Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter
29

UPDATE χάρη στον Γιάννη:

 

Πάνω από ένα μήνα μετά τη δημοσίευση της παρακάτω έρευνας-ποστ, ένα απ' τα δημοφιλέστερα "ενημερωτικά" σάιτ ξαναχτύπησε. 

Το Newsbomb έβαλε σήμερα 17/11/2012 νέο άρθρο που αναμασά πάλι τα ίδια και τα ίδια - παρ' ό,τι αν μη τι άλλο το ποστ μου διέλυσε όλους τους μύθους. 

Συγχαρητήρια για την ενημέρωση...

 

-----------------------

Δεν θα ήθελα να συγχυστώ και να θυμηθώ τα γεγονότα με την σημαία στην παρέλαση και τον καλύτερο μαθητή της τάξης οπότε πάω κατευθείαν σε κάτι που με ρώτησε πρόσφατα η Σοφία: 

Άρη γεια, μού ήρθε το παρακάτω email από κάποιο γνωστό τελοσπάντων και μπήκα στο internet για να ψάξω την πηγή του (αφού δεν αναφερόταν προφανώς πουθενά). Βρήκα αναπαραγωγή του άρθρου σε πολλά "φανταστικά" site τύπου ethnologic.blogspot.com, epilekton.capitalblogs.gr, adoinisgeorgiadis.gr κτλ, κτλ... Δεν καταφερα να βρω την πηγή και δεν κατάφερα να βρω αν είναι τρολ, ψέμματα, αλήθεια, αν υπάρχει αντίλογος κτλ, κτλ...
 
Επειδή όμως έχει αρχίσει να μου τη δίνει προσωπικά όλη αυτή η φάση (δεν χαρακτηρίζω περαιτέρω) το στέλνω στον guru του ψαξίματος (You are the one), σε περίπτωση που θελήσεις να το ψάξεις λίγο παραπάνω και αν βρεις κάτι, φυσικά να το δημοσιεύσεις... 
 
 
 

Το ημέιλ που κυκλοφορεί από inbox σε inbox είναι αυτό:

  
Θυμάστε το Αλβανάκι με την Ελληνική σημαία;
Ε,  τώρα μεγάλωσε και έρχεται ως αρχηγός στο "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανοφώνων" για να διεκδικήσει τη μισή Ελλάδα!!!!!!!
O Οδυσσέας Τσενάι σπούδασε με χρήματα των Ελλήνων στα καλύτερα κολλέγια της Αμερικής.

  

Κάνει κόμμα στην Αθήνα ο Τσενάι

  

Έτοιμη η διακήρυξη του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων

 

Τις αποσκευές του για την Ελλάδα, όπου θα ιδρύσει κόμμα αλβανοφώνων, ετοιμάζει ο Οδυσσέας Τσενάι.
Ο Αλβανός που πριν από μερικά χρόνια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων ως σημαιοφόρος στην μαθητική παρέλαση, σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστόνη και θα πρωταγωνιστήσει στο εγχείρημα της δημιουργίας του "Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανοφώνων" στην Ελλάδα.
 

Φρόντισαν γι αυτό ο ΓΑΠ και ο Πάγκαλος, με τις συμβουλές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου που έγινε και νονός του.


Για όσους ξεχνούν εύκολα, είναι ο Οδυσσέας Τσενάι, οπού το 2003 τα ΜΜΕ τον έκαναν διάσημο για τον εάν τελικά θα έπρεπε, ο τότε ,νεαρός Αλβανός να κρατήσει την Ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.  Θυμίζουμε πως τότε ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για ρατσιστές και ξενόφοβους Έλληνες και ζήτησε να δοθεί Ελληνική υπηκοότητα εντός 24ωρου στο νεαρό Αλβανό (!). 

 

Τι κάνει όμως σήμερα ο τότε "τηλεοπτικός αστήρ" της Ελληνικής τηλεόρασης ;
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο στο οποίο θα μπορούσαν να επενδύσουν για το μέλλον. Συγκεκριμένα η American Bank of Albania ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι και ιδρύθηκε στην πολιτεία Delaware των ΗΠΑ, το 1989. Επίσης, η ίδια τράπεζα είναι ο κύριος χρηματοδότης των μεγαλύτερων εκδόσεων... (εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία κ.λ.π.) στην αλβανική γλώσσα για τα Βαλκάνια.

 

Επέλεξαν λοιπόν το δημοφιλή προφίλ του Οδυσσέα Τσενάι ώς "επένδυση" για το μέλλον των Αλβανικών συμφερόντων στέλνοντάς τον να σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στη Βοστώνη. Έτσι προετοιμάζουν, το νέο δημοφιλή ηγέτη που θα εκπροσωπήσει τη μεγάλη παράταξη του "Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανοφώνων" η οποία σχεδιάζεται εδώ και χρόνια με στόχο το νέο κόμμα να ισχυροποιήσει ακόμη περισσότερο ο ρόλος της Αλβανίας στα Βαλκάνια. 

 

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard, αφού έκανε ένα "πέρασμα" - για τα μάτια του κόσμου - από το τμήμα Φυσικής του Boston College.

 

 Στο πολιτικό σκηνικό της γείτονos χώρας όλα τα πολιτικά κόμματα, μηδενός εξαιρουμένου, συμφωνούν απόλυτα με τη δημιουργία κόμματος Αλβανοφώνων στην Ελλάδα.

 

Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης εγχώριοι πολιτικοί αλλά και οικονομικοί κύκλοι. Δημοσιογραφικά συγκροτήματα, εκδοτικοί οίκοι, μεγαλομέτοχοι Ελληνικών ιδιωτικών καναλιών, κατασκευαστές δημόσιων έργων, εμπορικά επιμελητήρια, πολιτικές οργανώσεις, μη-κυβερνητικές οργανώσεις κ.α.

 

Ο άνθρωπος, βέβαια, στον οποίο θα στηριχτεί η πόλιτική αυτή επιχείρηση για λογαριασμό των Αλβανοφώνων στην Ελλάδα δεν είναι άλλος από τον Οδυσσέα Τσενάι, ο οποίος θα εμφανιστεί στην Ελληνική πολιτική σκηνή την κατάλληλη ψυχολογική στιγμή, όντας και προικισμένος με όλα τα μυστικά της Πολιτικής Τέχνης από τα μεγαλύτερα σχολεία των ΗΠΑ.

 

Προς το παρόν όπως όλα δείχνουν το "έδαφος" προετοιμάζεται, η αλλοίωση του εκλογικού σώματος έχει σκοπό την προσέλκυση αλλοδαπών ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ, η Νέα Δημοκρατία προσφάτως συμφώνησε προκειμένου να μην ρισκάρει πολιτικά και να επωφεληθεί και αυτή από έστω από ένα μέρος των νέων ψηφοφόρων.


Ποιό απ'τα δύο μεγάλα κόμματα μπορεί όμως να εγγυηθεί πως το νέο εκλογικό σώμα ψηφοφόρων, μετά το αναφαίρετο δικαίωμα που θα αποκτήσουν, δεν θα στρέψει μαζικά την εκλογική του δύναμη σε απαιτήσεις που πολύ σύντομα θα δημιουργήσουν τις τέλειες συνθήκες για νέους "ηγέτες"!

 
 

------------------------------

  

Ο Άρης απαντά:

Αγαπητή Σοφία:

Μιλάμε προφανώς για ένα παρανοϊκό ημέιλ - και θα ήταν παρανοϊκό και ανόητο ακόμα κι αν αποδειχτεί ότι ο Τσενάι θα κατέβει κάποτε στην πολιτική. 

Έψαξα πολύ σε αγγλόφωνες και αλβανόφωνες πηγές για να βρω κάτι σχετικό, αλλά δεν βρήκα. (Αν κάποιος αναγνώστης βρει παρακαλώ ας στείλει!)

Τα Τρία Αγαπημένα μου Σημεία απ' το άρθρο:

1) "Σύμφωνα με έγκυρες πηγές , το ισχυρό Aλβανικό λόμπι "επέλεξε" τον "αδικημένο" και προβεβλημένο Αλβανό μετανάστη ως ιδανικό πρόσωπο..."

 

Ζήτω οι ΕΓΚΥΡΕΣ ΠΗΓΕΣ!!!

 

 

2) "Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τσενάι φοιτά στη Σχολή Ηγετών του Harvard"

 

Ζήτω και οι ΑΝΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!!!

 

 

3) Το σκάνδαλο με την "American Bank of Albania που ανήκει κατά 100% στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι"!

 

Πραγματικά είναι αναπάντεχο αυτό! Μια τράπεζα που λέγεται Αμερικανική Τράπεζα Αλβανίας ανήκει στο Αλβανοαμερικανικό λόμπι! Είναι τόσο μεγάλη η έκπληξή μας, που πραγματικά δεν θέλω καν να σκεφτώ τι μπορεί να κάνει το Αλβανικό λόμπι των ΗΠΑ! Μήπως έχει φτάσει στο σημείο να υπερασπίζεται τα Αλβανικά συμφέροντα στην Αμερική;! Αυτό θα ήταν εξωφρενικό - μην πω και ανθελληνικό!

-------

Πάντως σε κάθε περίπτωση, μόνο σε αμφιβόλου ποιότητας ελληνικά σάιτ υπάρχουν αναφορές για τέτοιο κόμμα και για εμπλοκή με την πολιτική του Τσενάι. (Έχουμε στη Βουλή αγριάνθρωπους που αναρωτιέσαι αν έβγαλαν το Δημοτικό, και θα μας πείραζε ο αριστούχος Τσενάι!) 

Ας πούμε τις προάλλες φέρεται να το έγραψε η Ελεύθερη Θράκη...

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter

που μαθαίνουμε πως έκανε ρεπορτάζ! Φαντάζομαι πως κουράστηκε πολύ: έπρεπε να σημειώσει όοολο το κείμενο από κάποιο τελείως βήτα μπλογκ, να πατήσει το κόπι, και μετά να πατήσει και το πέιστ. Ήταν ένα πραγματικά πανδύσκολο Ρεπορτάζ!

Μου γράφεις Σοφία ότι το ημέιλ διακινείται τώρα, όμως είδα ψάχνοντας ότι ειδήση έχει τουλάχιστον τρεις μήνες που κυκλοφορεί σε διάφορα "έγκυρα" σάιτ.

Μετά βρήκα όμως ότι η ίδια είδηση, λέξη προς λέξη, είχε πρωτοδημοσιευτεί το καλοκαίρι του 2011, σε διάφορα καθόλου τρομακτικά μπλογκ!

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter

Έπειτα βρήκα κάποιους που ενώ το έγραψαν φέτος, (πριν από 10 μήνες), περηφανεύονταν πως τα έλεγαν -κατά σατανική σύμπτωση με κόπι πέιστ και τα ίδια ακριβώς λόγια- απ' το 2010.

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter

Το ότι τα έλεγαν (ακριβώς τα ίδια) το 2010 και τίποτα δεν είχε συμβεί για τουλάχιστον δύο χρόνια δεν τους είχε βάλει σε υποψίες φυσικά, αντίθετα ένιωσαν δικαιωμένοι! 

Ψάχνοντας ακόμη περισσότερο στο βαθύ ίντερνετ βρήκα πως το ίδιο κείμενο κυκλοφορούσε και τον Οκτώβριο του 2009 (!). Από τότε ετοίμαζε τις βαλίτσες του για να φτιάξει το κόμμα, αλλά ακόμα τον περιμένουμε. 

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter

Τότε ήταν που πρόσεξα ένα τυπογραφικό λάθος που όσες φορές κι αν έχει προωθηθεί το κείμενο ΚΑΝΕΝΑΣ δεν μπήκε στον κόπο να αλλάξει:

"Τη δημιουργία κόμματος Ανβανοφώνων στην Ελλάδα ενθαρρύνουν επίσης"

Ευτυχώς που υπάρχουν ελληνόφωνοι και γράφουν σωστά ελληνικά! Έψαξα λοιπόν την παραπάνω φράση με τους "Ανβανόφωνους" και, κρατηθείτε, βρήκα πως η πηγή του κειμένου χάνεται στα βάθη του Οκτωβρίου του...

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter

2007!

Σταματήστε Να Προωθείτε Μαλακίες: Τα κακόβουλα ψέματα για τον Οδυσσέα Τσενάι Facebook Twitter

(όπως πρόσεξε η μαίρη, οι αΝβανώφωνοι έχουν υπάρξει και αΜβανόφωνοι!)

 

Τουλάχιστον απ' τον Οκτώβριο του 2007 κυκλοφορεί αυτό το ψέμα στο ίντερνετ, και κάθε τόσο τα ελληνόψυχα σάιτ το βάζουν και το ξαναβάζουν. Και οι Έλληνες εξοργίζονται με το κωλοαλβανάκι που το στείλαμε να σπουδάσει έξω και τώρα διεκδικεί τη μισή Ελλάδα, και οι αναγνώστες σκέφτονται "μωρέ καλά τα λέει το ναζιστικό κόμμα!" και ένα απλό και (απ' ό,τι ξέρουμε τουλάχιστον) καλό παιδί που έτυχε να γεννηθεί στην Αλβανία, συκοφαντείται εδώ και πέντε χρόνια. 

Ήδη από συνέντευξη του 2008 είχε ερωτηθεί και διαψεύσει τα περί Χάρβαρντ και κόμματος:

 

Στην Ελλάδα και σε blogs κυκλοφόρησαν φήμες ότι σπουδάζεις Πολιτικές Επιστήμες στο Χάρβαρντ και ότι σκοπεύεις να επιστρέψεις στην Ελλάδα και να ιδρύσεις κόμμα Αλβανόφωνων. 

«Είναι γελοίο αυτό που λένε. Στην Αλβανία έχουμε μια παροιμία: “Πάει ένας τρελός και ρίχνει μια πέτρα στη λίμνη και πάνε χίλιοι σοφοί και αναλύουν γιατί το έκανε”».

 

Πάμε στοίχημα ότι και σε πέντε χρόνια, τον Οκτώβριο του 2017, κάποιοι θα γράφουν έξαλλοι για το "τσογλανάκι που φτιάχνει κόμμα για να μας πολεμήσει";

Κι ενώ αν ψάξεις μια "είδηση" πριν την αναπαράγεις, εύκολα βρίσκεις πως κυκλοφόρησε το 2007 και έκτοτε διαψεύστηκε πανηγυρικά, όλοι την βάζουν ξανά και ξανά. Διαψεύστηκε πανηγυρικά - το ξαναλέω, κι αντί να ντραπούν αυτοί που την έβαλαν όοολα αυτά τα χρόνια, την ξανακυκλοφορούν, ξαναλέγοντας ότι ο Τσενάι "ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Αθήνα για να φτιάξει κόμμα". 

Είμαι σίγουρος: αυτοί που επινόησαν την είδηση αλλά και αυτοί που την έβαλαν ξανά και ξανά ξέροντας ότι ήταν ψεύτικη ενδόμυχα ζηλεύουν τον Τσενάι. Γιατί πρόκοψε περισσότερο απ' αυτούς. 

Αυτός ήταν άριστος μαθητής και σεμνό παιδί, και σπούδασε στη Βοστώνη. 

Αυτοί δεν ήταν, και τελικά κατέληξαν να γράφουν σε ανυπόληπτα μπλογκ άρθρα γεμάτα ψέματα και μίσος. 

ΥΓ. Όσο για όσους εν αγνοία τους αναπαρήγαγαν την "είδηση" (όπως λέει κι ο εξοργισμένος τίτλος του ποστ μου για τον οποίο φταίει η ταραχή και ζητώ συγνώμη): Σταματήστε να προωθείτε μαλακίες απ' τα μπλογκ σας.

Ή κι αν τις προωθήσετε (άνθρωποι είμαστε, λάθη κάνουμε όλοι, όλη την ώρα), σβήστε τα άρθρα όταν αποδειχτούν ψευδή ή διορθώστε τα. Ας μην διαιωνίζουμε τα ψέματα και τους αστικούς μύθους - και το ίντερνετ είναι γεμάτο με δαύτους...

 

29

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ