''Ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης; Αδερφές. Γι' αυτό κατέρρευσε ο πολιτισμός των Ελλήνων''

''Ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης; Αδερφές. Γι' αυτό κατέρρευσε ο πολιτισμός των Ελλήνων'' Facebook Twitter
23
''Ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης; Αδερφές. Γι' αυτό κατέρρευσε ο πολιτισμός των Ελλήνων'' Facebook Twitter

ευχαριστώ τον Πρόδρομο

 

Σε αυτό το απόσπασμα από τις κασέτες του παλιού Προέδρου των ΗΠΑ Νίξον, βρίσκει κανείς μια ενδιαφέρουσα άποψη για την ομοφυλοφιλία. Ενδιαφέρουσα κυρίως γιατί προέρχεται από έναν πολύ ισχυρό κρατικό αξιωματούχο, τον επικεφαλής μιας από τις τότε δύο υπερδυνάμεις. Αλλά και λόγω της, κατά την γνώμη μου, ασαφούς, χωρίς στέρεο ειρμό και προκατειλημμένης συλλογιστικής της.

 

Ο Νίξον, σε μία απ' τις κασέτες του ακούγεται ενοχλημένος που το "καταραμένο παιχνίδι του μπέιζμπολ" διακόπηκε για να προβληθεί η σειρά All In the Family, την οποία μπέρδεψε για ταινία. Ο πρώτην πρόεδρος βλέποντας τη σειρά εκνευρίζεται που "δύο καταπληκτικοί, όμορφοι άντρες προωθούν την ομοφυλοφιλία" στη Δημόσια Τηλεόραση.

Προειδοποιώντας για την κακή επιρροή των ΜΜΕ, ο Νίξον παρατήρησε ότι και η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αλλά και ο Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός κατέρρευσαν εξαιτίας της ομοφυλοφιλίας.

''Ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης; Αδερφές. Γι' αυτό κατέρρευσε ο πολιτισμός των Ελλήνων'' Facebook Twitter

"Ξέρεις τι συνέβη στους Έλληνες", λέει. "Η ομοφυλοφιλία τους κατέστρεψε. Ο Αριστοτέλης ήταν αδερφή, το ίδιο και ο Σωκράτης. Αλλά ποτέ δεν είχε την επιρροή που έχει σήμερα η τηλεόραση."

Και συνέχισε: "Οι έξι τελευταίοι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ήταν πούστηδες. Καταλαβαίνεις; Η ομοφυλοφιλία, η ανηθικότητα γενικώς, αυτοί είναι οι εχθροί μιας ισχυρής κοινωνίας. Γι' αυτό την προωθούν την ομοφυλοφιλία οι Κομμουνιστές και οι αριστεροί!"

 

Φυσικά ο Νίξον δεν καταλαβαίνει πως ο Αριστοτέλης και ο Σωκράτης, ασχέτως σεξουαλικών προτιμήσεων, ήταν απ' αυτούς που εδραίωσαν τον Ελληνικό Πολιτισμό κι όχι απ' αυτούς που τον κατέστρεψαν...

 

Οπωσδήποτε πρόκειται για μια απλή αποστροφή του λόγου του, που δεν μπορεί να είναι πλήρης και ακριβής όπως μια προετοιμασμένη δήλωση - ωστόσο πιστεύω πως γίνεται φανερή η προχειρότητα και η απλοϊκότητα (αν όχι κραυγαλέα εργαλειακή υστεροβουλία) στην ανάγνωση της Ιστορίας: η ομοφυλοφιλία παρακμάζει τις κοινωνίες γι' αυτό οι εχθροί μας την χρησιμοποιούν σαν κοινωνικό όπλο εναντίον μας.

 
Η άποψή του αυτή, βέβαια, γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Νίξον, που υπερασπίζεται την ηθικότητα (morality), έχει συνδεθεί με το σκάνδαλο Γουοτεργκαίητ και την επίδειξη εκ μέρους του χαρακτηριστικού πολιτικού αμοραλισμού. Σε τέτοιο βαθμό, που υπάρχει η άποψη ότι ευθύνεται για την οριστική διάρρηξη της εμπιστοσύνης των Αμερικανών πολιτών προς την ακεραιότητα της κυβέρνησής τους.
 
 
 
 
 
 
 
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ