Η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά την «Παραστρατημένη» του Καλδάρα στον φακό του Nick Knight

0

Πριν από λίγες μέρες, όταν κυκλοφόρησε η αφίσα της παράστασης Αντιγόνη / Lonely Planet που ετοιμάζει η Λένα Κιτσοπούλου στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έπαθα ένα μικρό σοκ. Δεν θυμάμαι στο πρόσφατο παρελθόν να μου έχει κινήσει την προσοχή και να μου έχει κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση κάποια θεατρική αφίσα στην Ελλάδα.

Ένα εντυπωσιακό, φωτογενές κορίτσι με πράσινα φλούο μαλλιά, βινύλ κοθόρνους, διχτυωτό καλσόν, κατακόκκινη φορεσιά, goth punk μακιγιάζ και attitude και ένα τεράστιο φτυάρι - πόσο σύγχρονη, υπέροχη αισθητική για να αποδώσεις με μια μόνο εικόνα την ηρωίδα του Σοφοκλή! Μα ποιο είναι αυτό το κορίτσι, τέλος πάντων; Παίζει στην παράσταση; Και, κυρίως, ποιος είναι ο δημιουργός της αφίσας;

Και μετά μάθαμε. Η Στέγη εγκαινιάζει τη συνεργασία της με το SHOWstudio του Λονδίνου με την Αντιγόνη / Lonely Planet της Κιτσοπούλου. Η φωτογραφία της αφίσας και το παρακάτω πορτρέτο της Κιτσοπούλου έχουν την υπογραφή του διάσημου Βρετανού φωτογράφου Nick Knight και του SHOWstudio, όπως και το παραπάνω βίντεο που η Στέγη μας παραχώρησε σε αποκλειστικότητα, με τη Λένα Κιτσοπούλου να τραγουδάει την «Παραστρατημένη» (Στίχοι-Μουσική: Απόστολος Καλδάρας).

Βιντεοκλίπ όπως το «Born This Way» της Lady Gaga, το «Pagan Poetry» της Björk και το «Bound 2» του Kanye West φέρουν την υπογραφή του Nick Knight. 

Η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά την «Παραστρατημένη» του Καλδάρα στον φακό του Nick Knight Facebook Twitter
Η Demi Hannah Scott στη φωτογραφία του Nick Knight για την αφίσα της παράστασης «Αντιγόνη / Lonely Planet». @Nick Knight for Onassis Cultural Centre, Athens
Η Λένα Κιτσοπούλου τραγουδά την «Παραστρατημένη» του Καλδάρα στον φακό του Nick Knight Facebook Twitter
Η Λένα Κιτσοπούλου ταξίδεψε στο Λονδίνο για να φωτογραφηθεί από τον Nick Knight. @Nick Knight for Onassis Cultural Centre, Athens

Ο Nick Knight είναι αυτήν τη στιγμή ένας από τους πλέον επιδραστικούς φωτογράφους του πλανήτη. Έχει συνεργαστεί με σχεδιαστές όπως οι Yohji Yamamoto, John Galliano, Alexander McQueen, έχει φωτογραφίσει καμπάνιες για λογαριασμό εταιρειών όπως οι Christian Dior, Lancôme, Swarovski, Tom Ford, Calvin Klein, Yves Saint Laurent, έχει κάνει εξώφυλλα για περιοδικά όπως τα W, British Vogue, Paris Vogue, Dazed & Confused, AnOther, Another Man και i-D, έχει αποτυπώσει στον φακό του προσωπικότητες όπως η Björk, ο LeBron James, ο David Beckham, η Κate Moss, ο Kanye West, η Lady Gaga.

Κάποια από τα καλύτερα βιντεοκλίπ των παραπάνω καλλιτεχνών, όπως το «Born This Way» της Lady Gaga, το «Pagan Poetry» της Björk και το «Bound 2» του Kanye West φέρουν την υπογραφή του, ενώ δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε μουσεία και γκαλερί σε όλο τον κόσμο και έχει πωληθεί σε δημοπρασίες έναντι ποσών-ρεκόρ.

Το κορίτσι της φωτογραφίας είναι η Demi Hannah Scott, νεαρή blogger και μοντέλο από το Λονδίνο, που μεταμορφώθηκε, υπό την καθοδήγηση του Nick Knight, στο ιδανικό πρόσωπο της αντι-ηρωίδας για την καμπάνια του έργου της Κιτσοπούλου, το οποίο συνδέει τον μύθο του Σοφοκλή με το σήμερα και όπου η αρχαία τραγωδία συναντά την κωμωδία. 

Όπως μας ενημερώνουν για την πολυαναμενόμενη παράσταση: «αν περιμένετε έναν Χορό αρχαίας τραγωδίας δεν θα τον δείτε. Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε μια παράδοξη διάλεξη-παράσταση, όπου Κρέοντες, Αντιγόνες και Αίμονες σχολιάζουν την τραγωδία της ανθρώπινης ύπαρξης, με σαρκασμό και ωμή ειλικρίνεια», στο γνώριμο και αγαπημένο ύφος της αντισυμβατικής δημιουργού.

Info

Λένα Κιτσοπούλου - Αντιγόνη / Lonely Planet

14/12/2017 - 7/1/2018, 21:00

(εκτός από 18-19, 24, 31 Δεκεμβρίου και 1-2 Ιανουαρίου)

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, Μικρή Σκηνή

Η παράσταση δεν ενδείκνυται για παιδιά

Προπώληση εισιτηρίων: http://www.sgt.gr/gre/SPG1960

Θέατρο
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», μάγισσες και μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας

Θέατρο / «Οι γριές που μαζεύουν την τσουκνίδα», οι μάγισσες και οι μαγείρισσες της μυστικής Θεσσαλίας σε μια παράσταση

Με έμπνευση από τη θεσσαλική λαογραφία και σε σύγχρονη σκηνική φόρμα, ο Κωνσταντίνος Ντέλλας σκηνοθετεί μια παράσταση για τις αόρατες γυναίκες της παράδοσης, αποκαλύπτοντας την κοινωνική απομόνωση, τον παραγκωνισμό τους, ακόμα και την απόκρυψη του γυναικείου σώματος.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Θέατρο / Ράνια Σχίζα: «Να γουστάρεις, αυτό είναι το κέρδος. Μόνο έτσι προχωράς στη ζωή»

Μια ηθοποιός με λεπτές ποιότητες, εξαιρετικές συνεργασίες, επιμονή και πάθος μιλά για την επιλογή της να δώσει προτεραιότητα στην οικογένειά της σε πολλές φάσεις της καριέρας της.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Θέατρο / Ένας λυκάνθρωπος πρωταγωνιστεί στη νέα, απίστευτη παράσταση του Ευριπίδη Λασκαρίδη

Ο τρόμος στο θέατρο και τον κινηματογράφο, η περίοδος γύρω από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και ο γερμανικός εξπρεσιονισμός, οι εικαστικές τέχνες, τα αμερικανικά μιούζικαλ και οι μεταμορφώσεις χωράνε στο «Lapis Lazuli» που ανεβαίνει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.
M. HULOT
Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί τον Αποτυχημένο του Μπέρνχαρντ

Θέατρο / Ο Έκτορας Λυγίζος σκηνοθετεί τον Αποτυχημένο του Μπέρνχαρντ

Το έργο του κορυφαίου Αυστριακού συγγραφέα Τόμας Μπέρνχαρντ, που σφράγισε τη γερμανόφωνη λογοτεχνία κατά το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα, παρουσιάζεται σε πανελλήνια πρώτη στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Η θεατρική αυτή διασκευή μετασχηματίζει τη μονολογική αφήγηση του πρωτοτύπου σε μουσικοθεατρικό έργο για τέσσερις φωνές και ένα πιάνο.
M. HULOT
Βάσω Καμαράτου: Οι πληγές μας μάς κάνουν καλύτερους ανθρώπους

Θέατρο / «Εγώ που δεν μασούσα, φοβάμαι πια να περάσω ανάμεσα από παρέα αγοριών»

Η επιστροφή της Βάσως Καμαράτου στο θέατρο με την «Κασέτα» της Λούλας Αναγνωστάκη ήταν η αφορμή για μια εκ βαθέων συζήτηση με την ηθοποιό που αποκαλύπτει στο Facebook τον εσωτερικό της κόσμο με ειλικρίνεια και ευαισθησία.
M. HULOT
I WAS THERE : ΣΤΡΑΚΑΣΤΡΟΥΚΕΣ 

Θέατρο / «Στρακαστρούκες»: Μετά τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, η παράσταση του Δημήτρη Σαμόλη είναι τρομερά επίκαιρη

Οι «Στρακαστρούκες» έρχονται να προστεθούν σε μια μακρά λίστα queer έργων που έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο ελληνικό θέατρο τα τελευταία χρόνια.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Πρόσωπα / Η μυθιστορηματική ζωή και οι πολιτικές απόψεις της Καλής Καλό θα σε μάθουν πολλά για το σήμερα

Η γυναίκα που έζησε την ιστορία του ελληνικού θεάτρου, και πάλεψε για την Αριστερά αφηγείται τη ζωή της στο LIFO.gr σε μια συνέντευξη-ποταμό στον Αντώνη Μποσκοΐτη.
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΠΟΣΚΟΪ́ΤΗΣ
Ηλίας Λογοθέτης: Ένας κάτοικος εντός της γλώσσας του Βιζυηνού

Θέατρο / Ηλίας Λογοθέτης (1939 - 2024): Ένας εργάτης του θεάτρου και του σινεμά που δεν υπήρξε σνομπ

Από τους Πέρσες του Κουν μέχρι το τηλεοπτικό Έτερος Εγώ Νέμεσις, ο Ηλίας Λογοθέτης διέσχισε όλα τα είδη με μπρίο, αξιοπρέπεια και ακατάβλητο ποιητικό οίστρο.
ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΙΤΣΑΚΗΣ

Θέατρο / Γιάννης Μαυριτσάκης: «Για δύο χρόνια απομονώθηκα και έγραφα, μόνος, σαν τα θηρία»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του νέου του έργου «Rayman ούρλιαξε» σε σκηνοθεσία Περικλή Μουστάκη, ο συγγραφέας της ποιητικής ενατένισης και του σκληρού ρεαλισμού μιλάει για τα παιδικά του χρόνια, την πορεία του στο θέατρο, τη «συνάντησή» του με τον Μπερνάρ-Μαρί Κολτές και την αφοσίωσή του στη συγγραφή.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ