαια και πριν γίνει Δήμαρχος, και κατά τη διάρκεια, και όχι μόνο τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου όπως θα μπορούσε να σκεφτεί κάποιος πονηρός.)

 

Όλοι έχουμε ευθύνη να βελτιώσουμε την καθημερινότητα, και όλοι μπορούμε να το κάνουμε. To ζήτημα είναι να δημιουργηθεί αυτή η περίφημη κοινωνία των πολιτών που νοιάζονται και δρουν.

Είτε είσαι ο ανώτατος αξιωματούχος της πόλης είτε ένας απλός διαβάτης.

27

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ