Σαν να μην ξέρει πώς λειτουργεί το τουίτερ (όπου συχνά γίνεται άτυπος διαγωνισμός του ποιος θα γράψει τη μεγαλύτερη εξυπνάδα ή κακία), ο Μένιος Φουρθιώτης δήλωσε στον αέρα της εκπομπής του ότι θα ζητήσει άρση απορρήτου για να βρει ποια είναι η χρήστρια @den_thelo. 

 

Η συγκεκριμένη έχει γράψει πολλά αιχμηρά (ίσως και μηνύσιμα) πράγματα για τον Φουρθιώτη.

 

 

 

 

Ο Μένιος Φουρθιώτης αντέδρασε κάποιες φορές, με πιο πρόσφατη αυτήν

 

 

Με χαμογελαστό, passive aggressive τρόπο δήλωσε την πρόθεσή του να προσφύγει στη δικαιοσύνη, όχι για να τιμωρήσει τη χρήστρια αλλά «απλά από περιέργεια» για να μάθει ποια ή ποιος είναι, και να την/τον καλέσει στην εκπομπή. 

 

Ο Φουρθιώτης έκανε μεγάλο λάθος. Αν αυτός θεωρεί την den_thelo τρολ, θα έπρεπε να ξέρει πως δεν ταϊζουμε ποτέ τα τρολ. Το ελληνικό τουίτερ δικαίως συνασπίστηκε εναντίον του, με άπειρα τουίτς και το θέμα πήρε διαστάσεις.

 

Ο κανόνας είναι να μην απαντάς σε κάποιον που το μέσο του έχει λιγότερο κοινό απ' το δικό σου, γιατί έτσι, ενώ τα τουίτς της @den_thelo μπορεί να τα είχαν διαβάσει πχ. 100 άτομα (το μέσο της έχει μικρή διείσδυση στον πληθυσμό), με το που την ανέφερε ο Φουρθιώτης σε μια εκπομπή με 400.000 τηλεθεατές σύμφωνα με τα νούμερα της Agb-Nielsen έδωσε άθελά του βήμα σε αυτήν την οποία ήθελε να στηλιτεύσει. Έκανε τον κόσμο να την ψάξει στο τουίτερ, να συνασπιστεί υπέρ της και να διαδοθούν τελικά ένα σωρό πράγματα τα οποία δεν θα είχαν ακουστεί αλλιώς. (Πράγμα που θυμίζει το Streisand Effect).  

 

Πχ.:

 

 

 

Το αποτέλεσμα είναι πως, ακόμα και δίκιο να είχε ο Μένιος Φουρθιώτης στο ότι η χρήστρια του τουίτερ τον εξύβρισε ως «νταβατζή» και «μαλάκα», το ότι την απείλησε μέσω της εκπομπής του -αντί, αν ήθελε, να κάνει αθόρυβα αγωγή!- άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Κι αντί να καταφέρει να «φιμώσει» αυτούς που τον κριτίκαραν/κορόιδευαν/έβριζαν τους πολλαπλασίασε δραματικά - και έκανε ακόμη πιο γνωστή την καταδίκη του ως απατεώνα. 

 

Ακόμα και το άρθρο που διαβάζετε δεν θα είχε γραφτεί αν δεν είχε κάνει το λάθος να «ταϊσει τα τρολ». Στο hashtag #free_den_thelo εκατοντάδες άνθρωποι περνούν γενεές δεκατέσσερις τον Φουρθιώτη για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε. 

 

Ακόμη και γι' αυτό:

 

 

Ηθικό δίδαγμα; 

Αν νομίζεις ότι πρέπει να κινηθείς νομικά, κινήσου. Μην απαντάς όμως ποτέ σε κάποιον που έχει λιγότερο κοινό από εσένα, εκτός αν θες να τον διαφημίσεις - και να σκάψεις το λάκκο σου.