Δεν είναι η δουλάρα σας, γαμώτο!

Δεν είναι η δουλάρα σας, γαμώτο! Facebook Twitter
67

Το είδαμε στης Calypso Larah που έγραψε: DEN EINAI I DOULARA SAS GAMWTO.  ‪#‎WE_LOVE_PEPI_PALOUKI_DONOUSA‬ 

 

 

 

 

67

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

12 σχόλια
Πρέπει να ήταν πολύ εκνευρισμένη η γιατρός όταν το έγραψε και ενώ μάλλον έχει δίκιο, το χάνει.Ως συνήθως, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.Οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν ότι χρειάζεται κι εκείνη λίγη ξεκούραση και δεν σέβονται το ωράριό της ακόμα και για ψιλοπροβλήματα και αυτό την εξόργισε.Η κυρία Παλούκη φαίνεται ότι έχει κουραστεί, νιώθει ότι αδικείται από τα λίγα χρήματα και από την απομόνωση σε μικρό νησί, που οι κάτοικοι έχουν πολλές απαιτήσεις από την ίδια και έγραψε μια ανακοίνωση που δεν θα έγραφε ούτε απλή καθαρίστρια.Όλοι έχουν το δίκιο τους και όλοι πρέπει να δείξουν κατανόηση. ΥΓ: Η παιδεία δεν είναι θέμα πολύχρονων πανεπιστημιακών σπουδών.
Όπως πολυ σωστά επισημαίνουν και κάποιοι απο τους προηγούμενους σχολιαστές, όντως ο αγροτικός γιατρός δεν μπορεί να είναι σε καθεστώς 24ωρης εφημεριας καθημερινά για να εξυπηρετησει π.χ. το συναχι ή τη συνταγογράφηση που θα του ερθουν εκτος ωραριου και μπορουν να περιμένουν μέχρι την επόμενη. Το πραγματικά επείγον φυσικά και θα αντιμετωπιστεί και απο ότι βλέπω το σημειώνει στην ανακοίνωσή της.Το μονο αρνητικο που θα μπορουσα να της καταλογισω (και το οποίο δίνει πάτημα για αρνητική κριτική) είναι το καθημερινο ωραριο της, για το οποιο μάλλον η συμβαση της δεν θα λεει οτι είναι 5ωρο.
Η ανακοίνωση αυτή και τα σχόλια των υπολοίπων δείχνουν κατά την άποψή μου ένα και μόνο πράγμα: την εξοργιστικά παντελή έλλειψη διαβάθμισης των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών από το κράτος. Υπάρχει ουσιαστικά πρωτοβάθμια (αγροτικά) και τριτοβάθμια (μεγάλα νοσοκομεία)περίθαλψη. Στο ενδιάμεσο το απόλυτο χάος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα όλοι οι γιατροί να βλέπουν από υπερεπείγοντα έως "σκόνταψα-πριν-3-μήνες-αλλά-τώρα-πέρναγα-απέξω-και-το-θυμήθηκα". Γι αυτό η γιατρός στην ανακοίνωση κοντεύει να της στρίψει και γι αυτό και τα μεγάλα νοσοκομεία βουλιάζουν σε κάθε εφημερία. Όλοι πάνε όπου γουστάρουν και όπου θεωρούν οι ίδιοι ότι πρέπει να πάνε, χωρίς να τους παραπέμπει γιατρός. Μένεις στη Πέρα Κολοπετινίτσα και έχεις δυσκοοιλιότητα; Έλα κι εσύ στο εφημερεύον της Αθήνας γιατί μπορεις.
Για όσους γράφουν ότι η Ιατρική είναι λειτούργημα και έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη κλπ, ας αναλογιστούν ότι πολύ πιθανόν να είναι μόνη της στο νησί, χωρίς κάποιον άλλο να μοιράζεται έστω τις εφημερίες. Προφανώς και αν συμβεί κάτι επείγον θα ανταποκριθεί ως οφείλει, έχοντας όμως εμπειρία από ασθενείς, ο καθένας το δικό του το πρόβλημα το θεωρεί το πιο σημαντικό.
Βασικά το κοντινότερο νοσοκομείο στη Δονούσα είναι στη Νάξο, πράγμα που σημαίνει ότι η κυρία Παλούκη (κατά πάσα πιθανότητα η μοναδική γιατρός του νησιού) πρέπει ν αντιμετωπίσει περιστατικά τύπου χτύπησα το δαχτυλάκι μου στη γωνία μέχρι πραγματικά έκτακτα περιστατικά που πρέπει να έρθει αεροπλάνο να τα πάρει από το νησί. Πολοί από εσάς που κράζετε ίσως δεν ξέρετε καν τι παίζει στα νησιά αυτά. Καλώς ή κακώς για το παραμικρό τρέχουμε στον γιατρό, ειδικά αν υπάρχει οικειότητα με τον γιατρό. Σίγουρα η κυρία δεν το γραψε και με τον πιο ευγενικό τρόπο (αν και είναι γαμάτος :P )και να εκνευρίζει τον καθωσπρεπισμό πολλών σχολιαζόντων αλλά αράξτε λίγο στα κυβικά σας και αναλογιστήτε τι μπορεί να βλέπει κάθε μέρα.
"...ας αναλογιστούν ότι πολύ πιθανόν να είναι μόνη της στο νησί, χωρίς κάποιον άλλο να μοιράζεται έστω τις εφημερίες..."Μήπως θα έπρεπε εσύ να αναλογιστείς πως μιλάμε για 25 ώρες την εβδομάδα που στην συντριπτική τους πλειοψηφεία ξοδεύονται σε "βήξε λίγο", "ανάπνευσε βαθιά" - δηλαδή σε πολύ βασικές ιατρικές υπηρεσίες και όχι σε νευροχειρουργική!
Θρασύτατα γράφει ότι δέχεται 9 με 2, δηλαδή 5 ώρες την ημέρα. Να της πάμε και σοκολατάκια της κυρίας "γιατρού". Δηλαδή καποιος που την αναζήτησε εκτός ωραρίου την ενόχλησε? η γιατρός αυτή δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη επέλεξε να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, λαϊκιστί να είναι η δουλάρα μας. Αν δεν της αρέσει αυτή η δουλειά, να τηγανίζει πατάτες σε ταβέρνες.
Έκανα εγγραφή μόνο και μόνο για να απαντήσω σε αυτό το σχόλιο... "η γιατρός αυτή δίνοντας τον όρκο του Ιπποκράτη επέλεξε να υπηρετεί το κοινωνικό σύνολο, λαϊκιστί να είναι η δουλάρα μας." Έχεις διαβάσει ποτέ τον όρκο του Ιπποκράτη; Επειδή είμαι ειδικευόμενος σε νοσοκομείο της Αθήνας (οπότε μη μου πεις για ωράρια εργασίας κτλ που χτυπάμε 30ωρα), θα έπρεπε να ντρέπεσαι που θεωρείς ότι ο όρκος του Ιπποκράτη μας κάνει δούλους της κοινωνίας. Αντιθέτως, επικροτώ όσα παιδιά στο φόρουμ γράψαμε για άμεση και ανιδιοτελή συνεργασία του ιατρού με τον ασθενή. Έχω ξενυχτήσει για 95χρονους σε νοσοκομεία που οι ίδιοι οι συγγενείς τους είχαν ξεγραμμένους και ευχόντουσαν κατά βάθος να φύγουν από τη ζωή, όντας κωματώδεις. Θα μπορούσα άνετα να τους αφήσω να "ησυχάσουν" όπως λέει και ο λαός και να κοιμάμαι από τις 12 στο κρεβάτι της εφημερίας (ώρα που η ελληνική κοινωνία είτε κοιμάται, είτε διασκεδάζει πλην ελαχίστων εξαιρέσεων) παρά να πάω στις 5 το πρωί, περιμένοντας να δω να δίνουν μια σταγόνα ούρα, για να πω ότι επιτέλους οι νεφροί πήραν μπροστά (σόρρυ για το ιατρικό κομμάτι, αλλά έτσι είναι, κάθεσαι πέντε ώρες στη διάρκεια της νύχτας αντιμετωπίζοντας με υγρά, ντοπαμίνες κτλ τους ασθενείς και περιμένοντας να πάρουν μπρος για να δώσεις νέες οδηγίες). Μπορεί στα 2,5 χρόνια που είμαι στο νοσοκομείο να ασχολήθηκα με 50 τέτοιους ασθενείς και να σώθηκαν οι 3 (ούτως ή άλλως, οι πιθανότητες είναι ελάχιστες). Αλλά για αυτούς τους τρεις άξιζαν οι συνολικά 250 ώρες ξενύχτι. Αυτό θα πει λειτούργημα, αυτό είναι το νόημα του όρκου του Ιπποκράτη. Όχι να έρχομαι το πρωί στο νοσοκομείο και να περιμένουν 10 άτομα του προσωπικού για να τους γράψω τα φάρμακα και να πρέπει να τους τα γράφω, επειδή είμαι δούλος τους, όπως δήλωσες... Πάραυτα τους τα γράφω, αλλά αυτό δεν είναι λειτούργημα, είναι ανωτερότητα χαρακτήρα, να κάθεσαι ενώ πνίγεσαι με τους ασθενείς, να ξεκλέβεις πέντε λεπτά για τον καθένα τους. Αλλά, δυστυχώς, οι περισσότεροι σκέφτονται σαν εσένα...Όσο για το συγκεκριμένο περιστατικό, η συμπεριφορά της κοπέλας είναι, όντως, απαράδεκτη, είτε έχει, είτε δεν έχει δίκιο. (κανείς μας δεν ξέρει τι έχει γίνει στο εν λόγω μέρος, μπορεί να την ξυπνάγανε στις 12 τη νύχτα για φάρμακα, πράγμα απαράδεκτο... ευτυχώς εγώ είχα άψογους υπερήλικες στο αγροτικό μου και τους ευχαριστώ!)Τέλος, για το θέμα του επείγοντος, είναι τεράστιο, και ακόμα και στην Αθήνα με τόσα νοσοκομεία, υπάρχει θέμα. Γράφονται σελίδες και σελίδες για αυτό. (ακόμα και αν δεν εφημερεύουμε είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε στον ασθενή αν κριθεί ότι είναι ΥΠΕΡεπείγον και δεν προλαβαίνει να πάει στον εφημερεύοντα υγειονομικό σταθμό... τελικά καταλήγουμε να ανοίγουμε την πόρτα σε κρυολογήματα από 3ημέρου!!!)
Ποιος κρινει το κατά πόσο είναι "επείγον" ενα περιστατικό; Ο ίδιος ο ασθενής, που για να τραβήχτηκε μέχρι το ιατρείο μάλλον θεωρεί πως είναι επείγον έτσι κι αλλιώς;Στην ουσία του το μήνυμα είναι σωστό. Η διατύπωση είναι όμως ανεπίτρεπτη. Ας ήταν αυτό το μόνο πλήγμα στον κλάδο υγείας αυτής της χώρας...
Ολοι ξερουμε τι τραβανε οι γιατροι, ουτε το κινητο τους δεν μπορουν να κλεισουν, τους ενοχλουμε πρωι, μεσημερι, βραδυ,μεσανυχτα, χαραματα, κυριακες, αργιες..Αλλα αυτο το χαρτι εξω απ την πορτα της γιατρου του νησιου ειναι απαραδεκτο και πολυ προκλητικο, Σ ενα νησι με 163 μονιμους κατοικους βασιζεσαι στην καλη σχεση με την τοπικη κοινωνια, ειδικα απο μια θεση ευθυνης σαν του γιατρου και κανεις υπομονη και δεν ανοιγεις πολεμο με τους ντοπιους. Οχι μονο γιατι (υποτιθεται οτι) σε δεσμευει ο Ορκος του Ιπποκρατη, αλλα γιατι μπορει να τους χρειαστεις κι εσυ καποτε..
Έχουμε μπερδέψει λίγο τις έννοιες. Ο γιατρός είναι κι αυτός άνθρωπος. Κι επειδή ακριβώς είναι λειτούργημα, ο άλλος που έχει κρυολόγημα από προχτές και χρειάζεται ντεπόν, να σεβαστεί το ωράριο για να μην είναι ο γιατρός κοτόπουλο όταν κάποιος με σοβαρό πρόβλημα τον ξυπνήσει μέσα στη μαύρη νύχτα...
Το ωράριο της ιατρού (που δεν είναι δουλάρα) είναι μετά βίας ένα πεντάωρο και μάλιστα φουλ ρεπό τα σαββατοκύριακα!! Και κάνει την τιμή να δέχεται εκτός ωραρίου μόνο τα "άκρως" επείγοντα!!! Υπάρχει κανένας ιατρός στον πλανητη που δουλεύει τόσο λίγο; Έχει έρθει ποτέ στην Αθήνα να δει τι ώρες δουλεύουν οι υπόλοιπες "δουλάρες" στα νοσοκομεία (εντός και εκτός εφημερίας);; Σε οποιαδήποτε χώρα του πλανητη αυτή η προσβλητική συμπεριφορά - ακόμη και αν είχε δίκιο- απέναντι στους ασθενείς της (γέροντες και υπερήλικοι υποπτεύομαι) θα είχε σαν αποτέλεσμα την άμεση απόλυση της και παραπομπή στο πειθαρχικό!! Αλλά όχι μόνο δεν γίνεται αλλά υπάρχουν τραγικά πολλά υπερασπιστικά σχόλια σε αυτό το άρθρο για την απαράδεκτη συμπεριφορά της.
Τι προχειρότητα! Δεν είχε ένα υπολογιστή η γιατρός να γράψει την ανακοίνωση της? Πάντως ως προς την ουσία δεν έχει και άδικο. Μόνο που μπορούσε να το γράψει πιο ευγενικά. Εκτός και αν είδε ότι η ευγένεια δεν είχε αποτέλεσμα.