Στο σημερινό ‘Α, μπα’ κάποιος παίζει με τα νεύρα μας

Στο σημερινό ‘Α, μπα’ κάποιος παίζει με τα νεύρα μας Facebook Twitter
37

________________
1.


αγαπητη αμπα,απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου αγχώνομαι συχνα και για πολλά.ακομα και για πραγματα που ξερω οτι δεν πρεπει να ανησυχω.πχ. να περιμενω ενα τηλ, ουτε καν σημαντικο και να μην με παίρνουν.δεν ειναι καν οτι εχω περισσοτερες δυσκολίες ή εγνοιες απ οσες μπορω να ανταπεξέλθω.πάντα δημιουργώ τα χειρότερα σενάρια πολυ πειστικα στο μυαλο μου και πολλές φορές κανω εμετό απο το αγχος.γενικα μου τρωει τη ζωη.πηγα σε ψυχιατρο και μου προτεινε συνεδριες με ψυχολογο ομως δεν εχω λεφτα για κατι τετοιο.είπα να ρωτησω κι εδω να δω τι θα μου πεις.περιμενω αγχωμενος την απαντηση σου.- ειμαι το αγχος

Δε θέλω να σε αγχώσω, αλλά πήγες σε ψυχίατρο, αυτός σου πρότεινε ψυχολόγο κι εσύ ρωτάς εμένα; Προτιμάς τη γνώμη του ειδικού ή της κουτσομπόλας της γειτονιάς; Αν κάποιος τυχαίος σου πει «δεν είναι τίποτα», θα πιστέψεις αυτόν ή τον ψυχίατρο; Σκέψου καλά και απάντησε ειλικρινά, όχι σε μένα, στον εαυτό σου.


Τη δικαιολογία με τα λεφτά δεν τη δέχομαι, έχω δώσει τόσες φορές λινκ για μειωμένη ή και δωρεάν βοήθεια, που νομίζω ότι δεν μπήκες καν στο google να ψαχτείς, έστω και από περιέργεια. Αυτό που πιστεύω είναι ότι δεν θέλεις να ξεκινήσεις συζητήσεις γιατί είναι δυσάρεστη σκέψη και φοβάσαι.

________________
2.


Αγαπητή μου Λένα,

νομίζω πως η στήλη σου έχει σοβαρέψει και γίνεται επικίνδυνα βαρετή. Ως παλιότερος "Ninja-Glaros" (ναι, η σοβαρότητα δεν είναι προσόν μου) έχω υπάρξει από τους πρώτους φανατικούς αναγνώστες & σχολιαστές σου, ωστόσο πλεόν μπορώ να κάνω και βδομάδες χωρίς να σε διαβάσω. Έχω την αίσθηση πως η στήλη σου έχει μετατραπεί σε ένα ιντελεκτουέλ δηθενιάρικο γκέτο, όπου οι Αμπαϊκοί copy-pastάρουν wikipedia λινκς και συγκρίνουν γνώσεις. Άλλος ένας λόγος που έχει γίνει πιο βαρετή η στήλη σου, είναι επειδή η αντοχή του κοινού στο χιούμορ και τον αξιαγάπητο κυνισμό σου έχει μειωθεί κατακόρυφα.

 

ΟΚ, Politically-correct να'μαστε βρε παιδιά, αλλά να ξέρετε και που βρίσκεστε: Δεν μπορείς να περνάς έξω από ένα πατσατζίδικο, να μπουκάρεις μέσα και να φωνάζεις σε όλους ότι βρωμάει εκει μέσα, άλλωστε, ποιός σε φώναξε?

 

Δεν υπάρχει ερώτηση λοιπόν, απλά αυτή η παρατήρηση μου. Και η άδεια μου, αν βαρεθείς την στήλη σου, να την κλείσεις και να συνεχίσεις στο εξαιρετικό BookRoom!

 

Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Ο Tsu-tsu της γειτονιάς σας

Τώρα ό,τι και να απαντήσω, άσχημα θα ακουστεί. Όμως Tsu Τsu, πέρνα που και που καμία βόλτα, γιατί η χθεσινή 12η ερώτηση θα σου άρεσε.


(Το book room υπάρχει ακόμα. Μήπως βαρέθηκες όλο το σάιτ;)


________________
3.


Τραγικοοοοοο! εσβησες ερωτήσεις?και το λες τόσο απλά?ξερεις πόσο το σκέφτηκα μέχρι να σου στείλω ερώτηση?τοοος πολυυυυ που δεν την θυμάμαι καν και περίμενα πως και πως να την δω για να την θυμηθώ.χαχαχχαχα!παει τώρα!νερο και αλάτι!και τι νά ρωτήσω τώρα?τιποτα.ελπιζω απλά να είσαι καλά και εάν οοοτι γράφεις στις απαντήσεις σου ειναι αποτέλεσμα αυθόρμητης σύσκεψης....τοοτε πρέπει να ταχείς πολυ καλά με την α,μπα και μπράβο σου!μου το εύχομαι να το πάθω και εγώ -Ουπς λάθος

Τελικά δε νομίζω ότι τις έσβησα αλλά ότι άλλαξα τη σειρά τους. Και πάλι δεν είμαι σίγουρη.
Δε θα έλεγα ότι είναι εντελώς αυθόρμητη. Μερικές φορές είναι και γράφω κατεβατά, άλλες φορές κολλάω, σηκώνομαι, κάνω καφέ, χαζεύω στο μπαλκόνι, διπλώνω ρούχα, και ξαφνικά μου έρχεται η απάντηση, κάθομαι, και μετά γράφω-σβήνω τη σειρά των λέξεων. Όσο πιο σύντομη είναι η απάντηση, τόσο περισσότερο την έχω σκεφτεί.


Αυτό, για να μη νομίζουν μερικοί ότι τις ξεπετάω.

________________

4.

 

Γιατί πάρα πολλοί άνθρωποι στην ερώτηση «Πώς είσαι;», απαντούν, «Ε, πώς να είμαι; Όλο κούραση, τα πράγματα δεν προχωράνε, η δουλειά χάλια, τα παιδιά άτακτα, τα λεφτά δεν βγαίνουν...». Να δίνουν δε την απάντηση αυτή και πριν την κρίση! Ποιοί πιστεύεις ότι είναι οι λόγοι;


Μήπως πιστεύουν ότι εάν πουν ότι είναι καλά, δεν θα τους θεωρήσουν τραγικούς ήρωες, αλλά «βολεμένους»;
Μήπως πιστεύουν ότι θα τους γρουσουζέψουν;


Μήπως πιστεύουν ότι η μόνη περίπτωση να απαντήσουν ότι είναι καλά είναι να δώσουν μια απάντηση του τύπου: «Είναι όλα υπέροχα! Ξύπνησα πάνω στα φρεσκοσιδερωμένα μου σεντόνια από βαμβάκι ποιότητας Α∞, οι δούλες μού είχαν ετοιμάσει ένα λουτρό από γάλα καμηλοπάρδαλης και χυμό γκουάβα για απαλό δέρμα, αποτοξίνωση και ευεξία. (Να θυμηθώ να μαστιγώσω την Ουγκαντάπ, είναι πολύ απότομη στο σκράμπ) Φταρνίστηκα και οι τοίχοι του σπιτιού μου έγιναν χρυσοί, ενώ έλεγξα το μείλ και ο λογαριασμός μου είχε πιστωθεί με 10000000000000000000000 ευρώ και οι μετοχές limit uuuuuuuppppp!!!!. Μετά σκέφτηκα να πάω στην δουλειά, αλλά όλοι μού είπαν ότι δεν χρειάζεται. Έτσι πήρα δυο τρεις βαστάζους και πήγαμε για ψώνια και μετά στο πάρκο να ατενίσουμε τα φυλλώματα των δέντρων. Μετά πήγα να παίξω μπρίτζ και να πιω κονιάκ 350 ετών. Γύρισα εξουθενωμένος. Με νανούρισε η προσωπική μου ορχήστρα και έπεσα για ύπνο σαν πουλάκι. Ήταν μια τόσο κουραστική, αλλά και τόσο γεμάτη ημέρα. Τί ευτυχία!!!!»- Ugo


Η απάντηση στα εισαγωγικά μου άρεσε τόσο πολύ, που τη διάβασα πάνω από είκοσι φορές, χωρίς υπερβολή. Α∞! Γκουάβα! Ουγκαντάπ! Κονιάκ 350 ετών! Είσαι ένα έργο τέχνης.


Θέλω να μου γράψεις κι άλλα τέτοια, πάρα πολλά, να τα διαβάζω και να χαίρομαι.


Κινδυνεύω να μην απαντήσω στην ερώτηση, οπότε ξεκινάω: πιστεύω ότι είναι κοινωνικό το θέμα. Το κατάλαβα όταν ήρθα στην Καλιφόρνια, που είναι τόσο στο άλλο άκρο, που σε πιάνει νευρικό γέλιο. Ο ταμίας του σούπερ μάρκετ θα σε ρωτήσει περιχαρής, όλο ενέργεια και προσήνεια: "Πώς πάει η μέρα σου;! Τι κάνεις;! Όλα εντάξει;!" H ενδεδειγμένη απάντηση είναι: «Τέλεια! Εσύ πώς είσαι;» Και ο ταμίας θα απαντήσει: «Καταπληκτικά! Ευχαριστώ που ρώτησες!» Και τα λοιπά, και τα λοιπά.


Αν το φέρει η κούφια η ώρα και απαντήσεις κάτι του στυλ «πολύ δουλειά» με λιγότερο ενθουσιασμό, η απάντηση θα είναι: «Πολύ λυπάμαι! Όμως τώρα σχόλασες ε;! Θα πας και θα ξεκουραστείς! Είναι ωραία η ξεκούραση!» Με λίγα λόγια, δεν γλιτώνεις με τίποτα από το μπαράζ της αισιοδοξίας.


Δηλαδή, νομίζω ότι έχει να κάνει με την περιοχή: αυτή η συμπεριφορά δεν είναι ξένη προς το περιβάλλον, ο ήλιος εδώ λάμπει 363 μέρες το χρόνο, το αεράκι είναι μόνιμα δροσερό, ο κόσμος έχει δουλειά, ζει σε μεγάλα σπίτια, έχει μεγάλη άπλα, οι άνθρωποι βλέπουν άλλους ανθρώπους όταν θέλουν μόνο και όχι αναγκαστικά. Νομίζω ότι οι άνθρωποι που ζουν σε μεγάλες πόλεις, λόγω της συνεχούς τριβής με άλλους (που σημαίνει περισσότερες διαφωνίες), τους κάνει πιο κυνικούς και πιο απότομους, και μάλλον πιο απαισιόδοξους.


Αυτό, σα γενική παρατήρηση. Τώρα, η σχιζοφρένεια της Ελλάδας, που είναι και Ανατολή και Δύση, έχει το εξής αποτέλεσμα στους Αθηναίους: είναι απότομοι και απαισιόδοξοι όπως οι κάτοικοι των δυτικών μεγαλουπόλεων, χωρίς την περηφάνια για την πόλη τους. Ταυτόχρονα έχουν το παράπονο και τον αμανέ του ανατολίτη, χωρίς την ζεστασιά του «έχει για όλους ο Θεός».


Νομίζω ότι οι νέες γενιές είναι καλύτερα σ' αυτό το θέμα, παρά την κρίση – ή εξαιτίας της, ποιος ξέρει. Νομίζω ότι πλέον όποιος είναι πάνω-κάτω καλά, το εκτιμάει.


Όμως έχουμε τον Παρθενώνα!

________________
5.


Αγαπητή Α μπα;,

'Έχω παρατηρήσει ότι οι κακόγουστοι άνθρωποι -κυρίως όχι οι κραυγαλέα κακόγουστοι, αλλά αυτοί της κατηγορίας: κρεμασμένα λεπτεπίλεπτα σταυρουδάκια στον καθρέπτη του αυτοκινήτου- έχουν συμπεριφορά και απόψεις β' διαλογής.
Εσύ αγαπημένη Α μπα; έχεις γνωρίσει κακόγουστο αλλά ευφυές άτομο; -Βοριάς


Είναι δύσκολο να τοποθετηθώ ειλικρινώς χωρίς να ακουστώ σα τη Γκούινεθ Πάλτροου.

Λέω ότι η ομορφιά, η αρμονία και το καλό γούστο κατά συνέπεια, δεν είναι υποκειμενικό πράγμα, αλλά ότι μαθαίνεται, αν υπάρχει πρόθεση.

Λέω ότι το γούστο διαμορφώνεται και εκλεπτύνεται μέσω της μάθησης.

Λέω και ότι η μάθηση καλλιεργείται καλύτερα και πιο αποτελεσματικά στα ευφυή άτομα. Όσο πιο ευφυές, τόσο πιο δεκτικό στο καινούριο, και τόσο πιο συνειδητοποιημένο στο περιορισμό που έχει το ένα άτομο σε σχέση με την πανανθρώπινη γνώση – κι έτσι κατ' επέκταση στο τι είναι Ωραίο. Εκτός από τον Παρθενώνα.


Σκέφτηκα πολλή ώρα, αλλά δεν μου ήρθε στο μυαλό κάποιο κακόγουστο και ευφυές άτομο, όλοι όσοι σκέφτηκα έχουν την προσωπική τους αισθητική.

(Τεράστια παρένθεση: αυτό που μονίμως μου κάνει εντύπωση είναι τα ρούχα της Χάιντι Κλουμ στο Project Runway. Η αισθητική της είναι «μπουζούκια». Είναι μονίμως έτοιμη για Ρέμο. Δεν πρόκειται για μέλος της ιντελιγκέντσια, βέβαια, αλλά αφού είναι παραγωγός της εκπομπής φαίνεται να της κόβει. Παράλληλα έχει πρόσβαση σε ό,τι τραβάει η ψυχή της, και έχει την κορμοστασιά να φορέσει ό,τι θέλει, και το πρώτο που της έρχεται πάντα στο μυαλό είναι μίνι με στρας; Τόσες επαφές με τόσους σχεδιαστές, τόσα ρούχα που έχει δει στη ζωή της, δεν έχει αναπτύξει ένα προσωπικό στυλ; Και αυτός ο Zac Posen που τη βλέπει στα γυρίσματα, αυτή η Νίνα, κανείς δεν της λέει με τρόπο να βάλει τίποτα άλλο;


Παραλήρημα, αλλά έπρεπε να το πω.


Μια Γερμανίδα στα μπουζούκια.)

________________
6.


Αγαπητή α-μπά,

τι μπορείς να κάνεις αφού ολοκληρώσεις ένα παζλ; Κορνίζα φαίνεται χαζό. Οπότε μετά τι; Το δίνεις σε κάποιον άλλο να το κάνει κι ο ίδιος;- 13η ερώτηση


Ποτέ δεν κατάφερα να τελειώσω παζλ, ο Νικολάκης μου κλέβει τα κομμάτια και ο Γιαννάκης προσπαθεί να τα χώσει μέσα στα ρουθούνια του.

________________
7.

Αγαπημένη Α,μπα.. Διάβασα μια ερωτοαπάντηση (18/07 no4) και μου δημιουργήθηκε άλλη απορία. "Επίσης πιστεύω ότι «εσκεμμένα» κακό προκαλεί μόνο ο Αρτέμης Μάτσας. Σπάνια κάποιος θα ασχοληθεί με τόσο πάθος με κάποιον άλλον. Τα «κακά» προκαλούνται περισσότερο από αδιαφορία και εγωκεντρισμό, παρά από σκέτη κακία." Δικά σου λόγια. Έχω ή τουλάχιστον είχα μια σχέση 9 μήνες. Είχαμε τσακωθεί 2 φορές σε μεγάλο σχετικά βαθμό. Πριν ελάχιστες μέρες ήρθε και η 3η και φαρμακερή! Ήθελα να τον δω την Τετάρτη, του το είπα τρίτη βραδάκι, είχαμε κακή συνεννόηση με το πότε. Εγώ εννοούσα αύριο που θα έχουμε περισσότερο χρόνο ήταν η τελική μου απάντηση και εκεί άρχισε το κακό. Δυστυχώς δεν κατάλαβα πώς τον χειραγώγησα και γενικά τι έκανα τόσο κακό. Με έκανε σκουπίδι, μου κατέστρεψε το μέλλον (έχασα δουλειά και σπίτι από λόγια που έβαλε, σχεδόν στο δρόμο δηλαδή) και συνεχίζει με ψυχολογικό πόλεμο. Η ερώτηση λοιπόν είναι: Τι στο καλό; Είμαι εγώ τρελή και όντως τον χειραγωγούσα χωρίς να πάρω χαμπάρι; Είναι εκείνος τρελός και έχει ψευδαισθήσεις ότι θέλω το κακό του; Δεν έχω ξαναδεί κάποιον να εκδικείται με τέτοιο πάθος και ζήλο. Δώσε μου τα φώτα σου!- Alien


Δηλαδή λες ότι κάποιος φρόντισε ώστε να χάσεις τη δουλειά σου και το σπίτι σου επειδή δεν κατάλαβε πότε είπατε να πάτε για καφέ.


Και μετά ρωτάς αν είναι αυτός τρελός ή εσύ.


Αν τα λες όπως έγιναν, αυτός. Αν όχι, ή αυτός, ή εσύ, ή και οι δύο.

________________
8.


Αγαπητή μου Αμπίτσα,
τι λές ισχυεί. Κομμουνιστής μέχρι να γίνεις πλούσιος, φεμινίστρια μέχρι να παντρευτείς και άθεος μέχρι να αρχίσει να πέσει το αεροπλάνο;- Φεμινίστρια μέχρι να παντρευτείς, κομμουνίστρια μέχρι να γίνεις πλούσια, άθεα μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο


Ο φεμινισμός δεν έρχεται υποχρεωτικά σε αντιπαράθεση με την έγγαμη ζωή. Όποιος ταυτίζει την έγγαμη ζωή με την υποταγή της γυναίκας είναι θύμα παλιού καλού αγνού σεξισμού.


Αν είσαι πράγματι άθεος, με την έννοια ότι πρώτα έψαξες, σκέφτηκες, αναρωτήθηκες, προσπάθησες, και κατέληξες ότι μέσα σου δεν υπάρχει ούτε ένα ψήγμα που πιστεύει σε Θεό και αυτή η ανακάλυψη τελικά σε απελευθέρωσε, τότε παραμένεις άθεος μέχρι το τέλος.

 

Όμως πιστεύω ότι τα λεφτά πράγματι λειτουργούν διαβρωτικά στη συμπεριφορά και στο χαρακτήρα των ανθρώπων, είτε η αφθονία είτε η έλλειψή τους, και οι απότομες μεταβολές λειτουργούν και καταστροφικά.

________________
9.


ΑΓΑΠΗΤΗ Α , μπα; γιατι το gps του μ.......κομαγνητη μου δεν
απενεργοποιείτε κ κανει αυτοματο update ....ασε που πιανει κ εκτος
ελλαδος ελεος πια κ τι θα πει εχω αυτο που πιστευω πως αξιζω ?


Γιατί έχεις απενεργοποιήσει τις προειδοποιητικές καμπάνες και το μόνο σου κριτήριο είναι η ελπίδα.


Βρες τι κοινό έχουν όλοι αυτοί που αποκαλείς έτσι. Μετά, πήγαινε στον καθρέφτη και ρίξε μια μούντζα.


________________
10.


Α-μπα αγαπητη-τι αγαπητη δηλαδη..λατρεμενη!- θα ηθελα την γνωμη σου περισσότερο.....πέρασα πριν 2 χρόνια μια αρκετά ισχυρή, επίπονη και μακροχρόνια κατάθλιψη με ό,τι αυτό συνεπάγεται...πάτος με λίγα λόγια. Τώρα έχω συνέλθει αρκετά....δεν έχω ξεπεράσει τα πάντα αλλά έχω πατήσει αρκετά στα πόδια μου και συμβαίνει το εξής παράξενο..όσο πατάω στα πόδια μου, τόσο απομακρύνομαι και βρίσκω αφόρητη την οικογένειά μου...δεν θέλω να μιλάω μαζί τους, δεν μου λείπουν σχεδόν ποτέ, τους βρίσκω εκνευριστικούς, ανυπόφορους και ΚΥΡΙΩΣ επικινδύνους για την ψυχική μου υγεία...Αυτό εν μέρει δεν είναι τυχαίο μιας και ευθύνονται για πολλά και ακόμα περισσότερα "κατάπια" όσο δεν ήμουν στα καλά μου, αλλά τώρα που ξαναβρίσκω την παλιά μου ευεξία, πίστευα ότι όλα θα είναι πολύ καλύτερα και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα προέκυπτε τόση απέχθεια και επιθετικότητα απο μέρους μου.Καμιά φορά -επειδή έχω μαζέψει πολλά σίγουρα- ονομάζω όλο αυτό που μου συμβαίνει, απλά αυτοσεβασμό. Ο αυτοσεβασμός που μου έλειπε και μου βγαίνει τώρα έτσι...αλλά θα ήθελα την άποψή σου, μήπως είναι άκυρο όλο αυτό και μου έχει ξεφυτρώσει καμιά νέα διαταραχή...και δεν είμαι για τέτοια τώρα!(κάτι υπερβολικά τραυματικό δεν έχω περάσει, αλλά σίγουρα πολλή ασέβεια, πολύ κακούς τρόπους και πολύ δεδομένα συναισθήματα που τελικά όπως φαίνεται...το αίμα μπορεί να γίνει και νερό.)- δεν


Αυτή είναι ερώτηση για ψυχολόγο. Όπως είναι γνωστό και στις πέτρες ακόμα, δεν είμαι ψυχολόγος.
Θα σου απαντήσω ως άνθρωπος, ως πολίτης και ως άυλη φίλη. Δεν πιστεύω ότι πρόκειται περί διαταραχής. Έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι που αρχίζουν να βάζουν τα πράγματα σε μια σειρά (μετά από συνεδρίες, επειδή άλλαξαν τη ζωή τους) περνάνε μια περίοδο που είναι επιθετικοί με τους πάντες, αρχίζουν να μιλάνε ωμά και λένε χοντράδες. Αυτοί πιστεύουν ότι επειδή πέρασαν χρόνια υποφέροντας, τώρα έχουν κερδίσει το δικαίωμα να είναι «αληθινοί», ενώ οι υπόλοιποι νιώθουν σοκ και απώθηση.


Έχεις δρόμο ακόμη. Έχεις και δίκιο, έχεις και άδικο. Έχεις δίκιο επειδή ναι, ευθύνονται για σένα αλλά έχεις άδικο επειδή η ανοχή σου είναι δική σου ευθύνη.


Η πορεία σου μοιάζει να είναι φυσιολογική, αν καταλήξει εκεί που στοχεύουν όλοι οι μοναχοί όλων των θρησκειών: στην αποδοχή.

________________
11.


Α-μπά μου, κρίσιμη για εμένα ερώτηση.Με τα σημερινά δεδομένα πάντα και χωρίς να υπολογίζω το τι μπορεί να προκύψει στο μέλλον -που εδώ που τα λέμε να γίνει κάτι συνταρακτικό σχεδόν..αποκλείεται-.Έχω δύο επιλογές. Επιδιώκω να (παρα)μείνω επαρχία, χωρίς κανέναν φίλο και με λίγους γνωστούς, σε μια πολή που έχει αναμφισβήτητα (όχι στους ανθρώπους) την ποιότητα ζωής που θα ήθελα να έχω σε όλη μου τη ζωή, ΑΛΛΑ είμαι μακριά απο σημαντικούς ανθρώπους για εμένα, ή επιδιώκω να πάω Αθήνα, σε μια πόλη που μισώ να ζώ ΑΛΛΑ ζουν εκεί όλοι οι φίλοι και οι άνθρωποι που περνάω αβίαστα καλά? Ειλικρινά, μπορεί να ακούγεται μαλακία σαν ερώτηση, αλλά κάθε μα κάθε μέρα αλλάζω άποψη και πλέον δεν αντέχω άλλο, γιατί βασανίζομαι άδικα και γιατί τα επιχειρήματα είναι ισχυρά και στις δύο περιπτώσεις...σε 2 μήνες δεν θα έχω δουλειά και πρέπει να πάρω μια απόφαση που στην ηλικία μου (31) είναι κατά κάποιον τρόπο, απόφαση ζωής....και ΤΡΕΜΩ μήπως κάνω ΠΑΛΙ λάθος. Σε παρακαλώ, μη μου απαντήσεις ότι η ζωή θα μου δείξει τον δρόμο και ότι κάτι μαγικό θα γίνει και θα μου δώσει την απάντηση γιατί αυτό, είναι απο δύσκολο έως αδύνατο, το θέμα είναι με τα τωρινά δεδομένα να αποφασίσω ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ τι θα ήθελα να κάνω, πώς θα ήθελα να ζώ.- βελζεβουλ


Είναι δυνατόν να σου πω εγώ ότι κάτι μαγικό θα σου δείξει το δρόμο; Πριν πατήσεις το send κοίταξες σε ποιον μιλάς;


Α) Καμία απόφαση δεν είναι οριστική, όσο και αν το ελπίζεις ή θεωρείς βέβαιο, ειδικά αν είσαι 31, άκου «απόφαση ζωής», για άραξε λίγο στα κυβικά σου.


Β) Αφού αράξεις στα κυβικά σου, άκου και το εξής: οι πιο τυχεροί απ' όλους μπορούν να κάνουν σχέδια για άλλα δύο χρόνια. Οι υπόλοιποι ελπίζουν να μην τους πέσει ο ουρανός στο κεφάλι το επόμενο δευτερόλεπτο.


Β) Για πες όπως σε ποια επαρχιακή πόλη ζεις που αναμφισβήτητα παρέχει την ποιότητα που θέλεις σε ΟΛΗ σου τη ζωή, για να αρχίσουμε όλοι να φτιάχνουμε βαλίτσες


Γ) Εσύ σε δύο μήνες λες ότι δε θα έχεις δουλειά. Το πιο σημαντικό ερώτημα δεν είναι ΠΟΥ θα είναι η επόμενη δουλειά σου; Από πού κι ως πού μπορείς να διαλέξεις πού θα μείνεις;


Στα διλήμματα, όποια απόφαση και να πάρεις, ποτέ δε θα μάθεις ποια απόφαση ήταν η καλύτερη, γιατί δε μπορείς να γυρίσεις πίσω το χρόνο και να πάρεις την άλλη, για να διαλέξεις. Η έννοια του διλήμματος είναι καλή μόνο για τις ταινίες που γυρίζουν τις δύο εκδοχές, όπως το Αν του Παπακαλιάτη, που λέει ο λόγος.

________________
12.

Αμπουλίτσα, τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα για να ρίξει έναν Τοξότη;
Ο ωροσκόπος παίζει ρόλο;- Φιφή


Όχι! Το μόνο που πρέπει να κάνει είναι να τοποθετήσει ένα μήλο πάνω στο κεφάλι της.

37

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ