Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη.  4-5 Ιουλίου, Πειραιώς 260
Σάλος της Σοφίας Μαυραγάνη. 4-5 Ιουλίου, Πειραιώς 260


Στις 2 και 3 Ιουλίου η χορογράφος Γεωργία Βαρδαρού ξεκινάει από την πεποίθηση ότι οι άνθρωποι γεννιούνται με την ικανότητα να αφηγούνται ιστορίες και παρουσιάζει το New Narratives. «Οι κινήσεις, αφηρημένες ή μη, βρίσκονται σε συνεχή ροή και σύμπνοια με τη ζωντανή μουσική, ανοίγουν τον δρόμο προς μια διαφορετική πρόσληψη των γεγονότων και των καταστάσεων». Στο Κτίριο Η, Πειραιώς 260.


Στις 4 και 5 Ιουλίου η Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει το Σάλος στο Κτίριο Ε. η Σοφία Μαυραγάνη παρουσιάζει το Σάλος στο Κτίριο Ε. Σε συνεργασία με την Μπέττυ Δραμισιώτη δημιουργεί μια παράσταση που εντάσσει τη δυνατότητα της κίνησης και της σωματικής εκφραστικότητας σε ένα παιχνίδι δυναμικής και ανατρεπόμενης χορογραφικής σύνθεσης.


Στις 8 και 9 Ιουλίου η Μαριέλα Νέστορα παρουσιάζει τη νέα της δουλειά Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό στο Κτίριο Ε. Στον κήπο της YELP danceco τρεις χορευτές συνυπάρχουν με τρεις μη χορευτές που βρίσκονται εκεί ως φυσικά πρόσωπα.

 

Μαριέλα Νέστορα, Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό. 8-9 Ιουλίου, Πειραιώς 260. Φωτογραφία:  Αλέξανδρος Κακλαμάνος
Μαριέλα Νέστορα, Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό. 8-9 Ιουλίου, Πειραιώς 260. Φωτογραφία: Αλέξανδρος Κακλαμάνος


Η Αγγελική Στελλάτου συνεργάζεται με την Ερμίρα Γκόρο στο After Party. Το After Party της Ερμίρα Γκόρο που θα παρουσιαστεί στις 12 και 13 Ιουλίου στο Κτίριο Ε είναι μια σόλο περφόρμανς για την κρίση της μέσης ηλικίας. Η χορογράφος επικεντρώνεται στην κοινωνική διάσταση του έργου τέχνης και χορογραφεί τη σπουδαία Ελληνίδα χορεύτρια Αγγελική Στελλάτου, που αποτελεί η ίδια τον πυρήνα της παράστασης ως περφόρμερ και ως γυναίκα. Η δημιουργία του χαρακτήρα βασίζεται στα προσωπικά βιώματα της χορεύτριας αλλά και στις εμπειρίες άλλων γυναικών.


Στις 21 και 22 Ιουλίου η χορεύτρια και χορογράφος Λία Τσολάκη επιστρέφει στη σκηνή με το Flux (Κτίριο Ε). Βασισμένο σε υλικό από προγενέστερα έργα της, όπως το parking και το aROUND, το Flux συναντάει έναν άνδρα και μια γυναίκα που δοκιμάζουν τα όρια της συνύπαρξής τους, ανταλλάσσουν θέσεις ή διευρύνουν τους ήδη προδιαγεγραμμένους ρόλους οι οποίοι καθορίζονται από τις κοινωνικές συμβάσεις και την Ιστορία.


Στις 30 και 31 Ιουλίου ο χορός κλείνει με ένα double: το and we are not at the same place της Άριας Μπουμπάκη (και Pauline Brun, Noga Golan, Calixto Neto), στο κτίριο Ε, και το Α kind of fierce της Κατερίνας Ανδρέου, στο ίδιο κτίριο.

 

Α kind of fierce της Κατερίνας Ανδρέου, 30-31 Ιουλίου, Πειραιώς 260
Α kind of fierce της Κατερίνας Ανδρέου, 30-31 Ιουλίου, Πειραιώς 260

 

To άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη LIFO.