«Όντως ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θα φέρει τα πλεονάσματα 2%» είχε πει ο Υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, συνεχίζοντας: «Κι εγώ θέλω να βγω για κοκτέιλ με την Σκάρλετ Γιόχανσον. Κι εγώ θέλω πολλά στη ζωή. Δεν λέει κάτι αυτό.»

 

Ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος το είχε μεταφέρει στην Γιόχανσον αυτή είχε απαντήσει, τέλος πάντων είχε την πλάκα του το θέμα. 

 

Πλάκα προσπάθησε να κάνει και ο Νίκος Δένδιας της ΝΔ στη Βουλή λέγοντας το παρακάτω αστείο:

 

 

ΟΚ, ήταν μια κρυάδα άκομψη (και για τη μνήμη της ηθοποιού ίσως αλλά και ως σχήμα λόγου) που θα έλεγε κάποιος στην παρέα του και όλοι θα καταλάβαιναν τι εννοεί: Η 'ασχήμια' της Γεωργίας Βασιλειάδου έχει χρησιμοποιηθεί σε διάφορα αστεία, αν και ποτέ μέσα στη Βουλή. 

 

Τόσο έξυπνο όμως το βρήκε ο Νίκος Δένδιας και το τιμ του, που ανέβηκε και ως ατάκα στο τουίτερ του:

 

 

Έτσι για να μείνει και στην Ιστορία αυτή η φοβερής εξυπνάδας φράση!


Αρκετοί σχολίασαν πως ήταν χοντράδα να εκμεταλλευτεί την εξωτερική εμφάνιση μιας νεκρής γυναίκας προκειμένου να ειρωνευτεί με φτηνό χιούμορ τον πολιτικό του αντίπαλο, ενώ κάποιοι συνέκριναν τον κ. Δένδιο με την καλή ηθοποιό. 

 

 

Προσωπικά θα συμφωνήσω απόλυτα με κάτι που διάβασα στο allovergreece: «Δεν είναι μόνο η αναφορά του σε ένα πρόσωπο που δεν είναι πια στη ζωή, με τρόπο υποτιμητικό, με ύφος "αντρικής" ειρωνείας...

Είναι κυρίως η αναφορά του στη γυναίκα ως "αμοιβή". Πράγμα που απέχει πολύ από αυτό που ο ίδιος ο Τσακαλώτος είχε πει, φέρνοντας το παράδειγμα του ραντεβού με τη Σκάρλετ ως "άπιαστο όνειρο"...»

 

Επίσης θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη Αλικάκο που έγραψε:

 

Ας πούμε ότι του ξέφυγε του Δένδια. Προφορικός λόγος είναι αυτός. Πήγε να κάνει έξυπνο χιουμοράκι και... δεν γέλασε κανείς (τουλάχιστον που έχει δυο δράμια μυαλό).


Αλλά το συνέχισε. ΕΚΕΙ είναι το θέμα! Του άρεσε πολύ, έκατσε κάτω και το έγραψε, το τύπωσε στο ψηφιακό χαρτί - στο twitter:

 

 


Αν για το πρώτο μπορούμε να τον χαρακτηρίσουμε "λίγο...", για το δεύτερο αξίζει το "πολύ μεγάλος ..." (συμπληρώστε ελεύθερα, και κόσμια -κατά το δυνατόν)
Ή σκέτο ένα "ντροπή σου!"