Σα να μπήκε λίγος καθαρός αέρας

Σα να μπήκε λίγος καθαρός αέρας Facebook Twitter
44

Σε καθόλου ανύποπτο χρόνο, πριν τις περασμένες εκλογές, είχα υποστηρίξει ότι ο Άρειος Πάγος δεν έπρεπε να επιτρέψει στην Χρυσή Αυγή να συμμετέχει στις εκλογές. Δεν πήρα θέση "και έτσι και γιουβέτσι", υποστήριζα ξεκάθαρα την απαγόρευση του κόμματος και πριν τις εκλογές, και μετά, μέχρι και πριν από λίγες ημέρες. 

Σήμερα όμως, ξυπνώντας, είδα ότι έγινε κάτι ακόμα καλύτερο. Αυτό που έγινε. Είναι σίγουρα η είδηση της χρονιάς. 

Απορίες πολλές. Τι θα γίνει τώρα; Θα επέμβει ο στρατός υπέρ της Χ.Α.; Θα βγουν στους δρόμους οι υποστηρικτές της κηρύσσοντας τζιχάντ; 

Το σημαντικότερο πάντως κατά τη γνώμη μου είναι να προχωρήσουμε μπροστά. 

Να πάψει η ΝΔ να χρησιμοποιεί το θέμα της Χ.Α. για εκλογικά οφέλη - να μην χρησιμοποιεί όμως και κανένα άλλο κόμμα ως δικαιολογία για το οτιδήποτε το κόμμα του Μιχαλολιάκου.

Ήδη πολλοί λένε ότι όλα αυτά έγιναν "για να ξεχαστούμε" "για να μην αντιδράμε" "για να περάσουν σκληρά μέτρα". Και αλήθεια να είναι (σιγά τις αντιδράσεις που υπήρξαν και στα προηγούμενα ή τα παραπροηγούμενα σκληρά μέτρα), είναι κάτι που έπρεπε να γίνει.

Στη δουλειά μας τώρα. Στα υπόλοιπα σημαντικά ζητήματα. Δεν σώθηκε η χώρα ακόμη, επειδή υπήρξαν αυτές οι εξελίξεις με τη Χ.Α. Δεν πλουτίσαμε, δεν βρήκαν δουλειά οι άνεργοι, δεν γίναμε απαραίτητα καλύτεροι άνθρωποι όλοι μας.

Κι όμως, σήμερα το πρωί, ένιωσα σαν -τελείως ανέλπιστα- κάποιος να άνοιξε ένα παράθυρο και να μπήκε λίγος καθαρός αέρας. Πράγμα καθόλου αυτονόητο πια.

Εκτός όμως απ' την πτώση της Χ.Α. υπάρχει και ένα ακόμα πολύ σημαντικό δίδαγμα απ' αυτήν την ιστορία:

Όταν οι πολιτικοι και οι δικαστές θέλουν, μπορούν. Μπορούν μέσα σε μία εβδομάδα να δράσουν πετυχημένα και αστραπιαία. Ας αρχίσουν να το εφαρμόζουν αυτό σε όλα τα σημαντικά ζητήματα. Τότε θα τους παραδεχτούμε πραγματικά. 

44

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ