Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πώς τα θέλω όλα δικά μου

Στο σημερινό ‘Α, μπα’: πώς τα θέλω όλα δικά μου Facebook Twitter
23

(Οι φωτογραφίες αυτού του ποστ είναι δικές μου, από το Orange County της Καλιφόρνια)


________________
1.

Θα προσπαθήσω να είμαι λακωνικός.
Υπάρχει σωτηρία από την τεμπελιά, αυτό το θανάσιμο αμάρτημα; (γιατί όλοι ξέρουμε, κι εσύ πρώτη κηρύττεις την αξία της δουλειάς ως μέσο αυτογνωσίας και αυτοπραγμάτωσης.)


Τι κρύβεται πίσω από την απουσία ενδιαφερόντων; Ή από τη μείωση/εξάλειψη αυτών; Πίσω από το "δεν έχω πια όρεξη για τίποτε παραγωγικό"/"θέλω να ξεχνιέμαι με ανούσιες ή διασκεδαστικές ασχολίες";;


Πίσω από αυτό κρύβεται η παλιά παραδοσιακή υγιής ανθρώπινη φύση, αν επιτρέπεται να λέμε τέτοια. Και η τεμπελιά μέσα στο πρόγραμμα είναι. Επίσης μέσα στο πρόγραμμα είναι να θέλεις να κάνεις κάτι ανούσιο ή διασκεδαστικό.
Κοίτα τώρα τι γίνεται: πρέπει να προσέχεις να μην δέχεσαι ως ανούσιο και κυρίως, ως διασκεδαστικό, αυτό που σου πασάρουν ως τέτοιο. Όρισε μόνος σου, χωρίς να επηρεάζεσαι από τον γύρω ζόφο, τι είναι αυτό που σε διασκεδάζει και τι θεωρείς ανούσιο. Υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκουν διασκεδαστικό να διαβάζουν επιστημονικά κείμενα, και το κάνουν χωρίς να τους νοιάζει αν οι άλλοι καγχάζουν, γιατί αυτοί που καγχάζουν μπορεί να βρίσκουν διασκεδαστικούς τους τσακωμούς στα παράθυρα της τηλεόρασης.
Τι θέλω να πω; Ότι μπορεί τελικά να σε διασκεδάζει η μαγειρική, το διάβασμα ή το γράψιμο και να μην το κάνεις επειδή θεωρούνται δουλειές ή αγγαρείες.

________________
2.

Την έκανα τη μαλακία μου.
Η φίλη μου, χαμένη μέσα στα ψυχολογικά της τραύματα και στην απροθυμία της να δεθεί πραγματικά με άνθρωπο, ταλαιπωρεί και στο τέλος χωρίζει εξαιρετικό παιδί που την λάτρευε. Τον μόνο που την πλησίασε ποτέ πραγματικά (πιστεύω).
Μιας και αυτήν της την προβληματική πλευρά την είχαμε δει και οι δύο, αυτός κι εγώ, η κατάσταση μας φέρνει πιο κοντά και ξεκινάω να ξύσω λίγο την επιφάνεια του προβλήματος και να την κάνω έστω να δει! Οτι πρέπει να πάει σε ειδικό, οτι έχει θέματα δέσμευσης, οτι τον αδίκησε. Κι ας μην τα ξαναφτιάξουν, για το καλό της, για να ξέρει τι της φταίει.
Μην στα πολυλογώ, πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ήμουν σχεδόν team δικιά ΤΟΥ.
Μπλέχτηκα. Υπέρ του δέοντος, και άρχισα να φέρομαι σαν δικιά του φίλη, όχι δικιά της. Μάλλον και επειδή, το οτι της είπα κάτι άσχημο για τον χαρακτήρα της, την απώθησε απο μένα κάπως.
Και έσπασα το "φιλικό απόρρητο". Ξεφούρνισα μυστικά. Γαμώτο! Πως το κανα αυτό το πράγμα. Γιατί;
Προς το παρόν έχουν ισορροπήσει οι σχέσεις, και ο κώλος μου είναι καλυμμένος. Αλλά φλυάρησα. Ακόμη κι αν δε μαθευτεί ποτέ, δεν με αντέχω, έχω τύψεις. Ξεκίνησα με καλές προθέσεις για τη φίλη μου και κατέληξα με καλές προθέσεις για τον άλλον. Τι μου συμβαίνει, έχεις ιδέα;

Τον γουστάρεις κάπως.

________________
3.


Πρακτική ερώτηση...Μήπως ξέρεις σε mobile συσκευές και στο application της lifo πως μπορώ να βρω τη στήλη σου;

Πατάς εκεί που λέει "blogs" και ανοίγουν όλα τα blogs, και μετά πας σελίδα σελίδα μέχρι να φτάσεις στο 'Α μπα'.

________________
4.


Γεια σου Α, μπα!
Πρόσφατα ανακάλυψα τον Βρετανό ηθοποιό Benedict Cumberbutch, βλέποντας διάφορες σειρές και ταινίες στις οποίες συμμετείχε και εντυπωσιάστηκα! Είναι από τους λίγους ηθοποιούς που μου προκαλούν τόσο έντονα συναισθήματα σε κάθε διαφορετικό ρόλο. Μοιάζει να μπορεί να παίξει τα πάντα! Τον έχεις ακουστά; Ποια η γνώμη σου;

Ότι οι ηθοποιοί δεν μου προκαλούν έντονα συναισθήματα.

________________
5.

Αγαπητή Α,μπα πως παν τα κέφια; Σε διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό και αποφάσισα πως ήρθε η ώρα να ζητήσω τα φώτα σου. Τι κάνεις στην περίπτωση που η οικογένεια σου, απλά δεν σου ταιριάζει; Υπερβάλλω θα μου πεις. Δεν λέω τους αγαπώ ως οικογένεια μου, ο,τι και αν χρειαστούν θέλω να είμαι δίπλα τους αλλά ως εκει. Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι αν και τους αγαπώ δεν τους συμπαθώ και ιδιαίτερα ως χαρακτήρες. Το μόνο που κάνουν είναι να με γεμίζουν απαισιοδοξία, συμπλέγματα και να προσπαθούν να με παρασύρουν στην προσωπική τους παράνοια πασπαλισμένη με τα κόμπλεξ τους. Στέκονται ξεκάθαρα εμπόδιο σε αυτό που θέλω εγώ να κάνω, δηλαδή να γράφω γιατί απλά το θεωρούν ανούσιο. Όχι ότι τους χρειάζομαι σε κάτι για αυτό άλλα αν δεν έχεις λεφτά για εισιτήρια να πας σε έναν εκδοτικό ας πούμε τότε όσο να πεις κάτι κόβουν. Ε,εγώ αυτό δεν σκοπεύω να το δεχθώ. Αυτό όμως αδυνατούν να το καταλάβουν. Προσπαθώ να βάλω την ζωή μου σε μια τάξη, έχω μπει σε έναν κλάδο ο οποίος δεν μ' αρέσει και ιδιαίτερα όμως είναι ιδιαίτερα κερδοφόρος (ναυτικός) μόνο και μόνο για να καταφέρω να γίνω ανεξάρτητος και να καταφέρω να ζήσω την ζωή μου έτσι όπως θεωρώ εγώ οτι μου ταιριάζει. Το κακό είναι ότι προς το παρόν εξαρτώμαι, ακόμα, οικονομικά από αυτούς και πάνω σε αυτό πατάνε. Λεπτομέρειες για την ζωή μου πλέον ξέρουν ελάχιστες, κρύβω όσα πιο πολλά μπορώ γιατί και Open minded δεν τους λες.Το ερώτημα μου είναι το εξής. Πως μπορώ να τους αντιμετωπίσω και να μην του αφήνω να με επηρεάζουν; Γιατί όσο και αν προσπαθώ, ώρες και στιγμές, καταφέρνουν να με τραβάνε στην δική τους παράνοια. Έχω την δίκη μου και μου φτάνει δεν χρειάζομαι και άλλων. Έξτρα χίντ μόλις τα πάτησα τα 20, να ζήσω όσο θέλω μου εύχομαι.
ΥΓ: Είσαι και πολύ αγαπητή να ξέρεις.
ΥΓ2: Λες να αντιδρώ έτσι επειδή έχω Σελήνη στους Ζυγούς (δεν το εννοώ).

Ναυτικέ μου. Είσαι αυστηρός με την οικογένειά σου αλλά αυτό είναι το χρέος σου, στην ηλικία που βρίσκεσαι. Σπάσε τα οικογενειακά καλούπια, βρες τον δικό σου δρόμο, σπανίως γίνεται αυτό χωρίς συγκρούσεις. Κάνε ό,τι νομίζεις ότι θα σε βοηθήσει να χαράξεις την πορεία σου χωρίς να ζητάς επιβεβαίωση, πολύ καλά τα πας.
Δεν γίνεται να μην σε επηρεάζουν, πάντα θα σε επηρεάζουν, έτσι είναι οι οικογένειες. Δεν μπορώ να σε πείσω γι' αυτό που λέω, αλλά αυτό που τώρα σου φαίνεται βάρος κάποια στιγμή θα το βλέπεις σημαδούρα, σύμβολο σταθερότητας όταν όλα μοιάζουν να γκρεμίζονται. Χρειάζεται ένα σύστημα αξιών για να μπορέσεις να ξεφύγεις από αυτό, ακόμα και αν το απορρίπτεις –ειδικά αν το απορρίπτεις! Τα παιδιά που δεν έχουν αφορμή για επανάσταση είναι ακόμη πιο μπερδεμένα.
Συνέχισε όλο ευθεία και θα βγεις στο ξέφωτο. Μετά, θα δεις ότι ξεκινάει νέος λαβύρινθος...

________________
6.

Έχω παρατηρήσει ότι αρκετές κομμώτριες, ακόμη και αυτές που είναι πολύ καλές στη δουλειά τους και πραγματικά πιάνει το χέρι τους, έχουν πολύ κακόγουστο κούρεμα. Είτε μπλέκουν τρία χρώματα μαζί (ξανθές κόκκινες και μαύρες ανταύγειες), είτε κουρεύονται αλλόκοτα, το αποτέλεσμα πάντως τις περισσότερες φορές δεν το λες πετυχημένο. Μήπως κουράστηκαν και αυτές με τις συντηρητικές πελάτισσες και είπαν να ξεδώσουν στο δικό τους κεφάλι;

Νομίζω ότι δοκιμάζουν τα νέα κόλπα η μία στο κεφάλι της άλλης, γιατί ποιος άλλος θα καθίσει να δοκιμάσουν πάνω του τις νέες βαφές; Πέρα από αυτό όμως, ξέρεις τι λένε: τα παιδιά του τσαγκάρη είναι πάντα ξυπόλυτα.

________________
7.


αμπουλίνι, σε διαβάσω μήνες, μπορεί κ χρόνο. Συμφωνώ στο 95% αυτών που λες και συμβουλεύεις. Έλα όμως οτι υπάρχει χάσμα μεταξύ αυτών που πιστεύει κάποιος και των πράξεών του! Διάβασε για να μου πεις! Έχω σχέση με μία κοπέλα κάποιους μήνες και περνάμε πάρα πολύ ωραία μαζί. Επικοινωνούμε πολύ και πιστεύω ότι μετά από πολύ καιρό βρήκα έναν άνθρωπο που μου ταιριάζει και μπορώ να το δω για πιο σοβαρά. Το σεξ επίσης είναι αρκετά καλό. Μέχρι εδώ όλα καλά. Το πρόβλημα είναι τώρα, ότι γνώρισα μία άλλη κοπέλα η οποία δεν με ενθουσιάζει τόσο πολύ ούτε θεωρώ ότι μου ταιριάζει. Ωστόσο το σεξ μαζί της ήταν πάρα μα πάρα πολύ καλό! Απίστευτη χημεία από τη πρώτη φορά! Ξέρω ότι θα με κατακρίνεις κτλ κτλ και γιατί δεν χωρίζω κτλ κτλ, και πόσο μ...ς είμαι κτλ κτλ. Η ερώτηση μου για την οποία θα ήθελα σε πρκ τη συμβουλή σου είναι: υπάρχουν άνθρωποι που κερατώνουν παθολογικά; Μήπως φταίει το ανικανοποίητο που έχω; Το ξέρω ότι το σεξ κάποια στιγμή θα απομυθοποιηθεί και θα μείνει ο άνθρωπος, αλλά μέχρι τότε; Τι λες να κάνω; Σορρυ, πολλές ερωτήσεις!! Μη μου πεις να πάω σε ψυχολόγο, θέλω τη δική σου άποψη-συμβουλή!!

Παιδάκι μου, γιατί να σου πω να πας σε ψυχολόγο, επειδή κερατώνεις; Αν ήταν έτσι θα δούλευαν οι ψυχολόγοι τριπλές βάρδιες για να τους προλάβουν όλους.
Εντάξει , υπάρχουν άνθρωποι που κερατώνουν παθολογικά, όπως υπάρχουν παθολογικά άκρα για οτιδήποτε, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ. Άνθρωποι που φοβούνται παθολογικά τις κατσαρίδες, που αγαπάνε παθολογικά, που βλέπουν τηλεόραση παθολογικά, που χρωστάνε παθολογικά, ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Το ότι εσύ βρήκες δύο κοπελίτσες που σου γυάλισαν ταυτόχρονα είναι όχι απλώς συνηθισμένο: είναι η ιστορία της ζωής όλων μας.


________________
8.

Στις 13/9 στην πρωτη απαντηση ειπες οτι μενεις στο Orange County. Ως λατρης του "The O.C" (ok , κλαις απο μεσα σου το ξερω, αλλα ημουν μικρη, δεν ηξερα, πορωθηκα και η αγαπη αυτη δε φευγει απο μεσα μου οτι και να πεις!) θελω να μου πεις.... Πας και αραζεις κι εσυ στην προβλητα σαν τον Seth, την Summer, τον Ryan (απο το Chino!) και την Marissa ?? Ειναι ολα οντως τοσο ιδανικα και ομορφα εκει περα?

Αχ, Καλιφόρνια! Πάνε τα ατελείωτα καλοκαίρια και η ηλιόλουστη άπλα. Πάνε οι βόλτες με το αυτοκίνητο στον παραλιακό Pacific Coast Highway, πάνε οι μόνιμες σαγιονάρες, πάνε τα μεγάλα πάρκινγκ, πάει ο μυρωδάτος αέρας, γεμάτος άρωμα ωκεανού και λουλουδιών, πάνε και τα Lobster rolls και οι στροφές πριν την παραλία της Laguna...
Είναι όντως όλα τόσο ιδανικά και όμορφα εκεί πέρα. Είναι.
 

________________
9.


αγαπημενη μου αμπα τι κανεις στην περιπτωση που εχει χαθει η ελλειψη σεβασμου στην σχεση σου??? εστω και μια φορα αν σου μιλησει ασχημα ο αλλος δεν ειναι αρκετη για να δωσεις σουτ και γκολ και οταν εννοω ασχημα εννοω να σε προσβαλλει, η να σε βρισει..Οταν φτασει σε αυτο το σημειο η σχεση σου δεν ειναι τελειωμενη?? και επισης τι λες στον εαυτο σου για να μην λυγισεις και τα ξαναβρεις με τον αλλο οταν εχεις αποφασισει να χωρισεις?

Έτσι είναι, αν είσαι έτσι εσύ. Υπάρχει κόσμος που βρίζεται και λέει τις χειρότερες προσβολές και μετά τις ξεχνάει – κι εγώ δεν το καταλαβαίνω, αλλά βλέπω ότι υπάρχει.
Νομίζω ότι εξαρτάται από το πώς σε μεγάλωσαν: έχουν οι λέξεις βαρύτητα ή είναι πουλιά στον αέρα; Για αυτούς που προσβάλλουν τους κοντινούς τους είναι κάτι σαν το φύσημα της μύτης ή το φτέρνισμα, μια αθώα εκτόνωση. Βέβαια την ίδια μη-βαρύτητα γι' αυτούς έχουν και οι υποσχέσεις, οι εκδηλώσεις αγάπης, τα κομπλιμέντα, όλα τα λόγια είναι αέρας.
Αν αυτός είναι έτσι κι εσύ είσαι έτσι, όχι, δεν είναι τελειωμένη η σχέση. Όμως αν είσαστε διαφορετικοί, αυτή η διαφορά –για μένα, αφού με ρωτάς- είναι κάτι που μπορεί να διαλύσει μια σχέση, είναι από τις ασυμβατότητες που δεν γίνεται να ξεπεραστούν. Εκτός κι αν ο ένας καταπίνει, καταπίνει, καταπίνει, καταπίνει και ξανακαταπίνει (μέχρι να χάσει τον εαυτό του).

________________
10.


Α, μπα σε χρειάζομαι. Ήμασταν μαζί 2 χρόνια, είμαστε "χώρια" 1,5 χρόνο. Τα 2 πιο ομορφα και ηρεμα χρονια της ζωής μου και ξαφνικα , το χαλασα γιατι... μάλλον ασφυκτιούσα, ετσι πιστευα. Καταλαβα το λαθος μου ενα μηνα μολις μετά το χωρισμό. 1,5 χρόνο με κλαμματα, τσιγαρα, αλκοολ, αλλους αντρες, μια σχεση που δεν πετυχε γιατι εγω ειμαι ακόμη εκει. Και τους δυο μας επηρεασε ο χωρισμος. Εχουμε καλη σχεση. βρισκομαστε τα λεμε, "αράζουμε" μαζί. Υπήρξαν στιγμες που μπρδεψαμε παλι τα πραγματα, του ανοιχτηκα με το τι νιωθω και τι θελω και εξαφανιστηκε -δεν ηταν ευκολο γι αυτον το ξερω. Τον ξερω. Το βλεπω στα ματια του. Του μιλησα προσφατα για το τι νιωθω, ότι δεν τον εχω ξεπερασει. Ότι τον αγαπω χωρις τελος κι αρχη, ότι χαιρομαι που προχωραει και ειμαστε μαζι σε αυτο. ότι δεν μιλαω για επανασυνδεση απλά για μια εξομολογηση συναισθηματων, για ειλικρίνεια, οπως καναμε παντα μεταξυ μας. Η απαντηση του ηταν απλή, "όταν τελειωνει κατι , το παιρνεις αποφαση και το αν ειμαστε ξανα μαζι στο μελλον θα το δειξουν οι συνθηκες και το ποσο το επιδιώκουμε", προσθετοντας, είσαι η αγαπημένη μου, όχι γκομενα, απλά η αγαπημενη μου και σ αγαπω πααρα πολύ. μετά απο αυτά μου είναι δύσκολο να σταματησω να τα σκεφτομαι. βαθιά μέσα μου θελω να προσπαθησουμε ξανα απλά οχι τωρα. αυτος ομως εχει προχωρησει και δεν μπορω να του στερησω την ηρεμια οτυ. πως τελικά, αγαπητή Α, μπα, ξεπερνας την αδελφη ψυχη σου;

Βαθιά μέσα σου θέλεις να προσπαθήσετε ξανά απλά όχι τώρα; Γιατί; Επειδή αυτός έχει προχωρήσει ή γιατί δεν θέλεις; Αν θέλεις να το προσπαθήσεις ξανά γιατί πρέπει να τον ξεπεράσεις; Αν πράγματι θέλεις να το ξεπεράσεις πώς θα στερήσεις την ηρεμία του;
Αν δε μιλάς για επανασύνδεση, για τι πράγμα μιλάς; Τι θα πει «απλά εξομολόγηση συναισθημάτων;»
Τι θέλεις ρε παιδί μου; Να σε σκέφτεται αλλά να μην τα έχετε; Να τα χαλάσει με αυτή που έχει μέχρι να βρεις άλλον; Μήπως τα θέλεις όλα δικά σου;

________________
11.


πριν 2 χρονια χωρισα απο μια σχεση...οχι και με τον καλύτερο τρόπο!
Ξέρω πως μ αγαπούσε πολυ αλλά γενικά ήταν ζωηρός και παραπάνω κοινωνικός με κοπέλες (ωστόσο δεν πιστευω οτι με κερατωσε κανονικα οσο είμασταν μαζί) Εγω δυστυχώς δεν ήμουν ποτε ήσυχη γτ εβρισκα διάφορες συνομιλίες σε φεισμπουκ και η σχεση ειχε προβλήματα οπου μια μέρα αποφάσισα οτι πρεπει να χωρίσω! Εννοείται πως δεν ηταν πολυ ευκολο γτ τον ήθελα ακόμα κ επισης κ αυτός δεν ηθελε να με αφησει καθώς οπως έλεγε μετα απο μένα η ζωή του τελειωσε...Όλα αυτά τα χρόνια εχουμε συναντηθει 3 φορες και μόνο μιλάμε και εχουμε ανταλλάξει μερικά μνμτα στα οποία λέμε τα ίδια κ τα ίδια. Όταν έμαθε για καποιον που του αρεσα σταμάτησε κάθε είδος επικοινωνίας. Μετά απο λίγο καιρό κανένα μήνα βρήκε μια κοπέλα και είναι μαζί εδω και κάποιους μήνες και δείχνουν ευτυχισμένοι καθώς ανεβάζουν φωτογραφίες απο διακοπες και εξόδους μαζί. Με τα πολλά ενέδωσα κ γω στο προαναφερθεν παιδί το οποίο είναι εξαιρετικό αλλά εχω ξεκαθαρίσει πως δεν είμαι για σχέσεις και πολλά πολλά. Νομίζω πως ζηλεύω τον πρώην μου και νιώθω εξαπατημένη για πολλοστή φορα γιατί ενώ τα είχε με αυτή την κοπέλα (τους πρώτους μήνες) τον είχα συναντήσει τυχαία και μου είχε πει πως τα συναισθήματα του δεν εχουν αλλάξει και αν του πω να είμαστε μαζί μόνο τότε υπάρχει λόγος να επικοινωνούμε.. αυτά...αγαπητή μου α μπα......


Τα χάλασες με κάποιον επειδή ήταν ζωηρούλης και τώρα εκνευρίζεσαι που βρήκε άλλη, αντί να ξε-ζωηρέψει και να σε διεκδικήσει. Η ερώτηση ποια είναι;
(Τουλάχιστον ησυχάσαμε που τελικά «η ζωή του δεν τελείωσε», γιατί εγώ τουλάχιστον το πίστεψα.)

________________
12.

Διαβασα το ''μεγαλες προσδοκιες''. Τεραστο βιβλιο αλλα διαβαζοταν πολυ ευκολα κ γργηγορα, επισης καμια σχεση με την ταινια μα καμια σχεση.

αλλα πες μου εσυ τι καταλαβαινεις οτι γινεται στο τελος με την Εστελλα?
γυρναει στο καιρο κ την εχει για παντα στην καρδια του, οπως εξαλλου ισχυε απο πριν .

Γυρνάει στο καιρό;
Ποιος ξέρει τι ήθελες να πεις – πάντως το τι ακριβώς γίνεται στο τέλος είναι αντικείμενο διαμάχης πολλών ειδικών. Όποιος δεν το έχει διαβάσει και σκοπεύει να το κάνει, ας σταματήσει να διαβάζει ΤΩΡΑ γιατί ακολουθούν spoilers.
Ο Ντίκενς αρχικά περιέγραψε την τελευταία συνάντηση του Πιπ με την Εστέλλα ως εξής: "I could see the shadow of no parting from her" που μάλλον μας κάνει να καταλαβαίνουμε ότι η Εστέλλα ξαναπαντρεύεται άλλον, αλλά ο Πιπ παραμένει μόνος του. Τελικά άλλαξε την πρόταση και την έκανε "I saw no shadow of another parting from her", δηλαδή δεν είδε άλλη αποχώρηση από μέρους της, πράγμα που μας κάνει να πιστεύουμε ότι μάλλον δέχτηκε επιτέλους τον Πιπ – αν και είναι διφορούμενο έτσι όπως το γράφει. Είναι τρομερός, είναι απίθανος, ξαναδιαβάζω τις προτάσεις και συγκινούμαι από την τέχνη του. Τεράστιος συγγραφέας.
Οι ειδικοί τσακώνονται για το ποιο τέλος από τα δύο αξίζει στο βιβλίο: είναι συνεπές με το κλίμα της ιστορίας να περνάει ο Πιπ όλα αυτά που περνάει και να μην κερδίζει το έπαθλο; (είναι, αλλά κανείς δεν ρώτησε εμένα). Ή μήπως πρέπει να επιβραβευτεί για την αλλαγή που έκανε στη ζωή του, και μήπως και η Εστέλλα μετά από δέκα χρόνια έχει πάρει το μάθημα της και έχει γίνει επιτέλους άνθρωπος; (αποκλείεται, αλλά κανείς δεν ρώτησε εμένα).
Υπάρχει και τρίτη κατηγορία ειδικών που υποστηρίζουν ότι η τελευταία συνάντηση με την Εστέλλα δεν έπρεπε να γίνει ποτέ, και έχουν κι αυτοί τα δίκια τους (αλλά κανείς δεν ρώτησε εμένα).
Όποιος το διάβασε όλο αυτό ενώ δεν έχει διαβάσει το βιβλίο και δεν σκόπευε να το διαβάσει, ελπίζω να του κίνησα λίγο την περιέργεια να μάθει τι τρέχει με τον Πιπ και την Εστέλλα. Διαβάστε το παιδιά, είναι πάρα πολύ ωραίο βιβλίο.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ