Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα

Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα Facebook Twitter
36

 

Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα Facebook Twitter

Είναι ωραίο να γίνεται παγκοσμίως διάσημος κάποιος που θαύμαζες από παλιά. 

Κάποτε ζούσα στο Λονδίνο και ήμουν αρκετά μέσα στα εικαστικά πράγματα. Η Αμπράμοβιτς θεωρούνταν η πιο σπουδαία περφόρμερ, διάβαζα παντού γι' αυτήν, μας μιλούσαν στο πανεπιστήμιο για τη δουλειά της, το BBC έπαιζε σχετικά ντοκιμαντέρ. Μια κοπέλα που ζούσε στον ίδιο όροφο με μένα, στην Εστία του Πανεπιστημίου, η Μαρία από την Κύπρο ήταν η Νο1 φαν της και μου είχε μάθει τα πάντα για τη ζωή της και την τέχνη της. 

Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα Facebook Twitter

Πάντα ήθελα να δω μια περφόρμανς της αλλά δεν ερχόταν ποτέ στο Λονδίνο.

Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα Facebook Twitter


Γύρω στο '99 ταξίδεψα απ' το Λονδίνο στη Γερμανία, για να δω ένα φίλο στο μικρό χωριό που έμενε. (Ως μικρό χωριό μου είχε παρουσιάσει το Braunschweig – δεν ήταν και τόσο.)

Πίναμε καφέ στο πανεπιστήμιό του και λέει: "Πρέπει να πάω στο μάθημα τώρα, είναι μια σαλεμένη που μας έρχεται κάθε βδομάδα και υποτίθεται είναι διάσημη".

Δεν μπορούσα να το πιστέψω όταν την είδα: ήταν η Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς είχε περάσει δίπλα μου, στη mensa, και πήγαινε προς την αίθουσα διδασκαλίας. Που δίδασκε (ανθρώπους που δεν το εκτιμούσαν καν) και μάλιστα που; Στο Braunschweig της Γερμανίας!

Είδα κι έπαθα για να τον πείσω ότι είναι όντως διάσημη στον χώρο της τέχνης και αξιόλογη (για το σαλεμένη δεν μπορούσα να εκφέρω γνώμη). Και, προσπαθώντας να μην με προσέξει κανείς, γλίστρησα μαζί του στην τάξη...

Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα Facebook Twitter

==

Με την τελευταία, υπέροχη αναδρομική της έκθεση έγινε αποδεκτή και από το κοινό (οι κριτικοί ήταν πάντα μαζί της). Ως εδώ όλα τέλεια.

Όμως μοιάζει να το παραξήλωσε λίγο: μια με τον Jay-Z, μια με την Lady Gaga, φέρεται σαν απεγνωσμένη για φήμη, και για λεφτά - για το vanity μουσείο που θέλει να ανοίξει. 

Αυτό που στην πραγματικότητα θα έπρεπε να κάνει η Μαρίνα Αμπράμοβιτς τώρα Facebook Twitter

Ειδικά εξαιτίας της Lady Gaga, μέσα σε λίγες εβδομάδες κατάφερε να γίνει από αξιοσέβαστη σχετικά άγνωστη εικαστικός, πανδιάσημο ανέκδοτο της Τέχνης. 

Διάβασα ένα χιουμοριστικό άρθρο (και το μεταφράζω πρόχειρα), το οποίο θα ευχόμουν πραγματικά να ήταν αληθινό, κυρίως για να ξανακέρδιζα την πίστη μου στην ευφυϊα της Μ.Α.

UPDATE: Επειδή η παραπάνω διατύπωση μπέρδεψε αρκετό κόσμο σχετικά με το αν το άρθρο που ακολουθεί είναι χιουμοριστικό ή όχι, και για όποιον τυχόν δεν διάβασε την αμέσως παραπάνω παράγραφο που έλεγα ότι είναι ένα χιουμοριστικό άρθρο, ας το ξαναγράψω εδώ για να μη μπερδευόμαστε: είναι ένα χιουμοριστικό άρθρο αυτό που ακολουθεί, που όπως όμως είπα και πριν θα ευχόμουν πραγματικά να ήταν αληθινό.  

Η ΜΑΡΙΝΑ ΑΜΠΡΑΜΟΒΙΤΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΣΤΗ LADY GAGA ΟΤΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΥΕ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ

 

NEW YORK, USA (The Global Edition) – Η εννοιολογική καλλιτέχνις από τη Σερβία, Μαρίνα Αμπράμοβιτς, παραδέχτηκε σήμερα στην ποπ τραγουδίστρια ότι "απλώς την πείραζε, σα φάρσα" και ότι στην πραγματικότητα μισεί τη μουσική της, το στυλ της και την "τέχνη" της. 

Η Αμπράμοβιτς εξηγεί πως αποφάσισε να πει την αλήθεια στην Gaga όταν είδε ολοκληρωμένο το βίντεο που έφτιαξε με την Gaga στο οποίο την έβαλε να κάνει την "Μέθοδο Αμπράμοβιτς", μια ανύπαρκτη φυσικά μέθοδο που όπως λέει επινόησε για να δει αν η Gaga θα την έκανε στ' αλήθεια! 

"Όταν δήλωσα πριν καναδυό χρόνια ότι την εκτιμώ, πίστεψα ότι και η ίδια και όλοι θα έπιαναν τον σαρκασμό. Αλλά όχι. Ο περισσότερος κόσμος με πίστεψε στ' αλήθεια όταν την χαρακτήρισα 'Το μέλλον της Τέχνης'. Οπότε σκέφτηκα, τι διάολο, ας παίξω κι εγώ στο παιχνίδι, να δω μέχρι που θα φτάσει το θέμα" δήλωσε η εικαστικός, που στην πραγματικότητα χρησιμοποίησε την Gaga και τους φανς της για να μαζέψει χρήματα για το Μουσείο που θέλει να φτιάξει για τον εαυτό της. 

Η Abramovic, που άφησε την τραγουδίστρια με την εντύπωση ότι θεωρούσε τη μουσική της "επαναστατική και πρωτοποριακή" για πάνω από ένα χρόνο, λέει ότι καταλαβαίνει πως το αστείο παρατράβηξε.

"Στην αρχή ήταν αστείο, επειδή η Gaga είναι τόσο εύπιστη. Της έλεγα να κάνει ό,τι τρελό μου κατέβαινε στο κεφάλι και αυτή το έκανε. Τώρα όμως ανησυχώ ότι θα κάνει κάτι επικίνδυνο αν συνεχίσει να εμπνέεται από τα λόγια και την τέχνη μου" καταλήγει η Abramovic, προσθέτοντας ότι αυτή ήταν η καλύτερη φάρσα που έχει κάνει σε κάποιον εδώ και αρκετά χρόνια... 

36

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ