Αυτή είναι άλλη μία τεράστια διαφορά της Χ.Α. απ' τους αντιεξουσιαστές

Αυτή είναι άλλη μία τεράστια διαφορά της Χ.Α. απ' τους αντιεξουσιαστές Facebook Twitter
82

"Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή". 

Αίμα ναι (των άλλων), αλλά, αλήθεια, για ποια τιμή μιλάμε;

 

Καθώς η συζήτηση για τα *άκρα* ξαναφουντώνει [η αυτοκριτική μας για το cover story είναι εδώ] και οι φήμες λένε πως σύντομα θα έχουμε συλλήψεις και από την άλλη μεριά, εντοπίζω και μία ακόμη μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. 

Δεν χρειάζεται να είσαι αντιεξουσιαστής ή να συμφωνείς πάντα με τις πράξεις ή τις μεθόδους τους, για να το συνειδητοποιήσεις, ότι σε αντίθεση με αυτούς, που υπερασπίζονται τα πιστεύω τους κι ας σαπίσουν στη φυλακή, κάθε φορά που ένας απ' τους Πατριώτες Με Τιμή πιάνεται, ξαφνικά απαρνιέται όχι μόνο το κόμμα, αλλά και τα πιστεύω του.

Το λέγαμε ξανά εδώ και μήνες, όταν σε κάθε μικροσυμβάν που συλλαμβανόταν χρυσαυγίτης (και έβρισκαν τόνους χρυσαυγίτικου υλικού στο σπίτι του και τεράστιες φωτογραφίες του Μιχαλολιάκου!) έλεγε "μα δεν έχω καμία σχέση με τη Χ.Α." και το ίδιο τον άδειαζε και η οργάνωση.

Δεκτό, ήταν τακτική για να μη λερώνεται το όνομα της Χ.Α. Όμως πλέον έχει καταντήσει ανέκδοτο.

Ο βουλευτής Λαγός που προφυλακίστηκε χτες δήλωσε: "Καμία σχέση δεν έχουμε με το Ναζισμό. Όποιος έφερνε ναζιστικά σύμβολα τον διώχναμε!" [ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή δεν χρησιμοποιούσε καθόλου ναζιστικά σύμβολα και μάλιστα τόνισε πως αν έφερνε κάποιος σε συγκέντρωση, τότε του απαγόρευαν τη συμμετοχή.]

Την ίδια στιγμή που στο σπίτι του Υπαρχηγού της Χ.Α. Παππά βρέθηκαν της Παναγιάς τα μάτια (ή μάλλον του Χίτλερ)!

Αυτή είναι άλλη μία τεράστια διαφορά της Χ.Α. απ' τους αντιεξουσιαστές Facebook Twitter
Αυτή είναι άλλη μία τεράστια διαφορά της Χ.Α. απ' τους αντιεξουσιαστές Facebook Twitter

Οι υπόλοιποι βουλευτές αρνήθηκαν ότι η οργάνωση είναι βίαια - και μετά βγήκαν και χαστούκιζαν ανθρώπους, σαν τους τελευταίους τραμπούκους. 

Ο δε περήφανος αρχηγός της Χ.Α., στον ανακριτή υποστήριξε πράγματα πρωτοφανή:

"Στην πολύωρη απολογία του ο κ. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε  ότι δεν είναι ρατσιστής και ναζιστής, εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αποδοκίμασε τη βία συνολικά. Mάλιστα, χαρακτηριστικά ο Μιχαλολιάκος είπε στον ανακριτή: "Πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία."

Αυτή είναι άλλη μία τεράστια διαφορά της Χ.Α. απ' τους αντιεξουσιαστές Facebook Twitter

Και ερχόμαστε στη διαφορά του τίτλου. 

Υπάρχουν αυτοί που όταν τους πιάνουν, αναλαμβάνουν την ευθύνη.

"Ναι, θέλω να αλλάξω το σύστημα, ναι πιστεύω στην ένοπλη πάλη ως τρόπο καλυτέρευσης της κοινωνίας", λένε με ειλικρίνεια και περηφάνεια.

Και υπάρχουν και οι κότες που πουλάνε τσαμπουκά στους αδύναμους αλλά όταν έρθει η ώρα του λογαριασμού σφυρίζουν αδιάφορα.

"Εγώ ρατσιστής; Μα εγώ αποδοκιμάζω τη βία! Καμία σχέση δεν έχω με το ναζισμό, πιστεύω στην κοινοβουλευτική Δημοκρατία", λένε υποκριτικά. Κι ας υπάρχουν τα βίντεο, οι δηλώσεις, οι αποδείξεις, η βία. 

Προφανώς και είναι τακτική του Γκέμπελς, να αρνείσαι τα πάντα, ακόμα κι ότι τώρα είναι μέρα κι όχι νύχτα.

Αλλά δεν καταλαβαίνω: εγωισμό δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι; Αυτοσεβασμό; Αγάπη προς τα πιστεύω τους;

Όσο είναι ελεύθεροι απειλούν θεούς και δαίμονες, χαιρετούν ναζιστικά, αποκαλύπτουν ότι δεν πιστεύουν στη Δημοκρατία, δηλώνουν ρατσιστές, κι όταν τους πιάνουν ξαφνικά γίνονται αρνάκια;

Με τη δήλωσή του στον ανακριτή ο Μιχαλολιάκος τώρα προσπαθεί να πλασαριστεί σαν ο παρεξηγημένος έλληνας Γκάντι. 

 

Στην πραγματικότητα όμως αποδεικνύεται θρασύδειλος, έτοιμος να προδώσει τα πιστεύω του, να απαρνηθεί την ιδεολογία του και να κάνει οτιδήποτε για να γλιτώσει τον εαυτό του. 

82

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ