CONFERENCE LEAGUE

Το Πρόσωπο της Ημέρας; Οι περιπέτειες της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ

Το Πρόσωπο της Ημέρας; Οι περιπέτειες της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ Facebook Twitter
24

 

Το Πρόσωπο της Ημέρας; Οι περιπέτειες της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ Facebook Twitter

 

Το πλούσιο βιογραφικό της Αφροδίτης Αλ Σάλεχ είναι λίγο πολύ γνωστό. 

 

Αυτές τις μέρες όμως το όνομά της συζητιέται εντόντως με αφορμή δύο ξεχωριστά περιστατικά, τα οποία όμως έχουν ένα κοινό: Φέρονται να συνέβησαν εκτός αέρα, σε πολιτικές συζητήσεις της τηλεόρασης στις οποίες η πολιτικός του ΠΑΣΟΚ ήταν παρούσα.

 

 

1. Ο εκφοβισμός στην ΕΡΤ 3 (;)

 

Η Θεοδώρα Αυγέρη, συμπαρουσιάστρια της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ, καταγγέλει την Αλ Σάλεχ για εκφοβισμό, δημοσιοποιώντας την ακόλουθη επιστολή:

 

«Δεν θα αναφερθώ στα όσα διαδραματίστηκαν στον «αέρα» της εκπομπής ΓΕΓΟΝΟΣ στις 31-5-2013, στην οποία ήταν φιλοξενούμενη η κ. Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, μέλος της Κ.Π.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Αδιάψευστοι μάρτυρες είναι η τηλεόραση, οι τηλεθεατές, οι υπόλοιποι καλεσμένοι της εκπομπής για τις συνθήκες στις οποίες διεξήχθη η συζήτηση για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο...

 

Θα περιοριστώ στο να καταγγείλω την κ. Αλ Σάλεχ για τον εκφοβισμό που επιχείρησε σε βάρος μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Η απαίτησή της να «έρθει κάποιος υπεύθυνος για να με βάλει στη θέση μου» κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνουν τον ρόλο της κ. Αλ Σάλεχ ως υπέρμαχης της δημοκρατίας και του αγώνα κατά του φασισμού.

 

Θα υπενθυμίσω στην κ. Αλ Σάλεχ ότι ο δημοσιογράφος δεν είναι «γκαρσόνι για να το απειλεί ο εκκεντρικός πελάτης με παράπονα στον υπεύθυνο του καταστήματος!»

 

Ο δημοσιογράφος, και δη της Δημόσιας Τηλεόρασης, δεν εκφοβίζεται, δεν υποκύπτει σε απειλές-πολλώ δε μάλλον ενός εκπροσώπου κόμματος- και σε οποιαδήποτε προσπάθεια φίμωσής τους. Κανένα προσωπικό στυλ ενός πολιτικού προσώπου δεν μπορεί να αποτελέσει πολιτικό άλλοθι για όλα τα παραπάνω.

 

Θεοδώρα Αυγέρη

Δημοσιογράφος στην ΕΡΤ3

 

* Η επιστολή μου αυτή αποτελεί και την καταγγελία μου προς την ΕΣΗΕΜΘ».

 

 

 

2. Νάσος Αθανασίου: "Γελοία, στο διάολο, ηλίθια!" (;)

 

Ο παλιός δημοσιογράφος και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζει να έχει ξεφύγει λιγάκι: στα παρασκήνια της εκπομπής της Πόπης Τσαπανίδου στο Star φέρεται να επιτέθηκε φραστικά εναντίον της Αλ Σάλεχ.

 

 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πασόκ, ο κ. Αθανασίου, μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στο πάνελ της εκπομπής «Live U» τις παραμονές Χριστουγέννων, επιτέθηκε στην Αλ Σάλεχ, με «αήθεις χαρακτηρισμούς και ύβρεις, προφανώς γιατί δεν μπορούσε να απαντήσει με πολιτικά επιχειρήματα κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής συζήτησης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το περιστατικό έγινε παρουσία της βουλευτού της ΝΔ, Κατερίνας Παπακώστα και εργαζομένων του σταθμού, ενώ συμπληρώνεται ότι ο κ. Αθανασίου με τη συμπεριφορά του, «εφάρμοσε πρακτικά την γραμμή της ηγεσίας του».
«Η προσπάθεια της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ να καλύψει τα στρατηγικά αδιέξοδά της με απύθμενη αλαζονεία και χυδαιότητα, καταφεύγοντας στις πρακτικές του 2011-2012, όταν προπηλάκιζαν στελέχη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θα πέσει όχι μόνο στο κενό αλλά θα βρει απέναντι την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που επιθυμεί την ενότητα και τη συνεργασία για να προχωρήσει η χώρα μας μπροστά» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ.
Όσο αν αφορά στη τη συμπεριφορά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο θα έχει ο πρόεδρος της Βουλής, καταλήγει η ανακοίνωση ΠΑΣΟΚ. 

 

 

==

 

 

 

(Κατά τα άλλα, Χριστούγεννα, η γιορτή της Αγάπης.)

 

 

 

24

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ