Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ‘Α, μπα’

Η αβάσταχτη ελαφρότητα του ‘Α, μπα’ Facebook Twitter
34

__________________

1.

 

""Hold on...if love is your answer, you're home"".

Δεν το έχω συνδυάσει με συγκεκριμένο πρόσωπο ή εμπειρία. Τότε γιατί συγκινούμαι τόσο όταν το ακούω?

Τι στην ευχή εννοείς; Η μουσική δεν είναι φόντο για τη ζωή σου, όπως στις ταινίες. Αυτή είναι η μαγεία της. Αυτό κάνει η τέχνη. Δημιουργεί  νέες εμπειρίες και ολοκληρώνει την προσωπικότητα.

__________________

2.

"Βρε Α μπα,

τι κάνεις όταν καφές σταματάει να σε ""πιάνει""; πίνω δυο καφέδες στη δουλειά και πάλι κάποια στιγμη (ειδικά μετά το φαγητό) θα νυστάξω. Τι να κάνω για να μείνω ξύπνια χωρίς να με πιάσει το στομάχι μου από την πολλή καφεΐνη;"- Κ

Να κοιμάσαι περισσότερο.

__________________

3.

"Αγαπητή Λένα,

Έχεις σκεφτεί να κατηγοριοποιήσεις τις ερωτήσεις-απαντήσεις, διακριτά μέσα στην σελίδα σου (π.χ. ερωτικές σχέσεις, φιλία, οικογένεια, επαγγελματικά κλπ), για να μπορεί κάποιος να ρίχνει μια ματιά στα ήδη απαντημένα, πριν κάνει νέα ερώτηση; Πιστεύω πως και εσύ δεν θα αναγκάζεσαι να απαντάς πολλές φορές το ίδιο πράγμα σε διαφορετικούς ανθρώπους, και η ροή των απαντήσεων θα ""ξεμπλοκάρει"" σημαντικά και οι απαντήσεις σου θα είναι διαθέσιμες ""για επανάληψη"" σε όσους σε παρακολουθούν. -

 

Φιλικά

Αγγελική"

Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά δεν θα ήθελα να αλλάξω το φορμάτ. Μου αρέσει που είναι τυχαίες οι ερωτήσεις, μια στο καρφί και μια στο πέταλο, κρατάει και εμένα σε εγρήγορση, και εσάς. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα διαβάσεις παρακάτω.

__________________

4.

"Πώς την πάτησα έτσι; Εκείνος έκανε την αρχή. Του άρεσα πολύ, το έβλεπα. Και μένα μου άρεσε που του άρεσα και μου άρεσε και ο ίδιος σιγά σιγά. Μου μίλησε για το πώς νιώθει και ήρθαμε πιο κοντά, αλλά δεν τον ήθελα ακόμα για σχέση.

Τώρα είμαστε μαζί και είμαι τρελή γι'αυτόν. Είμαστε πολύ καλά και πολύ ερωτευμένοι και περνάμε τέλεια.

Όμως το μυαλό μου, νομίζω, τρέχει πολύ γρήγορα και σκέφτομαι ότι θέλω να ζήσουμε μαζί. Αν καταλάβει τι σκέφτομαι θα με θεωρήσει τρελή μάλλον.

Πώς θα καταλάβω αν και αυτός σκέφτεται τα ίδια, και δεν τα λέει επειδή στην αρχή του έκανα τη ""δύσκολη""; Και αν δεν τα σκέφτεται;"- 16/8/2013

Ρώτα με ξανά όταν αποκτήσεις κάποιο πραγματικό πρόβλημα.

__________________

5.

Είμαστε 25. Είμαστε μαζί πέντε μήνες. Πειράζει που θέλω να βάζει εμένα πάνω από τις επαγγελματικές του φιλοδοξίες; Λες ότι πρέπει να του το πω και μετά να τρομάξει και να με χωρίσει και μετά από καιρό να του λείπω και να το μετανιώσει και να νιώθει σαν ηλίθιος που με χώρισε; Ουφφφφ...- Παράλογη, το ξέρω.

Έχεις απόλυτο δίκιο, πες του το, τα γονίδια σου πρέπει οπωσδήποτε να μεταφερθούν στην επόμενη γενιά.

__________________

6.

 

"Είσαι σε σχέση. Παίρνεις πολλά κιλα. Χωρίζεις. Χάνεις πολλά κιλά. Τυχαίο;

Υ.Γ.1 Παρόλα αυτά με αγαπούσε με τα πολλά κιλά και δε σκέφτηκε ποτέ να με χωρίσει εξαιτίας αυτών.

Υ.Γ.2 Ο δε "νυν" δε θα με φλέρταρε ποτέ, στην προτεραία κατάσταση (μου), δε θα του άρεσα."- Πρώην

Οπότε;

__________________

7.

 

"Απροβλεπτη Α μπα, απορω γιατι α) καταλαβαινουμε πως οι επιλογες μας ειναι λαθος αφου τις κανουμε και β) γιατι μαθαινουμε αυτα που θα μας βοηθουσαν να κανουμε μια επιλογη αφου την κανουμε..? Και ετσι καταληγουμε να ειμαστε το ψευδωνυμο μου?- Υβριζουσα εαυτον

Μήπως διαβάζεις λάθος αστρολόγο;

(Παιδιά, τι έγινε σήμερα;)

__________________

8.

με αφορμή απάντησή σου για τύψεις σε κοπέλα που αδυνάτησε, ήθελα να ξέρω πραγματικά γιατί τα κιλά αλλοιώνουν πραγματικά την προσωπικότητα ενός ατόμου; Είναι σαν τα λεφτά και τη δόξα; Έχουν τέτοια ισχύ; Από μικρή χωρίς καμία προσπάθεια και χωρίς να δίνω καμία σημασία είχα ωραίο σώμα, όλοι μου το έλεγαν, αλλά δεν καταλάβαινα τι εννοούσαν, σήμερα στα 31 συνειδητοποιώ για πρώτη φορά ότι πολλοί μου φέρθηκαν ''ρατσιστικά''επειδή εν αγνοία μου είχα κάτι που το ζήλευαν χωρίς κόπο, ενώ ποτέ δεν έπαιξε ρόλο στις συναναστροφές μου το σωματικό βάρος του άλλου, τελικά είναι τόσο βαρύ να είσαι χοντρος;;;- από πάνω

συμπληρωματικά στην ερώτησή μου θέλω να προσθέσω ότι δεν μου αρέσει η αγένεια, όπως το να αποκαλώ κάποιον χοντρό, αλλά παύω να είμαι ευγενική με κάποιον που με κοιτάζει με μισό μάτι αντί να ασχοληθεί με τον εαυτό του και το πόσο τον επηρεάζουν τα κιλά του.

Ναι, η εμφάνιση διαμορφώνει και τον χαρακτήρα. Και η καλή και η κακή και η μέτρια. Όχι όπως το DNA, αλλά ως καθρέφτισμα των αντιδράσεων των άλλων στην παρουσία μας.

Τα παραπάνω κιλά προκαλούν κάποιου είδους αντιδράσεις, όπως και η εντυπωσιακή ομορφιά. Ο κόσμος περιμένει συγκεκριμένες συμπεριφορές και από τους άσχημους και από τους όμορφους. Κανείς δεν είναι καταδικασμένος, αλλά είναι πιο εύκολο να γλιστρήσεις σε αυτό το καλούπι που σου έχουν ετοιμάσει, παρά να ανοίξεις νέο δρόμο στη ζούγκλα με τα χέρια σου.

Αλλά να πω την αλήθεια, δεν έχω καταλάβει τι είναι αυτό που λες για τον εαυτό σου: ότι είχες προβλήματα στη ζωή σου επειδή είχες πάντα ωραίο σώμα;

__________________

9.

"Γειά σου Α μπά!!

Γιατί οι περισσότεροι έχουν σταματήσει να κάνουν σχέσεις? Στην τελική πρέπει να είσαι ξεκάθαρος με τον άλλο οτι θες σχέση ή περιμένεις να δείς πώς θα εξελιχθεί?"- rotten apple

Έχουν σταματήσει; Οι περισσότεροι; Δηλαδή, οι περισσότεροι έκαναν, αλλά κάποια στιγμή σταμάτησαν; Ποιοι περισσότεροι, Έλληνες, άντρες, γυναίκες ή άλλοι; Και πότε λες ότι σταμάτησαν; Μήπως κατά σατανική σύμπτωση συνειδητοποίησες ότι «σταμάτησαν» όταν έφαγες εσύ μερικές χυλόπιτες, άρα η μοναδική εξήγηση είναι ότι γενικώς, οι περισσότεροι, σταμάτησαν να κάνουν σχέσεις;

Πρώτα γνωρίζεις έναν άνθρωπο. Μετά βλέπεις τι θέλεις να κάνεις με αυτόν τον άνθρωπο. Δεν λες στον κόσμο δεξιά αριστερά «θέλω σχέση» γιατί είναι σα να έχεις μια εκκρεμότητα και ο άλλος πρέπει να βάλει τη σφραγίδα. Όλοι θέλουμε να νιώθουμε ξεχωριστοί, ότι μας διάλεξαν, όχι ότι καλύπτουμε τη θέση λες και είμαστε εισπράκτορες.

Επίσης, το συντομότερο, σταμάτα να λες «στην τελική».

__________________

10.

"Αγαπητή Λένα,

Είπα να σου κάνω μια ερώτηση γιατι εχω κι εγώ τα θέματά μου τελευταία. Αλλά πρώτα έπιασα να διαβάσω - ως νέος σου αναγνώστης - απ'την αρχή την στήλη σου και κάθε ερώτηση και απάντησή σου. Και σιγά σιγά καλύπτομαι γιατί έχεις δίκιο στα πιο πολλά και ξεγυμνώνεις και τις πραγματικές διαθέσεις των ερωτώντων. Θέλω να μοιραστώ λοιπόν τη χαρά μου - το ίντερνετ έχει αποκτήσει ένα πραγματικά ζεστό πρόσωπο και ώρα της ημέρας χάρη στην στήλη σου, μπράβο σου που γεμίζεις το διαδίκτυο τόσο γόνιμα. Επίσης, τα .gif .jpeg και .png σου ειναι τόσο όμορφα που μερικά ξεκίνησα να τα κρατάω. Για να μη σου τρώω χώρο με αβρότητες, πες μου πως νοιώθεις που είσαι τόσο μακριά απο την οικογένειά σου τώρα που έγινες υπερατλαντικός ομογενής? Επειδη εγώ ειμαι πολλά χρόνια μακριά απο την Ελλάδα και υπήρξα και αρκετά μακριά κ απο την οικογενειά μου, με ζόριζε ομολογω και πάντα με ζορίζει (πολύ) να είμαι ο φίλος-φάντασμα απο το εξωτερικό, guest-star σε σημαντικές ζωές ανθρώπων μου. Εσύ πως νοιώθεις?

 

(Όταν ξεπεράσω το στάδιο ενθουσιασμού μου θα σου κάνω καμια λιγοτερο politically correct ερώτηση ;)) Ολα τα λεφτά η στήλη σου, αν παίζει βραβείο να εισηγηθούμε όλοι να το πάρεις.- The Bicycle Thief

Τι ωραία λόγια! Τρελαίνομαι να ακούω ωραία λόγια. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ. Δε νομίζω να υπάρχει βραβείο για στήλες self help, αλλά αν υπήρχε, θα μου το έτρωγε το Twitter του Κοέλιο.

Για την άλλη ερώτηση, τι να πω... Κι εμένα με ζορίζει. Αλλά τι νόημα έχει να στενοχωριέσαι για κάτι που δεν μπορείς να αλλάξεις; Τα πράγματα είναι όπως είναι. Ευτυχώς έχουμε αμέτρητη και φτηνή τεχνολογία που μας βοηθάει να επικοινωνούμε με τους αγαπημένους μας. Το θεωρείς αυτονόητο, αλλά είναι πολύ πρόσφατο, και αλλάζει τα πάντα.

__________________

11.

 

"Το πρόβλημα: Έχεις εξηγήσει σαφώς και πολλές φορές τι νιώθεις και τι θέλεις αλλά ο άλλος πάντα λέει "εγώ μέχρι εκεί μπορώ να δώσω", "δεν είμαι σε τέτοια φάση", "απόλαυσε αυτό που έχουμε μωρέ", "μόλις βγήκα από σχέση και δε σκοπεύω να ξαναμπώ" κλπ. Όταν έχεις προσπαθήσει να εξαφανιστείς, αυτός σε θυμάται και σε κυνηγάει -κοινώς εκμεταλλεύεται την αδυναμία σου γιατί ξέρει ότι κατά βάθος είσαι καψούρα και ""σιγουράκι"".

Η απορία: Πώς φεύγεις αξιοπρεπώς  από την παραπάνω κατάσταση?"- Σερενάτα

Άσε την αξιοπρέπεια, την έχεις χάσει ήδη. Αν σε βοηθάει λίγο, να ξέρεις ότι κι αυτός την έχει χάσει με τον τρόπο που σου φέρεται.

Τώρα κοίτα να ξεφύγεις με όποιον τρόπο γίνεται, και μουτζώνεσαι μετά.

__________________

12.

Τι χρειάζεται να έχει ένας σύντροφος για να αποφασίσεις να κάνεις μαζί του ένα παιδί; Χρειάζεται να είσαι πολύ ερωτευμένη ή αρκεί να τον εκτιμάς πολύ;

Πρέπει να είσαι πολύ ερωτευμένη, γιατί μόνο όταν ζαλίζεσαι από τον έρωτα μπορείς να αποφασίσεις μαζί με τον άλλον ποιος είναι ο καλύτερος παιδικός σταθμός ή ποιος θα πάρει το παιδί από τη γιαγιά. Εξίσου σημαντικό είναι να τον εκτιμάς πολύ, γιατί μπορεί ο σύντροφός σου να κατέβει σε εκλογές και φαντάσου να μην τον εκτιμάς και να μην θέλεις να τον ψηφίσεις. Εγώ εκτιμώ πολύ τη μεσίτρια που μας βοήθησε να βρούμε σπίτι, αλλά είναι γυναίκα, οπότε δεν ξέρω πώς θα γίνει να κάνουμε μαζί παιδιά, μήπως να υιοθετήσουμε; Από την άλλη, δεν λέω, καλή είναι, αλλά δεν είμαι ερωτευμένη μαζί της, οπότε καλύτερα να το αφήσω. Δεν ξέρω, είναι και που δεν βάζει τα επαγγελματικά της κάτω από εμένα, και δεν ξέρω αν πφφφ πρέπει να της το πω. Είμαι ερωτευμένη με τον Ντέιβιντ Μπάουι, και τον εκτιμώ αφάνταστα, κρίμα που δε με ξέρει, το παιδί μας θα είχε ωραία φωνή. Είμαι ερωτευμένη και με τον Ρότζερ Στέρλινκγ, αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει στην πραγματικότητα. Άσε που δεν τον εκτιμάω και ιδιαίτερα.

Κούκλα, δε νομίζω ότι είσαι έτοιμη να κάνεις παιδί.

34

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
#12 Ερωτευμένη με τον Ροτζερ Στερλινγκ;;; Αυτόν τον ξεμωραμένο αλκοολικό καρδιοπαθή που συνεχίζει να καπνίζει 8 πακέτα τη μερα, να την πεφτει σε ψηλομύτες μικρούλες και να διατυμπανίζει πόσο κολασμένα πλούσιος είναι; Εχει βέβαια μια χαριτωμένη αίσθηση του χιούμορ κι οι παρατηρήσεις του είναι πάντα to the point. Αλλά αν ΠΡΕΠΕΙ να διαλέξεις μεταξύ Ρότζερ και Μπάουι, σίγουρα κουρτίνα 2.