Τα χίλια στραβά που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ

Τα χίλια στραβά που βρήκε ο ΣΥΡΙΖΑ στον αγωγό φυσικού αερίου ΤΑΡ Facebook Twitter
27

Δεν θα μας σώσει ο αγωγός ή το χρήμα των Αζέρων, αλλά ήταν μια καλή είδηση αυτή σήμερα - σχολιάστηκε ήδη πως δεν θα έκαναν την επένδυση αν θεωρούσαν ότι η Ελλάδα θα βγει απ' το ευρώ ή θα χρεοκοπήσει. 

Μια, καταρχάς, καλή είδηση, δεν γίνεται φυσικά να γίνει δεκτή ως τέτοια.

Περίμενα με ενδιαφέρον να δω την αντίδραση των Παραιτημένων.

Οι παραιτημένοι (ίσως και δικαιολογημένα) δυσπιστούν για κάθε πράγμα που γίνεται, απαισιοδοξούν για τα πάντα και βρίσκουν το στραβό και τη μιζέρια σε ό,τι κι αν συζητηθεί. Συχνά δε οι παραιτημένοι ελπίζουν να πάνε τα πράγματα στραβά -να μην μαζέψουμε έσοδα, να μην έρθουν επενδύσεις, να μη μειωθεί η ανεργία- πιθανότατα λόγω χαιρέκακου μαζοχισμού. 

Κι ενώ ακόμα δεν τον είδαμε τον Αγωγό και δεν ξέρουμε και πολλά για το θέμα, οι πρόωροι ενθουσιώδεις πανηγυρισμοί γειώθηκαν απ' την ανακοίνωση καταπέλτη του ΣΥΡΙΖΑ που με μαντεψιές προσπαθεί να αμαυρώσει όλες τις πλευρές της συμφωνίας. 

Πριν λίγο άκουσα τον δημοιογράφο της Αυγής κύριο Κυρίτση στην τηλεόραση. Χίλια στραβά βρήκε! 

Η συμφωνία δεν είναι τόσο ωραία όσο θα ήταν της Gazprom, σιγά μην πάρουμε τα λεφτά, σιγά τα λεφτά κιόλας, υπάρχουν ακόμα απορίες, σιγά την επένδυση εδώ που τα λέμε, σιγά το μεγάλο αριθμό εργαζομένων, σιγά τα λεφτά που θα παίρνουν. Και πάει λέγοντας. 

Όταν οι υπόλοιποι ψέλλισαν πως οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν δεν είναι αμελητέες, ο κύριος Κυρίτσης είπε -στο περίπου- το εξής απίθανο!

"Εεε... Σιγά! Θα δουλεύουν μες στις λάσπες... Θα ιδρώνουν μές τα χώματα και τη σκόνη, θα λιώνουνε, μες στις λάσπες..." 

Δεν έχει σημασία πως απ' τις θέσεις εργασίας αρκετές θα είναι διοικητικές ή ερευνητικές (και όχι όλες χειρωνακτικές), όμως σοκαρίστηκα απ' την επιμονή κάποιων ανθρώπων να τα βλέπουν, σχεδόν καταναγκαστικά ΟΛΑ μαύρα. 

Ακόμα και το ότι κάποιοι εργάτες θα βρουν δουλειά είναι κακό, επειδή θα ιδρώνουν μέσα στα χώματα!

[Τελείως σχετική είδηση: Ελάχιστοι Έλληνες ενδιαφέρθηκαν για δουλειά στα φραουλοχώραφα / Ερώτηση στη Βουλή με αναφορά σε μονοψήφιο αριθμό για 4.648 θέσεις]

Η αντιπολίτευση για να πείσει και -κυρίως- για να είναι χρήσιμη, πρέπει να είναι υπεύθυνη. Υπάρχουν χίλια στραβά για να κριτικάρεις σε ό,τι γίνεται γύρω μας. Με το να λέμε συνέχεια "όχι" και να ψάχνουμε με το μικροσκόπιο για να βρούμε στραβά στο τέλος θα θυμίζουμε τον ψεύτη βοσκό, και την πολύ διδακτική ιστορία του...

27

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ