Chris Pembroke: Ο μοναχικός ποδηλάτης που αναζητεί την Ιθάκη του

0

«Ονομάζεται Chris Pembroke, είναι 30 ετών, είναι από την Μεγάλη Βρετανία και έχει βαλθεί να πραγματοποιήσει το όνειρο του: να κάνει τον γύρο του κόσμου παρέα με το ποδήλατο του αναζητώντας την Ιθάκη του», λέει ο δημιουργός του βίντεο πάνω, που τον συνάντησε στον κόλπο της Ελευσίνας. 

«Η συνάντηση μας ήταν τυχαία» εξηγεί «και πραγματοποιήθηκε μπροστά από το ναυάγιο του Mediterranean Sky όπου αυτός είχε κάνει μια στάση για να ξαποστάσει από το μεγάλο του ταξίδι, και εγώ ξαναβρέθηκα κάνοντας τα σχεδία μου για την επομένη δραστηριότητα που προγραμματίζω σχετικά με αυτό.


Πολύ γρήγορα πιάσαμε την κουβέντα και έμεινα έκπληκτος από την ιστορία του. Μέχρι σήμερα έχει διανύσει 14.500 χλμ. Ξεκίνησε το ταξίδι του πριν από 8 μήνες και 4 μέρες από την πόλη όπου ζούσε, το Sheffield.

Πέρασε στην Γαλλία και από εκεί ακολούθησαν η Γερμανία, η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, η Βοσνία, το Μαυροβούνιο, το Κόσσοβο, τα Σκόπια, η Αλβανία, η Βουλγαρία, η Τουρκία, η Γεωργία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Κιργιστάν, και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην χώρα μας.

Έχοντας περάσει από Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Μετέωρα, ανέβηκε την οροσειρά της Πίνδου, πέρασε από τα Ζαγοροχώρια, την πόλη των Ιωαννίνων, και τώρα, μετά την Αθήνα, σειρά έχει η Πελοπόννησος και τέλος η Πάτρα. Από εκεί θα πάρει το καράβι και θα συνεχίσει το ταξίδι του, που περιλαμβάνει την Ιταλία, την Ισπανία, την Πορτογαλία. Ίσως, αν τα καταφέρει, θα περάσει και στην απέναντι πλευρά του Ωκεανού.

Τον ρώτησα αν έχει ξεχωρίσει κάποια από τα χιλιάδες μέρη που έχει επισκεφτεί και μου απάντησε πως κάθε φορά που περνά τα σύνορα μιας χώρας πιστεύει πως είναι ό,τι πιο όμορφο έχει δει - μέχρι την επόμενη όμως. Τότε τον ρώτησα τη ξεχώρισε στο έως τώρα ταξίδι στη Ελλάδα και μου απάντησε πως τον μάγεψαν τα Μετέωρα και τα Ζαγοροχώρια.

Το τραγούδι The Sound of Silence (που ακούγεται στο βίντεο) είναι όπως μου είπε το αγαπημένο του και από αυτά που τον συντροφεύουν στο μακρινό του ταξίδι.»

Mικροπράγματα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ