Νικήσαμε τη χούντα - μπορούμε να διαδηλώσουμε!

Facebook Twitter
21

Πρώτα ας πω αυτό: τώρα που έρχεται η Μέρκελ ας πούμε ότι έχουμε τα δίκια μας σε σχέση με τη λιτότητα κλπ και θέλουμε δικαιολογημένα να τη βρίσουμε. 

Θυμάστε όταν ήρθε ο Κλίντον που έγινε κόλαση; (Παρ' ό,τι είχε γίνει ο ίδιος σχεδιασμός απ' την αστυνομία με τώρα). Ποια ήταν η δικαιολογία μας τότε; Ήμασταν σε μια εποχή άνθησης, ρεμούλας, ρουσφετιού, τρομακτικής ανόδου του χρηματιστηρίου. Κι όμως, πέρα απ' την έκπληξή μας που ο Κλίντον είχε πολεμήσει τον Άγιο Μιλόσεβιτς και τα αδέρφια μας τους Ορθόδοξους Χριστιανους τους Σέρβους, διαμαρτυρόμασταν για χίλια δυο πράγματα, απ' το πώς μας φέρονταν οι Αμερικάνοι μέχρι και την οικονομική μας κατάσταση. 

Που ο Κλίντον ήταν απ' τους πιο προοδευτικούς Προέδρους που γνώρισε ποτέ η Αμερική. Που η δική μας οικονομική κατάσταση ήταν αξιοζήλευτη! Που η χώρα αναπτυσσόταν, έμπαινε στο ευρώ, ετοίμαζε Ολυμπιακούς. Που δεν ξέραμε καν τι θα ακολουθούσε! 

Κι όμως, ακόμα και τότε, στα καλύτερά μας, μια επίσκεψη ξένου ηγέτη ήταν τέτοιο κόκκινο πανί που θεωρούσαμε δικαίωμά μας να κάψουμε όλη την Αθήνα για να δείξουμε την επαναστατικότητά μας. 

---------Τέλος Εισαγωγής, τώρα πάμε στο κυρίως μέρος----------

  

Μπορεί να συνεχίζετε έξαλλοι να βρίσκετε ομοιότητες στη Βουλή την οποία ψηφίσατε μόλις πριν τρεις μήνες και στην δικτατορία της Επταετίας, αλλά ελπίζω να το ξέρετε: το κάνετε απλώς για να χαρείτε εσείς. 

 

Παρ' ό,τι το ράδιο αρβύλα περί απαγόρευσης της κίνησης σ' όλη την Αθήνα διαψεύστηκε αρκετά νωρίς (*αν και η αστυνομία και ο Δένδιας έπρεπε ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ να διευκρινήσουν τα μέτρα και να μην τα αφήσουν να σέρνονται έστω και για λίγα λεπτά όπως συνέφεραν τον καθένα) , παρ' ό,τι έγιναν -όχι και τρομερά παράλογες- ρυθμίσεις κυκλοφορίας σε συγκεκριμένους δρόμους απ' όπου θα περάσει η Μέρκελ (ναι, οι ίδιες είχαν γίνει και όταν ήρθε ο Κλίντον), παρ' ό,τι διευκρινίστηκε ότι ΔΕΝ απαγορεύτηκε καμία απ' τις συγκεντρώσεις στο κέντρο της πόλης...

  

... με το ζόρι, συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη θεωρία της χούντας που μας απαγόρευσε να διαμαρτυρηθούμε. 

Κι όμως, η Πλατεία Συντάγματος μας περιμένει, ανοιχτή και φιλόξενη. Ακόμη κι αν μας πάρει περισσότερη ώρα να φτάσουμε, αυτό καλώς ή κακώς δε σημαίνει ότι έχουμε χούντα. Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν κανονικά, όπως αποφασίστηκαν, κι όπως έγιναν σε κάθε μέρος που πέρασε η Μέρκελ.

Η παραπληροφόρηση (περί ολοκληρωτικών απαγορεύσεων συγκεντρώσεων σε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ) μπορεί να ξεσκεπάστηκε, όμως όπου και να δεις υπάρχουν ακόμα εξοργισμένοι που είτε δεν το έχουν πάρει χαμπάρι, είτε προτιμούν να αγνοήσουν την αλήθεια για να νιώσουν περισσότερο επαναστάτες. 

Η επαναστατικότητα που υπάρχει αρκεί. Είναι εντυπωσιακά μεγάλη - και καλώς. Δεν χρειάζονται ούτε ψέματα, ούτε λεονταρισμοί, ούτε κοροϊδία. Να πάμε όσοι θέλουμε στις πλατείες, να φωνάξουμε αυτά που θέλουμε και απλώς ας σκεφτούμε πως σε μια δικτατορία όχι μόνο δεν θα είχαμε αυτό το δικαίωμα που έχουμε τώρα, αλλά θα ήμασταν ήδη σε εξορίες και ξερονήσια. 

21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ