ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου;

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter
37

Όταν το Υπουργείο Τουρισμού έχει δημιουργήσει εκείνη τη διαφήμιση που χόρευαν το Ζορμπά ή κάτι τέτοιο στο Λονδίνο, κάθε αξιοπρεπής νέα διαφήμισή του είναι καλοδεχούμενη. 

Απ' ό,τι φαίνεται όμως πήρε το μάθημά του και μαζί με τον ΕΟΤ ανέθεσε στην Beetroot design να φτιάξει μια σειρά από νέα σποτάκια. 

Πριν λίγο έκανε πρεμιέρα το πρώτο - κι η πρώτη κίνησή μου αφού το είδα ήταν να ψάξω στο τηλέφωνο κάποιον από την Beetroot για να μου μιλήσει γι' αυτό (η δεύτερη κίνηση να φτιάξω το ποστ). 

Δείτε το:

[+] O Αλέξης Νίκου είναι designer και συνιδρυτής της πολυβραβευμένης Beetroot (που, αγνοώντας τις σειρήνες της Αθήνας συνεχίζει να κάνει εξαιρετικές δουλειές απ' τα γραφεία της στην Θ. Σοφούλη της Θεσσαλονίκης)

Να τι μου είπε: 

Αυτό που είδατε είναι το πρώτο απ' τα σποτ που θα παίξουν. Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες, για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε κάποια πράγματα. Ο σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί τουριστική συνείδηση - αυτό ήταν και το brief που μας έδωσε ο ΕΟΤ. 

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter

Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε χιούμορ και αυτοσαρκασμό. Ο κεντρικός χαρακτήρας εμπλέκεται σε διάφορες καταστάσεις -για αρχή πάει σε αυτό που νομίζει ότι θα είναι μια απολαυστική, ήσυχη παραλία. Δεν θελήσαμε να κουνήσουμε το δάχτυλο, γι' αυτό και προτιμήσαμε να είναι ένα ευχάριστο, πολύχρωμο σποτ, με την τεχνοτροπία που βλέπετε, (χωρίς ανθρώπους, για να μην υπάρχει κάποια ταύτιση).

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter

Υπάρχει πολύ δουλειά από πίσω, όχι μόνο στον σχεδιασμό του κάθε μικρού ή μεγάλου στοιχείου που εμφανίζεται στο σποτ, αλλά και στον ήχο. Κάναμε ηχογραφήσεις με βιρτουόζους παραδοσιακών οργάνων και σε κάθε ξεχωριστό ποστ υπάρχουν 'πειραγμένα' στοιχεία παραδοσιακής μουσικής.

(Μακάρι τα σποτ να μας κάνουν να σκεφτούμε και τους γύρω μας - και να τους κάνουμε να αγαπήσουν την Ελλάδα, για να έρχονται ξανά και ξανά.)

Ελλάδα: Η πιο πλούσια χώρα του κόσμου; Facebook Twitter
37

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

8 σχόλια
Δεν απευθύνεται στους ξένους μας, απευθύνεται σε μας, τη βρίσκω πολύ έξυπνη και καλόγουστη, το μόνο που με ενόχλησε - ελαφρά μονάχα - είναι ο εκφωνητής, εκείνος δεν με κάλυψε. Εικαστικά είναι αρτια, εύγε στους δημιουργούς και στον ΕΟΤ που την ενέκρινε!
Συγχαρητήρια στους δημιουργούς! Κάθε καλοκαίρι τα ίδια σε καθε σποτακι μουσακάς και Άγιος ο Θεός! Να προβληθεί σε όσους περισσότερους γινεται μπας και συνέλθουμε
Ωραία πινελιά η γριά που τινάζει τη φλοκάτη με τη ρακέτα στο τέλος.Ευφάνταστη διαφήμιση, με χιούμορ κλπ αλλά και η ξανθιά με τους αερόσακους αναπόσπαστο κομμάτι...Δεν καταδικάζω το σεξ στη διαφήμιση ως ανήθικο, αλλά ως κακόγουστο κλισέ. Άλλωστε το σεξ δεν πουλάει, το έχει επισημάνει και ο Don Draper..