ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις

H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις Facebook Twitter
45
H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις Facebook Twitter

Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί ενήλικες που (σαν εμένα) να διάβαζαν ακόμη Μίκυ Μάους -και Ντόναλντ, και Κόμιξ και Κλασικά- όμως οι πολλοί ως παιδιά περάσαμε ολόκληρα καλοκαίρια διαβάζοντας τις περιπέτειες του Σκρουτζ Μακ Ντακ και των ανηψιών του. 

Τέλος εποχής για τον Μίκυ Μάους στην Ελλάδα

 

H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις Facebook Twitter

 

Πριν λίγες ώρες, ο εκδότης Χρήστος Τερζόπουλος έγραψε στο Facebook του. 

 

 

Μερικά πράγματα όπως ο κυβερνητικός ανασχηματισμός, η υποτίμηση του νομίσματος και το κλείσιμο εφημερίδας ή περιοδικού δεν ανακοινώνονται εκ των προτέρων.

Η διακοπή της έκδοσης των περιοδικών δεν ήταν μια επιπόλαια και ξαφνική επιλογή. Εδώ και πολλούς μήνες, από την αρχή του χρόνου, είχαμε επαφές και διαπραγματευόμασταν για να βρούμε βιώσιμη λύση για τα περιοδικά. Χρειάζεται ψυχικό σθένος να γίνονται διαπραγματεύσεις με νηφαλιότητα και σύνεση χωρίς να μεταφερθεί η αγωνία στους συνεργάτες μας.

Έως την τελευταία στιγμή κρατούσαμε την σπίθα ζωντανή μήπως μπορέσει να συνεχιστεί η έκδοση των περιοδικών. Συνεχίσαμε να κάνουμε αυτό που γνωρίζαμε να κάνουμε πάντοτε. Να εκδίδουμε περιοδικά που να είναι όσο καλύτερα μας επέτρεπαν οι συνθήκες να φτιάξουμε. Και αυτό θα ξανακάνουμε όταν μας το επιτρέψουν οι καιροί. Δείγματα της εργασίας μας έχετε, τελευταία απόδειξη το βιβλίο του Γκόντφρεντσον.

Δυστυχώς δεν μπορώ να επεκταθώ περισσότερο πάνω σε αυτό το θέμα επειδή η εμπιστευτικότητα των διαπραγματεύσεων δεν το επιτρέπει. Όμως πρέπει να γνωρίζετε με βεβαιότητα πως η διακοπή ενός έργου μιας ζωής (σχεδόν 48 χρόνια) δεν είναι μια πράξη που δεν έχει έντονη συναισθηματική φόρτιση.

Χρήστος Τερζόπουλος

 

 

======

 

H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις Facebook Twitter
Το πρώτο τεύχος του Μίκυ Μάους - 1966.

 

 

Κάτω από την ανάρτηση του κυρίου Τερζόπουλου, μεταξύ των άλλων στεναχωρημένων αναγνωστών έγραψε κάποιος:

"Η λύπη μου είναι απεριόριστη γιατί δεν κλείνει ένα περιοδικό αλλά όλα μου τα παιδικά χρόνια..."

H οικονομική κρίση μόλις έπληξε και τις παιδικές μας αναμνήσεις Facebook Twitter
45

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

20 σχόλια
Εκεί φτάσαμε. Να πωλούνται στα περίπτερα άπειρα περιοδικά για την τηλεόραση, τα κουτσομπολιά, τα ζώδια και να σταματούν τα πιο σημαντικά περιοδικά. Γιατί πιο πολύ τον κόφτει τον Έλληνα να δει τον κώλο της sexy bitch και την Ελληνίδα κατίνα να μάθει πότε έκλασε η Μενεγάκη παρά να πάρει στο παιδί του ένα περιοδικό της προκοπής που με τις ιστορίες του θα αναπτύξει τη φαντασία του. Διάβαζα Μίκυ Μάους πριν καν μάθω να διαβάζω. Τα άνοιγα και κοίταζα τον Ντόναλντ και ήθελα τόσο να μάθω τι γράφει! Μέχρι τα 12 μου είχα τεράστιες σακούλες γεμάτες, Κλασικά, Κόμιξ, Ντόναλντ, Μεγάλο Μίκυ, Αλμανάκο...τα οποία τα φύλαγα σαν θησαυρό για να τα διαβάσω μια μέρα στα παιδιά μου αλλά δυστυχώς έπρεπε να μείνουν πίσω στις μετακομίσεις... και είπα εντάξει, δεν πειράζει, θα τους παίρνω από το περιπτερο καινούργια και θα τα διαβάζουμε παρέα. Μάλλον ούτε αυτό θα γίνει. Στα περίπτερα θα βλέπουν μόνο τη Ντόρα και τον Ben10 δίπλα στους κώλους και τον Σουλεϊμάν. Πόσο λυπάμαι......
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ !!!!!!ΟΧΙ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΠΟΙΟ ΓΛΥΚΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ !!!!!!ΟΧΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΞΑΝΑΣΚΕΦΤΗΤΕ ΤΟ !!!!ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΧΩΡΙΣ ΒΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΓΑΛΗΝΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ !!!! ΗΤΑΝ ΤΑ ΜΟΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΛΗΘΙΝΑ !!!!!!
Μεγάλωσα μ' αυτά. Η σχέση μας κράτησε σχεδόν 30 χρόνια, από το 76-77 μέχρι το 2005 περίπου. Μου τά 'μαθε ή μητέρα μου που κι εκείνη τα διάβαζε. Κρίμα που δεν θα περάσουμε στα παιδιά μας ένα μικρό κομμάτι της παιδικότητάς μας.
Τα προβλήματα διαφαινόντουσαν εδώ και καιρό και υπάρχει μεγάλο κενό στη συλλογή μου πια, μα δεν περίμενε κανείς ότι θα έφτανε ο κόμπος στο χτένι. Το κόστος των δικαιωμάτων φαίνεται πως τα κατέστησε μη βιώσιμα. Ελπίζω να συνεχίσουν ωστόσο να εκδίδονται οι ανθολογίες.Νιώθω σαν να πέθανε ένας φίλος από τα παλιά…— άλλος ένας ενήλικος που διαβάζει Κόμιξ και κόμικς.
Γαμώ την βλακεία σας, τσιγκουναράδες γονείς! Δε νομίζω πως υπάρχει γονέας που δεν μπορεί να προσφέρει €1-2 την εβδομάδα για τη διασκέδαση του παιδιού του! Γονείς του Jumbo/τζάμπα, σας βλέπω στα ταμεία εκεί με smartphone και τα παιδάκια σας να κλαίνε γιατί πήρατε μόνο παντόφλες, πορτατίφ και κλαδευτήρια, ενώ ούτε ένα κουκλάκι για το πολυτιμότερο δώρο της ζωής σας. ΟΥΣΤ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!!
Ευχαριστώ. Τώρα κατάλαβα πραγματικά γιατί έκλεισε το Μίκυ Μάους. Αύριο λέω να σφαγιάσω ό,τι γονέα βρω στα Jumbo. Όλοι παλιάνθρωποι θα είναι οπότε καλό θα κάνω.
Κι'όμως Άρη, κάποιοι τα διαβάζαμε ακόμα...(Περιστασιακά, τα παλιά τεύχη αλλά και πάλι..)Κρίμα. Αν δεν κάνω λάθος ήτανε το μακροβιότερο ελληνικό "περιοδικό".