Πού ήσουν εκείνη την ημέρα;

Πού ήσουν εκείνη την ημέρα; Facebook Twitter
36

31-8-97

Όλο το καλοκαίρι του '97 η Diana ήταν στα πρώτα θέματα των ειδήσεων, και στην Ελλάδα.

Οι 'προκλητικές' ασκήσεις της στο γυμναστήριο που τράβηξαν oι παπαράτσι, η Diana και ο Dodi κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά με άφθονο οπτικό υλικό, κουτσομπολιά για το αν θα παντρευτεί με τον Ντόντι.

Εκείνο το πρωί ξύπνησα απ' τα άγρια χαράματα. Πήγαμε στο νεκροταφείο με την οικογένειά μου, για το μνημόσυνο του παππού μου. Άνοιξα την τηλεόραση και είδα ότι είδα - μου φάνηκε δύσκολο να το πιστέψω. Μπορεί και να ήταν η μεγαλύτερη δημοσιογραφική είδηση των τελευταίων χρόνων. Θυμάμαι πόσο μίσησα τους παπαράτσι (σκέφτηκα επίσης, πάνω στη ώρα μετακομίζω στο Λονδίνο για σπουδές).


Στο νεκροταφείο κυκλοφόρησα την είδηση στους ανυποψίαστους συγγενείς (είμαι ο μόνος που ανοίγει τηλεόραση όταν ξυπνήσει;) και θεωρήθηκε ένα μακάβριο αστείο μου - ένας συγκεκριμένος θείος μου με δούλευε τόσο πολύ που θα μαλώναμε.

Δεν μπορώ να μην πω ότι ένιωσα λίγο δικαιωμένος όταν στο τραπέζι αργότερα είδαν όλοι, μπερδεμένοι, τα γεγονότα στην τηλεόραση...

(εσείς;)

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

5 σχόλια
Αυτο που με σοκαρε πολυ ηταν οτι λιγεερες πριν την ειχα ονειρευτει. Στο ονειρο αυτο περνωντας τυχαια εξω απο ενα καφε, τη βλεπω με την ακρη του ματιου μου να καθεται συνοδεια σωματοφυλακων. Μου γνεφει να παω. Καθομαι μαζι της και τα λεμε. Δε θυμαμαι τι αλλα φευγοντας ειχα τις καλυτερες εντυπωσεις. Ηταν ενα πολυ ζωντανο ονειρο.
Ειχα γυρισει εκεινο το πρωι απο διακοπες και ανοιγοντας την τηλεοραση νομιζα οτι βρισκομαι μεσα σε εφιαλτη. Ηθελα να ξυπνησω και να ειναι ψεμα. Βλεπω στα ματια μου ακομα και την θεση που στεκομουνα.
Εχοντας ξυπνησει αργα εκεινο το πρωι μετα απο νυχτερινη εξοδο το προηγουμενο βραδυ, ημουν απο τους τελευταιους που το πληροφορηθηκαν. Μου λεει η μηυερα μου "Μαντεψε ποιος σκοτωθηκε απο την Αγγλια". "Η βασιλισσα;" της απανταω. "Οχι, η Νταιανα" απαντησε. Σοκ. Ρωτουσα επανηλημενως αν ειναι σιγουρο
φανταροs σε σκοπια στην κομοτηνη.απο το ραδιοφωνακι που ειχα στην σκοπια ακουσα το νεο αλλα για να πω την αληθεια παρ΄οτι στην αρχη μου εκανε εντυπωση η θητεια δεν αφηνε και πολλα περιθωρια για παραπανω σκεψειs!
Ήμουνα επτά χρονών νιάναρο το '97, αλλά θυμάμαι ότι κι εμείς ξυπνήσαμε και ανοίξαμε τηλεόραση και είδαμε τα νέα. Είχα κοιμηθεί στρωματσάδα στο σπίτι της θείας μου με τα ξαδέρφια και τον αδερφό μου. Στεναχωρήθηκα με την είδηση, αλλά και παραξενεύτηκα. "Μα πεθαίνουν οι πριγκίπισσες;" είχα ρωτήσει τη θεία μου. Πως πέρασαν τόσα χρόνια..