Ηλίας Κασιδιάρης και Χρήστος Παππάς στις νήσους Ρω, Στρογγύλη Μεγίστης και Καστελόριζο με την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC
Ηλίας Κασιδιάρης και Χρήστος Παππάς στις νήσους Ρω, Στρογγύλη Μεγίστης και Καστελόριζο με την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής. Φωτο: Menelaos Myrillas / SOOC

 

Κι ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις για την, μάλλον γελοία, επίδειξη «εθνικής ενότητας» του ΣΥΡΙΖΑ με την Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, τα μάτια όλων -ή τουλάχιστον των μερακλήδων- ήταν στραμμένα στην εφημερίδα Αυγή. 

 

Η κομματική εφημερίδα του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναγάγει σε τέχνη τη δικαιολόγηση κάθε στραβοτιμονιάς και το ξέπλυμα κάθε συμμάχου (πχ. του ακροδεξιού Καμμένου). Θα ξέπλενε όμως κι αυτή, όπως έκαναν Τσίπρας και Καμμένος ακόμα και τη Χρυσή Αυγή;

 

  

Και έτσι, εν μέσω του μουδιάσματος που ένιωσαν οι περισσότεροι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή με αξιοζήλευτη μαεστρία κατάφερε να ξεπεράσει τον εαυτό της χρησιμοποιώντας την τακτική «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε». 

 

Πώς; Έτσι:

 

 

 

Στη φωτογραφία που επέλεξε η εφημερίδα για να συνοδεύσει την «τυχαίο; δε νομίζω» εξυπνάδα της, βλέπουμε πρώτο πρώτο τον υπόδικο Ηλία Κασιδιάρη, μετά την Νίνα Κασσιμάτη και τον Δ. Βίτσα του ΣΥΡΙΖΑ, μετά λίγο τον υπαρχηγό της Χρυσής Αυγής και υπόδικο Χρήστο Παππά, έπειτα τον Καμμένο και τον ρατσιστή βουλευτή της κυβέρνησης κ. Κατσίκη. 

 

 

 

Αυτήν τη φωτογραφία διάλεξε η Αυγή, με περηφάνια, για να ισχυριστεί πως ο Ερντογάν τρόμαξε απ' την απόβαση των εν λόγω κομάντο στο νησί και δεν έβγαλε ούτε κιχ. 

 

Για το ξέπλυμα των υπόδικων Χρυσαυγιτών απ' τη «ριζοσπαστική Αριστερά» (τη στιγμή που ακόμα και οι βέλγιοι Ακροδεξιοί τιμωρούν όσα στελέχη τους συναγελάζονται με την Χρυσή Αυγή), η ιστορική εφημερίδα δεν έβγαλε ούτε κιχ.

 

Και αυτό ήταν το μόνο που δεν ήταν τυχαίο. 

 

 

UPDATE: Η Αυγή υποστηρίζει ότι το παραπολιτικό ήταν σχόλιο που τρόλαρε όσους ευθύνονται για τη θλιβερή φωτογραφία δημοκρατικών βουλευτών δίπλα στους υπόδικους νεοναζί (ποιους δηλαδή;)

 

Να η ανακοίνωσή της: 

 

Εντάξει, μπορεί η ειρωνεία μας να ήταν περισσότερο υπαινικτική από όσο καταλαβαίνετε -ή θέλετε να καταλάβετε. Αλλά αν πιστεύετε ότι η «»Αυγή« θεώρησε πως η παρουσία Καμμένου, Βίτσα και άλλων τινών στο Καστελόριζο ήταν αρκετή για να »κόψει τη φόρα" του Ερντογάν, τι να πούμε: η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ειδικά σε ό,τι αφορά κάποιους «κεντροαριστερούς» του Διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, που "είδαν" στο σημερινό ειρωνικό σχόλιο για την μετάβαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο ακριτικό νησί παρέα με υπόδικους νεοναζί βουλευτές προσπάθεια της "Αυγής" να... "ξεπλύνει" την Χρυσή Αυγή.

Προφανώς, το αντι-ΣΥΡΙΖΑ πάθος τους και το μένος τους κατά της εφημερίδας μας δεν τους άφησε να δουν την ειρωνεία γι' αυτή την ενέργεια. Φαίνεται πως οι εν λόγω έχουν ξεχάσει την αίσθηση του χιούμορ και της ειρωνείας στο σπίτι τους. Αφ' ης στιγμής, όμως, οι όψιμοι επικριτές της "Αυγής" δραστηριοποιούνται ολημερίς και ολονυχτίς στα social media, θα έπρεπε να τους είναι οικεία η έννοια του "τρολαρίσματος".

Το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο, λοιπόν, ήταν "τρολάρισμα" προς όσους ευθύνονται για τη θλιβερή φωτογραφία δημοκρατικών βουλευτών δίπλα στους υπόδικους νεοναζί.

Η "Αυγή", λοιπόν, κάνει τη δουλειά της όπως αυτή ξέρει και επιλέγει. Και οι επικριτές της κάνουν τη δική τους δουλειά, η οποία δεν αφορά στις δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες τους, αλλά στην προσπάθειά τους να χτυπήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και την εφημερίδα μας με κάθε τρόπο -με χτυπήματα πάνω, αλλά και... κάτω από τη μέση.

"Α"

 

***

 

4 σχόλια

 

1) Λένε: αν πιστεύετε ότι η «»Αυγή« θεώρησε πως η παρουσία Καμμένου, Βίτσα και άλλων τινών στο Καστελόριζο ήταν αρκετή για να »κόψει τη φόρα" του Ερντογάν, τι να πούμε: η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Ναι, το πιστεύουμε. Εδώ θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι καλή, και ένα σωρό άλλες απιθανότητες, εκεί θα κολλούσε; (Επίσης, τι παίζει με τα εισαγωγικά; Τη μια «»Αυγή« την άλλη »κόψει τη φόρα";)

 

2) Πες ότι ξεχάσαμε το χιούμορ και την ειρωνεία σπίτι μας. Η Αυγή, σε όλες τις σελίδες που μπορούσε να διαθέσει, αυτό επέλεξε να γράψει για ένα σημαντικό ζήτημα που πολλοί λένε ότι «τερμάτισε» οριστικά τη ριζοσπαστική αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ; Ειρωνίες, χιούμορ και πλακίτσα; Αν διαφωνούσε γιατί δε το λέει ανοιχτά; Με ασαφές χιούμορ που δεν έγινε και κατανοητό θεωρεί ότι ενημέρωσε τον κόσμο;

 

3) «Το σημερινό παραπολιτικό σχόλιο, λοιπόν, ήταν "τρολάρισμα" προς όσους ευθύνονται για τη θλιβερή φωτογραφία δημοκρατικών βουλευτών δίπλα στους υπόδικους νεοναζί.»

Ποιοι ευθύνονται; Όχι οι δημοκρατικοί βουλευτές που βγήκαν τη φωτογραφία; Αν ναι γιατί δε λέει η Αυγή τα πράγματα με το όνομά της και καταφεύγει σε αμφίσημο χιουμοράκι; Αν όχι γιατί δε λέει ποιοι φταίνε; Γιατί τόση ασάφεια;

Ήθελε αλήθεια να τρολάρει, ή απλώς τώρα κάνει κωλοτούμπα; Και τελικά αν θέλει να πει κάτι, για ένα σοβαρό θέμα αρχής, γιατί απλά δεν το λέει και παίζει παιχνιδάκια;

 

4) Πάλι, ούτε κιχ για την ταμπακιέρα.