Μια μικρή αλλαγή επωνύμου που ψάρεψα στην εφημερίδα

Μια μικρή αλλαγή επωνύμου που ψάρεψα στην εφημερίδα Facebook Twitter
103

Έκοψα τη σελίδα εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, αλλά αργοπορούσα να σκανάρω το απόκομμα και να το βάλω.

Κυρίως από φόβο μήπως κάποιος έχει αντίρρηση και του χαλάσει τη δουλειά

Μια μικρή αλλαγή επωνύμου που ψάρεψα στην εφημερίδα Facebook Twitter

 

Με αφορμή αυτό, να πω ότι μόνο όταν πήγα στο Στρατό συνειδητοποίησα πόσα περίεργα επώνυμα υπάρχουν. Σχεδόν όλοι είχαν επίθετα που τα έβρισκα πρωτοφανή και αστεία και υπερσπάνια, όπως και το δικό μου σε ένα βαθμό. 

Ποτέ όμως, κανένας άνθρωπος, δεν ξεπέρασε το επίθετο του ποδοσφαιριστή Κολομπούρδα.

Μια μικρή αλλαγή επωνύμου που ψάρεψα στην εφημερίδα Facebook Twitter

Ήταν από τις στιγμές που κάθε γράμμα, κάθε συλλαβή και κυρίως κάθε ένα απ' τα δύο συνθετικά του επιθέτου (και το Κολο και το Μπούρδας) ενώθηκαν μαγικά φτιάχνοντας ένα όνομα που δεν ξεχνιέται με τίποτα. 

*Ποιο είναι το πιο περίεργο ελληνικό επίθετο που ξέρετε πως υπάρχει;

[+] Άσχετο, αλλά να κι ένα ακόμη αριστουργηματικό εύρημά που σκάναρα από την εφημερίδα.

Μια μικρή αλλαγή επωνύμου που ψάρεψα στην εφημερίδα Facebook Twitter
103

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

11 σχόλια
Υπάρχει Χ.Σαμόλης (δε θυμάμαι αν είναι Χρήστος ή κάτι άλλο).Εξίσου πλάκα έχουν και τα μικρά ονόματα (τα επίσημα).Εδώ ένας τύπος http://www.foundalis.com/grk/EllinikaOnomata.htmlέχει πάρει τα ονόματα από καταλόγους του ΑΣΕΠ.
Εγώ συμμαθητή στο δημοτικό. Είχα πάψει πλέον να τον βλέπω όταν συνειδητοποίησα τι όνομα είχε ο άνθρωπος. Μέχρι τα 11 μου έφερνε απλώς στο μυαλό τα πτηνά τ' ουρανού. Αθώες εποχές.
Δεν ξέρω αν είναι το πιο περίεργο που έχω ακούσει, είναι όμως το πρώτο που μου έκανε εντύπωση: Γουρούνας! Το άκουσα μικρή στην αίθουσα αναμονής ενός νοσοκομείου. Η απορία όλων ήταν πως θα φώναζαν τη γυναίκα ή την κόρη του :)
Ένα ωραίο επώνυμο είναι το Μονάντερος Για να δούμε τι σημαίνει στο slang.gr"Αυτός που τρώει τον αβλέμονα και πάει στο καπάκι για χέσιμο, λες και έχει ένα μόνο άντερο, οπότε δεν μεσολαβεί χρόνος μεταξύ μάσας και χεσίματος για χώνεψη."http://www.slang.gr/lemma/show/monanteros_15264Και όμως υπάρχει ψησταριά με αυτό το όνομα (φαντάζομαι του ιδιοκτήτη της)!